Italiensk påskebrød

Italiensk påskebrød

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        I Italiens forskellige regioner har de mange forskellige påsketraditioner. Her får du en opskrift fra Rom på et traditionelt, sødt påskebrød.

        TIP: Du kan erstatte rosinerne med hakket chokolade.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 3998 kJ / 956 kcal
        • Protein: 13 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 31 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

         

        Ingredienser

        • 1 ½ dl mælk
        • 100 g kondenseret mælk
        • 25 g gær
        • 2 æg
        • 200 g hvedemel tipo 00
        • 1 tsk. salt
        • 350-400 g hvedemel eller manitobamel
        • 100 g smør
        • 80 g rosiner (ca. 1 dl)

        Til pynt:

        • 5 hvide æg

        Til pensling:

        • 1 æg
      • Trin 3 af 16

        Kom mælk og kondenseret mælk i en skål. Smuldr gæren i og rør, til den er opløst.

        • 1 ½ dl mælk
        • 100 g kondenseret mælk
        • 25 g gær

         

      • Trin 4 af 16

        Tilsæt æg, hvedemel tipo 00 og salt, og rør rundt.

        • 2 æg
        • 200 g hvedemel tipo 00
        • 1 tsk. salt
      • Trin 5 af 16

        Tilsæt det meste af hvedemelet eller manitoba-melet, og ælt dejen godt sammen. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret.

        • 350-400 g hvedemel eller manitobamel

         

      • Trin 6 af 16

        Ælt smørret i - en lille klump ad gangen.

        • 100 g smør

         

      • Trin 7 af 16

        Dæk skålen med film, og stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time.

      • Trin 8 af 16

        Dæk rosinerne med vand, og lad dem trække, mens dejen hæver.

        • 80 g rosiner (ca. 1 dl)

         

      • Trin 9 af 16

        Kog de hvide æg i cirka 7 minutter, og lad dem køle af.

        • 5 hvide æg
      • Trin 10 af 16

        Hæld vandet fra rosinerne, og lad dem dryppe af i en si. Ælt rosinerne i dejen.

      • Trin 11 af 16

        Skær dejen i 2 lige store stykker. Rul dem til lange pølser på cirka 70 cm i længden. Sno dem sammen.

      • Trin 12 af 16

        Form den lange snoede dej-pølse til en rund krans og læg den på en bageplade med bagepapir. Nip enderne sammen med fingrene, så kransen forbliver hel, når brødet bliver bagt.

      • Trin 13 af 16

        Placér æggene rundt i kransen, godt nede i dejen. Pas på skallen ikke knækker.

      • Trin 14 af 16

        Lad brødet efter-hæve i cirka 30 minutter.

      • Trin 15 af 16

        Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme.

      • Trin 16 af 16

        Pensl brødet med sammenpisket æg (undgå at pensle æggene), og bag det i ovnen i cirka 30-40 minutter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        I Italiens forskellige regioner har de mange forskellige påsketraditioner. Her får du en opskrift fra Rom på et traditionelt, sødt påskebrød.

        TIP: Du kan erstatte rosinerne med hakket chokolade.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 ½ dl mælk
          • 100 g kondenseret mælk
          • 25 g gær
          • 2 æg
          • 200 g hvedemel tipo 00
          • 1 tsk. salt
          • 350-400 g hvedemel eller manitobamel
          • 100 g smør
          • 80 g rosiner (ca. 1 dl)

          Til pynt:

          • 5 hvide æg

          Til pensling:

          • 1 æg

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 kop
          • 1 kniv (bestik)
          • 1 stor røreskål
          • 2 Mellem skåle
          • 1 viskestykke
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 spiseske
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom mælk og kondenseret mælk i en skål. Smuldr gæren i og rør, til den er opløst.
          4. Tilsæt æg, hvedemel tipo 00 og salt, og rør rundt.
          5. Tilsæt det meste af hvedemelet eller manitoba-melet, og ælt dejen godt sammen. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for klistret.
          6. Ælt smørret i - en lille klump ad gangen.
          7. Dæk skålen med film, og stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time.
          8. Dæk rosinerne med vand, og lad dem trække, mens dejen hæver.
          9. Kog de hvide æg i cirka 7 minutter, og lad dem køle af.
          10. Hæld vandet fra rosinerne, og lad dem dryppe af i en si. Ælt rosinerne i dejen.
          11. Skær dejen i 2 lige store stykker. Rul dem til lange pølser på cirka 70 cm i længden. Sno dem sammen.
          12. Form den lange snoede dej-pølse til en rund krans og læg den på en bageplade med bagepapir. Nip enderne sammen med fingrene, så kransen forbliver hel, når brødet bliver bagt.
          13. Placér æggene rundt i kransen, godt nede i dejen. Pas på skallen ikke knækker.
          14. Lad brødet efter-hæve i cirka 30 minutter.
          15. Tænd ovnen på 180 grader almindelig varme.
          16. Pensl brødet med sammenpisket æg (undgå at pensle æggene), og bag det i ovnen i cirka 30-40 minutter.