Hjernemuffins

Hjernemuffins

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Pynt dine græskarmuffins med bloddryppende hjerner, så har du de perfekte muffins til halloweenfesten.

        Opskriften giver 12 store græskarmuffins. Opkskriften passer til 12  store, amerikanske muffinforme.

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej:

        • 340 g. græskar
        • 4 æg
        • 300 g. sukker
        • 4 ½ dl. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 2 dl. olie
        • 100 g. chokolade eller andre smagsgivere

        Pynt:

        • 1 pakke rød fondant
        • 1 pakke hvid fondant
        • 2 dl. flormelis
        • 2 spsk. vand
        • Rød frugtfarve
      • Trin 3 af 19

        Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

      • Trin 4 af 19

        Dej: Riv græskarret (med skræl) på et rivejern.

        • 340 g. græskar
      • Trin 5 af 19

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene.

        • 4 æg
      • Trin 6 af 19

        Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det skummer. Det tager cirka 5 minutter.

        • 300 g. sukker 
      • Trin 7 af 19

        Kom mel og bagepulver i dejen, og vend det rundt med en dejskraber, til dejen er fri for klumper.

        • 4 ½ dl. hvedemel
        • 2 tsk. bagepulver
      • Trin 8 af 19

        Kom olie i, og rør rundt med dejskraberen.

        • 2 dl. olie
      • Trin 9 af 19

        Tilsæt revet græskar, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.

      • Trin 10 af 19

        Tilsæt dit yndlingsfyld, og rør rundt. Brug for eksempel chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.

        • 100 g. chokolade eller andre smagsgivere
      • Trin 11 af 19

        Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade. Hvis du bruger en fast form med muffins-huller, så skal de smøres med lidt olie.

      • Trin 12 af 19

        Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.

      • Trin 13 af 19

        Bag dine muffins i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de er gennembagte og gyldne på toppen. Stik ned i en muffin med en lille kniv, og tjek om de er færdigbagte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om kagerne er gennembagte.

      • Trin 14 af 19

        Pynt: Kom den hvide og den røde fondant i en skål. Varm det i mikroovnen i 10-15 sekunder, til fondanten er blød.

        • 1 pakke rød fondant
        • 1 pakke hvid fondant
      • Trin 15 af 19

        Ælt fondanten med hænderne, til det er blevet en ensartet masse.

      • Trin 16 af 19

        Kom flormelis på bordet, og rul fondanten til tynde pølser. Form dem til hjerner ved at snofolde dem mellem hinanden dem. Se billedet.

      • Trin 17 af 19

        Kom flormelis i en skål, og tilsæt 2 spiseskeer rød frugtfarve. Kom først 1 spiseske vand i, og rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Hvis det er svært at røre, kan du putte et par dråber ekstra vand i.

        • 2 dl. flormelis
        • 2 spsk. vand
        • Rød frugtfarve
      • Trin 18 af 19

        Fordel cirka en spiseske af glasuren på din kage, kom derefter hjernerne ovenpå.

      • Trin 19 af 19

        Pensel lidt rød frugtfarve ovenpå hjernerne. Server dine hjerne-muffins. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Pynt dine græskarmuffins med bloddryppende hjerner, så har du de perfekte muffins til halloweenfesten.

        Opskriften giver 12 store græskarmuffins. Opkskriften passer til 12  store, amerikanske muffinforme.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej:

          • 340 g. græskar
          • 4 æg
          • 300 g. sukker
          • 4 ½ dl. hvedemel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 2 dl. olie
          • 100 g. chokolade eller andre smagsgivere

          Pynt:

          • 1 pakke rød fondant
          • 1 pakke hvid fondant
          • 2 dl. flormelis
          • 2 spsk. vand
          • Rød frugtfarve

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 rivejern
          • 1 kop
          • 2 store skåle
          • 1 elpisker
          • 1 dejskraber
          • 24 papirmuffinforme
          • Mikrobølgeovn
          • 1 lille skål
          • 1 bagepensel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
          4. Dej: Riv græskarret (med skræl) på et rivejern.
          5. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene.
          6. Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det skummer. Det tager cirka 5 minutter.
          7. Kom mel og bagepulver i dejen, og vend det rundt med en dejskraber, til dejen er fri for klumper.
          8. Kom olie i, og rør rundt med dejskraberen.
          9. Tilsæt revet græskar, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.
          10. Tilsæt dit yndlingsfyld, og rør rundt. Brug for eksempel chokolade, nødder, skumfiduser, citronsaft eller jule-krydderier.
          11. Hvis du bruger papirmuffinforme, skal du bruge to papirmuffinforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade. Hvis du bruger en fast form med muffins-huller, så skal de smøres med lidt olie.
          12. Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Klik på metodevideoen og se, hvordan du fylder muffinforme.
          13. Bag dine muffins i ovnen i cirka 10-15 minutter, til de er gennembagte og gyldne på toppen. Stik ned i en muffin med en lille kniv, og tjek om de er færdigbagte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om kagerne er gennembagte.
          14. Pynt: Kom den hvide og den røde fondant i en skål. Varm det i mikroovnen i 10-15 sekunder, til fondanten er blød.
          15. Ælt fondanten med hænderne, til det er blevet en ensartet masse.
          16. Kom flormelis på bordet, og rul fondanten til tynde pølser. Form dem til hjerner ved at snofolde dem mellem hinanden dem. Se billedet.
          17. Kom flormelis i en skål, og tilsæt 2 spiseskeer rød frugtfarve. Kom først 1 spiseske vand i, og rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Hvis det er svært at røre, kan du putte et par dråber ekstra vand i.
          18. Fordel cirka en spiseske af glasuren på din kage, kom derefter hjernerne ovenpå.
          19. Pensel lidt rød frugtfarve ovenpå hjernerne. Server dine hjerne-muffins. Velbekomme!