Hvid riskonfekt

Hvid riskonfekt

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Lav julesnacks med GoCook ambassadør, Micki Cheng. 

        Der skal kun tre ingredienser i denne søde og sprøde konfekt til julebordet – hvid chokolade, kokosmel og puffede ris, som du måske kender fra din morgenmad.

        Opskriften giver cirka 30 stykker.

        Tip: Du kan prøve at skifte den hvide chokolade ud med lys chokolade. 

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 236 kJ / 56 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 52 %
        • Heraf mættet fedt: 2,3 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 12

        Mål alle ingredienserne af.

        • 200 g. hvid chokolade
        • 1 dl. kokos
        • 4 dl. puffede ris (fx rice krispies)
      • Trin 3 af 12

        Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.

        • 200 g. hvid chokolade
      • Trin 4 af 12

        Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.

      • Trin 5 af 12

        Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

      • Trin 6 af 12

        Kom kokosmel og de puffede ris op i skålen til den smeltede chokolade. Vend det hele sammen.

        • 1 dl. kokos
        • 4 dl. Rice Krispies (puffede ris)
      • Trin 7 af 12

        Kom bagepapir i en rugbrødsform.

      • Trin 8 af 12

        Hæld blandingen ned i formen, og tryk den sammen, så den bliver fast.

      • Trin 9 af 12

        Kom formen i køleskab i 15 minutter, til chokoladen er størknet.

      • Trin 10 af 12

        Vend den hårde chokoladeklods ud af formen, og fjern bagepapiret.

      • Trin 11 af 12

        Skær den ud i små firkanter på 1 x 2 cm.

      • Trin 12 af 12

        Serveres straks, eller opbevares i en lufttæt bøtte.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Lav julesnacks med GoCook ambassadør, Micki Cheng. 

        Der skal kun tre ingredienser i denne søde og sprøde konfekt til julebordet – hvid chokolade, kokosmel og puffede ris, som du måske kender fra din morgenmad.

        Opskriften giver cirka 30 stykker.

        Tip: Du kan prøve at skifte den hvide chokolade ud med lys chokolade. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 200 g. hvid chokolade
          • 1 dl. kokos
          • 4 dl. Rice Krispies (puffede ris)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 stor glasskål
          • 1 gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 røreske
          • 1 rugbrødsform
          • Bagepapir
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smelter chokolade over vandbad.
          4. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.
          5. Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
          6. Kom kokosmel og de puffede ris op i skålen til den smeltede chokolade. Vend det hele sammen.
          7. Kom bagepapir i en rugbrødsform.
          8. Hæld blandingen ned i formen, og tryk den sammen, så den bliver fast.
          9. Kom formen i køleskab i 15 minutter, til chokoladen er størknet.
          10. Vend den hårde chokoladeklods ud af formen, og fjern bagepapiret.
          11. Skær den ud i små firkanter på 1 x 2 cm.
          12. Serveres straks, eller opbevares i en lufttæt bøtte.