Islandsk fladbrød
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
På Island hedder flødbrød ”flatkökur”. Det betyder fladekager. Spis brødene med pålæg på, ligesom et stykke rugbrød.
Opskriften giver 5 fladbrød.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 701 kJ / 168 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 83 %
- Fedt: 6 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 250 g. rugmel
- ½ tsk. salt
- 2 ½ dl. vand
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 kagerulle
- 1 frokosttallerken
- 1 smørekniv
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 stor tallerken
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 13
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 13
Find alle ingredienserne frem.
- 250 g. rugmel
- ½ tsk. salt
- 2 ½ dl. vand
- Trin 3 af 13
Tag en stor skål. Kom rugmel og salt i skålen.
- 250 g. rugmel
- ½ tsk. salt
- Trin 4 af 13
Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, og bring vandet i kog.
- 2 ½ dl. vand
- Trin 5 af 13
Hæld det kogende vand i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Dejen skal blive blød, og må ikke klistre til røreskeen.
- Trin 6 af 13
Kom lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Saml dejen til en kugle med hænderne.
- Trin 7 af 13
Tag en kagerulle, og rul dejen fladt ud. Den skal være cirka 2 millimeter tyk.
- Trin 8 af 13
Tag en flad tallerken frem, og brug den som form til dine fladbrød. Læg tallerkenen på dejen, og skær rundt om den med en smørekniv. Pas på, du ikke skærer i bordet. Lav 5 fladbrød. Ælt eventuelt den sidste dej sammen igen, og rul den ud til et sidste fladbrød.
- Trin 9 af 13
Prik fladbrødene med en gaffel, så der kommer en masse små huller i dem.
- Trin 10 af 13
Tag en stegepande, og varm den op.
- Trin 11 af 13
Læg et fladbrød på stegepanden, og steg det i 2 minutter. Vend brødet, og steg det på den anden side i 2 minutter.
- Trin 12 af 13
Læg brødet over på en tallerken, og dæk det til med et vådt viskestykke, så det holder sig varmt og blødt.
- Trin 13 af 13
Gentag med alle dej-stykkerne. Stabl fladbrødene under det våde viskestykke.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
På Island hedder flødbrød ”flatkökur”. Det betyder fladekager. Spis brødene med pålæg på, ligesom et stykke rugbrød.
Opskriften giver 5 fladbrød.
Du skal bruge
Ingredienser
- 250 g. rugmel
- ½ tsk. salt
- 2 ½ dl. vand
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 stor skål
- 1 lille gryde
- 1 røreske
- 1 kagerulle
- 1 frokosttallerken
- 1 smørekniv
- 1 gaffel
- 1 stegepande
- 1 spatel
- 1 stor tallerken
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tag en stor skål. Kom rugmel og salt i skålen.
- Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, og bring vandet i kog.
- Hæld det kogende vand i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Dejen skal blive blød, og må ikke klistre til røreskeen.
- Kom lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Saml dejen til en kugle med hænderne.
- Tag en kagerulle, og rul dejen fladt ud. Den skal være cirka 2 millimeter tyk.
- Tag en flad tallerken frem, og brug den som form til dine fladbrød. Læg tallerkenen på dejen, og skær rundt om den med en smørekniv. Pas på, du ikke skærer i bordet. Lav 5 fladbrød. Ælt eventuelt den sidste dej sammen igen, og rul den ud til et sidste fladbrød.
- Prik fladbrødene med en gaffel, så der kommer en masse små huller i dem.
- Tag en stegepande, og varm den op.
- Læg et fladbrød på stegepanden, og steg det i 2 minutter. Vend brødet, og steg det på den anden side i 2 minutter.
- Læg brødet over på en tallerken, og dæk det til med et vådt viskestykke, så det holder sig varmt og blødt.
- Gentag med alle dej-stykkerne. Stabl fladbrødene under det våde viskestykke.
-