Italiensk salat

Italiensk salat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Spis italiensk salat ovenpå for eksempel en rugbrødsmad med skinke. Hvis du vil have den med i madpakken, så kom salaten ned i en lille bøtte med låg. Kom så salaten på din mad, lige inden du skal spise den.

        Tip: Jo tykkere mayonnaisen er, jo bedre. De mange grøntsager indeholder meget vand, så når mayonnaisen har stået lidt, kan du risikere at den bliver meget tyndere.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 626 kJ / 150 kcal
        • Protein: 3 %
        • Kulhydrat: 3 %
        • Fedt: 95 %
        • Heraf mættet fedt: 1,3 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 11

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 11

        Mål alle ingredienserne af.

        • 50 g. gulerødder
        • 50 g. frosne ærter
        • 1 tsk. eddike
        • ½ dl. pateuriserede æggeblommer
        • Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
        • ½ tsk. Dijonsennep
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 1 dl. aspargessnitter fra dåse
        • Evt. friske krydderurter til pynt
      • Trin 3 af 11

        Skræl gulerødderne.

        • 50 g. gulerødder
      • Trin 4 af 11

        Tag et skærebræt og en kniv frem. Skræl gulerødder. Skær dem i stave og bagefter i små tern på samme størrelse som en ært.

      • Trin 5 af 11

        Kom vand i en lille gryde, læg låg på, og varm det op, til det koger. Kom gulerods-ternene i vandet, og kog dem i 1 minut. Kom ærter i gryden, og kog i 30 sekunder mere.

        • 50 g. frosne ærter
      • Trin 6 af 11

        Stil en si i håndvasken, og hæld vand, gulerødder og ærter i sien. Hæld koldt vand over gulerødderne og ærterne. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

      • Trin 7 af 11

        Tag en skål og en elpisker frem. Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i skålen. Pisk det sammen.

        • 1 tsk. eddike
        • ½ dl. pateuriserede æggeblommer
        • ½ tsk. Dijonsennep
      • Trin 8 af 11

        Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.

        • Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
      • Trin 9 af 11

        Smag mayonnaisen til med salt og peber.

        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 10 af 11

        Åbn dåsen med asparges. Tag en skål, og stil en si over skålen. Hæld aspargeserne og væsken ned i sien. Dyp aspargeserne tørre med et viskstykke.

        • 1 dl. aspargessnitter fra dåse
      • Trin 11 af 11

        Vend gulerødder, ærter og asparges ned i mayonnaisen med en dejskraber. Smag til med salt og peber igen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Spis italiensk salat ovenpå for eksempel en rugbrødsmad med skinke. Hvis du vil have den med i madpakken, så kom salaten ned i en lille bøtte med låg. Kom så salaten på din mad, lige inden du skal spise den.

        Tip: Jo tykkere mayonnaisen er, jo bedre. De mange grøntsager indeholder meget vand, så når mayonnaisen har stået lidt, kan du risikere at den bliver meget tyndere.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 50 g. gulerødder
          • 50 g. frosne ærter
          • 1 tsk. eddike
          • ½ dl. pateuriserede æggeblommer
          • Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
          • ½ tsk. Dijonsennep
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 1 dl. aspargessnitter fra dåse
          • Evt. friske krydderurter til pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 tyndskræller
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 si
          • 1 rent viskestykke
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 dejskraber

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skræl gulerødderne.
          4. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skræl gulerødder. Skær dem i stave og bagefter i små tern på samme størrelse som en ært.
          5. Kom vand i en lille gryde, læg låg på, og varm det op, til det koger. Kom gulerods-ternene i vandet, og kog dem i 1 minut. Kom ærter i gryden, og kog i 30 sekunder mere.
          6. Stil en si i håndvasken, og hæld vand, gulerødder og ærter i sien. Hæld koldt vand over gulerødderne og ærterne. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
          7. Tag en skål og en elpisker frem. Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i skålen. Pisk det sammen.
          8. Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
          9. Smag mayonnaisen til med salt og peber.
          10. Åbn dåsen med asparges. Tag en skål, og stil en si over skålen. Hæld aspargeserne og væsken ned i sien. Dyp aspargeserne tørre med et viskstykke.
          11. Vend gulerødder, ærter og asparges ned i mayonnaisen med en dejskraber. Smag til med salt og peber igen.