Hvide bønner i tomatsovs

Hvide bønner i tomatsovs

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Lad de hvide bønner hoppe i poolen med tomatsovs. Når de lige har fået lov til at svømme rundt i den opvarmede sovse-harmoni, så har du den lækreste ret med hvide bønner! Bum!

        Tip: Du kan både spise retten som en suppe med lidt groft brød til eller bruge den som tomatsovs til fx ris, pasta eller kartofler. Du kan også bruge bønne-mix, kikærter eller lima-bønner i stedet for hvide bønner.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

      • Trin 2 af 9

        Find alle ingredienserne frem.

        • 140 g. cannellini-bønner (hvide bønner) (½ brik/dåse)
        • ¼ - ½ dl. frisk basilikum
        • ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
        • 50 g. cherrytomater
        • ¾ spsk. tomatpuré
        • ¾ tsk. sukker
        • ¾ tsk. salt  
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. eddike
        • ¾ spsk. olie
        • ¼ dl. vand
      • Trin 3 af 9

        Åbn brikken med hvide bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.

        • 140 g. cannellini-bønner (hvide bønner) (½ brik/dåse)
      • Trin 4 af 9

        Kom vand i en skål og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ¼ - ½ dl. frisk basilikum
      • Trin 5 af 9

        Åben brikken med hakkede tomater.

        • ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
      • Trin 6 af 9

        Pil og hak løg og hvidløg groft.

        • ½ løg
        • 1 fed hvidløg
      • Trin 7 af 9

        Skyl cherrytomaterne.

        • 50 g. cherrytomater
      • Trin 8 af 9

        Kom basilikum, løg, hvidløg, hakkede tomater, cherrytomater, tomatpuré, sukker, salt, peber, eddike, olie og vand i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.

        • ¾ spsk. tomatpuré
        • ¾ tsk. sukker
        • ¾ tsk. salt  
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. eddike
        • ¾ spsk. olie
        • ¼ dl. vand
      • Trin 9 af 9

        Kom den blendede tomatsovs i en gryde. Tænd for middel varme og bring sovsen i kog. Tilsæt bønnerne, læg låg på, og lad retten simre i 5-10 minutter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lad de hvide bønner hoppe i poolen med tomatsovs. Når de lige har fået lov til at svømme rundt i den opvarmede sovse-harmoni, så har du den lækreste ret med hvide bønner! Bum!

        Tip: Du kan både spise retten som en suppe med lidt groft brød til eller bruge den som tomatsovs til fx ris, pasta eller kartofler. Du kan også bruge bønne-mix, kikærter eller lima-bønner i stedet for hvide bønner.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 140 g. cannellini-bønner (hvide bønner) (½ brik/dåse)
          • ¼ - ½ dl. frisk basilikum
          • ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
          • ½ løg
          • 1 fed hvidløg
          • 50 g. cherrytomater
          • ¾ spsk. tomatpuré
          • ¾ tsk. sukker
          • ¾ tsk. salt  
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. eddike
          • ¾ spsk. olie
          • ¼ dl. vand

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 dørslag
          • 1 rent viskestykke
          • 1 skærebæt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 blender eller foodprocessor
          • 1 gryde

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Åbn brikken med hvide bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
          4. Kom vand i en skål og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          5. Åben brikken med hakkede tomater.
          6. Pil og hak løg og hvidløg groft.
          7. Skyl cherrytomaterne.
          8. Kom basilikum, løg, hvidløg, hakkede tomater, cherrytomater, tomatpuré, sukker, salt, peber, eddike, olie og vand i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.
          9. Kom den blendede tomatsovs i en gryde. Tænd for middel varme og bring sovsen i kog. Tilsæt bønnerne, læg låg på, og lad retten simre i 5-10 minutter.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Lad de hvide bønner hoppe i poolen med tomatsovs. Når de lige har fået lov til at svømme rundt i den opvarmede sovse-harmoni, så har du den lækreste ret med hvide bønner! Bum!

            Tip: Du kan både spise retten som en suppe med lidt groft brød til eller bruge den som tomatsovs til fx ris, pasta eller kartofler. Du kan også bruge bønne-mix, kikærter eller lima-bønner i stedet for hvide bønner.

            Energi-indhold pr. portion
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 9

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

          • Trin 2 af 9

            Find alle ingredienserne frem.

            • 280 g. cannellini-bønner (hvide bønner) (1 brik/dåse)
            • ½ - 1 dl. frisk basilikum
            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
            • ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
            • 100 g. cherrytomater
            • 1 ½ spsk. tomatpuré
            • 1 ½ tsk. sukker
            • 1 ½ tsk. salt  
            • ¼ tsk. peber
            • 1 tsk. eddike
            • 1 ½ spsk. olie
            • ½ dl. vand
          • Trin 3 af 9

            Åbn brikken med hvide bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.

            • 280 g. cannellini-bønner (hvide bønner) (1 brik/dåse)
          • Trin 4 af 9

            Kom vand i en skål og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ - 1 dl. frisk basilikum
          • Trin 5 af 9

            Åben brikkerne med hakkede tomater.

            • ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
          • Trin 6 af 9

            Pil og hak løg og hvidløg groft.

            • 1 løg
            • 2 fed hvidløg
          • Trin 7 af 9

            Skyl cherrytomaterne.

            • 100 g. cherrytomater
          • Trin 8 af 9

            Kom basilikum, løg, hvidløg, hakkede tomater, cherrytomater, tomatpuré, sukker, salt, peber, eddike, olie og vand i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.

            • 1 ½ spsk. tomatpuré
            • 1 ½ tsk. sukker
            • 1 ½ tsk. salt  
            • ¼ tsk. peber
            • 1 tsk. eddike
            • 1 ½ spsk. olie
            • ½ dl. vand
          • Trin 9 af 9

            Kom den blendede tomatsovs i en gryde. Tænd for middel varme og bring sovsen i kog. Tilsæt bønnerne, læg låg på, og lad retten simre i 5-10 minutter.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Lad de hvide bønner hoppe i poolen med tomatsovs. Når de lige har fået lov til at svømme rundt i den opvarmede sovse-harmoni, så har du den lækreste ret med hvide bønner! Bum!

            Tip: Du kan både spise retten som en suppe med lidt groft brød til eller bruge den som tomatsovs til fx ris, pasta eller kartofler. Du kan også bruge bønne-mix, kikærter eller lima-bønner i stedet for hvide bønner.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 280 g. cannellini-bønner (hvide bønner) (1 brik/dåse)
              • ½ - 1 dl. frisk basilikum
              • 1 løg
              • 2 fed hvidløg
              • ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
              • 100 g. cherrytomater
              • 1 ½ spsk. tomatpuré
              • 1 ½ tsk. sukker
              • 1 ½  tsk. salt  
              • ¼ tsk. peber
              • 1 tsk. eddike
              • 1 ½ spsk. olie
              • ½ dl. vand

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 teske
              • 1 spiseske
              • 1 dørslag
              • 1 rent viskestykke
              • 1 skærebæt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 blender eller foodprocessor
              • 1 gryde

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Åbn brikken med hvide bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
              4. Kom vand i en skål og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              5. Åben brikkerne med hakkede tomater.
              6. Pil og hak løg og hvidløg groft.
              7. Skyl cherrytomaterne.
              8. Kom basilikum, løg, hvidløg, hakkede tomater, cherrytomater, tomatpuré, sukker, salt, peber, eddike, olie og vand i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.
              9. Kom den blendede tomatsovs i en gryde. Tænd for middel varme og bring sovsen i kog. Tilsæt bønnerne, læg låg på, og lad retten simre i 5-10 minutter.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Lad de hvide bønner hoppe i poolen med tomatsovs. Når de lige har fået lov til at svømme rundt i den opvarmede sovse-harmoni, så har du den lækreste ret med hvide bønner! Bum!

                Tip: Du kan både spise retten som en suppe med lidt groft brød til eller bruge den som tomatsovs til fx ris, pasta eller kartofler. Du kan også bruge bønne-mix, kikærter eller lima-bønner i stedet for hvide bønner.

                Energi-indhold pr. portion
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 9

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)

              • Trin 2 af 9

                Find alle ingredienserne frem.

                • 420 g. cannellini-bønner (hvide bønner) (1 ½ brik/dåse)
                • ¾ - 1 ½ dl. frisk basilikum
                • ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
                • 150 g. cherrytomater
                • 2 ¼ spsk. tomatpuré
                • 2 ¼ tsk. sukker
                • 2 ¼  tsk. salt  
                • ½ tsk. peber
                • 1 ½ tsk. eddike
                • 2 ¼ spsk. olie
                • ¾ dl. vand
              • Trin 3 af 9

                Åbn brikkerne med hvide bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.

                • 420 g. cannellini-bønner (hvide bønner) (1 ½ brik/dåse)
              • Trin 4 af 9

                Kom vand i en skål og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • ¾ - 1 ½ dl. frisk basilikum
              • Trin 5 af 9

                Åben brikkerne med hakkede tomater.

                • ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
              • Trin 6 af 9

                Pil og hak løg og hvidløg groft.

                • 1 ½ løg
                • 3 fed hvidløg
              • Trin 7 af 9

                Skyl cherrytomaterne.

                • 150 g. cherrytomater
              • Trin 8 af 9

                Kom basilikum, løg, hvidløg, hakkede tomater, cherrytomater, tomatpuré, sukker, salt, peber, eddike, olie og vand i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.

                • 2 ¼ spsk. tomatpuré
                • 2 ¼ tsk. sukker
                • 2 ¼  tsk. salt  
                • ½ tsk. peber
                • 1 ½ tsk. eddike
                • 2 ¼ spsk. olie
                • ¾ dl. vand
              • Trin 9 af 9

                Kom den blendede tomatsovs i en gryde. Tænd for middel varme og bring sovsen i kog. Tilsæt bønnerne, læg låg på, og lad retten simre i 5-10 minutter.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Lad de hvide bønner hoppe i poolen med tomatsovs. Når de lige har fået lov til at svømme rundt i den opvarmede sovse-harmoni, så har du den lækreste ret med hvide bønner! Bum!

                Tip: Du kan både spise retten som en suppe med lidt groft brød til eller bruge den som tomatsovs til fx ris, pasta eller kartofler. Du kan også bruge bønne-mix, kikærter eller lima-bønner i stedet for hvide bønner.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 420 g. cannellini-bønner (hvide bønner) (1 ½ brik/dåse)
                  • ¾ - 1 ½ dl. frisk basilikum
                  • ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
                  • 1 ½ løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 150 g. cherrytomater
                  • 2 ¼ spsk. tomatpuré
                  • 2 ¼ tsk. sukker
                  • 2 ¼  tsk. salt  
                  • ½ tsk. peber
                  • 1 ½ tsk. eddike
                  • 2 ¼ spsk. olie
                  • ¾ dl. vand

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 teske
                  • 1 spiseske
                  • 1 dørslag
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 skærebæt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 blender eller foodprocessor
                  • 1 gryde

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt ;-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Åbn brikkerne med hvide bønner med en saks. Hæld bønnerne ned i et dørslag i håndvasken. Skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
                  4. Kom vand i en skål og skyl basilikummen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  5. Åben brikkerne med hakkede tomater.
                  6. Pil og hak løg og hvidløg groft.
                  7. Skyl cherrytomaterne.
                  8. Kom basilikum, løg, hvidløg, hakkede tomater, cherrytomater, tomatpuré, sukker, salt, peber, eddike, olie og vand i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.
                  9. Kom den blendede tomatsovs i en gryde. Tænd for middel varme og bring sovsen i kog. Tilsæt bønnerne, læg låg på, og lad retten simre i 5-10 minutter.