Hjemmelavet karamelsovs
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Har du prøvet at få karamelsovs ovenpå din is? Hvad med ovenpå din havregrød? Hvad med selv at prøve at lave den, så har du også til at komme det ovenpå lige det du godt kan lide :)
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1790 kJ / 428 kcal
- Protein: 1 %
- Kulhydrat: 49 %
- Fedt: 50 %
- Heraf mættet fedt: 16 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 50 g. smør
- 200 g. sukker
- 1 spsk. vand
- 1 ½ dl. fløde
- ½ tsk. salt
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1mellemstor gryde
- 1 grydeske
- 1 patentglas /sylteglas
Sådan gør du
- Trin 1 af 9
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 9
Find alle ingredienserne frem.
- 50 g. smør
- 200 g. sukker
- 1 spsk. vand
- 1 ½ dl. fløde
- ½ tsk. salt
- Trin 3 af 9
Skær smørret i tern.
- 50 g. smør
- Trin 4 af 9
Kom sukker og vand i en gryde og tænd på middel varme.
- 200 g. sukker
- 1 spsk. vand
- Trin 5 af 9
Lad det koge ved svag varme, til det begynder at blive gyldent. Det tager cirka 5 minutter. Rør rundt et par gange undervejs. Pas på det ikke brænder på, og at du ikke brænder dig. Det er meget varmt!
- Trin 6 af 9
Når det er let gyldent, tilsætter du smørret og rører rundt, til det er helt blandet sammen.
- Trin 7 af 9
Kom fløden i lidt ad gangen, mens du rører hele tiden. Tilsæt salt.
- 1 ½ dl. fløde
- ½ tsk. salt
- Trin 8 af 9
Lad karamelsovsen koge i cirka 3-5 minutter ved lav varme. Rør i den hele tiden. Den skal blive en lille smule tykkere, men stadig være fint flydende.
- Trin 9 af 9
Lad karamelsovsen køle lidt af i gryden. Hæld den på et rent glas med låg og stil den i køleskabet, hvor det kan holde sig i cirka en uge.
Oversigt
-
Du skal bruge
Ingredienser
- 50 g. smør
- 200 g. sukker
- 1 spsk. vand
- 1 ½ dl. fløde
- ½ tsk. salt
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 teske
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydeske
- 1 patentglas /sylteglas
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skær smørret i tern.
- Kom sukker og vand i en gryde og tænd på middel varme.
- Lad det koge ved svag varme, til det begynder at blive gyldent. Det tager cirka 5 minutter. Rør rundt et par gange undervejs. Pas på det ikke brænder på, og at du ikke brænder dig. Det er meget varmt!
- Når det er let gyldent, tilsætter du smørret og rører rundt, til det er helt blandet sammen.
- Kom fløden i lidt ad gangen, mens du rører hele tiden. Tilsæt salt.
- Lad karamelsovsen koge i cirka 3-5 minutter ved lav varme. Rør i den hele tiden. Den skal blive en lille smule tykkere, men stadig være fint flydende.
- Lad karamelsovsen køle lidt af i gryden. Hæld den på et rent glas med låg og stil den i køleskabet, hvor det kan holde sig i cirka en uge.
-