Islandsk skyr-isbjerg

Islandsk skyr-isbjerg

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Skyr er en slags tyk yoghurt fra Island. Det smager lidt surt, men i den her kage er den perfekt sammen med de friske bær og kikse-bunden.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1437 kJ / 344 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 34 %
        • Fedt: 58 %
        • Heraf mættet fedt: 13,8 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        • 25 g. smør
        • ½ pakke digestivekiks
        • 500 g. skyr
        • 100 g. sukker
        • 5 dl. piskefløde
        • 1 knivspids stødt kanel
        • 200 g. blåbær
        • 200 g. hindbær
        • 40 g. chokolade
      • Trin 3 af 13

        Tag en lille gryde frem. Kom smør i gryden, og smelt det ved middel varme.

        • 25 g. smør
      • Trin 4 af 13

        Kom kiksene i en frysepose, og bind en knude på posen. Tag en kagerulle, og knus kiksene med kagerullen.

        • ½ pakke digestivekiks
      • Trin 5 af 13

        Tag en lille skål frem, og kom de knuste kiks og det smeltede smør ned i skålen. Rør det sammen.

      • Trin 6 af 13

        Tag en stor skål frem. Kom skyr, sukker, fløde og stødt kanel i skålen. Pisk det sammen med en elpisker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.

        • 500 g. skyr
        • 100 g. sukker
        • 5 dl. piskefløde
        • 1 knivspids stødt kanel
      • Trin 7 af 13

        Tag et dørslag, og stil det ned i håndvasken. Kom blåbær og hindbær i dørslaget, og skyl dem grundigt. Lad dem dryppe af.

        • 200 g. blåbær
        • 200 g. hindbær
      • Trin 8 af 13

        Tag et skærebræt og stor skarp kniv frem. Hak chokoladen fint.

        • 40 g. chokolade
      • Trin 9 af 13

        Tag en glasskål frem. Kom kikseblandingen i skålen, og fordel den jævnt over bunden. Pas på, at du ikke maser det for hårdt sammen.

      • Trin 10 af 13

        Fordel blåbær og hindbær i et jævnt lag ovenpå kikseblandingen.

      • Trin 11 af 13

        Kom den piskede skyr-creme over bærerne. Fordel cremen i et jævnt lag med en dejskraber.

      • Trin 12 af 13

        Pynt med hakket chokolade.

      • Trin 13 af 13

        Server med det samme. Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Skyr er en slags tyk yoghurt fra Island. Det smager lidt surt, men i den her kage er den perfekt sammen med de friske bær og kikse-bunden.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 g. smør
          • ½ pakke digestivekiks
          • 500 g. skyr
          • 100 g. sukker
          • 5 dl. piskefløde
          • 1 knivspids stødt kanel
          • 200 g. blåbær
          • 200 g. hindbær
          • 40 g. chokolade

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • 1 lille skål
          • 1 frysepose
          • 1 kagerulle
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 dørslag
          • 1 glasskål til servering
          • 1 dejskraber

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tag en lille gryde frem. Kom smør i gryden, og smelt det ved middel varme.
          4. Kom kiksene i en frysepose, og bind en knude på posen. Tag en kagerulle, og knus kiksene med kagerullen.
          5. Tag en lille skål frem, og kom de knuste kiks og det smeltede smør ned i skålen. Rør det sammen.
          6. Tag en stor skål frem. Kom skyr, sukker, fløde og stødt kanel i skålen. Pisk det sammen med en elpisker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pisker flødeskum.
          7. Tag et dørslag, og stil det ned i håndvasken. Kom blåbær og hindbær i dørslaget, og skyl dem grundigt. Lad dem dryppe af.
          8. Tag et skærebræt og stor skarp kniv frem. Hak chokoladen fint.
          9. Tag en glasskål frem. Kom kikseblandingen i skålen, og fordel den jævnt over bunden. Pas på, at du ikke maser det for hårdt sammen.
          10. Fordel blåbær og hindbær i et jævnt lag ovenpå kikseblandingen.
          11. Kom den piskede skyr-creme over bærerne. Fordel cremen i et jævnt lag med en dejskraber.
          12. Pynt med hakket chokolade.
          13. Server med det samme. Velbekomme.