Italiensk kikærtemos

Italiensk kikærtemos

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Kender du hummus? Italiensk kikærtemos minder ret meget om hummus. Den er bare varm og krydret med italienernes bedste krydderi: oregano. Lækkert til sandwich, små hapsere, forret, som dressing eller som tilbehør til aftensmaden. Opskriften passer til cirka 6-8 personer.

         

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 8

        Find alle ingredienserne frem.

        • 460 g. kikærter (2 brikker/dåser) 
        • 4 dl. vand 
        • 1 citron 
        • 1 dl. frisk oregano 
        • 2 dl. olie 
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 8

        Klip brikkerne med kikærter op over vasken med en saks. Hæld kikærterne i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand.

        • 460 g. kikærter (2 brikker/dåser) 
      • Trin 4 af 8

        Kom vand og kikærter i en lille gryde. Tænd for middel varme. Kog kikærterne i cirka 5 minutter. Hæld vand og kikærter i dørslaget igen, og lad dem dryppe af. Kom dem i en blender.

        • 4 dl. vand 
      • Trin 5 af 8

        Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • 1 citron 
      • Trin 6 af 8

        Kom vand i en skål og skyl oregano-bladene i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 dl. frisk oregano 
      • Trin 7 af 8

        Kom citronsaft, oregano, olie, salt og peber i blenderen. Blend det i cirka 2 minutter til der ikke er nogen klumper. Hvis mosen er for tør, så tilsæt lidt mere olie.

        • 2 dl. olie 
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 8 af 8

        Smag mosen til med citronsaft, oregano, salt og peber

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kender du hummus? Italiensk kikærtemos minder ret meget om hummus. Den er bare varm og krydret med italienernes bedste krydderi: oregano. Lækkert til sandwich, små hapsere, forret, som dressing eller som tilbehør til aftensmaden. Opskriften passer til cirka 6-8 personer.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 460 g. kikærter (2 brikker/dåser) 
          • 4 dl. vand 
          • 1 citron 
          • 1 dl. frisk oregano 
          • 2 dl. olie 
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 decilitermål 
          • 1 teske 
          • 1 saks 
          • 1 dørslag 
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv 
          • 1 citruspresser
          • 1 stor skål 
          • 1 viskestykke 
          • 1 blender

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Klip brikkerne med kikærter op over vasken med en saks. Hæld kikærterne i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand.
          4. Kom vand og kikærter i en lille gryde. Tænd for middel varme. Kog kikærterne i cirka 5 minutter. Hæld vand og kikærter i dørslaget igen, og lad dem dryppe af. Kom dem i en blender.
          5. Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          6. Kom vand i en skål og skyl oregano-bladene i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          7. Kom citronsaft, oregano, olie, salt og peber i blenderen. Blend det i cirka 2 minutter til der ikke er nogen klumper. Hvis mosen er for tør, så tilsæt lidt mere olie.
          8. Smag mosen til med citronsaft, oregano, salt og peber