Hundekiks
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Forkæl da lige vuffi med hjemmelavede hundekiks? Og hey, du må også gerne smage dem, hvis du tør. Vuf.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1987 kJ / 475 kcal
- Protein: 16 %
- Kulhydrat: 54 %
- Fedt: 30 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 dl. vand
- ½ hønsebouillon-terning
- 1 dåse tun i vand
- 1 gulerod
- 4 spsk. olie
- 250 g. hvedemel
- 100 g. grahamsmel
- Hvedemel til æltning og udrulning
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 lille gryde
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 dåseåbner
- 1 rivejern
- 1 kagerulle
- 1 kødben-udstikkerform, eller 1 lille skarp kniv
- 1 bageplade
- Bagepapir
Sådan gør du
- Trin 1 af 14
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 14
Find alle ingredienserne frem.
- 2 dl. vand
- ½ hønsebouillon-terning
- 1 dåse tun i vand
- 1 gulerod
- 4 spsk. olie
- 250 g. hvedemel
- 100 g. grahamsmel
- Hvedemel til æltning og udrulning
- Trin 3 af 14
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Trin 4 af 14
Kom vand i en gryde, tænd for middel varme og lad det komme op og koge.
- 2 dl. vand
- Trin 5 af 14
Når vandet koger, så kom det over i en stor skål. Smuldr den halve bouillon-terning i vandet og rør rundt, til den er opløst.
- ½ hønsebouillon-terning
- Trin 6 af 14
Åbn dåsen med tun. Hæld vandet fra tunen ud i vasken. Kom tunen op i skålen til bouillon-vandet.
- 1 dåse tun i vand
- Trin 7 af 14
Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Kom den revne gulerod op i skålen.
- 1 gulerod
- Trin 8 af 14
Kom olie, hvedemel og grahamsmel op i skålen og rør det sammen.
- 4 spsk. olie
- 250 g. hvedemel
- 100 g. grahamsmel
- Trin 9 af 14
Drys bordet med mel. Hæld dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Hvis den er meget klistret, kan du tilsætte mere hvedemel.
- Hvedemel til æltning og udrulning
- Trin 10 af 14
Drys dejen med hvedemel og rul den flad med en kagerulle. Den skal være cirka ½ centimeter høj.
- Trin 11 af 14
Stik hundekiks ud med en kødbensformet udstikker. Eller skær selv små kødben ud med en lille skarp kniv. Du kan også bare skære dejen ud i små firkanter på 2 x 2 centimeter.
- Trin 12 af 14
Kom bagepapir på en bageplade.
- Trin 13 af 14
Læg hundekiksene på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 30 minutter, til de er sprøde og gennembagte.
- Trin 14 af 14
Lad dem køle af på en bagerist. Opbevar dem i en lille bøtte med låg.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Forkæl da lige vuffi med hjemmelavede hundekiks? Og hey, du må også gerne smage dem, hvis du tør. Vuf.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 dl. vand
- ½ hønsebouillon-terning
- 1 dåse tun i vand
- 1 gulerod
- 4 spsk. olie
- 250 g. hvedemel
- 100 g. grahamsmel
- Hvedemel til æltning og udrulning
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 lille gryde
- 1 stor skål
- 1 røreske
- 1 dåseåbner
- 1 rivejern
- 1 kagerulle
- 1 kødben-udstikkerform, eller 1 lille skarp kniv
- 1 bageplade
- Bagepapir
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Kom vand i en gryde, tænd for middel varme og lad det komme op og koge.
- Når vandet koger, så kom det over i en stor skål. Smuldr den halve bouillon-terning i vandet og rør rundt, til den er opløst.
- Åbn dåsen med tun. Hæld vandet fra tunen ud i vasken. Kom tunen op i skålen til bouillon-vandet.
- Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Kom den revne gulerod op i skålen.
- Kom olie, hvedemel og grahamsmel op i skålen og rør det sammen.
- Drys bordet med mel. Hæld dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Hvis den er meget klistret, kan du tilsætte mere hvedemel.
- Drys dejen med hvedemel og rul den flad med en kagerulle. Den skal være cirka ½ centimeter høj.
- Stik hundekiks ud med en kødbensformet udstikker. Eller skær selv små kødben ud med en lille skarp kniv. Du kan også bare skære dejen ud i små firkanter på 2 x 2 centimeter.
- Kom bagepapir på en bageplade.
- Læg hundekiksene på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 30 minutter, til de er sprøde og gennembagte.
- Lad dem køle af på en bagerist. Opbevar dem i en lille bøtte med låg.
-