Hjemmelavet mysli

Hjemmelavet mysli

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Prøv dig frem, og lav din helt egen hjemmelavede mysli lige efter din smag. Du kan følge opskriften her, eller vælge ingredienser til og fra, så myslien bliver, som du bedst kan lide den. Kun fantasien sætter grænser! Det er super sejt at kunne spise og servere sit eget, personlige morgenmadsprodukt.

        Denne opskrift slutter med et serveringsforslag til, hvordan du kan nyde din mysli.

        Tip: Når myslien er afkølet, kan du gemme den i en lufttæt beholder; så holder den sig fint!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1715 kJ / 408 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 49 %
        • Fedt: 37 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 15

        Mål alle ingredienserne af.

        • 500 g. grovvalsede havregryn
        • 100 g. kokosmel
        • 100 g. græskarkerner
        • 25 g. hasselnødder
        • 50 g. sesamfrø
        • ½ dl olie
        • 1 dl æblemost eller æblejuice
        • 75 g. honning

        Tilbehør:

        • 1 stykke frugt
        • 2 dl yoghurt naturel eller mælk
      • Trin 3 af 15

        Tænd ovnen på 175 grader.

      • Trin 4 af 15

        Læg bagepapir på en bradepande.

      • Trin 5 af 15

        Kom havregryn, kokosmel, græskarkerner, hasselnøddeflager og sesamfrø i en skål. Bland det sammen.

        • 500 g. grovvalsede havregryn
        • 100 g. kokosmel
        • 100 g. græskarkerner
        • 25 g. hasselnøddeflager
        • 50 g. sesamfrø
      • Trin 6 af 15

        Kom olie, æblemost eller æblejuice og honning i skålen. Bland det sammen.

        • ½ dl olie
        • 1 dl æblemost eller æblejuice
        • 75 g. honning
      • Trin 7 af 15

        Hæld mysli-blandingen i bradepanden.

      • Trin 8 af 15

        Læg et stykke bagepapir over myslien.

      • Trin 9 af 15

        Sæt myslien i ovnen, og bag den i 10 minutter.

      • Trin 10 af 15

        Tag myslien ud, og rør i den med en røreske.

      • Trin 11 af 15

        Læg bagepapiret over myslien igen, og sæt den tilbage i ovnen. Bag myslien færdig i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.

      • Trin 12 af 15

        Serveringsforslag til 1 portion: Skyl frugten, og skær den i fire dele.

        • 1 stykke frugt
      • Trin 13 af 15

        Skær kernehuset ud, og skær frugten i små stykker.

      • Trin 14 af 15

        Hæld 2 dl yoghurt naturel eller mælk i en dyb tallerken.

        • 2 dl yoghurt naturel eller mælk
      • Trin 15 af 15

        Drys med mysli og de små stykker frugt. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Prøv dig frem, og lav din helt egen hjemmelavede mysli lige efter din smag. Du kan følge opskriften her, eller vælge ingredienser til og fra, så myslien bliver, som du bedst kan lide den. Kun fantasien sætter grænser! Det er super sejt at kunne spise og servere sit eget, personlige morgenmadsprodukt.

        Denne opskrift slutter med et serveringsforslag til, hvordan du kan nyde din mysli.

        Tip: Når myslien er afkølet, kan du gemme den i en lufttæt beholder; så holder den sig fint!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Mysli:

          • 500 g. grovvalsede havregryn
          • 100 g. kokosmel
          • 100 g. græskarkerner
          • 25 g. hasselnødder
          • 50 g. sesamfrø
          • ½ dl rapsolie
          • 1 dl æblemost eller æblejuice
          • 75 g. honning

          Tilbehør:

          • 1 stykke frugt
          • 2 dl yoghurt naturel eller mælk

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • Bagepapir
          • 1 bradepande
          • 1 mellem skål
          • 1 røreske
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 4 dybe tallerkener

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 175 grader.
          4. Læg bagepapir på en bradepande.
          5. Kom havregryn, kokosmel, græskarkerner, hasselnøddeflager og sesamfrø i en skål. Bland det sammen.
          6. Kom olie, æblemost eller æblejuice og honning i skålen. Bland det sammen.
          7. Hæld mysli-blandingen i bradepanden.
          8. Læg et stykke bagepapir over myslien.
          9. Sæt myslien i ovnen, og bag den i 10 minutter.
          10. Tag myslien ud, og rør i den med en røreske.
          11. Læg bagepapiret over myslien igen, og sæt den tilbage i ovnen. Bag myslien færdig i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.
          12. Serveringsforslag til 1 portion: Skyl frugten, og skær den i fire dele.
          13. Skær kernehuset ud, og skær frugten i små stykker.
          14. Hæld 2 dl yoghurt naturel eller mælk i en dyb tallerken.
          15. Drys med mysli og de små stykker frugt. Velbekomme!