Italiensk inspireret påskebrød

Italiensk inspireret påskebrød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        I Italiens forskellige regioner har de mange forskellige påsketraditioner. Her får du en opskrift på et traditionelt, sødt påskebrød.

        TIP: Du kan erstatte rosinerne med hakket chokolade.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3998 kJ / 956 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 31 %
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

          Se filmen, hvor Micki laver italiensk påskebrød.

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 3998 kJ / 956 kcal
          • Protein: 13 %
          • Kulhydrat: 56 %
          • Fedt: 31 %
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 17

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 17

          Find alle ingredienserne frem.

           

          Ingredienser

          • 1 ½ dl mælk
          • 100 g kondenseret mælk
          • 25 g gær
          • 2 æg
          • 200 g hvedemel tipo 00
          • 1 tsk. salt
          • 350-400 g hvedemel eller manitobamel
          • 100 g smør
          • 80 g rosiner (ca. 1 dl)

          Til pynt:

          • 5 hvide æg

          Til pensling:

          • 1 æg
        • Trin 3 af 17

          Kom mælk og kondenseret mælk i en skål. Smuldr gæren i og rør, til den er opløst.

          • 1 ½ dl mælk
          • 100 g kondenseret mælk
          • 25 g gær

           

        • Trin 4 af 17

          Tilsæt æg, hvedemel tipo 00 og salt, og rør rundt.

          • 2 æg
          • 200 g hvedemel tipo 00
          • 1 tsk. salt
        • Trin 5 af 17

          Tilsæt det meste af hvedemelet eller manitoba-melet, og ælt dejen godt sammen. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret.

          • 350-400 g hvedemel eller manitobamel

           

        • Trin 6 af 17

          Ælt smørret i - en lille klump ad gangen. Ælt dejen sammen, så smørret bliver arbejdet ind i dejen, før du tilsætter med den næste klump smør. Fortsæt sådan med alt smørret.

          • 100 g smør

           

        • Trin 7 af 17

          Hvis dejen er for klistret, efter du har æltet smør i, kan du komme 1 spiseske mere hvedemel i. Dejen skal være glat.

        • Trin 8 af 17

          Dæk skålen med film, og stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time.

        • Trin 9 af 17

          Dæk rosinerne med vand, og lad dem trække, mens dejen hæver.

          • 80 g rosiner (ca. 1 dl)

           

        • Trin 10 af 17

          Kog de hvide æg i cirka 7 minutter, og lad dem køle af.

          • 5 hvide æg
        • Trin 11 af 17

          Hæld vandet fra rosinerne, og lad dem dryppe af i en si. Ælt rosinerne i dejen.

        • Trin 12 af 17

          Skær dejen i 2 lige store stykker. Rul dem til lange pølser på cirka 70 cm i længden. Sno dem sammen.

        • Trin 13 af 17

          Form den lange snoede dej-pølse til en rund krans og læg den på en bageplade med bagepapir. Nip enderne sammen med fingrene, så kransen forbliver hel, når brødet bliver bagt.

        • Trin 14 af 17

          Placér æggene rundt i kransen, godt nede i dejen. Pas på skallen ikke knækker.

        • Trin 15 af 17

          Lad brødet efter-hæve i cirka 30 minutter.

        • Trin 16 af 17

          Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme.

        • Trin 17 af 17

          Pensl brødet med sammenpisket æg (undgå at pensle æggene), og bag det i ovnen i cirka 30-40 minutter.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          I Italiens forskellige regioner har de mange forskellige påsketraditioner. Her får du en opskrift på et traditionelt, sødt påskebrød.

          TIP: Du kan erstatte rosinerne med hakket chokolade.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 1 ½ dl mælk
            • 100 g kondenseret mælk
            • 25 g gær
            • 2 æg
            • 200 g hvedemel tipo 00
            • 1 tsk. salt
            • 350-400 g hvedemel eller manitobamel
            • 100 g smør
            • 80 g rosiner (ca. 1 dl)

            Til pynt:

            • 5 hvide æg

            Til pensling:

            • 1 æg

            Køkkenredskaber

            • 1 decilitermål
            • 1 køkkenvægt
            • 1 teske
            • 1 kop
            • 1 kniv (bestik)
            • 1 stor røreskål
            • 2 Mellem skåle
            • 1 viskestykke
            • 1 lille gryde
            • 1 røreske
            • 1 spiseske
            • Bagepapir
            • 1 bageplade
            • 1 bagepensel

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Kom mælk og kondenseret mælk i en skål. Smuldr gæren i og rør, til den er opløst.
            4. Tilsæt æg, hvedemel tipo 00 og salt, og rør rundt.
            5. Tilsæt det meste af hvedemelet eller manitoba-melet, og ælt dejen godt sammen. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret.
            6. Ælt smørret i - en lille klump ad gangen. Ælt dejen sammen, så smørret bliver arbejdet ind i dejen, før du tilsætter med den næste klump smør. Fortsæt sådan med alt smørret.
            7. Hvis dejen er for klistret, efter du har æltet smør i, kan du komme 1 spiseske mere hvedemel i. Dejen skal være glat.
            8. Dæk skålen med film, og stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time.
            9. Dæk rosinerne med vand, og lad dem trække, mens dejen hæver.
            10. Kog de hvide æg i cirka 7 minutter, og lad dem køle af.
            11. Hæld vandet fra rosinerne, og lad dem dryppe af i en si. Ælt rosinerne i dejen.
            12. Skær dejen i 2 lige store stykker. Rul dem til lange pølser på cirka 70 cm i længden. Sno dem sammen.
            13. Form den lange snoede dej-pølse til en rund krans og læg den på en bageplade med bagepapir. Nip enderne sammen med fingrene, så kransen forbliver hel, når brødet bliver bagt.
            14. Placér æggene rundt i kransen, godt nede i dejen. Pas på skallen ikke knækker.
            15. Lad brødet efter-hæve i cirka 30 minutter.
            16. Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme.
            17. Pensl brødet med sammenpisket æg (undgå at pensle æggene), og bag det i ovnen i cirka 30-40 minutter.