Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hjemmelavet hummus:

3.

Tag en si, og læg den i en skål.

4.

Hæld kikærterne i sien, så væsken fra dåsen løber ned i skålen. Gem væsken.

5.

Kom kikærterne i en minihakker eller foodprocesser.

6.

Pil hvidløget, og kom det op i foodprocessoren.

7.

Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ½ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner. Se videoen.

Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ¾ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner. Se videoen.

Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ¼ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner. Se videoen.

8.

Kom salt, olie og tahin i foodprocessoren.

9.

Blend det hele i 1 minut, til det er en ensartet masse.

10.

Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.
Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.

11.

Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.
Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.

12.

Serveres straks.
Serveres straks.

Næringsindhold per portion

Energi: 889 kJ / 212 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 56 %

Heraf mættet fedt: 2,2 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Sprødt rugbrød med dip

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Hjemmelavet aioli - hvidløgsmayonnaise

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Hummus med tre farver

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Persillepesto

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min