Italiensk kikærtemos
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Kender du hummus? Italiensk kikærtemos minder ret meget om hummus. Den er bare varm og krydret med italienernes bedste krydderi: oregano. Lækkert til sandwich, små hapsere, forret, som dressing eller som tilbehør til aftensmaden.
Opskriften passer til cirka 6-8 personer.
Italiensk kikærtermos giver cirka 1,9 kg CO2/kg måltid.Energi-indhold pr. portion- Energi: 1364 kJ / 326 kcal
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 19 %
- Fedt: 74 %
- Heraf mættet fedt: 0,2 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 460 g. kikærter (2 brikker/dåser)
- 4 dl. vand
- 1 citron
- 1 dl. frisk oregano
- 2 dl. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 saks
- 1 dørslag
- 1 dørslag
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 stor skål
- 1 viskestykke
- 1 blender
Sådan gør du
- Trin 1 af 8
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Trin 2 af 8
Find alle ingredienserne frem.
- 460 g. kikærter (2 brikker/dåser)
- 4 dl. vand
- 1 citron
- 1 dl. frisk oregano
- 2 dl. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 8
Klip brikkerne med kikærter op over vasken med en saks. Hæld kikærterne i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand.
- 460 g. kikærter (2 brikker/dåser)
- Trin 4 af 8
Kom vand og kikærter i en lille gryde. Tænd for middel varme. Kog kikærterne i cirka 5 minutter. Hæld vand og kikærter i dørslaget igen, og lad dem dryppe af. Kom dem i en blender.
- 4 dl. vand
- Trin 5 af 8
Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 citron
- Trin 6 af 8
Kom vand i en skål og skyl oregano-bladene i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl. frisk oregano
- Trin 7 af 8
Kom citronsaft, oregano, olie, salt og peber i blenderen. Blend det i cirka 2 minutter til der ikke er nogen klumper. Hvis mosen er for tør, så tilsæt lidt mere olie.
- 2 dl. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 8 af 8
Smag mosen til med citronsaft, oregano, salt og peber
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kender du hummus? Italiensk kikærtemos minder ret meget om hummus. Den er bare varm og krydret med italienernes bedste krydderi: oregano. Lækkert til sandwich, små hapsere, forret, som dressing eller som tilbehør til aftensmaden.
Opskriften passer til cirka 6-8 personer.
Italiensk kikærtermos giver cirka 1,9 kg CO2/kg måltid.Du skal bruge
Ingredienser
- 460 g. kikærter (2 brikker/dåser)
- 4 dl. vand
- 1 citron
- 1 dl. frisk oregano
- 2 dl. olie
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 saks
- 1 dørslag
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 stor skål
- 1 viskestykke
- 1 blender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
- Find alle ingredienserne frem.
- Klip brikkerne med kikærter op over vasken med en saks. Hæld kikærterne i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand.
- Kom vand og kikærter i en lille gryde. Tænd for middel varme. Kog kikærterne i cirka 5 minutter. Hæld vand og kikærter i dørslaget igen, og lad dem dryppe af. Kom dem i en blender.
- Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom vand i en skål og skyl oregano-bladene i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Kom citronsaft, oregano, olie, salt og peber i blenderen. Blend det i cirka 2 minutter til der ikke er nogen klumper. Hvis mosen er for tør, så tilsæt lidt mere olie.
- Smag mosen til med citronsaft, oregano, salt og peber
-