Hotdogbrød

Hotdogbrød

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Ja, man kan købe dem færdigbagte... Men de er bare slet slet ikke ligeså lækre, som når du bager dem selv. Giv din hotdog en upgrade med de her hjemmebagte brød.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 975 kJ / 233 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 78 %
        • Fedt: 11 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 16

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 ¼ dl. mælk
        • 1 ¼ dl. vand
        • 25 g. gær
        • 1 spsk. olie
        • 1 tsk. salt
        • 1 ½ spsk. sukker
        • 100 g. grahamsmel
        • 350 g. hvedemel
      • Trin 3 af 16

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 16

        Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om væsken er fingervarm.

        • 1 ¼ dl. mælk
        • 1 ¼ dl. vand
      • Trin 5 af 16

        Hæld vandet og mælken i en skål.

      • Trin 6 af 16

        Smuldr gæren ned i skålen, og tilsæt sukker. Rør, til gæren er opløst.

        • 25 g. gær
        • 1 ½ spsk. sukker
      • Trin 7 af 16

        Tilsæt olie og salt. Rør rundt.

        • 1 spsk. olie
        • 1 tsk. salt
      • Trin 8 af 16

        Tilsæt grahamsmel og halvdelen af hvedemelet. Rør rundt.

        • 100 g. grahamsmel
        • 350 g. hvedemel
      • Trin 9 af 16

        Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.

      • Trin 10 af 16

        Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne i mindst 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 11 af 16

        Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem til aflange pølsebrød. Klik på videoen og se, hvordan du former pølsebrød og lægger dem på bagepladen.

      • Trin 12 af 16

        Læg dem på bagepladen tæt op ad hinanden. Der skal maks være 1 centimeter mellem brødene, så de hæver ind i hinanden.

      • Trin 13 af 16

        Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 30-40 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 14 af 16

        Pensl brødene med mælk. Klik på videoen og se, hvordan du pensler brød og boller.

      • Trin 15 af 16

        Sæt fadet på en rist midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om brødene er færdige.

      • Trin 16 af 16

        Lad brødene køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ja, man kan købe dem færdigbagte... Men de er bare slet slet ikke ligeså lækre, som når du bager dem selv. Giv din hotdog en upgrade med de her hjemmebagte brød.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 ¼ dl. mælk
          • 1 ¼ dl. vand
          • 25 g. gær
          • 1 spsk. olie
          • 1 tsk. salt
          • 1 ½ spsk. sukker
          • 100 g. grahamsmel
          • 350 g. hvedemel

           

          Køkkenredskaber

          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 rent viskestykke
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom bagepapir på en bageplade.
          4. Lun vand og mælk i en lille gryde. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Klik på videoen og se, hvordan du mærker, om væsken er fingervarm.
          5. Hæld vandet og mælken i en skål.
          6. Smuldr gæren ned i skålen, og tilsæt sukker. Rør, til gæren er opløst.
          7. Tilsæt olie og salt. Rør rundt.
          8. Tilsæt grahamsmel og halvdelen af hvedemelet. Rør rundt.
          9. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen. Rør rundt undervejs.
          10. Drys lidt hvedemel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne i mindst 5 minutter. Klik på videoen og se, hvordan du ælter dej.
          11. Del dejen i 8 lige store stykker, og form dem til aflange pølsebrød. Klik på videoen og se, hvordan du former pølsebrød og lægger dem på bagepladen.
          12. Læg dem på bagepladen tæt op ad hinanden. Der skal maks være 1 centimeter mellem brødene, så de hæver ind i hinanden.
          13. Læg et rent viskestykke over pølsebrødene, og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 30-40 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
          14. Pensl brødene med mælk. Klik på videoen og se, hvordan du pensler brød og boller.
          15. Sæt fadet på en rist midt i ovnen, og bag pølsebrødene i cirka 15 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker, om brødene er færdige.
          16. Lad brødene køle af på en bagerist.