Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Du kan nemt lave din egen hyldeblomstsaft, når hyldeblomsterne springer ud i juni! Det kræver en anelse tålmodighed, men til gengæld får du en saft med så meget spark i, så den skal blandes med vand i forholdet 1:8 = masser af saft ;-)

        Opskriften giver koncentreret hyldebærsaft. Bland ¼ dl. hyldebærsaft med 2 dl. vand for at lave et glas saftevand.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 285 kJ / 68 kcal
        • Kulhydrat: 100 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find alle ingredienserne frem.

        • 25 klaser hyldeblomster
        • 2 citroner (øko)
        • 1 ½ spsk. citronsyre
        • 1 l. vand
        • 1 kg. sukker
        • Evt. konserveringsmiddel
      • Trin 3 af 10

        Klip de grove stilke af hyldeblomsterne.

        • 25 klaser hyldeblomster
      • Trin 4 af 10

        Ryst hyldeblomstklaserne fri for insekter. Kom vand i en skål. Dyp hyldeblomst-buketterne forsigtigt i vandet med blomsterne nedad. Kom dem op i en stor skål.

      • Trin 5 af 10

        Skyl citronerne, skær dem i skiver. Læg dem i skålen med hyldeblomsterne.

        • 2 citroner (øko)
      • Trin 6 af 10

        Kog vand, citronsyre og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld den varme sukker-sirup over hyldeblomsterne i skålen.

        • 1 ½ spsk. citronsyre
        • 1 l. vand
        • 1 kg. sukker
      • Trin 7 af 10

        Kom husholdningsfilm over skålen, og stil den i køleskabet i cirka 4 dage. Rør i den hver dag.

      • Trin 8 af 10

        Sæt en skål i vasken, og læg en si over skålen. Hæld hyldeblomstsaften gennem sien, så saften løber ned i skålen.

      • Trin 9 af 10

        Skold dine flasker: Stil flaskerne og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt flaskerne med konserveringsmiddel.

        • Evt. konserveringsmiddel
      • Trin 10 af 10

        Stil en tragt i flaskerne, og hæld hyldeblomstsaften i. Stil saften i køleskabet.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du kan nemt lave din egen hyldeblomstsaft, når hyldeblomsterne springer ud i juni! Det kræver en anelse tålmodighed, men til gengæld får du en saft med så meget spark i, så den skal blandes med vand i forholdet 1:8 = masser af saft ;-)

        Opskriften giver koncentreret hyldebærsaft. Bland ¼ dl. hyldebærsaft med 2 dl. vand for at lave et glas saftevand.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 25 klaser hyldeblomster
          • 2 citroner (øko)
          • 1 ½ spsk. citronsyre
          • 1 l. vand
          • 1 kg. sukker
          • Evt. konserveringsmiddel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkensaks
          • 3 store skåle
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 spiseske
          • 1 decilitermål
          • Husholdningsfilm
          • 1 si
          • 1 flasketragt
          • 2 patentflasker til 1 liter

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Klip de grove stilke af hyldeblomsterne.
          4. Ryst hyldeblomstklaserne fri for insekter. Kom vand i en skål. Dyp hyldeblomst-buketterne forsigtigt i vandet med blomsterne nedad. Kom dem op i en stor skål.
          5. Skyl citronerne, skær dem i skiver. Læg dem i skålen med hyldeblomsterne.
          6. Kog vand, citronsyre og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld den varme sukker-sirup over hyldeblomsterne i skålen.
          7. Kom husholdningsfilm over skålen, og stil den i køleskabet i cirka 4 dage. Rør i den hver dag.
          8. Sæt en skål i vasken, og læg en si over skålen. Hæld hyldeblomstsaften gennem sien, så saften løber ned i skålen.
          9. Skold dine flasker: Stil flaskerne og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt flaskerne med konserveringsmiddel.
          10. Stil en tragt i flaskerne, og hæld hyldeblomstsaften i. Stil saften i køleskabet.