Hjemmelavet mysli

Hjemmelavet mysli

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Prøv dig frem, og lav din helt egen mysli præcist, som du kan li' den. Slip kreativiteten løs, og vælg dine yndlings-gryn og -kerner. Kun fantasien sætter grænser!

        Opbevar din mysli i en lufttæt bøtte eller glas med låg. Vent med at fylde glasset, til myslien er kølet af. 

        Tip: Servér din hjemmelavede mysli som topping på yoghurt. Pynt for eksempel med frugt-tern eller bær. 

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1100 kJ / 263 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 48 %
        • Heraf mættet fedt 4,7 g.
    • Film

        • Opskriften tager ca.: 30 minutter

          Se filmen, hvor Micki laver mysli. 

          Energi-indhold pr. portion
          • Energi: 1100 kJ / 263 kcal
          • Protein: 11 %
          • Kulhydrat: 41 %
          • Fedt: 48 %
          • Heraf mættet fedt 4,7 g.
      • Sådan gør du

        • Trin 1 af 13

          Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

        • Trin 2 af 13

          Find alle ingredienserne frem.

          • 500 g. grovvalsede havregryn
          • 100 g. kokosmel
          • 100 g. græskarkerner
          • 25 g. hasselnødder
          • 50 g. sesamfrø
          • ½ dl olie
          • 1 dl æblemost eller æblejuice
          • 75 g. honning
        • Trin 3 af 13

          Tænd ovnen på 175 grader.

        • Trin 4 af 13

          Læg bagepapir på en bradepande.

        • Trin 5 af 13

          Hak hasselnødderne fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

          • 25 g. hasselnødder
        • Trin 6 af 13

          Kom havregryn, kokosmel, græskarkerner, hasselnødder og sesamfrø i en skål. Bland det sammen.

          • 500 g. grovvalsede havregryn
          • 100 g. kokosmel
          • 100 g. græskarkerner
          • 50 g. sesamfrø
        • Trin 7 af 13

          Varm olie, æblemost eller æblejuice og honning op i en lille gryde, til honningen er smeltet. Det tager 2-5 minutter.

          • ½ dl rapsolie
          • 1 dl æblemost eller æblejuice
          • 75 g. honning

           

        • Trin 8 af 13

          Hæld grydens indhold op i skålen med mysli-blandingen. Rør rundt.

        • Trin 9 af 13

          Hæld mysli-blandingen i bradepanden.

        • Trin 10 af 13

          Læg et stykke bagepapir over myslien.

        • Trin 11 af 13

          Sæt myslien i ovnen, og bag den i 10 minutter.

        • Trin 12 af 13

          Tag myslien ud, og rør i den med en røreske.

          • 1 stykke frugt
        • Trin 13 af 13

          Læg bagepapiret over myslien igen, og sæt den tilbage i ovnen. Bag myslien færdig i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.

      • Oversigt

        • Print

          Beskrivelse

          Prøv dig frem, og lav din helt egen mysli præcist, som du kan li' den. Slip kreativiteten løs, og vælg dine yndlings-gryn og -kerner. Kun fantasien sætter grænser!

          Opbevar din mysli i en lufttæt bøtte eller glas med låg. Vent med at fylde glasset, til myslien er kølet af. 

          Tip: Servér din hjemmelavede mysli som topping på yoghurt. Pynt for eksempel med frugt-tern eller bær. 

          Du skal bruge

            Ingredienser

            Mysli:

            • 500 g. grovvalsede havregryn
            • 100 g. kokosmel
            • 100 g. græskarkerner
            • 25 g. hasselnødder
            • 50 g. sesamfrø
            • ½ dl rapsolie
            • 1 dl æblemost eller æblejuice
            • 75 g. honning

             

            Køkkenredskaber

            • 1 køkkenvægt
            • 1 målebæger
            • Bagepapir
            • 1 bradepande
            • 1 mellem skål
            • 1 røreske
            • 1 lille skarp kniv
            • 1 skærebræt
            • 4 dybe tallerkener

            Sådan gør du

            1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
            2. Find alle ingredienserne frem.
            3. Tænd ovnen på 175 grader.
            4. Læg bagepapir på en bradepande.
            5. Hak hasselnødderne fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
            6. Kom havregryn, kokosmel, græskarkerner, hasselnødder og sesamfrø i en skål. Bland det sammen.
            7. Varm olie, æblemost eller æblejuice og honning op i en lille gryde, til honningen er smeltet. Det tager 2-5 minutter.
            8. Hæld grydens indhold op i skålen med mysli-blandingen. Rør rundt.
            9. Hæld mysli-blandingen i bradepanden.
            10. Læg et stykke bagepapir over myslien.
            11. Sæt myslien i ovnen, og bag den i 10 minutter.
            12. Tag myslien ud, og rør i den med en røreske.
            13. Læg bagepapiret over myslien igen, og sæt den tilbage i ovnen. Bag myslien færdig i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.