Jordbærmarmelade
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Hvilken marmelade kan du bedst lide? Vi er ret vilde med jordbærmarmelade - især til pandekager! Og så er marmelade noget af det nemmeste at lave.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 209 kJ / 50 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 97 %
- Fedt: 2 %
Film
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Klik på filmen og se, hvordan Gorm laver jordbærmarmelade.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 209 kJ / 50 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 97 %
- Fedt: 2 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 kg. jordbær (evt. frosne)
- 500 g. sukker
- 1 ½ tsk. geleringsmiddel (se på posen)
- 1 spsk. sukker
- Evt. konserveringsmiddel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 lille skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 grydeske
- 1 kop
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 syltetøjsglas
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 13
Find alle ingredienserne frem.
- 1 kg. jordbær (evt. frosne)
- 500 g. sukker
- 1 ½ tsk. geleringsmiddel (se på posen)
- 1 spsk. sukker
- Evt. konserveringsmiddel
- Trin 3 af 13
Skyl jordbærerne i en si, og nip toppen af, hvis du bruger friske jordbær. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær.
- 1 kg. jordbær (evt. frosne)
- Trin 4 af 13
Kom jordbær og sukker lagvist i en gryde. Lad eventuelt gryden stå lunt i en time, så sukkeret smelter. Hvis du vil lave marmeladen hurtigere, kan du gå videre til næste trin med det samme.
- 500 g. sukker
- Trin 5 af 13
Varm jordbær og sukker op ved svag varme, så sukkeret smelter, før saften koger.
- Trin 6 af 13
Kog jordbærmarmeladen i 8-10 minutter ved middel varme, til marmeladen er lidt tykkere. Klik på videoen og se, hvordan du laver marmelade testen, og tjekker hvor tyk din marmelade bør være.
- Trin 7 af 13
Bland geleringsmiddel sukker sammen i en lille skål. Læs på posen med geleringsmidlet, hvordan det skal blandes.
- 1 ½ tsk. geleringsmiddel (se på posen)
- 1 spsk. sukker
- Trin 8 af 13
Drys blandingen i jordbærmarmeladen, mens du rører rundt.
- Trin 9 af 13
Bring marmeladen i kog, mens du rører rundt. Fjern skummet med en ske.
- Trin 10 af 13
Lav marmelade-testen. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om marmeladen er blevet tyk nok.
- Trin 11 af 13
Kom eventuelt konserveringsmiddel i marmeladen.
- Evt. konserveringsmiddel
- Trin 12 af 13
Skold dine sylteglas: Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.
- Trin 13 af 13
Kom jordbærmarmeladen i syltetøjsglassene, og skru låget på med det samme.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvilken marmelade kan du bedst lide? Vi er ret vilde med jordbærmarmelade - især til pandekager! Og så er marmelade noget af det nemmeste at lave.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 kg. jordbær (evt. frosne)
- 500 g. sukker
- 1 ½ tsk. geleringsmiddel (se på posen)
- 1 spsk. sukker
- Evt. konserveringsmiddel
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 lille skarp kniv
- 1 lille gryde
- 1 grydeske
- 1 kop
- 1 teske
- 1 spiseske
- 1 syltetøjsglas
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skyl jordbærerne i en si, og nip toppen af, hvis du bruger friske jordbær. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær.
- Kom jordbær og sukker lagvist i en gryde. Lad eventuelt gryden stå lunt i en time, så sukkeret smelter. Hvis du vil lave marmeladen hurtigere, kan du gå videre til næste trin med det samme.
- Varm jordbær og sukker op ved svag varme, så sukkeret smelter, før saften koger.
- Kog jordbærmarmeladen i 8-10 minutter ved middel varme, til marmeladen er lidt tykkere. Klik på videoen og se, hvordan du laver marmelade testen, og tjekker hvor tyk din marmelade bør være.
- Bland geleringsmiddel sukker sammen i en lille skål. Læs på posen med geleringsmidlet, hvordan det skal blandes.
- Drys blandingen i jordbærmarmeladen, mens du rører rundt.
- Bring marmeladen i kog, mens du rører rundt. Fjern skummet med en ske.
- Lav marmelade-testen. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om marmeladen er blevet tyk nok.
- Kom eventuelt konserveringsmiddel i marmeladen.
- Skold dine sylteglas: Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.
- Kom jordbærmarmeladen i syltetøjsglassene, og skru låget på med det samme.
-