Hyldeblomstsaft med rabarber

Hyldeblomstsaft med rabarber

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Den ultimative drink til sommervarmen.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 3130 kJ / 748 kcal
        • Protein: 1 %
        • Kulhydrat: 98 %
        • Fedt: 1 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 kg. rabarber
        • 1 vaniljestang
        • 40 g. citronsyre
        • 2 l. vand
        • 700 g. sukker
        • 60 store klaser hyldeblomster
        • 2 citroner (øko)
      • Trin 3 af 14

        Skyl og rens rabarberne. Skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter.

        • 1 kg. rabarber
      • Trin 4 af 14

        Skær vaniljestangen igennem på langs.

        • 1 vaniljestang
      • Trin 5 af 14

        Kom rabarber, vaniljestangen, citronsyre, vand og sukker i en stor gryde. Varm op til middel varme.

        • 40 g. citronsyre
        • 2 l. vand
        • 700 g. sukker
      • Trin 6 af 14

        Bring det hele i kog, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst.

      • Trin 7 af 14

        Ryst hyldeblomst-klaserne fri for insekter. Kom dem i en stor skål med låg til.

        • 60 store klaser hyldeblomster
      • Trin 8 af 14

        Skær citronerne i skiver, og læg dem ovenpå blomsterne.

        • 2 citroner (øko)
      • Trin 9 af 14

        Hæld den varme rabarber-sukkerlage over hyldeblomsterne og citronskiverne. Læg låg på skålen.

      • Trin 10 af 14

        Lad saften trække i 12 til 24 timer på køl.

      • Trin 11 af 14

        Skold dine glasflasker: Stil dem i vasken, og hæld kogende vand i flaskerne. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud. Brug grydelapper, så du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 12 af 14

        Stil en si i en stor skål. Hæld saften gennem sien.

      • Trin 13 af 14

        Hæld saften i de rene patentflasker.

      • Trin 14 af 14

        Saften er koncentreret og skal fortyndes med vand efter smag, når du skal drikke den.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Den ultimative drink til sommervarmen.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 kg. rabarber
          • 1 vaniljestang
          • 40 g. citronsyre
          • 2 l. vand
          • 700 g. sukker
          • 60 store klaser hyldeblomster
          • 2 citroner (øko)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 gryde
          • 1 grydeske
          • 1 stor skål med låg
          • 2 glas-patentflasker

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl og rens rabarberne. Skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter.
          4. Skær vaniljestangen igennem på langs.
          5. Kom rabarber, vaniljestangen, citronsyre, vand og sukker i en stor gryde. Varm op til middel varme.
          6. Bring det hele i kog, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst.
          7. Ryst hyldeblomst-klaserne fri for insekter. Kom dem i en stor skål med låg til.
          8. Skær citronerne i skiver, og læg dem ovenpå blomsterne.
          9. Hæld den varme rabarber-sukkerlage over hyldeblomsterne og citronskiverne. Læg låg på skålen.
          10. Lad saften trække i 12 til 24 timer på køl.
          11. Skold dine glasflasker: Stil dem i vasken, og hæld kogende vand i flaskerne. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud. Brug grydelapper, så du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          12. Stil en si i en stor skål. Hæld saften gennem sien.
          13. Hæld saften i de rene patentflasker.
          14. Saften er koncentreret og skal fortyndes med vand efter smag, når du skal drikke den.