Hotdogs

Hotdogs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 4042 kJ / 962 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 42 %
        • Heraf mættet fedt 12g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 23

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 23

        Mål alle ingredienserne af.

        Pølsebrød:

        • ¾ dl mælk
        • ¾ dl vand
        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. sukker
        • ½ spsk. salt
        • 12 g. gær
        • 250 g. hvedemel

        Tilbehør:

        • 1 spsk. olie
        • 5 pølser
        • Agurkesalat
        • Ketchup
      • Trin 3 af 23

        Pølsebrød: Hæld mælk og vand i en gryde. Varm langsomt op, indtil blandingen er lillefingervarm. Det betyder, at den har samme temperatur som din finger. Den må ikke føles varm.

        • ¾ dl vand
        • ¾ dl mælk
      • Trin 4 af 23

        Hæld den lune blanding af mælk og vand over i en skål.

      • Trin 5 af 23

        Kom olie, salt og sukker i skålen.

        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. salt
        • ½ spsk. sukker
      • Trin 6 af 23

        Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.

        • 12 g. gær
      • Trin 7 af 23

        Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.

        • 4 dl hvedemel
      • Trin 8 af 23

        Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.

      • Trin 9 af 23

        Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 10 af 23

        Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over skålen.

      • Trin 11 af 23

        Lad dejen hæve i cirka 10 minutter.

      • Trin 12 af 23

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 13 af 23

        Del dejen i to lige store klumper.

      • Trin 14 af 23

        Skær den ene klump dej ud i 3 stykker og den anden i 2 stykker.

      • Trin 15 af 23

        Form hver klump til et pølsebrød.

      • Trin 16 af 23

        Læg de 5 dejstykker på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden.

      • Trin 17 af 23

        Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.

      • Trin 18 af 23

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 19 af 23

        Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

      • Trin 20 af 23

        Lad brødene køle af på en bagerist.

      • Trin 21 af 23

        Kom olie på en stegepande, og varm det op.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 22 af 23

        Kom pølserne på stegepanden, og steg dem i cirka 5 minutter.

        • 5 pølser
      • Trin 23 af 23

        Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom så ketchup og agurkesalat ovenpå.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pølsebrød:

          • ¾ dl mælk
          • ¾ dl vand
          • ½ spsk. olie
          • ½ spsk. sukker
          • ½ spsk. salt
          • 12 g. gær
          • 4 dl hvedemel

          Tilbehør:

          • 1 spsk. olie
          • 5 pølser
          • Agurkesalat
          • Ketchup

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 2 spiseskeer
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 grydeske
          • Husholdningsfilm
          • 1 rent viskestykke
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 stegepande
          • 1 bagerist
          • 1 brødkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Pølsebrød: Hæld mælk og vand i en gryde. Varm langsomt op, indtil blandingen er lillefingervarm. Det betyder, at den har samme temperatur som din finger. Den må ikke føles varm.
          4. Hæld den lune blanding af mælk og vand over i en skål.
          5. Kom olie, salt og sukker i skålen.
          6. Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.
          7. Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.
          8. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.
          9. Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          10. Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over skålen.
          11. Lad dejen hæve i cirka 10 minutter.
          12. Læg bagepapir på en bageplade.
          13. Del dejen i to lige store klumper.
          14. Skær den ene klump dej ud i 3 stykker og den anden i 2 stykker.
          15. Form hver klump til et pølsebrød.
          16. Læg de 5 dejstykker på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden.
          17. Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.
          18. Tænd ovnen på 225 grader.
          19. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
          20. Lad brødene køle af på en bagerist.
          21. Kom olie på en stegepande, og varm det op.
          22. Kom pølserne på stegepanden, og steg dem i cirka 5 minutter.
          23. Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom så ketchup og agurkesalat ovenpå.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 4042 kJ / 962 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 42 %
            • Heraf mættet fedt 12g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 23

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 23

            Mål alle ingredienserne af.

            Pølsebrød:

            • 1 ¼ dl mælk
            • 1 ¼ dl vand
            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. sukker
            • 1 spsk. salt
            • 25 g. gær
            • 8 ½ dl hvedemel

            Tilbehør:

            • 2 spsk. olie
            • 10 pølser
            • Agurkesalat
            • Ketchup
          • Trin 3 af 23

            Pølsebrød: Hæld mælk og vand i en gryde. Varm langsomt op, indtil blandingen er lillefingervarm. Det betyder, at den har samme temperatur som din finger. Den må ikke føles varm.

            • 1 ¼ dl vand
            • 1 ¼ dl mælk
          • Trin 4 af 23

            Hæld den lune blanding af mælk og vand over i en skål.

          • Trin 5 af 23

            Kom olie, salt og sukker i skålen.

            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. salt
            • 1 spsk. sukker
          • Trin 6 af 23

            Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.

            • 25 g. gær
          • Trin 7 af 23

            Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.

            • 8 ½ dl hvedemel
          • Trin 8 af 23

            Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.

          • Trin 9 af 23

            Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

          • Trin 10 af 23

            Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over skålen.

          • Trin 11 af 23

            Lad dejen hæve i cirka 10 minutter.

          • Trin 12 af 23

            Læg bagepapir på en bageplade.

          • Trin 13 af 23

            Del dejen i to lige store klumper.

          • Trin 14 af 23

            Skær hver klump dej ud i 5 stykker.

          • Trin 15 af 23

            Form hver klump til et pølsebrød.

          • Trin 16 af 23

            Læg de 10 dejstykker på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden. Fordel dem eventuelt på 2 bageplader.

          • Trin 17 af 23

            Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.

          • Trin 18 af 23

            Tænd ovnen på 225 grader.

          • Trin 19 af 23

            Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

          • Trin 20 af 23

            Lad brødene køle af på en bagerist.

          • Trin 21 af 23

            Kom olie på en stegepande, og varm det op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 22 af 23

            Kom pølserne på stegepanden, og steg dem i cirka 5 minutter.

            • 10 pølser
          • Trin 23 af 23

            Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom så ketchup og agurkesalat ovenpå.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Pølsebrød:

              • 1 ¼ dl mælk
              • 1 ¼ dl vand
              • 1 spsk. olie
              • 1 spsk. sukker
              • 1 spsk. salt
              • 25 g. gær
              • 8 ½ dl hvedemel

              Hotdogs:

              • 2 spsk. olie
              • 10 pølser
              • Agurkesalat
              • Ketchup

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 2 spiseskeer
              • 1 lille gryde
              • 1 stor skål
              • 1 grydeske
              • Husholdningsfilm
              • 1 rent viskestykke
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 stegepande
              • 1 bagerist
              • 1 brødkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Pølsebrød: Hæld mælk og vand i en gryde. Varm langsomt op, indtil blandingen er lillefingervarm. Det betyder, at den har samme temperatur som din finger. Den må ikke føles varm.
              4. Hæld den lune blanding af mælk og vand over i en skål.
              5. Kom olie, salt og sukker i skålen.
              6. Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.
              7. Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.
              8. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.
              9. Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
              10. Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over skålen.
              11. Lad dejen hæve i cirka 10 minutter.
              12. Læg bagepapir på en bageplade.
              13. Del dejen i to lige store klumper.
              14. Skær hver klump dej ud i 5 stykker.
              15. Form hver klump til et pølsebrød.
              16. Læg de 10 dejstykker på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden. Fordel dem eventuelt på 2 bageplader.
              17. Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.
              18. Tænd ovnen på 225 grader.
              19. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
              20. Lad brødene køle af på en bagerist.
              21. Kom olie på en stegepande, og varm det op.
              22. Kom pølserne på stegepanden, og steg dem i cirka 5 minutter.
              23. Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom så ketchup og agurkesalat ovenpå.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 4042 kJ / 962 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 42 %
                • Heraf mættet fedt 12g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 23

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 23

                Mål alle ingredienserne af.

                Pølsebrød:

                • 2 dl mælk
                • 2 dl vand
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. sukker
                • 1 ½ spsk salt
                • 37 g. gær
                • 12 ½ dl hvedemel

                Tilbehør:

                • 3 spsk. olie
                • 15 pølser
                • Agurkesalat
                • Ketchup
              • Trin 3 af 23

                Pølsebrød: Hæld mælk og vand i en gryde. Varm langsomt op, indtil blandingen er lillefingervarm. Det betyder, at den har samme temperatur som din finger. Den må ikke føles varm.

                • 2 dl vand
                • 2 dl mælk
              • Trin 4 af 23

                Hæld den lune blanding af mælk og vand over i en skål.

              • Trin 5 af 23

                Kom olie, salt og sukker i skålen.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. salt
                • 1 ½ spsk. sukker
              • Trin 6 af 23

                Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.

                • 37 g. gær
              • Trin 7 af 23

                Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.

                • 12 ½ dl hvedemel
              • Trin 8 af 23

                Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.

              • Trin 9 af 23

                Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

              • Trin 10 af 23

                Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.

              • Trin 11 af 23

                Lad dejen hæve i cirka 10 minutter.

              • Trin 12 af 23

                Læg bagepapir på to bageplader.

              • Trin 13 af 23

                Del dejen i to lige store klumper.

              • Trin 14 af 23

                Skær den ene klump dej ud i 7 stykker og den anden i 8 stykker.

              • Trin 15 af 23

                Form hver klump til et pølsebrød.

              • Trin 16 af 23

                Læg de 15 dejstykker på bagepladerne. De må ikke røre ved hinanden.

              • Trin 17 af 23

                Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.

              • Trin 18 af 23

                Tænd ovnen på 225 grader.

              • Trin 19 af 23

                Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

              • Trin 20 af 23

                Lad brødene køle af på en bagerist.

              • Trin 21 af 23

                Kom olie på en stegepande, og varm det op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 22 af 23

                Kom pølserne på stegepanden, og steg dem i cirka 5 minutter. Brug eventuelt 2 stegepander.

                • 15 pølser
              • Trin 23 af 23

                Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom så ketchup og agurkesalat ovenpå.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Pølsebrød:

                  • 2 dl mælk
                  • 2 dl vand
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. sukker
                  • 1 ½ spsk. salt
                  • 37 g. gær
                  • 12 ½ dl hvedemel

                  Hotdogs:

                  • 3 spsk. olie
                  • 15 pølser
                  • Agurkesalat
                  • Ketchup

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 2 spiseskeer
                  • 1 lille gryde
                  • 1 stor skål
                  • 1 grydeske
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 rent viskestykke
                  • Bagepapir
                  • 2 bageplader
                  • 1 stegepande
                  • 1 bagerist
                  • 1 brødkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Pølsebrød: Hæld mælk og vand i en gryde. Varm langsomt op, indtil blandingen er lillefingervarm. Det betyder, at den har samme temperatur som din finger. Den må ikke føles varm.
                  4. Hæld den lune blanding af mælk og vand over i en skål.
                  5. Kom olie, salt og sukker i skålen.
                  6. Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.
                  7. Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.
                  8. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.
                  9. Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
                  10. Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.
                  11. Lad dejen hæve i cirka 10 minutter.
                  12. Læg bagepapir på to bageplader.
                  13. Del dejen i to lige store klumper.
                  14. Skær den ene klump dej ud i 7 stykker og den anden i 8 stykker.
                  15. Form hver klump til et pølsebrød.
                  16. Læg de 15 dejstykker på bagepladerne. De må ikke røre ved hinanden.
                  17. Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.
                  18. Tænd ovnen på 225 grader.
                  19. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
                  20. Lad brødene køle af på en bagerist.
                  21. Kom olie på en stegepande, og varm det op.
                  22. Kom pølserne på stegepanden, og steg dem i cirka 5 minutter. Brug eventuelt 2 stegepander.
                  23. Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom så ketchup og agurkesalat ovenpå.