Hvid pizza
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 5032 kJ / 1204 kcal
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 29 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Dej:
- 12 ½ g. gær
- 1 ¾ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 100 g. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 200 g. hvedemel
Topping:
- 6 mellemstore kartofler
- 2 porrer
- 2 spsk. olie
- 300 g. hytteost
- 75 g. revet ost
- ½ bundt purløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kagerulle
- 2 bageplader
- bagepapir
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 20
Find alle ingredienserne frem.
Dej:
- 12 ½ g. gær
- 1 ¾ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 100 g. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 200 g. hvedemel
Topping:
- 6 mellemstore kartofler
- 2 porrer
- 2 spsk. olie
- 300 g. hytteost
- 75 g. revet ost
- ½ bundt purløg
- Trin 3 af 20
Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 12 ½ g. gær
- Trin 4 af 20
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- 1 ¾ dl. vand
- Trin 5 af 20
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 20
Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- 1 spsk. olie
- 100 g. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Trin 7 af 20
Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
- Ca. 200 g. hvedemel
- Trin 8 af 20
Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.
- Trin 9 af 20
Topping: Skræl kartoflerne.
- 6 mellemstore kartofler
- Trin 10 af 20
Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
- Trin 11 af 20
Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
- Trin 12 af 20
Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 2 porrer
- Trin 13 af 20
Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 14 af 20
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
- Trin 15 af 20
Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Trin 16 af 20
Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
- Trin 17 af 20
Smør pizzaen med 1 spiseske olie.
- 2 spsk. olie
- Trin 18 af 20
Fordel nu ½ kartoffelskiver, ½ porreskiver og ½ hytteost på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.
- 300 g. hytteost
- 75 g. revet ost
- Trin 19 af 20
Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar.
- Trin 20 af 20
Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.
- ½ bundt purløg
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.
Du skal bruge
Ingredienser
Dej:
- 12 ½ g. gær
- 1 ¾ dl. vand
- 1 spsk. olie
- 100 g. grahamsmel
- ½ tsk. salt
- Ca. 200 g. hvedemel
Topping:
- 6 mellemstore kartofler
- 2 porrer
- 2 spsk. olie
- 300 g. hytteost
- 75 g. revet ost
- ½ bundt purløg
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kagerulle
- 2 bageplader
- bagepapir
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
- Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.
- Topping: Skræl kartoflerne.
- Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
- Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
- Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
- Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
- Smør pizzaen med 1 spiseske olie.
- Fordel nu ½ kartoffelskiver, ½ porreskiver og ½ hytteost på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.
- Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar.
- Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 5032 kJ / 1204 kcal
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 29 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Dej:
- 25 g. gær
- 3 ½ dl. vand
- 2 spsk. olie
- 200 g. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 400 g. hvedemel
Topping:
- 12 mellemstore kartofler
- 4 porrer
- 4 spsk. olie
- 600 g. hytteost
- 150 g. revet ost
- 1 bundt purløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kagerulle
- 2 bageplader
- bagepapir
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 20
Find alle ingredienserne frem.
Dej:
- 25 g. gær
- 3 ½ dl. vand
- 2 spsk. olie
- 200 g. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 400 g. hvedemel
Topping:
- 12 mellemstore kartofler
- 4 porrer
- 4 spsk. olie
- 600 g. hytteost
- 150 g. revet ost
- 1 bundt purløg
- Trin 3 af 20
Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 25 g. gær
- Trin 4 af 20
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- 3 ½ dl. vand
- Trin 5 af 20
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 20
Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- 2 spsk. olie
- 200 g. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Trin 7 af 20
Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
- Ca. 400 g. hvedemel
- Trin 8 af 20
Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.
- Trin 9 af 20
Topping: Skræl kartoflerne.
- 12 mellemstore kartofler
- Trin 10 af 20
Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
- Trin 11 af 20
Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
- Trin 12 af 20
Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 4 porrer
- Trin 13 af 20
Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 14 af 20
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
- Trin 15 af 20
Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Trin 16 af 20
Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
- Trin 17 af 20
Smør pizzaen med 1 spiseske olie.
- 4 spsk. olie
- Trin 18 af 20
Fordel nu ¼ kartoffelskiver, ¼ porreskiver og ¼ hytteost på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.
- 600 g. hytteost
- 150 g. revet ost
- Trin 19 af 20
Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og ost. Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter.
- Trin 20 af 20
Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.
- 1 bundt purløg
- 1 bundt purløg
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.
Du skal bruge
Ingredienser
Dej:
- 25 g. gær
- 3 ½ dl. vand
- 2 spsk. olie
- 200 g. grahamsmel
- 1 tsk. salt
- Ca. 400 g. hvedemel
Topping:
- 12 mellemstore kartofler
- 4 porrer
- 4 spsk. olie
- 600 g. hytteost
- 150 g. revet ost
- 1 bundt purløg
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kagerulle
- 2 bageplader
- bagepapir
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
- Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.
- Topping: Skræl kartoflerne.
- Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
- Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
- Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
- Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
- Smør pizzaen med 1 spiseske olie.
- Fordel nu ¼ kartoffelskiver, ¼ porreskiver og ¼ hytteost på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.
- Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og ost. Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter.
- Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.
Energi-indhold pr. stk.- Energi: 5032 kJ / 1204 kcal
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 29 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
Dej:
- 37 ½ g. gær
- 5 ¼ dl. vand
- 3 spsk. olie
- 300 g. grahamsmel
- 1 ½ tsk. salt
- Ca. 600 g. hvedemel
Topping:
- 18 mellemstore kartofler
- 6 porrer
- 6 spsk. olie
- 900 g. hytteost
- 225 g. revet ost
- 1 ½ bundt purløg
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kagerulle
- 2 bageplader
- bagepapir
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 20
Find alle ingredienserne frem.
Dej:
- 37 ½ g. gær
- 5 ¼ dl. vand
- 3 spsk. olie
- 300 g. grahamsmel
- 1 ½ tsk. salt
- Ca. 600 g. hvedemel
Topping:
- 18 mellemstore kartofler
- 6 porrer
- 6 spsk. olie
- 900 g. hytteost
- 225 g. revet ost
- 1 ½ bundt purløg
- Trin 3 af 20
Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 37 ½ g. gær
- Trin 4 af 20
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- 5 ¼ dl. vand
- Trin 5 af 20
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 20
Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- 3 spsk. olie
- 300 g. grahamsmel
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 7 af 20
Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
- Ca. 600 g. hvedemel
- Trin 8 af 20
Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.
- Trin 9 af 20
Topping: Skræl kartoflerne.
- 18 mellemstore kartofler
- Trin 10 af 20
Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
- Trin 11 af 20
Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
- Trin 12 af 20
Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- 6 porrer
- Trin 13 af 20
Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 14 af 20
Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.
- Trin 15 af 20
Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Trin 16 af 20
Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
- Trin 17 af 20
Smør pizzaen med 1 spiseske olie.
- 6 spsk. olie
- Trin 18 af 20
Fordel nu en sjettedel af kartoffelskiverne, en sjettedel af porreskiverne og en sjettedel af hytteosten på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.
- 900 g. hytteost
- 225 g. revet ost
- Trin 19 af 20
Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 6 stykker pizzadej, al topping og al osten.
- Trin 20 af 20
Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.
- 1 ½ bundt purløg
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.
Du skal bruge
Ingredienser
Dej:
- 37 ½ g. gær
- 5 ¼ dl. vand
- 3 spsk. olie
- 300 g. grahamsmel
- 1 ½ tsk. salt
- Ca. 600 g. hvedemel
Topping:
- 18 mellemstore kartofler
- 6 porrer
- 6 spsk. olie
- 900 g. hytteost
- 225 g. revet ost
- 1 ½ bundt purløg
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stor skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 rent viskestykke
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 kagerulle
- 2 bageplader
- bagepapir
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
- Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
- Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.
- Topping: Skræl kartoflerne.
- Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
- Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
- Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.
- Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter. Klik på videoen og se, hvordan du ruller din pizzadej ud.
- Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
- Smør pizzaen med 1 spiseske olie.
- Fordel nu en sjettedel af kartoffelskiverne, en sjettedel af porreskiverne og en sjettedel af hytteosten på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.
- Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 6 stykker pizzadej, al topping og al osten.
- Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.
-