Italiensk salat

Italiensk salat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Spis italiensk salat ovenpå for eksempel en rugbrødsmad med skinke. Hvis du vil have den med i madpakken, så kom salaten ned i en lille bøtte med låg. Kom så salaten på din mad, lige inden du skal spise den.

        Tip: Jo tykkere mayonnaisen er, jo bedre. De mange grøntsager indeholder meget vand, så når mayonnaisen har stået lidt, kan du risikere at den bliver meget tyndere.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 626 kJ / 150 kcal
        • Protein: 3 %
        • Kulhydrat: 3 %
        • Fedt: 95 %
        • Heraf mættet fedt: 1,3 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • 50 g. gulerødder
        • 50 g. frosne ærter
        • 1 tsk. eddike
        • ½ dl. pasteuriserede æggeblommer
        • Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
        • ½ tsk. Dijonsennep
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 1 dl. aspargessnitter fra dåse
        • Evt. friske krydderurter til pynt
      • Trin 3 af 10

        Skræl gulerødderne. Skær dem i tern på størrelse med en ært. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.

        • 50 g. gulerødder
      • Trin 4 af 10

        Kom vand i en lille gryde, læg låg på gryden, og varm op, til vandet koger. Kom gulerods-ternene i vandet, og kog dem i 1 minut. Kom frosne ærter i gryden, og kog i 30 sekunder mere.

        • 50 g. frosne ærter
      • Trin 5 af 10

        Stil en si i håndvasken, og hæld vand, gulerødder og ærter i sien. Hæld koldt vand over gulerødderne og ærterne. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

      • Trin 6 af 10

        Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i en skål, og pisk det sammen.

        • 1 tsk. eddike
        • ½ dl. pasteuriserede æggeblommer
        • ½ tsk. Dijonsennep
      • Trin 7 af 10

        Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.

        • Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
      • Trin 8 af 10

        Smag mayonnaisen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 9 af 10

        Åbn dåsen med asparges, og hæld dem ned i en si i håndvasken. Las aspargeserne tørre på et viskestykke.

        • 1 dl. aspargessnitter fra dåse
      • Trin 10 af 10

        Vend gulerødder, ærter og asparges i mayonnaisen med en dejskraber. Smag til med salt og peber igen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Spis italiensk salat ovenpå for eksempel en rugbrødsmad med skinke. Hvis du vil have den med i madpakken, så kom salaten ned i en lille bøtte med låg. Kom så salaten på din mad, lige inden du skal spise den.

        Tip: Jo tykkere mayonnaisen er, jo bedre. De mange grøntsager indeholder meget vand, så når mayonnaisen har stået lidt, kan du risikere at den bliver meget tyndere.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 50 g. gulerødder
          • 50 g. frosne ærter
          • 1 tsk. eddike
          • ½ dl. pasteuriserede æggeblommer
          • Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
          • ½ tsk. Dijonsennep
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 1 dl. aspargessnitter fra dåse
          • Evt. friske krydderurter til pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 tyndskræller
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 si
          • 1 rent viskestykke
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 dejskraber

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skræl gulerødderne. Skær dem i tern på størrelse med en ært. Klik på videoen og se, hvordan du skærer gulerødder i tern.
          4. Kom vand i en lille gryde, læg låg på gryden, og varm op, til vandet koger. Kom gulerods-ternene i vandet, og kog dem i 1 minut. Kom frosne ærter i gryden, og kog i 30 sekunder mere.
          5. Stil en si i håndvasken, og hæld vand, gulerødder og ærter i sien. Hæld koldt vand over gulerødderne og ærterne. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
          6. Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i en skål, og pisk det sammen.
          7. Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
          8. Smag mayonnaisen til med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          9. Åbn dåsen med asparges, og hæld dem ned i en si i håndvasken. Las aspargeserne tørre på et viskestykke.
          10. Vend gulerødder, ærter og asparges i mayonnaisen med en dejskraber. Smag til med salt og peber igen.