Hønsesalat

Hønsesalat

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Så er der gourmet-kylle-rylle, du! Hjemmelavet hønsesalat til sandwich, pastasalat eller i tarteletter. Jo, du læste rigtigt, kold hønsesalat i lune tarteletter - JA tak. Det er på tid at prøve noget andet end høns i asparges ;-)

        Tip: Server hønsesalaten i en lun tartelet - gerne de helt små tarteletter, som hedder fine navne som krustader og bouchées.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 410 kJ / 98 kcal
        • Protein: 34 %
        • Kulhydrat: 10 %
        • Fedt: 56 %
        • Heraf mættet fedt: 2,4 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 13

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

      • Trin 2 af 13

        Find alle ingredienserne frem.

        Kylling: 

        • 7 dl. vand
        • ½ grøntsags-bouillon-terning
        • 1 kyllingebrystfileter

        Tilbehør: 

        • 25 g. champignoner
        • 1 knivspids peber
        • 35 g. bacon-skiver 
        • 25 g. asparges
        • 25 g. ananas (gerne fra dåse)
        • ½ spsk. mayonnaise
        • 1 dl. creme fraiche
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
        • Evt. ½ tsk. karry
        • 1 spsk. purløg
      • Trin 3 af 13

        Kom vand, bouillon-terning og kyllingebryst-fileten i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stege-termometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.

        • 7 dl. vand
        • ½ grøntsags-bouillon-terning
        • 1 kyllingebrystfileter
      • Trin 4 af 13

        Skyl champignonerne. Skær bunden af. Hak champignonerne fint.

        • 25 g. champignoner
      • Trin 5 af 13

        Læg bacon på en kold stegepande. Varm den op til middel varme og steg, til baconen er sprød. Pas på den ikke bliver brændt. Læg baconen på en tallerken og lad den køle af. Lad fedtet fra baconen blive på stegepanden.

        • 35 g. bacon-skiver 

         

      • Trin 6 af 13

        Varm stegepanden op igen til høj varme. Kom de hakkede champignoner på stegepanden. Drys med peber. Steg dem i cirka 2 minutter, til de bliver gyldne. Rør rundt imens. Kom champignon-stykkerne i skålen.

        • 1 knivspids peber
      • Trin 7 af 13

        Hak bacon, asparges og ananas groft.

        • 25 g. asparges
        • 25 g. ananas (gerne fra dåse)
      • Trin 8 af 13

        Kom asparges, ananas, mayonnaise, creme-fraiche, bacon-stykker, salt, peber og eventuel karry i skålen med champignonerne og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.

        • ½ spsk. mayonnaise
        • 1 dl. creme fraiche
        • 1 knivspids salt
        • 1 knivspids peber
        • Evt. ½ tsk. karry
      • Trin 9 af 13

        Tag kyllingefileterne op af vandet, når de er kogt færdige. Læg dem på et rent skærebræt og lad den køle lidt af.

      • Trin 10 af 13

        Brug to gafler eller dine fingre til at trække kyllinge-kødet fra hinanden i mindre stykker. Lad stykkerne køle helt af.

      • Trin 11 af 13

        Bland kyllingestykkerne i dressingen og lad dem trække i 10 minutter.

      • Trin 12 af 13

        Skyl purløg i en skål med vand, lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 1 spsk. purløg
      • Trin 13 af 13

        Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Du skal bruge 1 spiseske hakket purløg. Drys purløg på toppen.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Så er der gourmet-kylle-rylle, du! Hjemmelavet hønsesalat til sandwich, pastasalat eller i tarteletter. Jo, du læste rigtigt, kold hønsesalat i lune tarteletter - JA tak. Det er på tid at prøve noget andet end høns i asparges ;-)

        Tip: Server hønsesalaten i en lun tartelet - gerne de helt små tarteletter, som hedder fine navne som krustader og bouchées.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Kylling: 

          • 7 dl. vand
          • ½ grøntsags-bouillon-terning
          • 1 kyllingebrystfileter

          Tilbehør: 

          • 25 g. champignoner
          • 1 knivspids peber
          • 35 g. bacon-skiver 
          • 25 g. asparges
          • 25 g. ananas (gerne fra dåse)
          • ½ spsk. mayonnaise
          • 1 dl. creme fraiche
          • 1 knivspids salt
          • 1 knivspids peber
          • Evt. ½ tsk. karry
          • 1 spsk. purløg

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske 
          • 1 teske
          • 1 stor gryde med låg
          • 1 lille skarp kniv 
          • 2 skærebrætter
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 2 gafler

           

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Kom vand, bouillon-terning og kyllingebryst-fileten i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stege-termometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.
          4. Skyl champignonerne. Skær bunden af. Hak champignonerne fint.
          5. Læg bacon på en kold stegepande. Varm den op til middel varme og steg, til baconen er sprød. Pas på den ikke bliver brændt. Læg baconen på en tallerken og lad den køle af. Lad fedtet fra baconen blive på stegepanden.
          6. Varm stegepanden op igen til høj varme. Kom de hakkede champignoner på stegepanden. Drys med peber. Steg dem i cirka 2 minutter, til de bliver gyldne. Rør rundt imens. Kom champignon-stykkerne i skålen.
          7. Hak bacon, asparges og ananas groft.
          8. Kom asparges, ananas, mayonnaise, creme-fraiche, bacon-stykker, salt, peber og eventuel karry i skålen med champignonerne og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
          9. Tag kyllingefileterne op af vandet, når de er kogt færdige. Læg dem på et rent skærebræt og lad den køle lidt af.
          10. Brug to gafler eller dine fingre til at trække kyllinge-kødet fra hinanden i mindre stykker. Lad stykkerne køle helt af.
          11. Bland kyllingestykkerne i dressingen og lad dem trække i 10 minutter.
          12. Skyl purløg i en skål med vand, lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          13. Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Du skal bruge 1 spiseske hakket purløg. Drys purløg på toppen.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Så er der gourmet-kylle-rylle, du! Hjemmelavet hønsesalat til sandwich, pastasalat eller i tarteletter. Jo, du læste rigtigt, kold hønsesalat i lune tarteletter - JA tak. Det er på tid at prøve noget andet end høns i asparges ;-)

            Tip: Server hønsesalaten i en lun tartelet - gerne de helt små tarteletter, som hedder fine navne som krustader og bouchées.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 410 kJ / 98 kcal
            • Protein: 34 %
            • Kulhydrat: 10 %
            • Fedt: 56 %
            • Heraf mættet fedt: 2,4 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 13

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

          • Trin 2 af 13

            Find alle ingredienserne frem.

            Kylling: 

            • 7 dl. vand
            • 1 grøntsags-bouillon-terning
            • 2 kyllingebrystfileter

            Tilbehør: 

            • 50 g. champignoner
            • 1 knivspids peber
            • 70 g. bacon-skiver 
            • 50 g. asparges
            • 50 g. ananas (gerne fra dåse)
            • 1 spsk. mayonnaise
            • 1 ½ dl. creme fraiche
            • ¼ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • Evt. 1 tsk. karry
            • 1 spsk. purløg
          • Trin 3 af 13

            Kom vand, bouillon-terning og de to kyllingebryst-fileter i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stege-termometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.

            • 7 dl. vand
            • 1 grøntsags-bouillon-terning
            • 2 kyllingebrystfileter
          • Trin 4 af 13

            Skyl champignonerne. Skær bunden af. Hak champignonerne fint.

            • 50 g. champignoner
          • Trin 5 af 13

            Læg bacon på en kold stegepande. Varm den op til middel varme og steg, til baconen er sprød. Pas på den ikke bliver brændt. Læg baconen på en tallerken og lad den køle af. Lad fedtet fra baconen blive på stegepanden.

            • 70 g. bacon-skiver 
          • Trin 6 af 13

            Varm stegepanden op igen til høj varme. Kom de hakkede champignoner på stegepanden. Drys med peber. Steg dem i cirka 2 minutter, til de bliver gyldne. Rør rundt imens. Kom champignon-stykkerne i skålen.

            • 1 knivspids peber

             

          • Trin 7 af 13

            Hak bacon, asparges og ananas groft.

            • 50 g. asparges
            • 50 g. ananas (gerne fra dåse)

             

          • Trin 8 af 13

            Kom asparges, ananas, mayonnaise, creme-fraiche, bacon-stykker, salt, peber og eventuel karry i skålen med champignonerne og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber

            • 1 spsk. mayonnaise
            • 1 ½ dl. creme fraiche
            • ¼ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • Evt. 1 tsk. karry
          • Trin 9 af 13

            Tag kyllingefileterne op af vandet, når de er kogt færdige. Læg dem på et rent skærebræt og lad den køle lidt af.

          • Trin 10 af 13

            Brug to gafler eller dine fingre til at trække kyllinge-kødet fra hinanden i mindre stykker. Lad stykkerne køle helt af.

          • Trin 11 af 13

            Bland kyllingestykkerne i dressingen og lad dem trække i 10 minutter.

          • Trin 12 af 13

            Skyl purløg i en skål med vand, lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 spsk. purløg
          • Trin 13 af 13

            Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Du skal bruge 1 spiseske hakket purløg. Drys purløg på toppen.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Så er der gourmet-kylle-rylle, du! Hjemmelavet hønsesalat til sandwich, pastasalat eller i tarteletter. Jo, du læste rigtigt, kold hønsesalat i lune tarteletter - JA tak. Det er på tid at prøve noget andet end høns i asparges ;-)

            Tip: Server hønsesalaten i en lun tartelet - gerne de helt små tarteletter, som hedder fine navne som krustader og bouchées.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Kylling: 

              • 7 dl. vand
              • 1 grøntsags-bouillon-terning
              • 2 kyllingebrystfileter

              Tilbehør: 

              • 50 g. champignoner
              • 1 knivspids peber
              • 70 g. bacon-skiver 
              • 50 g. asparges
              • 50 g. ananas (gerne fra dåse)
              • 1 spsk. mayonnaise
              • 1 ½ dl. creme fraiche
              • ¼ tsk. salt
              • 1 knivspids peber
              • Evt. 1 tsk. karry
              • 1 spsk. purløg

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske 
              • 1 teske
              • 1 stor gryde med låg
              • 1 lille skarp kniv 
              • 2 skærebrætter
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 stegepande
              • 1 paletkniv
              • 1 stor skål
              • 1 røreske
              • 2 gafler

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Kom vand, bouillon-terning og de to kyllingebryst-fileter i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stege-termometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.
              4. Skyl champignonerne. Skær bunden af. Hak champignonerne fint.
              5. Læg bacon på en kold stegepande. Varm den op til middel varme og steg, til baconen er sprød. Pas på den ikke bliver brændt. Læg baconen på en tallerken og lad den køle af. Lad fedtet fra baconen blive på stegepanden.
              6. Varm stegepanden op igen til høj varme. Kom de hakkede champignoner på stegepanden. Drys med peber. Steg dem i cirka 2 minutter, til de bliver gyldne. Rør rundt imens. Kom champignon-stykkerne i skålen.
              7. Hak bacon, asparges og ananas groft.
              8. Kom asparges, ananas, mayonnaise, creme-fraiche, bacon-stykker, salt, peber og eventuel karry i skålen med champignonerne og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber
              9. Tag kyllingefileterne op af vandet, når de er kogt færdige. Læg dem på et rent skærebræt og lad den køle lidt af.
              10. Brug to gafler eller dine fingre til at trække kyllinge-kødet fra hinanden i mindre stykker. Lad stykkerne køle helt af.
              11. Bland kyllingestykkerne i dressingen og lad dem trække i 10 minutter.
              12. Skyl purløg i en skål med vand, lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              13. Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Du skal bruge 1 spiseske hakket purløg. Drys purløg på toppen.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Så er der gourmet-kylle-rylle, du! Hjemmelavet hønsesalat til sandwich, pastasalat eller i tarteletter. Jo, du læste rigtigt, kold hønsesalat i lune tarteletter - JA tak. Det er på tid at prøve noget andet end høns i asparges ;-)

                Tip: Server hønsesalaten i en lun tartelet - gerne de helt små tarteletter, som hedder fine navne som krustader og bouchées.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 410 kJ / 98 kcal
                • Protein: 34 %
                • Kulhydrat: 10 %
                • Fedt: 56 %
                • Heraf mættet fedt: 2,4 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 13

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)

              • Trin 2 af 13

                Find alle ingredienserne frem.

                Kylling: 

                • 9 dl. vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
                • 3 kyllingebrystfileter

                Tilbehør: 

                • 75 g. champignoner
                • ½ tsk. peber
                • 100 g. bacon-skiver 
                • 75 g. asparges
                • 75 g. ananas (gerne fra dåse)
                • 1 ½ spsk. mayonnaise
                • 2 ¼ dl. creme fraiche
                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • Evt. 1 ½ tsk. karry
                • 2 spsk. purløg
              • Trin 3 af 13

                Kom vand, bouillon-terning og de tre kyllingebryst-fileter i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stege-termometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.

                • 9 dl. vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
                • 3 kyllingebrystfileter
              • Trin 4 af 13

                Skyl champignonerne. Skær bunden af. Hak champignonerne fint.

                • 75 g. champignoner
              • Trin 5 af 13

                Læg bacon på en kold stegepande. Varm den op til middel varme og steg, til baconen er sprød. Pas på den ikke bliver brændt. Læg baconen på en tallerken og lad den køle af. Lad fedtet fra baconen blive på stegepanden.

                • 100 g. bacon-skiver 

                 

              • Trin 6 af 13

                Varm stegepanden op igen til høj varme. Kom de hakkede champignoner på stegepanden. Drys med peber. Steg dem i cirka 2 minutter, til de bliver gyldne. Rør rundt imens. Kom champignon-stykkerne i skålen.

                • ½ tsk. peber
              • Trin 7 af 13

                Hak bacon, asparges og ananas groft.

                • 75 g. asparges
                • 75 g. ananas (gerne fra dåse)
              • Trin 8 af 13

                Kom asparges, ananas, mayonnaise, creme-fraiche, bacon-stykker, salt, peber og eventuel karry i skålen med champignonerne og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.

                • 1 ½ spsk. mayonnaise
                • 2 ¼ dl. creme fraiche
                • ½ tsk. salt
                • ½ tsk. peber
                • Evt. 1 ½ tsk. karry
              • Trin 9 af 13

                Tag kyllingefileterne op af vandet, når de er kogt færdige. Læg dem på et rent skærebræt og lad den køle lidt af.

              • Trin 10 af 13

                Brug to gafler eller dine fingre til at trække kyllinge-kødet fra hinanden i mindre stykker. Lad stykkerne køle helt af.

              • Trin 11 af 13

                Bland kyllingestykkerne i dressingen og lad dem trække i 10 minutter.

              • Trin 12 af 13

                Skyl purløg i en skål med vand, lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 2 spsk. purløg
              • Trin 13 af 13

                Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Du skal bruge 2 spiseske hakket purløg. Drys purløg på toppen.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Så er der gourmet-kylle-rylle, du! Hjemmelavet hønsesalat til sandwich, pastasalat eller i tarteletter. Jo, du læste rigtigt, kold hønsesalat i lune tarteletter - JA tak. Det er på tid at prøve noget andet end høns i asparges ;-)

                Tip: Server hønsesalaten i en lun tartelet - gerne de helt små tarteletter, som hedder fine navne som krustader og bouchées.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Kylling: 

                  • 9 dl. vand
                  • 1 ½ grøntsags-bouillon-terning
                  • 3 kyllingebrystfileter

                  Tilbehør: 

                  • 75 g. champignoner
                  • ½ tsk. peber
                  • 100 g. bacon-skiver 
                  • 75 g. asparges
                  • 75 g. ananas (gerne fra dåse)
                  • 1 ½ spsk. mayonnaise
                  • 2 ¼ dl. creme fraiche
                  • ½ tsk. salt
                  • ½ tsk. peber
                  • Evt. 1 ½ tsk. karry
                  • 2 spsk. purløg

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske 
                  • 1 teske
                  • 1 stor gryde med låg
                  • 1 lille skarp kniv 
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 stegepande
                  • 1 paletkniv
                  • 1 stor skål
                  • 1 røreske
                  • 2 gafler

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt :-)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Kom vand, bouillon-terning og de tre kyllingebryst-fileter i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stege-termometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.
                  4. Skyl champignonerne. Skær bunden af. Hak champignonerne fint.
                  5. Læg bacon på en kold stegepande. Varm den op til middel varme og steg, til baconen er sprød. Pas på den ikke bliver brændt. Læg baconen på en tallerken og lad den køle af. Lad fedtet fra baconen blive på stegepanden.
                  6. Varm stegepanden op igen til høj varme. Kom de hakkede champignoner på stegepanden. Drys med peber. Steg dem i cirka 2 minutter, til de bliver gyldne. Rør rundt imens. Kom champignon-stykkerne i skålen.
                  7. Hak bacon, asparges og ananas groft.
                  8. Kom asparges, ananas, mayonnaise, creme-fraiche, bacon-stykker, salt, peber og eventuel karry i skålen med champignonerne og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
                  9. Tag kyllingefileterne op af vandet, når de er kogt færdige. Læg dem på et rent skærebræt og lad den køle lidt af.
                  10. Brug to gafler eller dine fingre til at trække kyllinge-kødet fra hinanden i mindre stykker. Lad stykkerne køle helt af.
                  11. Bland kyllingestykkerne i dressingen og lad dem trække i 10 minutter.
                  12. Skyl purløg i en skål med vand, lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  13. Hak purløget fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Du skal bruge 2 spiseske hakket purløg. Drys purløg på toppen.