Ingeborgs spinatpirogger

Ingeborgs spinatpirogger

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Ingeborg var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

        Ingeborg er vild med kylling og hvidløg. I piroggerne får du det hele i én mundfuld, og så er de perfekte til madpakken.

        Tip: Brug færdig-stegte kyllingestrimler eller en færdig pizzadej, så går det lidt hurtigere.

        Opskriften giver 12 spinatpirogger.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 893 kJ / 213 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 62 %
        • Fedt: 24 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 21

        Mål alle ingredienserne af.

        Dej:

        • 25 g. gær
        • 2 dl. vand
        • 1 spsk. olie
        • 1 dl. yoghurt naturel
        • 200 g. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
        • 75 g. frossen spinat, optøet
        • 300 g. hvedemel

        Fyld:

        • 125 g. kyllingebryst
        • ½ løg
        • 150 g. hvidkål
        • 2 spsk. olie
        • ½ peberfrugt
        • 50 g. frosne ærter, optøede
        • 2 tsk. paprika
        • 1 tsk. oregano
        • Evt. lidt chili
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Pensling:

        • ½ dl. mælk
      • Trin 3 af 21

        Dejen: Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 4 af 21

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.

        • 2 dl. vand
      • Trin 5 af 21

        Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 21

        Kom olie, yoghurt, grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

        • 1 spsk. olie
        • 1 dl. yoghurt naturel
        • 200 g. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
      • Trin 7 af 21

        Kom den optøede, hakkede spinat op i skålen til dejblandingen. Rør det sammen.

        • 75 g. frossen spinat, optøet
      • Trin 8 af 21

        Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

        • 300 g. hvedemel
      • Trin 9 af 21

        Put dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter.

      • Trin 10 af 21

        Fyld: Tag et rent skærebræt og en kniv. Læg kyllingebrystet på et skærebræt. Skær det i skiver, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.

        • 125 g. kyllingebryst
      • Trin 11 af 21

        Tag et rent skærebræt og en kniv. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • ½ løg
      • Trin 12 af 21

        Skær hvidkålen i tynde strimler.

        • 150 g. hvidkål
      • Trin 13 af 21

        Vask peberfrugten, og skær den i små tern.

        • ½ peberfrugt
      • Trin 14 af 21

        Kom olie på en stegepande, og varm den op til lidt mere end middel varme.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 15 af 21

        Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Tilsæt løg, hvidkål, peberfrugter, ærter, oregano, paprika og eventuelt chili. Skru ned for stegepanden, og lad det hele stege i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

        • 50 g. frosne ærter, optøede
        • 2 tsk. paprika
        • 1 tsk. oregano
        • Evt. lidt chili
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 16 af 21

        Saml piroggerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.

      • Trin 17 af 21

        Drys lidt hvedemel på bordet. Hæld dejen ud på bordet, form den til en pølse, og del den i 12 stykker. Tag en kagerulle, og rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 12 centimeter. Læg dem på bagepladerne.

      • Trin 18 af 21

        Læg 1-2 spiseskefuld fyld på den ene halvdel af hver cirkel. Lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Gør det samme med alle pirogger.

      • Trin 19 af 21

        Læg et rent viskestykke over piroggerne, og lad dem hæve i 15 minutter.

      • Trin 20 af 21

        Kom mælk i en kop. Pensl piroggerne med mælk.

        • ½ dl. mælk
      • Trin 21 af 21

        Sæt bagepladerne i ovnen, og bag piroggerne i 13-15 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ingeborg var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var 100 % din madpakke.

        Ingeborg er vild med kylling og hvidløg. I piroggerne får du det hele i én mundfuld, og så er de perfekte til madpakken.

        Tip: Brug færdig-stegte kyllingestrimler eller en færdig pizzadej, så går det lidt hurtigere.

        Opskriften giver 12 spinatpirogger.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 25 g. gær
          • 2 dl. vand
          • 1 spsk. olie
          • 1 dl. yoghurt naturel
          • 200 g. grahamsmel
          • 1 tsk. salt
          • 75 g. frossen spinat, optøet
          • 300 g. hvedemel

          Fyld:

          • 125 g. kyllingebryst
          • ½ løg
          • 150 g. hvidkål
          • ½ peberfrugt
          • 2 spsk. olie
          • 50 g. frosne ærter, optøede
          • 2 tsk. paprika
          • 1 tsk. oregano
          • Evt. lidt chili
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Pensling:

          • ½ dl. mælk

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • Husholdningsfilm
          • 2 skærebrædder
          • 2 store skarpe knive
          • 1 tallerken
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • Bagepapir
          • 2 bageplader
          • 1 kagerulle
          • 1 gaffel
          • 1 rent viskestykke
          • 1 kop
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Dejen: Tag en stor skål. Smuldr gæren i skålen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig.
          5. Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.
          6. Kom olie, yoghurt, grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.
          7. Kom den optøede, hakkede spinat op i skålen til dejblandingen. Rør det sammen.
          8. Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den grundigt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          9. Put dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad den hæve i 20 minutter.
          10. Fyld: Tag et rent skærebræt og en kniv. Læg kyllingebrystet på et skærebræt. Skær det i skiver, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.
          11. Tag et rent skærebræt og en kniv. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          12. Skær hvidkålen i tynde strimler.
          13. Vask peberfrugten, og skær den i små tern.
          14. Kom olie på en stegepande, og varm den op til lidt mere end middel varme.
          15. Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Tilsæt løg, hvidkål, peberfrugter, ærter, oregano, paprika og eventuelt chili. Skru ned for stegepanden, og lad det hele stege i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
          16. Saml piroggerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
          17. Drys lidt hvedemel på bordet. Hæld dejen ud på bordet, form den til en pølse, og del den i 12 stykker. Tag en kagerulle, og rul hvert stykke ud til en cirkel på cirka 12 centimeter. Læg dem på bagepladerne.
          18. Læg 1-2 spiseskefuld fyld på den ene halvdel af hver cirkel. Lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Gør det samme med alle pirogger.
          19. Læg et rent viskestykke over piroggerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
          20. Kom mælk i en kop. Pensl piroggerne med mælk.
          21. Sæt bagepladerne i ovnen, og bag piroggerne i 13-15 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.