Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Rens hyldeblomsterne:

3.

Klip de grove stilke af hyldeblomsterne.

4.

Ryst hyldeblomstklaserne fri for insekter. Kom vand i en skål. Dyp hyldeblomst-buketterne forsigtigt i vandet med blomsterne nedad. Kom dem op i en stor skål.

Hyldeblomstsaft:

5.

Skyl citronerne, skær dem i skiver. Læg dem i skålen med hyldeblomsterne.

6.

Kog vand, citronsyre og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld den varme sukker-sirup over hyldeblomsterne i skålen.

7.

Kom husholdningsfilm over skålen, og stil den i køleskabet i cirka 4 dage. Rør i den hver dag.

8.

Sæt en skål i vasken, og læg en si over skålen. Hæld hyldeblomstsaften gennem sien, så saften løber ned i skålen.

Skold dine flasker:

9.

Stil flaskerne og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt flaskerne med konserveringsmiddel.

10.

Stil en tragt i flaskerne, og hæld hyldeblomstsaften i. Stil saften i køleskabet.

Næringsindhold per portion

Energi: 285 kJ / 68 kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 100 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min