Indisk naanbrød

Indisk naanbrød

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        GoCook til verdens ende: Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

        I Indien stødte Mikkel på det indiske fladbrød, naanbrød, som ofte bliver spist med youghurt, og som kan bruges til at skovle maden op med ligesom en ske. Man spiser nemlig ofte med hånden i Indien. Naanbrød bliver bagt i en traditionel tandoori-ovn, hvor dejen bliver klasket op på indersiden af ovnen. Du kan spise naanbrød som tilbehør til fx chicken curry.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1464 kJ / 350 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 64 %
        • Fedt: 26 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 14

        Mål alle ingredienserne af.

        • 25 g. gær
        • 1 spsk. sukker
        • 1 dl. lunkent vand
        • 2 spsk. yoghurt
        • 25 g. smør
        • 1 tsk. salt
        • 75 g. grahamsmel
        • Ca. 200 g. hvedemel
        • Lidt smeltet smør til pensling
        • Evt. sorte sesamfrø eller nigellafrø
      • Trin 3 af 14

        Bland gær, sukker, vand og yoghurt i en skål. Rør det godt sammen med en grydeske, så gæren er opløst.

        • 25 g. gær
        • 1 spsk. sukker
        • 1 dl. lunkent vand
        • 2 spsk. yoghurt
      • Trin 4 af 14

        Smelt smørret i en lille gryde eller i mikroovnen.

        • 25 g. smør
      • Trin 5 af 14

        Tilsæt salt, smør og grahamsmel. Bland det godt sammen.

        • 1 tsk. salt
        • 75 g. grahamsmel
      • Trin 6 af 14

        Tilsæt gradvist hvedemelet. Når dejen er for hård at røre i, tager du den ud på bordet, og ælter den. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Men du skal ælte dejen, til den føles fast, elastisk og lidt klistrede. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

        • 75 g. grahamsmel
      • Trin 7 af 14

        Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den til med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 30 minutter.

      • Trin 8 af 14

        Tænd for ovnen på 250 grader.

      • Trin 9 af 14

        Efter 30 minutter, vender du dejen ud på bordet. Skær dejen ud i 4 stykker.

      • Trin 10 af 14

        Tril dejklumperne til boller, og lad dem hvile i 10 minutter med et rent viskestykke over.

      • Trin 11 af 14

        Læg bagepapir på en bageplade, og fordel de 4 dejboller herpå. Der skal være god afstand mellem dem. Tryk bollerne flade med dine fingre – lav gerne en masse aftryk fra fingrene. Mange naanbrød er lidt aflange i det. Lav den form, du synes bedst om.

      • Trin 12 af 14

        Pensel de flade naanbrød med lidt smeltet smør, og kom eventuelt sesam- eller nigellafrø på.

        • Lidt smeltet smør til pensling
        • Evt. sorte sesamfrø eller nigellafrø
      • Trin 13 af 14

        Bag dem midt i ovnen i 6-8 minutter. De skal være let gyldne.

      • Trin 14 af 14

        Lad naanbrødene køle lidt af, før du spiser dem.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        GoCook til verdens ende: Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande.

        I Indien stødte Mikkel på det indiske fladbrød, naanbrød, som ofte bliver spist med youghurt, og som kan bruges til at skovle maden op med ligesom en ske. Man spiser nemlig ofte med hånden i Indien. Naanbrød bliver bagt i en traditionel tandoori-ovn, hvor dejen bliver klasket op på indersiden af ovnen. Du kan spise naanbrød som tilbehør til fx chicken curry.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 g. gær
          • 1 spsk. sukker
          • 1 dl. lunkent vand
          • 2 spsk. yoghurt
          • 25 g. smør
          • 1 tsk. salt
          • 75 g. grahamsmel
          • Ca. 200 g. hvedemel
          • Lidt smeltet smør til pensling
          • Evt. sorte sesamfrø eller nigellafrø


          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 lille gryde eller mikroovn
          • Husholdningsfilm
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Bland gær, sukker, vand og yoghurt i en skål. Rør det godt sammen med en grydeske, så gæren er opløst.
          4. Smelt smørret i en lille gryde eller i mikroovnen.
          5. Tilsæt salt, smør og grahamsmel. Bland det godt sammen.
          6. Tilsæt gradvist hvedemelet. Når dejen er for hård at røre i, tager du den ud på bordet, og ælter den. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Men du skal ælte dejen, til den føles fast, elastisk og lidt klistrede. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          7. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den til med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 30 minutter.
          8. Tænd for ovnen på 250 grader.
          9. Efter 30 minutter, vender du dejen ud på bordet. Skær dejen ud i 4 stykker.
          10. Tril dejklumperne til boller, og lad dem hvile i 10 minutter med et rent viskestykke over.
          11. Læg bagepapir på en bageplade, og fordel de 4 dejboller herpå. Der skal være god afstand mellem dem. Tryk bollerne flade med dine fingre – lav gerne en masse aftryk fra fingrene. Mange naanbrød er lidt aflange i det. Lav den form, du synes bedst om.
          12. Pensel de flade naanbrød med lidt smeltet smør, og kom eventuelt sesam- eller nigellafrø på.
          13. Bag dem midt i ovnen i 6-8 minutter. De skal være let gyldne.
          14. Lad naanbrødene køle lidt af, før du spiser dem.