Jordbærmarmelade

Jordbærmarmelade

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Hvilken marmelade kan du bedst lide? Vi er ret vilde med jordbærmarmelade - især til pandekager! Og så er marmelade noget af det nemmeste at lave.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 209 kJ / 50 kcal
        • Protein: 1 %
        • Kulhydrat: 97 %
        • Fedt: 2 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 2 timer

          Klik på filmen og se, hvordan Gorm laver jordbærmarmelade.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 209 kJ / 50 kcal
          • Protein: 1 %
          • Kulhydrat: 97 %
          • Fedt: 2 %
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 13

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 13

          Find alle ingredienserne frem.

          • 1 kg. jordbær (evt. frosne)
          • 500 g. sukker
          • 1 ½ tsk. geleringsmiddel (se på posen)
          • 1 spsk. sukker
          • Evt. konserveringsmiddel
        • Trin 3 af 13

          Skyl jordbærerne i en si, og nip toppen af, hvis du bruger friske jordbær. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær.

          • 1 kg. jordbær (evt. frosne)
        • Trin 4 af 13

          Kom jordbær og sukker lagvist i en gryde. Lad eventuelt gryden stå lunt i en time, så sukkeret smelter. Hvis du vil lave marmeladen hurtigere, kan du gå videre til næste trin med det samme.

          • 500 g. sukker
        • Trin 5 af 13

          Varm jordbær og sukker op ved svag varme, så sukkeret smelter, før saften koger.

        • Trin 6 af 13

          Kog jordbærmarmeladen i 8-10 minutter ved middel varme, til marmeladen er lidt tykkere. Klik på videoen og se, hvordan du laver marmelade testen, og tjekker hvor tyk din marmelade bør være.

        • Trin 7 af 13

          Bland geleringsmiddel sukker sammen i en lille skål. Læs på posen med geleringsmidlet, hvordan det skal blandes.

          • 1 ½ tsk. geleringsmiddel (se på posen)
          • 1 spsk. sukker
        • Trin 8 af 13

          Drys blandingen i jordbærmarmeladen, mens du rører rundt.

        • Trin 9 af 13

          Bring marmeladen i kog, mens du rører rundt. Fjern skummet med en ske.

        • Trin 10 af 13

          Lav marmelade-testen. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om marmeladen er blevet tyk nok.

        • Trin 11 af 13

          Kom eventuelt konserveringsmiddel i marmeladen.

          • Evt. konserveringsmiddel
        • Trin 12 af 13

          Skold dine sylteglas: Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.

        • Trin 13 af 13

          Kom jordbærmarmeladen i syltetøjsglassene, og skru låget på med det samme.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Hvilken marmelade kan du bedst lide? Vi er ret vilde med jordbærmarmelade - især til pandekager! Og så er marmelade noget af det nemmeste at lave.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 1 kg. jordbær (evt. frosne)
            • 500 g. sukker
            • 1 ½ tsk. geleringsmiddel (se på posen)
            • 1 spsk. sukker
            • Evt. konserveringsmiddel

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 decilitermål
            • 1 lille skarp kniv
            • 1 lille gryde
            • 1 grydeske
            • 1 kop
            • 1 teske
            • 1 spiseske
            • 1 syltetøjsglas

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Skyl jordbærerne i en si, og nip toppen af, hvis du bruger friske jordbær. Klik på videoen og se, hvordan du nipper jordbær.
            4. Kom jordbær og sukker lagvist i en gryde. Lad eventuelt gryden stå lunt i en time, så sukkeret smelter. Hvis du vil lave marmeladen hurtigere, kan du gå videre til næste trin med det samme.
            5. Varm jordbær og sukker op ved svag varme, så sukkeret smelter, før saften koger.
            6. Kog jordbærmarmeladen i 8-10 minutter ved middel varme, til marmeladen er lidt tykkere. Klik på videoen og se, hvordan du laver marmelade testen, og tjekker hvor tyk din marmelade bør være.
            7. Bland geleringsmiddel sukker sammen i en lille skål. Læs på posen med geleringsmidlet, hvordan det skal blandes.
            8. Drys blandingen i jordbærmarmeladen, mens du rører rundt.
            9. Bring marmeladen i kog, mens du rører rundt. Fjern skummet med en ske.
            10. Lav marmelade-testen. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om marmeladen er blevet tyk nok.
            11. Kom eventuelt konserveringsmiddel i marmeladen.
            12. Skold dine sylteglas: Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glassene med konserveringsmiddel.
            13. Kom jordbærmarmeladen i syltetøjsglassene, og skru låget på med det samme.