Hundekiks

Hundekiks

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Forkæl da lige vuffi med hjemmelavede hundekiks? Og hey, du må også gerne smage dem, hvis du tør. Vuf.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1987 kJ / 475 kcal
        • Protein: 16 %
        • Kulhydrat: 54 %
        • Fedt: 30 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 14

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 14

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 dl. vand
        • ½ hønsebouillon-terning
        • 1 dåse tun i vand
        • 1 gulerod
        • 4 spsk. olie
        • 250 g. hvedemel
        • 100 g. grahamsmel
        • Hvedemel til æltning og udrulning
      • Trin 3 af 14

        Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

      • Trin 4 af 14

        Kom vand i en gryde, tænd for middel varme og lad det komme op og koge.

        • 2 dl. vand
      • Trin 5 af 14

        Når vandet koger, så kom det over i en stor skål. Smuldr den halve bouillon-terning i vandet og rør rundt, til den er opløst.

        • ½ hønsebouillon-terning
      • Trin 6 af 14

        Åbn dåsen med tun. Hæld vandet fra tunen ud i vasken. Kom tunen op i skålen til bouillon-vandet.

        • 1 dåse tun i vand
      • Trin 7 af 14

        Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Kom den revne gulerod op i skålen.

        • 1 gulerod
      • Trin 8 af 14

        Kom olie, hvedemel og grahamsmel op i skålen og rør det sammen.

        • 4 spsk. olie
        • 250 g. hvedemel
        • 100 g. grahamsmel
      • Trin 9 af 14

        Drys bordet med mel. Hæld dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Hvis den er meget klistret, kan du tilsætte mere hvedemel.

        • Hvedemel til æltning og udrulning
      • Trin 10 af 14

        Drys dejen med hvedemel og rul den flad med en kagerulle. Den skal være cirka ½ centimeter høj.

      • Trin 11 af 14

        Stik hundekiks ud med en kødbensformet udstikker. Eller skær selv små kødben ud med en lille skarp kniv. Du kan også bare skære dejen ud i små firkanter på 2 x 2 centimeter.

      • Trin 12 af 14

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 13 af 14

        Læg hundekiksene på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 30 minutter, til de er sprøde og gennembagte.

      • Trin 14 af 14

        Lad dem køle af på en bagerist. Opbevar dem i en lille bøtte med låg.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Forkæl da lige vuffi med hjemmelavede hundekiks? Og hey, du må også gerne smage dem, hvis du tør. Vuf.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 2 dl. vand
          • ½ hønsebouillon-terning
          • 1 dåse tun i vand
          • 1 gulerod
          • 4 spsk. olie
          • 250 g. hvedemel
          • 100 g. grahamsmel
          • Hvedemel til æltning og udrulning

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 dåseåbner
          • 1 rivejern
          • 1 kagerulle
          • 1 kødben-udstikkerform, eller 1 lille skarp kniv
          • 1 bageplade
          • Bagepapir

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
          4. Kom vand i en gryde, tænd for middel varme og lad det komme op og koge.
          5. Når vandet koger, så kom det over i en stor skål. Smuldr den halve bouillon-terning i vandet og rør rundt, til den er opløst.
          6. Åbn dåsen med tun. Hæld vandet fra tunen ud i vasken. Kom tunen op i skålen til bouillon-vandet.
          7. Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Kom den revne gulerod op i skålen.
          8. Kom olie, hvedemel og grahamsmel op i skålen og rør det sammen.
          9. Drys bordet med mel. Hæld dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Hvis den er meget klistret, kan du tilsætte mere hvedemel.
          10. Drys dejen med hvedemel og rul den flad med en kagerulle. Den skal være cirka ½ centimeter høj.
          11. Stik hundekiks ud med en kødbensformet udstikker. Eller skær selv små kødben ud med en lille skarp kniv. Du kan også bare skære dejen ud i små firkanter på 2 x 2 centimeter.
          12. Kom bagepapir på en bageplade.
          13. Læg hundekiksene på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 30 minutter, til de er sprøde og gennembagte.
          14. Lad dem køle af på en bagerist. Opbevar dem i en lille bøtte med låg.