- Hjem >
- Opskrifter >
- Råvarer >
- Frugt, bær og nødder >
- Bær >
- Jordbærmarmelade
Jordbærmarmelade
Samlet tid: 2 timer
Arbejdstid: 1 time 52 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvilken marmelade kan du bedst lide? Vi er ret vilde med jordbærmarmelade - især til pandekager! Og så er marmelade noget af det nemmeste at lave.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til jordbærmarmelade
Marmelade:
1 kg. jordbær (evt. frosne)
500 g. sukker
1 ½ tsk. geleringsmiddel (se på posen)
1 spsk. sukker
Evt. konserveringsmiddel
Jordbær
Sukker
Geleringsmiddel
Atamon (konserveringsmiddel)
Køkkenredskaber til jordbærmarmelade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 grydeske
1 kop
1 teske
1 spiseske
1 syltetøjsglas
Køkkenvægt
Decilitermål
Urtekniv
Lille gryde
Grydeske
Kop
Teske
Spiseske
Sylteglas
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marmelade:
3.
4.
5.
6.
Kog jordbærmarmeladen i 8-10 minutter ved middel varme, til marmeladen er lidt tykkere.
7.
8.
9.
10.
11.
Skold dine sylteglas:
12.
Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.
13.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 209 kJ / 50 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 97 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Fromage med vanilje og jordbærsovs
Sværhedsgrad: Svær
Samlet tid: 2 timer 30 min.
Arbejdstid: 20 min.