Hyldeblomstpandekager

Hyldeblomstpandekager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Hyldeblomst-pandekage-stilke-hapsere. Lyder det ikke super lækkert? Det er ganske simpelt! Du dypper simpelthen hyldeblomsterne i en tyk pandekagedej og steger dem. Bum. Lækre, søde pandekager med hyldeblomst-smag lige til at spise fra stilken på en varm sommerdag.

        Opskriften giver cirka 20 hyldeblomst-pandekager

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 255 kJ / 61 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 48 %
        • Fedt: 37 %
        • Heraf mættet fedt: 0,8 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se filmen, hvor Gorm laver pandekager med hyldeblomst. 

          Energi-indhold pr. stk.
          • Energi: 255 kJ / 61 kcal
          • Protein: 15 %
          • Kulhydrat: 48 %
          • Fedt: 37 %
          • Heraf mættet fedt: 0,8 g.
      • Du skal bruge

      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 10

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)

        • Trin 2 af 10

          Mål alle ingredienserne af.

          • 3 æg
          • 1 spsk. olie
          • ½ dl. grahamsmel
          • 1 ½ dl. hvedemel
          • 3 tsk. sukker
          • 1 knivspids salt
          • 3 dl. mælk
          • 20 hyldeblomst buketter med stilk
          • Ca. 20 g. smør til stegning
          • 2 spsk. sukker
        • Trin 3 af 10

          Slå et æg ud i en kop. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg.

          • 3 æg
        • Trin 4 af 10

          Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker og salt ned i skålen. Pisk det sammen med et piskeris, til dejen er uden klumper.

          • 1 spsk. olie
          • ½ dl. grahamsmel
          • 1 ½ dl. hvedemel
          • 3 tsk. sukker
          • 1 knivspids salt
        • Trin 5 af 10

          Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Pisk imens, så der ikke kommer klumper i dejen.

          • 3 dl. mælk
        • Trin 6 af 10

          Kom vand i en ny skål. Dyp hyldeblomst-buketterne forsigtigt i vandet med blomsterne nedad. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

          • 20 hyldeblomst buketter med stilk
        • Trin 7 af 10

          Varm en stegepande op med ½ teske smør på, og lad smørret smelte.

          • Ca. 20 g. smør til stegning
        • Trin 8 af 10

          Dyp hyldeblomst buketterne i skålen med pandekagedej, så blomsterne er godt dækkede. Kom dem på panden med det samme, og lad dem stege i cirka 1 til 1 ½ minut.

        • Trin 9 af 10

          Læg de færdigbagte hyldeblomst-pandekager på en middagstallerken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.

        • Trin 10 af 10

          Drys dine hyldeblomst-pandekager med sukker.

          • 2 spsk. sukker
      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Hyldeblomst-pandekage-stilke-hapsere. Lyder det ikke super lækkert? Det er ganske simpelt! Du dypper simpelthen hyldeblomsterne i en tyk pandekagedej og steger dem. Bum. Lækre, søde pandekager med hyldeblomst-smag lige til at spise fra stilken på en varm sommerdag.

          Opskriften giver cirka 20 hyldeblomst-pandekager

          Du skal bruge

            Ingredienser

            • 3 æg
            • 1 spsk. olie
            • ½ dl. grahamsmel
            • 1 ½ dl. hvedemel
            • 3 tsk. sukker
            • 1 knivspids salt
            • 3 dl. mælk
            • 20 hyldeblomst buketter med stilk
            • Ca. 20 g. smør til stegning
            • 2 spsk. sukker

             

            Køkkenredskaber

            • 1 decilitermål
            • 1 spiseske
            • 1 teske
            • 2 mellemstore skåle
            • 1 kop
            • 1 piskeris
            • Viskestykke
            • 1 stegepande
            • 1 paletkniv

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :)
            2. Mål alle ingredienserne af.
            3. Slå et æg ud i en kop. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg.
            4. Kom olie, grahamsmel, hvedemel, sukker og salt ned i skålen. Pisk det sammen med et piskeris, til dejen er uden klumper.
            5. Hæld mælk i dejen lidt efter lidt. Pisk imens, så der ikke kommer klumper i dejen.
            6. Kom vand i en ny skål. Dyp hyldeblomst-buketterne forsigtigt i vandet med blomsterne nedad. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
            7. Varm en stegepande op med ½ teske smør på, og lad smørret smelte.
            8. Dyp hyldeblomst buketterne i skålen med pandekagedej, så blomsterne er godt dækkede. Kom dem på panden med det samme, og lad dem stege i cirka 1 til 1 ½ minut.
            9. Læg de færdigbagte hyldeblomst-pandekager på en middagstallerken. Fortsæt, til der ikke er mere dej tilbage.
            10. Drys dine hyldeblomst-pandekager med sukker.