Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hindbærsnitter er småkager lagt sammen med marmelade imellem. Du kan sagtens bruge lige den marmelade, du bedst kan lide!

        Du skal starte med at lave en grunddej, som du også kan bruge til ingefærsmåkager eller spiralsmåkager. Hvis du laver dobbelt portion, kan du nemt lave to slags småkager på én gang.

        Opskriften giver cirka 6 hindbærsnitter.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 1711 kJ / 409 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 52 %
        • Heraf mættet fedt: 16,2 g
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        Ingredienser

        1 portion grunddej:

        • 175 g. mel
        • 100 g. sukker
        • 125 g. koldt smør
        • ½ æg

        Hindbærsnitter:

        • 1 dl. kokosmel
        • 6 tsk. hindbærmarmelade

        Glasur:

        • Ca. 2 spsk. kogende vand
        • 150 g. flormelis
        • Dit ynglingskrymmel til pynt
      • Trin 3 af 19

        Grunddej: Tag en stor skål. Kom mel og sukker i, og rør det sammen.

        • 175 g. mel
        • 100 g. sukker
      • Trin 4 af 19

        Skær smørret i små tern og kom op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens som ligner brødkrummer.

        • 125 g. koldt smør
      • Trin 5 af 19

        Slå et æg ud i en kop. Rør det sammen, og del ægget i to lige store dele. Rør den ene del af ægget ned i skålen. Den anden halvdel skal du ikke bruge.

        • ½ æg
      • Trin 6 af 19

        Hindbærsnitter: Kom kokosmel i grunddejen, og ælt det sammen med hænderne, indtil kokosmelet er jævnt fordelt.

        • 1 dl. kokosmel
      • Trin 7 af 19

        Kom dejen i en frysepose, og sæt den på køl i mindst 15 minutter.

      • Trin 8 af 19

        Tænd ovnen på 180 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 9 af 19

        Drys mel på et rent bord, og rul dejen forsigtigt ud. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Stop med at rulle, når dejen er cirka ½ centimeter tyk.

      • Trin 10 af 19

        Udstik dejen med en rund udstikker. Kom forsigtigt de runde kager over på bagepladen. Hvis du ikke har en udstikker, kan du skære dejen ud i lige store firkanter med en kniv.

      • Trin 11 af 19

        Skær eventuelt et lille hjerte eller trekant ud i midten af halvdelen af kagerne (se på billedet). Du skal bruge 2 kager til hver hindbærsnitte, derfor skal du kun skære i halvdelen af kagerne (toppen af hindbærsnitten).

      • Trin 12 af 19

        Ælt dejresterne sammen, rul ud, og udstik igen. Fortsæt sådan, indtil du ikke har mere dej.

      • Trin 13 af 19

        Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter. De er færdige, når de er lidt brune i kanten. Lad småkagerne blive helt kolde.

      • Trin 14 af 19

        Kom cirka 1 teske hindbærmarmelade på hver bund (dem uden hul i midten). Fordel marmeladen helt ud til kanten. Læg så toppene ovenpå, så du får en slags sandwich.

        • 6 tsk. hindbærmarmelade
      • Trin 15 af 19

        Glasur: Kog lidt vand i en elkedel eller gryde.

        • Ca. 2 spsk. kogende vand
      • Trin 16 af 19

        Kom flormelis i en lille skål. Kom 1 spiseske af det kogende vand ned i skålen, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.

        • 150 g. flormelis
      • Trin 17 af 19

        Tag en teske eller en kniv. Smør nu glasuren på dine hindbærsnitter i et tyndt lag.

      • Trin 18 af 19

        Pynt hindbærsnitterne med dit yndlingskrymmel.

        • Dit yndlingskrymmel til pynt
      • Trin 19 af 19

        Spis dem straks, eller opbevar hindbærsnitterne i en kagedåse.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hindbærsnitter er småkager lagt sammen med marmelade imellem. Du kan sagtens bruge lige den marmelade, du bedst kan lide!

        Du skal starte med at lave en grunddej, som du også kan bruge til ingefærsmåkager eller spiralsmåkager. Hvis du laver dobbelt portion, kan du nemt lave to slags småkager på én gang.

        Opskriften giver cirka 6 hindbærsnitter.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          1 portion grunddej:

          • 175 g. mel
          • 100 g. sukker
          • 125 g. koldt smør
          • ½ æg

          Hindbærsnitter:

          • 1 dl. kokosmel
          • 6 tsk. hindbærmarmelade

          Glasur:

          • Ca. 2 spsk. kogende vand
          • 150 g. flormelis
          • Dit ynglingskrymmel til pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 kniv
          • 1 kop
          • 1 frysepose
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 kagerulle
          • 1 rund kageudstikker
          • 1 elkedel
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Grunddej: Tag en stor skål. Kom mel og sukker i, og rør det sammen.
          4. Skær smørret i små tern og kom op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens som ligner brødkrummer.
          5. Slå et æg ud i en kop. Rør det sammen, og del ægget i to lige store dele. Rør den ene del af ægget ned i skålen. Den anden halvdel skal du ikke bruge.
          6. Hindbærsnitter: Kom kokosmel i grunddejen, og ælt det sammen med hænderne, indtil kokosmelet er jævnt fordelt.
          7. Kom dejen i en frysepose, og sæt den på køl i mindst 15 minutter.
          8. Tænd ovnen på 180 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
          9. Drys mel på et rent bord, og rul dejen forsigtigt ud. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Stop med at rulle, når dejen er cirka ½ centimeter tyk.
          10. Udstik dejen med en rund udstikker. Kom forsigtigt de runde kager over på bagepladen. Hvis du ikke har en udstikker, kan du skære dejen ud i lige store firkanter med en kniv.
          11. Skær eventuelt et lille hjerte eller trekant ud i midten af halvdelen af kagerne (se på billedet). Du skal bruge 2 kager til hver hindbærsnitte, derfor skal du kun skære i halvdelen af kagerne (toppen af hindbærsnitten).
          12. Ælt dejresterne sammen, rul ud, og udstik igen. Fortsæt sådan, indtil du ikke har mere dej.
          13. Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter. De er færdige, når de er lidt brune i kanten. Lad småkagerne blive helt kolde.
          14. Kom cirka 1 teske hindbærmarmelade på hver bund (dem uden hul i midten). Fordel marmeladen helt ud til kanten. Læg så toppene ovenpå, så du får en slags sandwich.
          15. Glasur: Kog lidt vand i en elkedel eller gryde.
          16. Kom flormelis i en lille skål. Kom 1 spiseske af det kogende vand ned i skålen, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.
          17. Tag en teske eller en kniv. Smør nu glasuren på dine hindbærsnitter i et tyndt lag.
          18. Pynt hindbærsnitterne med dit yndlingskrymmel.
          19. Spis dem straks, eller opbevar hindbærsnitterne i en kagedåse.