Hyldeblomstsaft med rabarber
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Den ultimative drink til sommervarmen.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 3130 kJ / 748 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 98 %
- Fedt: 1 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 kg. rabarber
- 1 vaniljestang
- 40 g. citronsyre
- 2 l. vand
- 700 g. sukker
- 60 store klaser hyldeblomster
- 2 citroner (øko)
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 gryde
- 1 grydeske
- 1 stor skål med låg
- 2 glasflasker med låg
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- 1 kg. rabarber
- 1 vaniljestang
- 40 g. citronsyre
- 2 l. vand
- 700 g. sukker
- 60 store klaser hyldeblomster
- 2 citroner (øko)
- Trin 3 af 14
Skyl og rens rabarberne. Skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter.
- 1 kg. rabarber
- Trin 4 af 14
Skær vaniljestangen igennem på langs.
- 1 vaniljestang
- Trin 5 af 14
Kom rabarber, vaniljestangen, citronsyre, vand og sukker i en stor gryde. Varm op til middel varme.
- 40 g. citronsyre
- 2 l. vand
- 700 g. sukker
- Trin 6 af 14
Bring det hele i kog, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst.
- Trin 7 af 14
Ryst hyldeblomst-klaserne fri for insekter. Kom dem i en stor skål med låg til.
- 60 store klaser hyldeblomster
- Trin 8 af 14
Skær citronerne i skiver, og læg dem ovenpå blomsterne.
- 2 citroner (øko)
- Trin 9 af 14
Hæld den varme rabarber-sukkerlage over hyldeblomsterne og citronskiverne. Læg låg på skålen.
- Trin 10 af 14
Lad saften trække i 12 til 24 timer på køl.
- Trin 11 af 14
Skold dine glasflasker: Stil dem i vasken, og hæld kogende vand i flaskerne. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud. Brug grydelapper, så du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Trin 12 af 14
Stil en si i en stor skål. Hæld saften gennem sien.
- Trin 13 af 14
Hæld saften i de rene patentflasker.
- Trin 14 af 14
Saften er koncentreret og skal fortyndes med vand efter smag, når du skal drikke den.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Den ultimative drink til sommervarmen.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 kg. rabarber
- 1 vaniljestang
- 40 g. citronsyre
- 2 l. vand
- 700 g. sukker
- 60 store klaser hyldeblomster
- 2 citroner (øko)
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 gryde
- 1 grydeske
- 1 stor skål med låg
- 2 glas-patentflasker
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skyl og rens rabarberne. Skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter.
- Skær vaniljestangen igennem på langs.
- Kom rabarber, vaniljestangen, citronsyre, vand og sukker i en stor gryde. Varm op til middel varme.
- Bring det hele i kog, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst.
- Ryst hyldeblomst-klaserne fri for insekter. Kom dem i en stor skål med låg til.
- Skær citronerne i skiver, og læg dem ovenpå blomsterne.
- Hæld den varme rabarber-sukkerlage over hyldeblomsterne og citronskiverne. Læg låg på skålen.
- Lad saften trække i 12 til 24 timer på køl.
- Skold dine glasflasker: Stil dem i vasken, og hæld kogende vand i flaskerne. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud. Brug grydelapper, så du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp af en voksen.
- Stil en si i en stor skål. Hæld saften gennem sien.
- Hæld saften i de rene patentflasker.
- Saften er koncentreret og skal fortyndes med vand efter smag, når du skal drikke den.
-