Hotdogs

Hotdogs

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 4042 kJ / 962 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 42 %
        • Heraf mættet fedt 12g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        Pølsebrød:

        • ¾ dl. mælk
        • ¾ dl. vand
        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. sukker
        • ½ spsk. salt
        • 12 g. gær
        • 250 g. hvedemel

        Tilbehør:

        • 1 spsk. olie
        • 5 pølser
        • Agurkesalat
        • Ketchup
      • Trin 3 af 19

        Pølsebrød: Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om væsken er fingervarm.

        • ¾ dl vand
        • ¾ dl mælk
      • Trin 4 af 19

        Hæld vandet og mælken i en skål. Tilsæt olie, salt og sukker.

        • ½ spsk. olie
        • ½ spsk. salt
        • ½ spsk. sukker
      • Trin 5 af 19

        Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.

        • 12 g. gær
      • Trin 6 af 19

        Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.

        • 4 dl hvedemel
      • Trin 7 af 19

        Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.

      • Trin 8 af 19

        Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 9 af 19

        Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.

      • Trin 10 af 19

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 11 af 19

        Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og del den i to lige store klumper.

      • Trin 12 af 19

        Skær den ene klump dej ud i 3 stykker og den anden i 2 stykker.

      • Trin 13 af 19

        Form hvert stykke til et pølsebrød, og læg dem på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden.

      • Trin 14 af 19

        Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.

      • Trin 15 af 19

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 16 af 19

        Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om brødene er færdige.

      • Trin 17 af 19

        Lad brødene køle af på en bagerist.

      • Trin 18 af 19

        Hotdogs: Varm olie op på en stegepande. Steg pølserne i cirka 5 minutter.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 19 af 19

        Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom ketchup og agurkesalat ovenpå.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Pølsebrød:

          • ¾ dl. mælk
          • ¾ dl. vand
          • ½ spsk. olie
          • ½ spsk. sukker
          • ½ spsk. salt
          • 12 g. gær
          • 4 dl. hvedemel

          Tilbehør:

          • 1 spsk. olie
          • 5 pølser
          • Agurkesalat
          • Ketchup

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 2 spiseskeer
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 grydeske
          • Husholdningsfilm
          • 1 rent viskestykke
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 stegepande
          • 1 bagerist
          • 1 brødkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pølsebrød: Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om væsken er fingervarm.
          4. Hæld vandet og mælken i en skål. Tilsæt olie, salt og sukker.
          5. Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.
          6. Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.
          7. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.
          8. Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
          9. Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
          10. Læg bagepapir på en bageplade.
          11. Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og del den i to lige store klumper.
          12. Skær den ene klump dej ud i 3 stykker og den anden i 2 stykker.
          13. Form hvert stykke til et pølsebrød, og læg dem på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden.
          14. Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.
          15. Tænd ovnen på 225 grader.
          16. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om brødene er færdige.
          17. Lad brødene køle af på en bagerist.
          18. Hotdogs: Varm olie op på en stegepande. Steg pølserne i cirka 5 minutter.
          19. Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom ketchup og agurkesalat ovenpå.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 4042 kJ / 962 kcal
            • Protein: 14 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 42 %
            • Heraf mættet fedt 12g
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 19

            Find alle ingredienserne frem.

            Pølsebrød:

            • 1 ¼ dl. mælk
            • 1 ¼ dl. vand
            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. sukker
            • 1/2 tsk. salt
            • 25 g. gær
            • 6 dl. hvedemel
            • 1 ½ dl grahamsmel

            Tilbehør:

            • 2 spsk. olie
            • 10 pølser
            • Agurkesalat
            • Ketchup
          • Trin 3 af 19

            Pølsebrød: Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om væsken er fingervarm.

            • 1 ¼ dl vand
            • 1 ¼ dl mælk
          • Trin 4 af 19

            Hæld vandet og mælken i en skål. Tilsæt olie, salt og sukker.

            • 1 spsk. olie
            • 1/2 tsk. salt
            • 1 spsk. sukker
          • Trin 5 af 19

            Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.

            • 25 g. gær
          • Trin 6 af 19

            Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.

            • 6 dl hvedemel
          • Trin 7 af 19

            Tilsæt grahamsmel. Rør rundt. Tilsæt hvedemel, men gem cirka 1/2 dl.

            1 ½ dl grahamsmel

          • Trin 8 af 19

            Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

          • Trin 9 af 19

            Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.

          • Trin 10 af 19

            Læg bagepapir på en bageplade.

          • Trin 11 af 19

            Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og del den i to lige store klumper.

          • Trin 12 af 19

            Skær hver klump dej ud i 5 stykker.

          • Trin 13 af 19

            Form hvert stykke til et pølsebrød, og læg dem på bagepladen. Brødene skal røre ved hinanden.

          • Trin 14 af 19

            Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.

          • Trin 15 af 19

            Tænd ovnen på 225 grader.

          • Trin 16 af 19

            Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om brødene er færdige.

          • Trin 17 af 19

            Lad brødene køle af på en bagerist.

          • Trin 18 af 19

            Hotdogs: Varm olie op på en stegepande. Steg pølserne i cirka 5 minutter.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 19 af 19

            Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom ketchup og agurkesalat ovenpå.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Pølsebrød:

              • 1 ¼ dl. mælk
              • 1 ¼ dl. vand
              • 1 spsk. olie
              • 1 spsk. sukker
              • 1 spsk. salt
              • 25 g. gær
              • 8 ½ dl. hvedemel

              Hotdogs:

              • 2 spsk. olie
              • 10 pølser
              • Agurkesalat
              • Ketchup

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 2 spiseskeer
              • 1 lille gryde
              • 1 stor skål
              • 1 grydeske
              • Husholdningsfilm
              • 1 rent viskestykke
              • Bagepapir
              • 1 bageplade
              • 1 stegepande
              • 1 bagerist
              • 1 brødkniv

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pølsebrød: Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om væsken er fingervarm.
              4. Hæld vandet og mælken i en skål. Tilsæt olie, salt og sukker.
              5. Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.
              6. Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.
              7. Tilsæt grahamsmel. Rør rundt. Tilsæt hvedemel, men gem cirka 1/2 dl.
              8. Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
              9. Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
              10. Læg bagepapir på en bageplade.
              11. Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og del den i to lige store klumper.
              12. Skær hver klump dej ud i 5 stykker.
              13. Form hvert stykke til et pølsebrød, og læg dem på bagepladen. Brødene skal røre ved hinanden.
              14. Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.
              15. Tænd ovnen på 225 grader.
              16. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om brødene er færdige.
              17. Lad brødene køle af på en bagerist.
              18. Hotdogs: Varm olie op på en stegepande. Steg pølserne i cirka 5 minutter.
              19. Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom ketchup og agurkesalat ovenpå.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 4042 kJ / 962 kcal
                • Protein: 14 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 42 %
                • Heraf mættet fedt 12g
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 19

                Find alle ingredienserne frem.

                Pølsebrød:

                • 2 dl. mælk
                • 2 dl. vand
                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. sukker
                • 1 ½ spsk salt
                • 37 g. gær
                • 12 ½ dl. hvedemel

                Tilbehør:

                • 3 spsk. olie
                • 15 pølser
                • Agurkesalat
                • Ketchup
              • Trin 3 af 19

                Pølsebrød: Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om væsken er fingervarm.

                • 2 dl vand
                • 2 dl mælk
              • Trin 4 af 19

                Hæld vandet og mælken i en skål. Tilsæt olie, salt og sukker.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. salt
                • 1 ½ spsk. sukker
              • Trin 5 af 19

                Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.

                • 37 g. gær
              • Trin 6 af 19

                Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.

                • 12 ½ dl hvedemel
              • Trin 7 af 19

                Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.

              • Trin 8 af 19

                Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

              • Trin 9 af 19

                Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.

              • Trin 10 af 19

                Læg bagepapir på to bageplader.

              • Trin 11 af 19

                Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og del den i to lige store klumper.

              • Trin 12 af 19

                Skær den ene klump dej ud i 7 stykker og den anden i 8 stykker.

              • Trin 13 af 19

                Form hvert stykke til et pølsebrød, og læg dem på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden. Brug eventuelt 2 bageplader. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om brødene er færdige.

              • Trin 14 af 19

                Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.

              • Trin 15 af 19

                Tænd ovnen på 225 grader.

              • Trin 16 af 19

                Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

              • Trin 17 af 19

                Lad brødene køle af på en bagerist.

              • Trin 18 af 19

                Hotdogs: Varm olie op på en stegepande. Steg pølserne i cirka 5 minutter.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 19 af 19

                Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom ketchup og agurkesalat ovenpå.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Er der noget bedre end en hotdog? Ja, hjemmelavede hotdogs! Hvis du rigtig vil blære dig, kan du lave din egen ketchup og agurkesalat.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Pølsebrød:

                  • 2 dl mælk
                  • 2 dl vand
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 1 ½ spsk. sukker
                  • 1 ½ spsk. salt
                  • 37 g. gær
                  • 12 ½ dl hvedemel

                  Hotdogs:

                  • 3 spsk. olie
                  • 15 pølser
                  • Agurkesalat
                  • Ketchup

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 2 spiseskeer
                  • 1 lille gryde
                  • 1 stor skål
                  • 1 grydeske
                  • Husholdningsfilm
                  • 1 rent viskestykke
                  • Bagepapir
                  • 2 bageplader
                  • 1 stegepande
                  • 1 bagerist
                  • 1 brødkniv

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pølsebrød: Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om væsken er fingervarm.
                  4. Hæld vandet og mælken i en skål. Tilsæt olie, salt og sukker.
                  5. Smuldr gæren ned i skålen. Rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.
                  6. Kom halvdelen af hvedemelet i skålen. Rør rundt.
                  7. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.
                  8. Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
                  9. Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
                  10. Læg bagepapir på to bageplader.
                  11. Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og del den i to lige store klumper.
                  12. Skær den ene klump dej ud i 7 stykker og den anden i 8 stykker.
                  13. Form hvert stykke til et pølsebrød, og læg dem på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden. Brug eventuelt 2 bageplader. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om brødene er færdige.
                  14. Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 40 minutter.
                  15. Tænd ovnen på 225 grader.
                  16. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 10 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
                  17. Lad brødene køle af på en bagerist.
                  18. Hotdogs: Varm olie op på en stegepande. Steg pølserne i cirka 5 minutter.
                  19. Skær brødene halvt igennem med en brødkniv. Læg en pølse i hvert brød, og kom ketchup og agurkesalat ovenpå.