Ingefær-kanelsmåkager

Ingefær-kanelsmåkager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Skal dine julesmåkager være formet som engle eller hjerter? Det bestemmer du 100% selv. Så hop ombord i opskriften fra GoCook.

        Opskriften giver cirka 40 englesmåkager.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 540 kJ / 129 kcal
        • Protein: 3 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 37 %
        • Heraf mættet fedt: 3,3 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 1 time

          Se filmen hvor Gorm og Micki laver Ingefær-kanelsmåkager. 

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 540 kJ / 129 kcal
          • Protein: 3 %
          • Kulhydrat: 60 %
          • Fedt: 37 %
          • Heraf mættet fedt: 3,3 g.
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 15

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 15

          Find alle ingredienserne frem.

          • 350 g. mel
          • 200 g. sukker
          • 250 g. koldt smør
          • 1 æg
          • 4 tsk. stødt ingefær
          • 2 tsk. stødt kanel
          • 1 tsk. stødt nellike

          Glasur:

          • Ca. 4 spsk. kogende vand
          • 300 g. flormelis
          • Forskellige frugtfarver eller farvepasta
        • Trin 3 af 15

          Kom mel og sukker i en stor skål og rør det sammen.

          • 350 g. mel
          • 200 g. sukker
        • Trin 4 af 15

          Skær smørret i små tern og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, der ligner brødkrummer.

          • 250 g. koldt smør
        • Trin 5 af 15

          Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og hæld det op i dejen. Rør dejen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

          • 1 æg
        • Trin 6 af 15

          Tilsæt stødt ingefær, stødt kanel og stødt nellike.

          • 4 tsk. stødt ingefær
          • 2 tsk. stødt kanel
          • 1 tsk. stødt nellike
        • Trin 7 af 15

          Ælt krydderierne ind i dejen med hænderne, til dejen er ensartet. Tilsæt eventuelt mere mel, hvis dejen er klistret. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

        • Trin 8 af 15

          Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

        • Trin 9 af 15

          Drys mel på bordet og rul dejen tyndt ud, eller til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet.

        • Trin 10 af 15

          Udstik dejen. Læg forsigtigt figurerne på bagepladen.

        • Trin 11 af 15

          Ælt dejresterne sammen, rul ud, og udstik igen. Fortsæt, til der ikke er mere dej.

        • Trin 12 af 15

          Bag småkagerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne i kanten. Hold øje med dem undervejs. Køl småkagerne af på en bagerist, før du pynter dem med glasur.

        • Trin 13 af 15

          Glasur: Kog lidt vand i en elkedel eller gryde og varm det op.

          • Ca. 4 spsk. kogende vand
        • Trin 14 af 15

          Kom flormelis i en skål. Tilsæt 1 spiseske af det kogende vand. Få evt. hjælp af en voksen. Kom en dråbe frugtfarve i og rør rundt. Tilsæt lidt mere vand, hvis glasuren er for tyk.

          • 300 g. flormelis
          • Forskellige frugtfarver eller farvepasta
        • Trin 15 af 15

          Kom glasuren i en frysepose og klip et meget lille hul i hjørnet af posen. Pynt ingefærsmåkagerne med glasuren.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Skal dine julesmåkager være formet som engle eller hjerter? Det bestemmer du 100% selv. Så hop ombord i opskriften fra GoCook.

          Opskriften giver cirka 40 englesmåkager.

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 350 g. mel
            • 200 g. sukker
            • 250 g. koldt smør
            • 1 æg
            • 4 tsk. stødt ingefær
            • 2 tsk. stødt kanel
            • 1 tsk. stødt nellike

            Glasur:

            • Ca. 4 spsk. kogende vand
            • 300 g. flormelis
            • Forskellige frugtfarver eller farvepasta

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 stor skål
            • 1 røreske
            • 1 lille skarp kniv
            • 1 kop
            • 1 gaffel
            • 1 teske
            • Bagepapir
            • 1 bageplade
            • 1 kagerulle
            • Udstikkere til småkager
            • 1 lille skål
            • 1 spiseske
            • 1 sprøjtepose eller frysepose

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Kom mel og sukker i en stor skål og rør det sammen.
            4. Skær smørret i små tern og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, der ligner brødkrummer.
            5. Slå ægget ud i en kop. Pisk det sammen med en gaffel, og hæld det op i dejen. Rør dejen sammen. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
            6. Tilsæt stødt ingefær, stødt kanel og stødt nellike.
            7. Ælt krydderierne ind i dejen med hænderne, til dejen er ensartet. Tilsæt eventuelt mere mel, hvis dejen er klistret. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
            8. Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
            9. Drys mel på bordet og rul dejen tyndt ud, eller til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet.
            10. Udstik dejen. Læg forsigtigt figurerne på bagepladen.
            11. Ælt dejresterne sammen, rul ud, og udstik igen. Fortsæt, til der ikke er mere dej.
            12. Bag småkagerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne i kanten. Hold øje med dem undervejs. Køl småkagerne af på en bagerist, før du pynter dem med glasur.
            13. Glasur: Kog lidt vand i en elkedel eller gryde og varm det op.
            14. Kom flormelis i en skål. Tilsæt 1 spiseske af det kogende vand. Få evt. hjælp af en voksen. Kom en dråbe frugtfarve i og rør rundt. Tilsæt lidt mere vand, hvis glasuren er for tyk.
            15. Kom glasuren i en frysepose og klip et meget lille hul i hjørnet af posen. Pynt ingefærsmåkagerne med glasuren.