Indisk chicken curry

Indisk chicken curry

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        GoCook til verdens ende:

        Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

        I Indien fandt Mikkel ud af, at mange indiske familier selv blander sin egen karry – og så består karry af mindst 10 forskellige krydderier. Servér indisk chicken curry med naanbrød og raita, som er en slags yoghurt. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1830 kJ / 437 kcal
        • Protein: 26 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 34 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        Indisk chicken curry:

        • 2-2 ½ løg
        • 1 spsk. olie
        • 1 laurbærblade
        • 1 fed hvidløg
        • 1 spsk. revet ingefær
        • 200 g. kyllingebryst (1 filet)
        • ½ tsk. karry
        • ¼ dl vand
        • 1 ½ spsk. hakkede tomater
        • 1 tsk. salt

        Ris:

        • 1 dl fuldkornsris
        • 2 dl vand
        • ½ tsk. salt

        Raita:

        • 1 dl yoghurt
        • ¼ tsk. sukker
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
        • ½ tomat
        • 4-5 cm agurk
      • Trin 3 af 16

        Indisk chicken curry: Pil løgene. Tag et skærebræt. Skær løgene over mellem top og bund, og snit dem i skiver på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 2-2 ½ løg
      • Trin 4 af 16

        Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar.

        • 1 spsk. olie
        • 1 laurbærblade
      • Trin 5 af 16

        Pil hvidløgsfeddene, og pres dem ned i stegepanden med en hvidløgspresser.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 6 af 16

        Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden og, lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.

        • 1 spsk. revet ingefær
      • Trin 7 af 16

        Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden.

        • 200 g. kyllingebryst (1 filet)
      • Trin 8 af 16

        Drys karry over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.

        • ½ tsk. karry
      • Trin 9 af 16

        Kom vand, hakkede tomater og salt op i retten. Lad den simre i 5-15 minutter. Jo længere jo bedre.

        • ¼ dl. vand
        • 1 ½ spsk. hakkede tomater på dåse
        • 1 tsk. salt
      • Trin 10 af 16

        Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

        • 2 dl. vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 11 af 16

        Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.

        • 1 dl fuldkornsris
      • Trin 12 af 16

        Du løsner risene med en gaffel. Læg låg på gryden igen, og lad risene trække i cirka 10 minutter.

      • Trin 13 af 16

        Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.

        • 1 dl. yoghurt
        • ¼ tsk. sukker
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ tsk. peber
      • Trin 14 af 16

        Skyl tomat og agurk. Tag et rent skærebræt og kniv. Skær tomat og agurk i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen.

        • ½ tomat
        • 4-5 cm. agurk
      • Trin 15 af 16

        Smag raitaen til.

      • Trin 16 af 16

        Server indisk chicken curry med ris og raita.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        GoCook til verdens ende:

        Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

        I Indien fandt Mikkel ud af, at mange indiske familier selv blander sin egen karry – og så består karry af mindst 10 forskellige krydderier. Servér indisk chicken curry med naanbrød og raita, som er en slags yoghurt. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Indisk chicken curry:

          • 2-2 ½ løg
          • 1 spsk. olie
          • 1 laurbærblade
          • 1 fed hvidløg
          • 1 spsk. revet ingefær
          • 200 g. kyllingebryst (1 filet)
          • ½ tsk. karry
          • ¼ dl vand
          • 1 ½ spsk. hakkede tomater på dåse
          • 1 tsk. salt

          Ris:

          • 1 dl fuldkornsris
          • 2 dl vand
          • ½ tsk. salt

          Raita:

          • 1 dl yoghurt
          • ¼ tsk. sukker
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ tsk. peber
          • ½ tomat
          • 4-5 cm agurk


          Køkkenredskaber

          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 2 skærebrædder
          • 2 store skarpe knive
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 rivejern
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 gaffel
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Indisk chicken curry: Pil løgene. Tag et skærebræt. Skær løgene over mellem top og bund, og snit dem i skiver på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar.
          5. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem ned i stegepanden med en hvidløgspresser.
          6. Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden og, lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
          7. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden.
          8. Drys karry over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.
          9. Kom vand, hakkede tomater og salt op i retten. Lad den simre i 5-15 minutter. Jo længere jo bedre.
          10. Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
          11. Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.
          12. Du løsner risene med en gaffel. Læg låg på gryden igen, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
          13. Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.
          14. Skyl tomat og agurk. Tag et rent skærebræt og kniv. Skær tomat og agurk i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen.
          15. Smag raitaen til.
          16. Server indisk chicken curry med ris og raita.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            GoCook til verdens ende:

            Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

            I Indien fandt Mikkel ud af, at mange indiske familier selv blander sin egen karry – og så består karry af mindst 10 forskellige krydderier. Servér indisk chicken curry med naanbrød og raita, som er en slags yoghurt.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1830 kJ / 437 kcal
            • Protein: 26 %
            • Kulhydrat: 41 %
            • Fedt: 34 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 16

            Find alle ingredienserne frem.

            Indisk chicken curry:

            • 4-5 løg
            • 2 spsk. olie
            • 2 laurbærblade
            • 2 fed hvidløg
            • 2 spsk. revet ingefær
            • 400 g. kyllingebryst (2 fileter)
            • 1 tsk. karry
            • ½ dl. vand
            • 3 spsk. hakkede tomater
            • 2 tsk. salt

            Ris:

            • 2 dl fuldkornsris
            • 4 dl vand
            • 1 tsk. salt

            Raita:

            • 2 dl yoghurt
            • ½ tsk. sukker
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
            • 1 tomat
            • ¼ agurk
          • Trin 3 af 16

            Indisk chicken curry: Pil løgene. Tag et skærebræt. Skær løgene over mellem top og bund, og snit dem i skiver på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 4-5 løg
          • Trin 4 af 16

            Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar.

            • 2 spsk. olie
            • 2 laurbærblade
          • Trin 5 af 16

            Pil hvidløgsfeddene, og pres dem ned i stegepanden med en hvidløgspresser.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 6 af 16

            Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden og, lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.

            • 2 spsk. revet ingefær
          • Trin 7 af 16

            Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden.

            • 400 g. kyllingebryst (2 fileter)
          • Trin 8 af 16

            Drys karry over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.

            • 1 tsk. karry
          • Trin 9 af 16

            Kom vand, hakkede tomater og salt op i retten. Lad den simre i 5-15 minutter. Jo længere jo bedre.

            • ½ dl. vand
            • 3 spsk. hakkede tomater på dåse
            • 2 tsk. salt
          • Trin 10 af 16

            Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

            • 4 dl. vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 11 af 16

            Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.

            • 2 dl ris
          • Trin 12 af 16

            Du løsner risene med en gaffel. Læg låg på gryden igen, og lad risene trække i cirka 10 minutter.

          • Trin 13 af 16

            Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.

            • 2 dl. yoghurt
            • ½ tsk. sukker
            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. peber
          • Trin 14 af 16

            Skyl tomat og agurk. Tag et rent skærebræt og kniv. Skær tomat og agurk i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen.

            • 1 tomat
            • ¼ agurk
          • Trin 15 af 16

            Smag raitaen til.

          • Trin 16 af 16

            Server indisk chicken curry med ris og raita.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            GoCook til verdens ende:

            Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

            I Indien fandt Mikkel ud af, at mange indiske familier selv blander sin egen karry – og så består karry af mindst 10 forskellige krydderier. Servér indisk chicken curry med naanbrød og raita, som er en slags yoghurt.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Indisk chicken curry:

              • 4-5 løg
              • 2 spsk. olie
              • 2 laurbærblade
              • 2 fed hvidløg
              • 2 spsk. revet ingefær
              • 400 g. kyllingebryst (2 fileter)
              • 1 tsk. karry
              • ½ dl vand
              • 3 spsk. hakkede tomater
              • 2 tsk. salt

              Ris:

              • 2 dl fuldkornsris
              • 4 dl vand
              • 1 tsk. salt

              Raita:

              • 2 dl yoghurt
              • ½ tsk. sukker
              • ½ tsk. salt
              • ½ tsk. peber
              • 1 tomat
              • ¼ agurk

               

              Køkkenredskaber

              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 decilitermål
              • 2 skærebrædder
              • 2 store skarpe knive
              • 1 stegepande
              • 1 spatel
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 rivejern
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 gaffel
              • 1 lille skål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Indisk chicken curry: Pil løgene. Tag et skærebræt. Skær løgene over mellem top og bund, og snit dem i skiver på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar.
              5. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem ned i stegepanden med en hvidløgspresser.
              6. Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden og, lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
              7. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden.
              8. Drys karry over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.
              9. Kom vand, hakkede tomater og salt op i retten. Lad den simre i 5-15 minutter. Jo længere jo bedre.
              10. Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
              11. Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.
              12. Du løsner risene med en gaffel. Læg låg på gryden igen, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
              13. Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.
              14. Skyl tomat og agurk. Tag et rent skærebræt og kniv. Skær tomat og agurk i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen.
              15. Smag raitaen til.
              16. Server indisk chicken curry med ris og raita.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                GoCook til verdens ende:

                Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

                I Indien fandt Mikkel ud af, at mange indiske familier selv blander sin egen karry – og så består karry af mindst 10 forskellige krydderier. Servér indisk chicken curry med naanbrød og raita, som er en slags yoghurt.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1830 kJ / 437 kcal
                • Protein: 26 %
                • Kulhydrat: 41 %
                • Fedt: 34 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 16

                Find alle ingredienserne frem.

                Indisk chicken curry:

                • 6-7 ½ løg
                • 3 spsk. olie
                • 3 laurbærblade
                • 3 fed hvidløg
                • 3 spsk. revet ingefær
                • 600 g. kyllingebryst (3 filéter)
                • 1 ½ tsk. karry
                • ¾ dl. vand
                • 4 ½ spsk. hakkede tomater
                • 3 tsk. salt

                Ris:

                • 3 dl. fuldkornsris
                • 6 dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt

                Raita:

                • 3 dl. yoghurt
                • ¾ tsk. sukker
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
                • 1 ½ tomat
                • ½ agurk
              • Trin 3 af 16

                Indisk chicken curry: Pil løgene. Tag et skærebræt. Skær løgene over mellem top og bund, og snit dem i skiver på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 6-7 ½ løg
              • Trin 4 af 16

                Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar.

                • 3 spsk. olie
                • 3 laurbærblade
              • Trin 5 af 16

                Pil hvidløgsfeddene, og pres dem ned i stegepanden med en hvidløgspresser.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 6 af 16

                Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden og, lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.

                • 3 spsk. revet ingefær
              • Trin 7 af 16

                Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden.

                • 600 g. kyllingebryst (3 filéter)
              • Trin 8 af 16

                Drys karry over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.

                • 1 ½ tsk. karry
              • Trin 9 af 16

                Kom vand, hakkede tomater og salt op i retten. Lad den simre i 5-15 minutter. Jo længere jo bedre.

                • ¾ dl. vand
                • 4 ½ spsk. hakkede tomater på dåse
                • 3 tsk. salt
              • Trin 10 af 16

                Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

                • 6 dl. vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 11 af 16

                Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.

                • 3 dl ris
              • Trin 12 af 16

                Du løsner risene med en gaffel. Læg låg på gryden igen, og lad risene trække i cirka 10 minutter.

              • Trin 13 af 16

                Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.

                • 3 dl. yoghurt
                • ¾ tsk. sukker
                • ¾ tsk. salt
                • ¾ tsk. peber
              • Trin 14 af 16

                Skyl tomat og agurk. Tag et rent skærebræt og kniv. Skær tomat og agurk i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen.

                • 1 ½ tomat
                • ½ agurk
              • Trin 15 af 16

                Smag raitaen til.

              • Trin 16 af 16

                Server indisk chicken curry med ris og raita.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                GoCook til verdens ende:

                Madnørd og GoCook-ambassadør Mikkel er taget på en madrejse rundt i hele verden, for at finde spændende retter og krydderier fra forskellige lande. 

                I Indien fandt Mikkel ud af, at mange indiske familier selv blander sin egen karry – og så består karry af mindst 10 forskellige krydderier. Servér indisk chicken curry med naanbrød og raita, som er en slags yoghurt.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Indisk chicken curry:

                  • 6-7 ½ løg
                  • 3 spsk. olie
                  • 3 laurbærblade
                  • 3 fed hvidløg
                  • 3 spsk. revet ingefær
                  • 600 g. kyllingebryst (3 filéter)
                  • 1 ½ tsk. karry
                  • ¾ dl. vand
                  • 4 ½ spsk. hakkede tomater
                  • 3 tsk. salt

                  Ris:

                  • 3 dl. fuldkornsris
                  • 6 dl. vand
                  • 1 ½ tsk. salt

                  Raita:

                  • 3 dl. yoghurt
                  • ¾ tsk. sukker
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ tsk. peber
                  • 1 ½ tomat
                  • ½ agurk

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 decilitermål
                  • 2 skærebrædder
                  • 2 store skarpe knive
                  • 1 stegepande
                  • 1 spatel
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 rivejern
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 gaffel
                  • 1 lille skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Indisk chicken curry: Pil løgene. Tag et skærebræt. Skær løgene over mellem top og bund, og snit dem i skiver på langs. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Tag en stegepande, og varm den op. Kom olie, løg og laurbærblade i, og svits ved middel varme i 10 minutter. Når løgene har fået en let brunlig farve, er de klar.
                  5. Pil hvidløgsfeddene, og pres dem ned i stegepanden med en hvidløgspresser.
                  6. Skræl ingefæren med en ske, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom den op i stegepanden og, lad hvidløg og ingefær stege med i 1 minut. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær.
                  7. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i stegepanden.
                  8. Drys karry over kylling og løg, og rør det hele godt sammen. Lad det simre i 2 minutter.
                  9. Kom vand, hakkede tomater og salt op i retten. Lad den simre i 5-15 minutter. Jo længere jo bedre.
                  10. Ris: Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
                  11. Når vandet koger, tilsætter du risene. Læs på posen, hvor længe risene skal koge.
                  12. Du løsner risene med en gaffel. Læg låg på gryden igen, og lad risene trække i cirka 10 minutter.
                  13. Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.
                  14. Skyl tomat og agurk. Tag et rent skærebræt og kniv. Skær tomat og agurk i små tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen.
                  15. Smag raitaen til.
                  16. Server indisk chicken curry med ris og raita.