Hummus

Hummus

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Hummus er den arabiske måde at servere kikærter på, og det betyder faktisk bare kikærter på arabisk. Hummus er godt til at komme i sandwich, eller som dip til fx gulerods- og agurkestave.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 889 kJ / 212 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 33 %
        • Fedt: 56 %
        • Heraf mættet fedt: 2,2 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 13

        Mål alle ingredienserne af.

        • ½ ds. kikærter
        • ½ fed hvidløg
        • ¼ citron
        • ¼ tsk. salt
        • ¼ dl olie
           
      • Trin 3 af 13

        Tag en si, og læg den i en skål.

      • Trin 4 af 13

        Hæld kikærterne i sien, så væsken fra dåsen løber ned i skålen. Gem væsken.

        • ½ ds. kikærter
      • Trin 5 af 13

        Kom kikærterne i en foodprocesser eller blender.

      • Trin 6 af 13

        Pil hvidløget, og kom det op i foodprocessoren.

        • ½ fed hvidløg
      • Trin 7 af 13

        Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ¼ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner.

        • ¼ citron
      • Trin 8 af 13

        Kom salt og olie i foodprocessoren.

        • ¼ tsk. salt
        • ¼ dl olie
      • Trin 9 af 13

        Blend det hele i 1 minut, til det er en ensartet masse.

      • Trin 10 af 13

        Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.

      • Trin 11 af 13

        Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.

      • Trin 12 af 13

        Serveres straks.

      • Print

        Beskrivelse

        Hummus er den arabiske måde at servere kikærter på, og det betyder faktisk bare kikærter på arabisk. Hummus er godt til at komme i sandwich, eller som dip til fx gulerods- og agurkestave.

        Sådan gør du

          Ingredienser

          • ½ ds. kikærter
          • ½ fed hvidløg
          • ¼ citron
          • ¼ tsk. salt
          • ¼ dl olie

           

          Køkkenreskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 si
          • 1 skål (røreskål)
          • 1 foodprocesser
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 citruspresser
          • 1 teske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en si, og læg den i en skål.
          4. Hæld kikærterne i sien, så væsken fra dåsen løber ned i skålen. Gem væsken.
          5. Kom kikærterne i en foodprocesser eller blender.
          6. Pil hvidløget, og kom det op i foodprocessoren.
          7. Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ¼ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner.
          8. Kom salt og olie i foodprocessoren.
          9. Blend det hele i 1 minut, til det er en ensartet masse.
          10. Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.
          11. Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.
          12. Serveres straks.
      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Hummus er den arabiske måde at servere kikærter på, og det betyder faktisk bare kikærter på arabisk. Hummus er godt til at komme i sandwich, eller som dip til fx gulerods- og agurkestave.

          Sådan gør du

            Ingredienser

            • ½ ds. kikærter
            • ½ fed hvidløg
            • ¼ citron
            • ¼ tsk. salt
            • ¼ dl olie

             

            Køkkenreskaber

            • 1 decilitermål
            • 1 si
            • 1 skål (røreskål)
            • 1 foodprocesser
            • 1 skærebræt
            • 1 lille skarp kniv
            • 1 citruspresser
            • 1 teske

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
            2. Mål alle ingredienserne af.
            3. Tag en si, og læg den i en skål.
            4. Hæld kikærterne i sien, så væsken fra dåsen løber ned i skålen. Gem væsken.
            5. Kom kikærterne i en foodprocesser eller blender.
            6. Pil hvidløget, og kom det op i foodprocessoren.
            7. Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ¼ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner.
            8. Kom salt og olie i foodprocessoren.
            9. Blend det hele i 1 minut, til det er en ensartet masse.
            10. Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.
            11. Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.
            12. Serveres straks.
        • Beskrivelse

            • Opskriften tager ca.: 30 minutter

              Hummus er den arabiske måde at servere kikærter på, og det betyder faktisk bare kikærter på arabisk. Hummus er godt til at komme i sandwich, eller som dip til fx gulerods- og agurkestave.

              Energi-indhold pr. portion
              • Energi: 889 kJ / 212 kcal
              • Protein: 12 %
              • Kulhydrat: 33 %
              • Fedt: 56 %
              • Heraf mættet fedt: 2,2 g
          • Sådan gør du

            • Trin 1 af 12

              Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

            • Trin 2 af 12

              Mål alle ingredienserne af.

              • 1 ds. kikærter
              • 1 fed hvidløg
              • ½ citron
              • ½ tsk. salt
              • ½ dl olie
            • Trin 3 af 12

              Tag en si, og læg den i en skål.

            • Trin 4 af 12

              Hæld kikærterne i sien, så væsken fra dåsen løber ned i skålen. Gem væsken.

              • 1 ds. kikærter
            • Trin 5 af 12

              Kom kikærterne i en foodprocesser eller blender.

            • Trin 6 af 12

              Pil hvidløget, og kom det op i foodprocessoren.

              • 1 fed hvidløg
            • Trin 7 af 12

              Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ½ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner.

              • ½ citron
            • Trin 8 af 12

              Kom salt og olie i foodprocessoren.

              • ½ tsk. salt
              • ½ dl olie
            • Trin 9 af 12

              Blend det hele i 1 minut, til det er en ensartet masse.

            • Trin 10 af 12

              Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.

            • Trin 11 af 12

              Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.

            • Trin 12 af 12

              Serveres straks.

          • Oversigt

            • Print

              Beskrivelse

              Hummus er den arabiske måde at servere kikærter på, og det betyder faktisk bare kikærter på arabisk. Hummus er godt til at komme i sandwich, eller som dip til fx gulerods- og agurkestave.

              Du skal bruge

                Ingredienser

                • 1 ds. kikærter
                • 1 fed hvidløg
                • ½ citron
                • ½ tsk. salt
                • ½ dl olie

                 

                Køkkenreskaber

                • 1 decilitermål
                • 1 si
                • 1 skål
                • 1 foodprocesser
                • 1 skærebræt
                • 1 lille skarp kniv
                • 1 citruspresser
                • 1 teske

                Sådan gør du

                1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                2. Mål alle ingredienserne af.
                3. Tag en si, og læg den i en skål.
                4. Hæld kikærterne i sien, så væsken fra dåsen løber ned i skålen. Gem væsken.
                5. Kom kikærterne i en foodprocesser eller blender.
                6. Pil hvidløget, og kom det op i foodprocessoren.
                7. Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ½ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner.
                8. Kom salt og olie i foodprocessoren.
                9. Blend det hele i 1 minut, til det er en ensartet masse.
                10. Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.
                11. Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.
                12. Serveres straks.
            • Beskrivelse

                • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                  Hummus er den arabiske måde at servere kikærter på, og det betyder faktisk bare kikærter på arabisk. Hummus er godt til at komme i sandwich, eller som dip til fx gulerods- og agurkestave.

                  Energi-indhold pr. portion
                  • Energi: 889 kJ / 212 kcal
                  • Protein: 12 %
                  • Kulhydrat: 33 %
                  • Fedt: 56 %
                  • Heraf mættet fedt: 2,2 g
              • Sådan gør du

                • Trin 1 af 12

                  Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

                • Trin 2 af 12

                  Mål alle ingredienserne af.

                  • 1 ½ ds. kikærter
                  • 1 ½ fed hvidløg
                  • ¾ citron
                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ dl olie
                • Trin 3 af 12

                  Tag en si, og læg den i en skål.

                • Trin 4 af 12

                  Hæld kikærterne i sien, så væsken fra dåsen løber ned i skålen. Gem væsken.

                  • 1 ½ ds. kikærter
                • Trin 5 af 12

                  Kom kikærterne i en foodprocesser eller blender.

                • Trin 6 af 12

                  Pil hvidløget, og kom det op i foodprocessoren.

                  • 1 ½ fed hvidløg
                • Trin 7 af 12

                  Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ¾ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner.

                  • ¾ citron
                • Trin 8 af 12

                  Kom salt og olie i foodprocessoren.

                  • ¾ tsk. salt
                  • ¾ dl olie
                • Trin 9 af 12

                  Blend det hele i 1 minut, til det er en ensartet masse.

                • Trin 10 af 12

                  Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.

                • Trin 11 af 12

                  Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.

                • Trin 12 af 12

                  Serveres straks.

              • Oversigt

                • Print

                  Beskrivelse

                  Hummus er den arabiske måde at servere kikærter på, og det betyder faktisk bare kikærter på arabisk. Hummus er godt til at komme i sandwich, eller som dip til fx gulerods- og agurkestave.

                  Du skal bruge

                    Ingredienser

                    • 1 ½ ds. kikærter
                    • 1 ½ fed hvidløg
                    • ¾ citron
                    • ¾ tsk. salt
                    • ¾ dl olie

                     

                    Køkkenreskaber

                    • 1 decilitermål
                    • 1 si
                    • 1 skål
                    • 1 foodprocesser
                    • 1 skærebræt
                    • 1 lille skarp kniv
                    • 1 citruspresser
                    • 1 teske

                    Sådan gør du

                    1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                    2. Mål alle ingredienserne af.
                    3. Tag en si, og læg den i en skål.
                    4. Hæld kikærterne i sien, så væsken fra dåsen løber ned i skålen. Gem væsken.
                    5. Kom kikærterne i en foodprocesser eller blender.
                    6. Pil hvidløget, og kom det op i foodprocessoren.
                    7. Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ¾ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner.
                    8. Kom salt og olie i foodprocessoren.
                    9. Blend det hele i 1 minut, til det er en ensartet masse.
                    10. Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.
                    11. Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.
                    12. Serveres straks.