Hvidkål

Hvidkål

Hvidkål er en grøntsag. Vi har spist hvidkål i Danmark siden 1600-tallet. Hvidkål er rundt som et hoved. Det består af mange hvide og lysegrønne blade. Du kan spise hvidkål rå, kogt og stuvet. Når man stuver koger man hvidkålen i en sovs. Hvidkål er lidt stærk og sprødt, når det er er råt. Hvidkål smager mildt og er blødt, når det er kogt og stuvet. Du kan bruge spidskål i stedet for hvidkål.

Smag, kogt: Mildt og lidt sødt.

Holdbarhed

8 måneder
I fryser
14 dage
I køleskab

Opbevaring

Kom hvidkål i køleskabet.  Her kan den holde sig i op til 3 uger. Du kan også komme kål i fryseren. Før du kommer kål i fryseren, skal du blanchere det. Det gør du ved at snitte den fint, og komme den i kogende vand i 2 minutter. Kom kålen i kold vand, og lad den dryppe af i en sigte. Kom herefter kålen i fryseposer, og læg det i fryseren.