Indisk krydrede kartofler

Indisk krydrede kartofler

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Hvis det skal være virkelig lækkert, og gerne må være lidt spicy, så skal du prøve denne lækre gryderet, der er dejligt indisk krydret.

        Tip: Hvis du er rigtig sej, så server nybagte, hjemmelavede grovflutes til retten. Find opskriften her i GoCook.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1453 kJ / 346 kcal
        • Protein: 9 %
        • Kulhydrat: 56 %
        • Fedt: 35 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        • 250 g. faste eller melede kartofler
        • ¼ dåse hakkede tomater
        • ¼ frisk chili
        • 5 g. frisk ingefær
        • ½ løg
        • ½ fed hvidløg
        • ¼ dåse kokosmælk
        • ¼ spsk. olie
        • ½ tsk. karry
        • ½ tsk. salt
        • 125 g. frisk spinat eller 60 g. hel frossen spinat, optøet

        Tilbehør:

        • Groft brød. Se efter nøglehulsmærket og/eller fuldkornsmærket
      • Trin 3 af 20

        Skræl kartoflerne, og skær kartoflerne i både.

        • 250 g. faste eller melede kartofler
      • Trin 4 af 20

        Åbn dåsen med hakkede tomater.

        • ¼ dåse hakkede tomater
      • Trin 5 af 20

        Skyl chilien, og skær den over på langs, og skrab kernerne ud af chilien. Hak chilien fint. klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

        • ¼ frisk chili
      • Trin 6 af 20

        Tag en ske og et rivejern. Skræl ingefær med skeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

        • 5 g. frisk ingefær
      • Trin 7 af 20

        Pil løg og hvidløg, og hak dem begge fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner hvidløg.

        • ½ løg
        • ½ fed hvidløg
      • Trin 8 af 20

        Åbn dåsen med kokosmælk.

        • ¼ dåse med kokosmælk
      • Trin 9 af 20

        Hæld olie i en gryde, og varm den op.

        • ¼ spsk. olie
      • Trin 10 af 20

        Kom det hakket løg i gryden.

      • Trin 11 af 20

        Skru ned for varmen, og steg løgene i cirka 3 minutter, indtil de er klare. De må ikke blive brune.

      • Trin 12 af 20

        Put hvidløg, chili, ingefær og karry i gryden. Rør med en grydeske.

        • ½ tsk. karry
      • Trin 13 af 20

        Kom kartoflerne i gryden. Rør rundt.

      • Trin 14 af 20

        Kom de hakkede tomater, kokosmælk og salt i gryden. Rør rundt.

        • ½ tsk. salt
      • Trin 15 af 20

        Læg låg på gryden, og kog ved middelvarme i 15 minutter, til kartoflerne næsten er møre. Stik en lille kniv i en kartoffel for at mærke, om de er møre. Kniven skal slippe kartoflen selv, men der skal stadig være lidt modstand.

      • Trin 16 af 20

        Kom koldt vand i en balje, og skyl spinat i vandet. Hvis du bruger frossen, optøet spinat, skal du ikke skylle den.

        • 125 g. frisk spinat eller 60 g. hel frossen spinat, optøet
      • Trin 17 af 20

        Læg spinaten i et dørslag, og lad den dryppe af.

      • Trin 18 af 20

        Kom spinaten i gryden, og kog ved svag varme i 2-5 minutter.

      • Trin 19 af 20

        Smag retten til med salt og eventuelt mere karry.

      • Trin 20 af 20

        Spis retten med fuldkornsbrød til.

        • 2 skiver fuldkornsbrød
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis det skal være virkelig lækkert, og gerne må være lidt spicy, så skal du prøve denne lækre gryderet, der er dejligt indisk krydret.

        Tip: Hvis du er rigtig sej, så server nybagte, hjemmelavede grovflutes til retten. Find opskriften her i GoCook.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 250 g. faste eller melede kartofler
          • ¼ dåse hakkede tomater
          • ¼ frisk chili
          • 5 g. frisk ingefær
          • ½ løg
          • ½ fed hvidløg
          • ¼ dåse kokosmælk
          • ¼ spsk. olie
          • ½ tsk. karry
          • ½ tsk. salt
          • 125 g. frisk spinat eller 60 g. hel frossen spinat, optøet

          Tilbehør:

          • Fuldkornsbrød. Se efter nøglehulsmærket og/eller fuldkornsmærket

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartofelskræller
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 dåseåbner
          • 1 mellem skål
          • 1 lille kniv
          • 1 rivejern
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydeske
          • 1 spiseske
          • 1 balje
          • 1 dørslag
          • 1 teske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skræl kartoflerne, og skær kartoflerne i både.
          4. Åbn dåsen med hakkede tomater.
          5. Skyl chilien, og skær den over på langs, og skrab kernerne ud af chilien. Hak chilien fint. klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
          6. Tag en ske og et rivejern. Skræl ingefær med skeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
          7. Pil løg og hvidløg, og hak dem begge fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner hvidløg.
          8. Åbn dåsen med kokosmælk.
          9. Hæld olie i en gryde, og varm den op.
          10. Kom det hakket løg i gryden.
          11. Skru ned for varmen, og steg løgene i cirka 3 minutter, indtil de er klare. De må ikke blive brune.
          12. Put hvidløg, chili, ingefær og karry i gryden. Rør med en grydeske.
          13. Kom kartoflerne i gryden. Rør rundt.
          14. Kom de hakkede tomater, kokosmælk og salt i gryden. Rør rundt.
          15. Læg låg på gryden, og kog ved middelvarme i 15 minutter, til kartoflerne næsten er møre. Stik en lille kniv i en kartoffel for at mærke, om de er møre. Kniven skal slippe kartoflen selv, men der skal stadig være lidt modstand.
          16. Kom koldt vand i en balje, og skyl spinat i vandet. Hvis du bruger frossen, optøet spinat, skal du ikke skylle den.
          17. Læg spinaten i et dørslag, og lad den dryppe af.
          18. Kom spinaten i gryden, og kog ved svag varme i 2-5 minutter.
          19. Smag retten til med salt og eventuelt mere karry.
          20. Spis retten med fuldkornsbrød til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Skal det være virkelig lækkert og gerne lidt spicy? Så prøv denne lækre gryderet, der er dejligt indisk krydret.

            Tip: Hvis du er rigtig sej, så server nybagte, hjemmelavede grovflutes til retten. Find opskriften her i GoCook.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1453 kJ / 346 kcal
            • Protein: 9 %
            • Kulhydrat: 56 %
            • Fedt: 35 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 20

            Mål alle ingredienserne af.

            • 500 g. faste eller melede kartofler
            • ½ dåse hakkede tomater
            • ½ frisk chili
            • 10 g. frisk ingefær
            • 1 løg
            • 1 fed hvidløg
            • ½ dåse kokosmælk
            • ½ spsk. olie
            • 1 tsk. karry
            • 1 tsk. salt
            • 250 g. frisk spinat eller 125 g. hel frossen spinat, optøet

            Tilbehør:

            • Groft brød. Se efter nøglehulsmærket og/eller fuldkornsmærket.
          • Trin 3 af 20

            Skræl kartoflerne, og skær kartoflerne i både.

            • 500 g. faste eller melede kartofler
          • Trin 4 af 20

            Åbn dåsen med hakkede tomater.

            • ½ dåse hakkede tomater
          • Trin 5 af 20

            Skyl chilien, og skær den over på langs, og skrab kernerne ud af chilien. Hak chilien fint. klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

            • ½ frisk chili
          • Trin 6 af 20

            Tag en ske og et rivejern. Skræl ingefær med skeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

            • 10 g. frisk ingefær
          • Trin 7 af 20

            Pil løg og hvidløg, og hak dem begge fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner hvidløg.

            • 1 løg
            • 1 fed hvidløg
          • Trin 8 af 20

            Åbn dåsen med kokosmælk.

            • ½ dåse med kokosmælk
          • Trin 9 af 20

            Hæld olie i en gryde, og varm den op.

            • ½ spsk. olie
          • Trin 10 af 20

            Kom det hakket løg i gryden.

          • Trin 11 af 20

            Skru ned for varmen, og steg løgene i cirka 3 minutter, indtil de er klare. De må ikke blive brune.

          • Trin 12 af 20

            Kom hvidløg, chili, ingefær og karry i gryden. Rør med en grydeske.

            • 1 tsk. karry
          • Trin 13 af 20

            Kom kartoflerne i gryden. Rør rundt.

          • Trin 14 af 20

            Kom de hakkede tomater, kokosmælk og salt i gryden. Rør rundt.

            • 1 tsk. salt
          • Trin 15 af 20

            Læg låg på gryden, og kog ved middelvarme i 15 minutter, til kartoflerne næsten er møre. Stik en lille kniv i en kartoffel for at mærke, om de er møre. Kniven skal slippe kartoflen selv, men der skal stadig være lidt modstand.

          • Trin 16 af 20

            Kom koldt vand i en balje, og skyl spinat i vandet. Hvis du bruger frossen, optøet spinat, skal du ikke skylle den.

            • 250 g. frisk spinat eller 125 g. hel frossen spinat, optøet
          • Trin 17 af 20

            Læg spinaten i et dørslag, og lad den dryppe af.

          • Trin 18 af 20

            Kom spinaten i gryden, og kog ved svag varme i 2-5 minutter.

          • Trin 19 af 20

            Smag retten til med salt og eventuelt mere karry.

          • Trin 20 af 20

            Spis retten med fuldkornsbrød til.

            • 4 skiver fuldkornsbrød
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Skal det være virkelig lækkert og gerne lidt spicy? Så prøv denne lækre gryderet, der er dejligt indisk krydret.

            Tip: Hvis du er rigtig sej, så server nybagte, hjemmelavede grovflutes til retten. Find opskriften her i GoCook.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 500 g. faste eller melede kartofler
              • ½ dåse hakkede tomater
              • ½ frisk chili
              • 10 g. frisk ingefær
              • 1 løg
              • 1 fed hvidløg
              • ½ dåse kokosmælk
              • ½ spsk. olie
              • 1 tsk. karry
              • 1 tsk. salt
              • 250 g. frisk spinat eller 125 g. hel frossen spinat, optøet

              Tilbehør:

              • Fuldkornsbrød. Se efter nøglehulsmærket og/eller fuldkornsmærket.

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 køkkenvægt
              • 1 kartofelskræller
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 dåseåbner
              • 1 mellem skål
              • 1 lille kniv
              • 1 rivejern
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydeske
              • 1 spiseske
              • 1 balje
              • 1 dørslag
              • 1 teske

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skræl kartoflerne, og skær kartoflerne i både.
              4. Åbn dåsen med hakkede tomater.
              5. Skyl chilien, og skær den over på langs, og skrab kernerne ud af chilien. Hak chilien fint. klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
              6. Tag en ske og et rivejern. Skræl ingefær med skeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
              7. Pil løg og hvidløg, og hak dem begge fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner hvidløg.
              8. Åbn dåsen med kokosmælk.
              9. Hæld olie i en gryde, og varm den op.
              10. Kom det hakket løg i gryden.
              11. Skru ned for varmen, og steg løgene i cirka 3 minutter, indtil de er klare. De må ikke blive brune.
              12. Kom hvidløg, chili, ingefær og karry i gryden. Rør med en grydeske.
              13. Kom kartoflerne i gryden. Rør rundt.
              14. Kom de hakkede tomater, kokosmælk og salt i gryden. Rør rundt.
              15. Læg låg på gryden, og kog ved middelvarme i 15 minutter, til kartoflerne næsten er møre. Stik en lille kniv i en kartoffel for at mærke, om de er møre. Kniven skal slippe kartoflen selv, men der skal stadig være lidt modstand.
              16. Kom koldt vand i en balje, og skyl spinat i vandet. Hvis du bruger frossen, optøet spinat, skal du ikke skylle den.
              17. Læg spinaten i et dørslag, og lad den dryppe af.
              18. Kom spinaten i gryden, og kog ved svag varme i 2-5 minutter.
              19. Smag retten til med salt og eventuelt mere karry.
              20. Spis retten med fuldkornsbrød til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Hvis det skal være virkelig lækkert, og gerne må være lidt spicy, så skal du prøve denne lækre gryderet, der er dejligt indisk krydret.

                Tip: Hvis du er rigtig sej, så server nybagte, hjemmelavede grovflutes til retten. Find opskriften her i GoCook.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1453 kJ / 346 kcal
                • Protein: 9 %
                • Kulhydrat: 56 %
                • Fedt: 35 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 20

                Mål alle ingredienserne af.

                • 750 g. faste eller melede kartofler
                • ¾ dåse hakkede tomater
                • ¾ frisk chili
                • 15 g. frisk ingefær
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ fed hvidløg
                • 1 dåse kokosmælk
                • ¾ spsk. olie
                • 1 ½ tsk. karry
                • 1 ½ tsk. salt
                • 375 g. frisk spinat eller 250 g. hel frossen spinat, optøet

                Tilbehør:

                • Groft brød. Se efter nøglehulsmærket og/eller fuldkornsmærket
              • Trin 3 af 20

                Skræl kartoflerne, og skær kartoflerne i både.

                • 750 g. faste eller melede kartofler
              • Trin 4 af 20

                Åbn dåsen med hakkede tomater.

                • ¾ dåse hakkede tomater
              • Trin 5 af 20

                Skyl chilien, og skær den over på langs, og skrab kernerne ud af chilien. Hak chilien fint. klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.

                • ¾ frisk chili
              • Trin 6 af 20

                Tag en ske og et rivejern. Skræl ingefær med skeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

                • 15 g. frisk ingefær
              • Trin 7 af 20

                Pil løg og hvidløg, og hak dem begge fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner hvidløg.

                • 1 ½ løg
                • 1 ½ fed hvidløg
              • Trin 8 af 20

                Åbn dåsen med kokosmælk.

                • 1 dåse kokosmælk
              • Trin 9 af 20

                Hæld olie i en gryde, og varm den op.

                • ¾ spsk. olie
              • Trin 10 af 20

                Kom det hakkede løg i gryden.

              • Trin 11 af 20

                Skru ned for varmen, og steg løgene i cirka 3 minutter, indtil de er klare. De må ikke blive brune.

              • Trin 12 af 20

                Kom hvidløg, chili, ingefær og karry i gryden. Rør med en grydeske.

                • 1 ½ tsk. karry
              • Trin 13 af 20

                Kom kartoflerne i gryden. Rør rundt.

              • Trin 14 af 20

                Kom de hakkede tomater, kokosmælk og salt i gryden. Rør rundt.

                • 1 ½ tsk, salt
              • Trin 15 af 20

                Læg låg på gryden, og kog ved middelvarme i 15 minutter, til kartoflerne næsten er møre. Stik en lille kniv i en kartoffel for at mærke, om de er møre. Kniven skal slippe kartoflen selv, men der skal stadig være lidt modstand.

              • Trin 16 af 20

                Kom koldt vand i en balje, og skyl spinat i vandet. Hvis du bruger frossen, optøet spinat, skal du ikke skylle den.

                • 375 g. frisk spinat eller 250 g. hel frossen spinat, optøet
              • Trin 17 af 20

                Læg spinaten i et dørslag, og lad den dryppe af.

              • Trin 18 af 20

                Kom spinaten i gryden, og kog ved svag varme i 2-5 minutter.

              • Trin 19 af 20

                Smag retten til med salt og eventuelt mere karry.

              • Trin 20 af 20

                Spis retten med fuldkornsbrød til.

                • 6 skiver fuldkornsbrød
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvis det skal være virkelig lækkert, og gerne må være lidt spicy, så skal du prøve denne lækre gryderet, der er dejligt indisk krydret.

                Tip: Hvis du er rigtig sej, så server nybagte, hjemmelavede grovflutes til retten. Find opskriften her i GoCook.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 750 g. faste eller melede kartofler
                  • ¾  dåse hakkede tomater
                  • ¾  frisk chili
                  • 15 g. frisk ingefær
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • 1 dåse kokosmælk
                  • ¾ spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. karry
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 375 g. frisk spinat eller 250 g. hel frossen spinat, optøet

                  Tilbehør:

                  • Fuldkornsbrød. Se efter nøglehulsmærket og/eller fuldkornsmærket

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 kartofelskræller
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 mellem skål
                  • 1 lille kniv
                  • 1 rivejern
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 spiseske
                  • 1 balje
                  • 1 dørslag
                  • 1 teske

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skræl kartoflerne, og skær kartoflerne i både.
                  4. Åbn dåsen med hakkede tomater.
                  5. Skyl chilien, og skær den over på langs, og skrab kernerne ud af chilien. Hak chilien fint. klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner chili.
                  6. Tag en ske og et rivejern. Skræl ingefær med skeen, og riv den på den fine side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
                  7. Pil løg og hvidløg, og hak dem begge fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ordner hvidløg.
                  8. Åbn dåsen med kokosmælk.
                  9. Hæld olie i en gryde, og varm den op.
                  10. Kom det hakkede løg i gryden.
                  11. Skru ned for varmen, og steg løgene i cirka 3 minutter, indtil de er klare. De må ikke blive brune.
                  12. Kom hvidløg, chili, ingefær og karry i gryden. Rør med en grydeske.
                  13. Kom kartoflerne i gryden. Rør rundt.
                  14. Kom de hakkede tomater, kokosmælk og salt i gryden. Rør rundt.
                  15. Læg låg på gryden, og kog ved middelvarme i 15 minutter, til kartoflerne næsten er møre. Stik en lille kniv i en kartoffel for at mærke, om de er møre. Kniven skal slippe kartoflen selv, men der skal stadig være lidt modstand.
                  16. Kom koldt vand i en balje, og skyl spinat i vandet. Hvis du bruger frossen, optøet spinat, skal du ikke skylle den.
                  17. Læg spinaten i et dørslag, og lad den dryppe af.
                  18. Kom spinaten i gryden, og kog ved svag varme i 2-5 minutter.
                  19. Smag retten til med salt og eventuelt mere karry.
                  20. Spis retten med fuldkornsbrød til.