Hvid pizza

Hvid pizza

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 5032 kJ / 1204 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 29 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 12 ½ g. gær
        • 1 ¾ dl. vand
        • 1 spsk. olie
        • 100 g. grahamsmel
        • ½ tsk. salt
        • Ca. 200 g. hvedemel

        Topping:

        • 6 mellemstore kartofler
        • 2 porrer
        • 2 spsk. olie
        • 300 g. hytteost
        • 75 g. revet ost
        • ½ bundt purløg
      • Trin 3 af 20

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 12 ½ g. gær
      • Trin 4 af 20

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 1 ¾ dl. vand
      • Trin 5 af 20

        Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 20

        Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

        • 1 spsk. olie
        • 100 g. grahamsmel
        • ½ tsk. salt
      • Trin 7 af 20

        Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

        • Ca. 200 g. hvedemel
      • Trin 8 af 20

        Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.

      • Trin 9 af 20

        Topping: Skræl kartoflerne.

        • 6 mellemstore kartofler
      • Trin 10 af 20

        Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.

      • Trin 11 af 20

        Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.

      • Trin 12 af 20

        Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

        • 2 porrer
      • Trin 13 af 20

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 14 af 20

        Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.

      • Trin 15 af 20

        Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.

      • Trin 16 af 20

        Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.

      • Trin 17 af 20

        Smør pizzaen med 1 spiseske olie.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 18 af 20

        Fordel nu ½ kartoffelskiver, ½ porreskiver og ½ hytteost på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.

        • 300 g. hytteost
        • 75 g. revet ost
      • Trin 19 af 20

        Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar.

      • Trin 20 af 20

        Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.

        • ½ bundt purløg
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 12 ½ g. gær
          • 1 ¾ dl. vand
          • 1 spsk. olie
          • 100 g. grahamsmel
          • ½ tsk. salt
          • Ca. 200 g. hvedemel

          Topping:

          • 6 mellemstore kartofler
          • 2 porrer
          • 2 spsk. olie
          • 300 g. hytteost
          • 75 g. revet ost
          • ½ bundt purløg

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stor skål
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 rent viskestykke
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 kagerulle
          • 2 bageplader
          • bagepapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
          6. Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
          7. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
          8. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.
          9. Topping: Skræl kartoflerne.
          10. Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
          11. Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
          12. Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
          13. Tænd ovnen på 225 grader.
          14. Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
          15. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
          16. Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
          17. Smør pizzaen med 1 spiseske olie.
          18. Fordel nu ½ kartoffelskiver, ½ porreskiver og ½ hytteost på pizzaen. Slut af med at fordele ½ af den revne ost på toppen af pizzaen.
          19. Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar.
          20. Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.

            Energi-indhold pr. stk.
            • Energi: 5032 kJ / 1204 kcal
            • Protein: 17 %
            • Kulhydrat: 54 %
            • Fedt: 29 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 20

            Find alle ingredienserne frem.

            Dej:

            • 25 g. gær
            • 3 ½ dl. vand
            • 2 spsk. olie
            • 200 g. grahamsmel
            • 1 tsk. salt
            • Ca. 400 g. hvedemel

            Topping:

            • 12 mellemstore kartofler
            • 4 porrer
            • 4 spsk. olie
            • 600 g. hytteost
            • 150 g. revet ost
            • 1 bundt purløg
          • Trin 3 af 20

            Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 25 g. gær
          • Trin 4 af 20

            Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

            • 3 ½ dl. vand
          • Trin 5 af 20

            Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

          • Trin 6 af 20

            Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

            • 2 spsk. olie
            • 200 g. grahamsmel
            • 1 tsk. salt
          • Trin 7 af 20

            Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

            • Ca. 400 g. hvedemel
          • Trin 8 af 20

            Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.

          • Trin 9 af 20

            Topping: Skræl kartoflerne.

            • 12 mellemstore kartofler
          • Trin 10 af 20

            Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.

          • Trin 11 af 20

            Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.

          • Trin 12 af 20

            Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

            • 4 porrer
          • Trin 13 af 20

            Tænd ovnen på 225 grader.

          • Trin 14 af 20

            Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.

          • Trin 15 af 20

            Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.

          • Trin 16 af 20

            Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.

          • Trin 17 af 20

            Smør pizzaen med 1 spiseske olie.

            • 4 spsk. olie
          • Trin 18 af 20

            Fordel nu ¼ kartoffelskiver, ¼ porreskiver og ¼ hytteost på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.

            • 600 g. hytteost
            • 150 g. revet ost
          • Trin 19 af 20

            Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og ost. Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter.

          • Trin 20 af 20

            Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.

            • 1 bundt purløg
               
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Dej:

              • 25 g. gær
              • 3 ½ dl. vand
              • 2 spsk. olie
              • 200 g. grahamsmel
              • 1 tsk. salt
              • Ca. 400 g. hvedemel

              Topping:

              • 12 mellemstore kartofler
              • 4 porrer
              • 4 spsk. olie
              • 600 g. hytteost
              • 150 g. revet ost
              • 1 bundt purløg

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 teske
              • 1 stor skål
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 rent viskestykke
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 kagerulle
              • 2 bageplader
              • bagepapir

               

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
              5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
              6. Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
              7. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
              8. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.
              9. Topping: Skræl kartoflerne.
              10. Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
              11. Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
              12. Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
              13. Tænd ovnen på 225 grader.
              14. Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i fire stykker.
              15. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
              16. Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
              17. Smør pizzaen med 1 spiseske olie.
              18. Fordel nu ¼ kartoffelskiver, ¼ porreskiver og ¼ hytteost på pizzaen. Slut af med at fordele ¼ af den revne ost på toppen af pizzaen.
              19. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 4 stykker pizzadej, al topping og ost. Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter.
              20. Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.

                Energi-indhold pr. stk.
                • Energi: 5032 kJ / 1204 kcal
                • Protein: 17 %
                • Kulhydrat: 54 %
                • Fedt: 29 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 20

                Find alle ingredienserne frem.

                Dej:

                • 37 ½ g. gær
                • 5 ¼ dl. vand
                • 3 spsk. olie
                • 300 g. grahamsmel
                • 1 ½ tsk. salt
                • Ca. 600 g. hvedemel

                Topping:

                • 18 mellemstore kartofler
                • 6 porrer
                • 6 spsk. olie
                • 900 g. hytteost
                • 225 g. revet ost
                • 1 ½ bundt purløg
              • Trin 3 af 20

                Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • 37 ½ g. gær
              • Trin 4 af 20

                Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

                • 5 ¼ dl. vand
              • Trin 5 af 20

                Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

              • Trin 6 af 20

                Tilsæt olie, grahamsmel og salt.

                • 3 spsk. olie
                • 300 g. grahamsmel
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 7 af 20

                Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.

                • Ca. 600 g. hvedemel
              • Trin 8 af 20

                Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.

              • Trin 9 af 20

                Topping: Skræl kartoflerne.

                • 18 mellemstore kartofler
              • Trin 10 af 20

                Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.

              • Trin 11 af 20

                Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.

              • Trin 12 af 20

                Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.

                • 6 porrer
              • Trin 13 af 20

                Tænd ovnen på 225 grader.

              • Trin 14 af 20

                Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.

              • Trin 15 af 20

                Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.

              • Trin 16 af 20

                Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.

              • Trin 17 af 20

                Smør pizzaen med 1 spiseske olie.

                • 6 spsk. olie
              • Trin 18 af 20

                Fordel nu en sjettedel af kartoffelskiverne, en sjettedel af porreskiverne og en sjettedel af hytteosten på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.

                • 900 g. hytteost
                • 225 g. revet ost
              • Trin 19 af 20

                Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 6 stykker pizzadej, al topping og al osten.

              • Trin 20 af 20

                Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.

                • 1 ½ bundt purløg
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Har du prøvet at lave en hvid pizza? En hvid pizza laves uden den klassiske tomatsovs, og på italiensk hedder den ’pizza blanco’, der betyder ’hvid pizza’. I denne opskrift vil kombinationen af hytteost, porre og kartoffel garanteret sende dine smagsløg en tur til himlen.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Dej:

                  • 37 ½ g. gær
                  • 5 ¼ dl. vand
                  • 3 spsk. olie
                  • 300 g. grahamsmel
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • Ca. 600 g. hvedemel

                  Topping:

                  • 18 mellemstore kartofler
                  • 6 porrer
                  • 6 spsk. olie
                  • 900 g. hytteost
                  • 225 g. revet ost
                  • 1 ½ bundt purløg

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 teske
                  • 1 stor skål
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 rent viskestykke
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 kagerulle
                  • 2 bageplader
                  • bagepapir

                   

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
                  5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
                  6. Tilsæt olie, grahamsmel og salt.
                  7. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen glat og smidig på bordet. Brug hænderne.
                  8. Lad dejen hæve cirka 45 minutter et lunt sted. Mens dejen hæver, kan du lave toppingen klar.
                  9. Topping: Skræl kartoflerne.
                  10. Skær dem i helt tynde skiver ved hjælp af et rivejern.
                  11. Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
                  12. Skær et snit på langs af porrerne, og skyl dem i koldt vand. Skær porrerne i skriver, og læg dem i en skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer.
                  13. Tænd ovnen på 225 grader.
                  14. Drys grahamsmel på bordet. Del dejen i seks stykker.
                  15. Rul hver dejklump ud til en pizza med en diameter på cirka 40 centimeter.
                  16. Kom bagepapir på en bageplade. Kom en pizza på bagepladen.
                  17. Smør pizzaen med 1 spiseske olie.
                  18. Fordel nu en sjettedel af kartoffelskiverne, en sjettedel af porreskiverne og en sjettedel af hytteosten på pizzaen. Slut af med at fordele en sjettedel af den revne ost på toppen af pizzaen.
                  19. Sæt den ind i ovnen, og bag den cirka 15 minutter. Imens den bager, laver du den næste pizza klar. Fortsæt, indtil du har brugt alle 6 stykker pizzadej, al topping og al osten.
                  20. Skyl purløg, hak den, og drys den færdige pizza med purløg. Servér.