Jalapenos

Jalapenos er grønne spanske chilier, der er en mildere form for chili. Dog vil mange danskere betegne den som stærk, da den giver en varm, brændende fornemmelse i munden. Jalapenos bliver tit brugt, som krydderi i det mexikanske køkken. Man bruger oftest syltede jalapenos. Man vurderer chiliers styrke ved hjælp af en scoville-skala. På den skala opnår jalapenos en værdi på 6000-8000 scoville og ligger derfor i den lave ende. Den er altså ikke helt så stærk, som for eksempel habanero, som ligger på 350.000 scoville-værdi. Jalapenos smager godt i retter, som nachos eller mexikanske hotdogs

 

Holdbarhed

6 måneder på hylden (Uåbnet)

5 dage i køleskabet (Åbnet)

Opbevaring

Uåbnet mørkt og ikke for varmt. Skal opbevares i køleskabet efter åbning. 

Retter med jalapenos

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 10 min

Arbejdstid: 5 min