Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kiksebund:

3.

Kom smør i gryden, og smelt det ved middel varme.

4.

Kom kiksene i en frysepose, og bind en knude på posen. Tag en kagerulle, og knus kiksene med kagerullen.

5.

Kom de knuste kiks og det smeltede smør ned i en skål. Rør det sammen.

Skyr-creme:

6.

Kom skyr, sukker, fløde og stødt kanel en anden skål. Pisk det sammen med en elpisker. Se videoen.

Bær:

7.

Tag et dørslag, og stil det ned i håndvasken. Kom blåbær og hindbær i dørslaget, og skyl dem grundigt. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

8.

Hak chokoladen fint med en brødkniv. Se videoen.

Samle isbjerge:

9.

Tag en stor serveringsskål eller 12 små glas frem. Kom kikseblandingen i skålen eller glassene og fordel den jævnt over bunden. Pas på, at du ikke maser det for hårdt sammen.

10.

Fordel blåbær og hindbær i et jævnt lag ovenpå kikseblandingen.

11.

Kom den piskede skyr-creme over bærerne. Fordel cremen i et jævnt lag med en dejskraber.

12.

Pynt med hakket chokolade.

Næringsindhold per portion

Energi: 17142 kJ / 4097 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 32 %

Fedt: 58 %

Heraf mættet fedt: 165 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min