Hyldeblomstpandekager

Hyldeblomstpandekager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Hyldeblomst-pandekage-stilke-hapsere. Lyder det ikke super lækkert? Det er ganske simpelt! Du dypper simpelthen hyldeblomsterne i en tyk pandekagedej og steger dem. Bum. Lækre, søde pandekager med hyldeblomst-smag lige til at spise fra stilken på en varm sommerdag.

        Opskriften giver cirka 20 hyldeblomst-pandekager

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 255 kJ / 61 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 48 %
        • Fedt: 37 %
        • Heraf mættet fedt: 0,8 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se filmen, hvor Gorm laver pandekager med hyldeblomst. 

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 255 kJ / 61 kcal
          • Protein: 15 %
          • Kulhydrat: 48 %
          • Fedt: 37 %
          • Heraf mættet fedt: 0,8 g.
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 10

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

        • Trin 2 af 10

          Mål alle ingredienserne af.

          • 3 æg
          • 1 spsk. olie
          • ½ dl. grahamsmel
          • 1 ½ dl. hvedemel
          • 3 tsk. sukker
          • 1 knivspids salt
          • 3 dl. mælk
          • 20 hyldeblomst buketter med stilk
          • Ca. 20 g. smør til stegning
          • 2 spsk. sukker
        • Trin 3 af 10

          Slå et æg ud i en kop. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.

          • 3 æg
        • Trin 4 af 10

          Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker og salt ned i skålen. Pisk det sammen med et piskeris, til dejen er uden klumper.

          • 1 spsk. olie
          • ½ dl. grahamsmel
          • 1 ½ dl. hvedemel
          • 3 tsk. sukker
          • 1 knivspids salt
        • Trin 5 af 10

          Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Pisk imens, så der ikke kommer klumper i dejen.

          • 3 dl. mælk
        • Trin 6 af 10

          Kom vand i en ny skål. Dyp hyldeblomst-buketterne forsigtigt i vandet med blomsterne nedad. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

          • 20 hyldeblomst buketter med stilk
        • Trin 7 af 10

          Varm en stegepande op med ½ teske smør på, og lad smørret smelte.

          • Ca. 20 g. smør til stegning
        • Trin 8 af 10

          Dyp hyldeblomst buketterne i skålen med pandekagedej, så blomsterne er godt dækkede. Kom dem på panden med det samme, og lad dem stege i cirka 1 til 1 ½ minut.

        • Trin 9 af 10

          Læg de færdigbagte hyldeblomst-pandekager på en middagstallerken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.

        • Trin 10 af 10

          Drys dine hyldeblomst-pandekager med sukker.

          • 2 spsk. sukker
      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Hyldeblomst-pandekage-stilke-hapsere. Lyder det ikke super lækkert? Det er ganske simpelt! Du dypper simpelthen hyldeblomsterne i en tyk pandekagedej og steger dem. Bum. Lækre, søde pandekager med hyldeblomst-smag lige til at spise fra stilken på en varm sommerdag.

          Opskriften giver cirka 20 hyldeblomst-pandekager

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 3 æg
            • 1 spsk. olie
            • ½ dl. grahamsmel
            • 1 ½ dl. hvedemel
            • 3 tsk. sukker
            • 1 knivspids salt
            • 3 dl. mælk
            • 20 hyldeblomst buketter med stilk
            • Ca. 20 g. smør til stegning
            • 2 spsk. sukker

             

            Køkkenredskaber

            • 1 decilitermål
            • 1 spiseske
            • 1 teske
            • 2 mellemstore skåle
            • 1 kop
            • 1 piskeris
            • Viskestykke
            • 1 stegepande
            • 1 paletkniv

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
            2. Mål alle ingredienserne af.
            3. Slå et æg ud i en kop. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du slår ægget ud og ser for skaller.
            4. Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker og salt ned i skålen. Pisk det sammen med et piskeris, til dejen er uden klumper.
            5. Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Pisk imens, så der ikke kommer klumper i dejen.
            6. Kom vand i en ny skål. Dyp hyldeblomst-buketterne forsigtigt i vandet med blomsterne nedad. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
            7. Varm en stegepande op med ½ teske smør på, og lad smørret smelte.
            8. Dyp hyldeblomst buketterne i skålen med pandekagedej, så blomsterne er godt dækkede. Kom dem på panden med det samme, og lad dem stege i cirka 1 til 1 ½ minut.
            9. Læg de færdigbagte hyldeblomst-pandekager på en middagstallerken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
            10. Drys dine hyldeblomst-pandekager med sukker.