Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Har du nogensinde lavet dine helt egne hindbærsnitter, eller hindbærsmåkager. Det er super nemt, kræver bare at du har handlet ind, og ellers har lyst til at lege med i køkkenet.

        Opskriften giver 6 hindbærsnitter.

        Tip: du kan også udstikke din kagedej til dine hindbærkager, istedet for at skulle skære dem i snitter. Det kræver bare en kageudstikker - du kan bruge lige den du har. Vær bare opmærksom på bagetiden hvis kagerne er mindre end dem i opskriften. 

        Energi-indhold pr. portion
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Find alle ingredienser frem.

        • 265 g. hvedemel
        • 75 g. flormelis
        • 1 knivspids salt
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 1 tsk. bagepulver
        • 160 g. smør
        • ½ dl. koldt vand
        • 1 glas hindbærmarmelade (400 g.) 

        Glasur og pynt:

        • 225 g. flormelis
        • 1-2 spsk. vand
        • 2 spsk. krymmel
      • Trin 3 af 19

        Kom mel, flormelis, salt, vaniljesukker og bagepulver i en stor skål.

        • 265 g. hvedemel
        • 75 g. flormelis
        • 1 knivspids salt
        • 1 tsk. vaniljesukker
        • 1 tsk. bagepulver
      • Trin 4 af 19

        Skær smørret ud i små tern, og kom dem op skålen.

        • 160 g. smør
      • Trin 5 af 19

        Smuldr hurtigt ingredienserne sammen med fingrene. Det skal ligne grove brødkrummer eller savsmuld.

      • Trin 6 af 19

        Kom det kolde vand i dejen og saml dejen til en klump. Du skal ikke ælte dejen, men bare samle den.

        • ½ dl. koldt vand
      • Trin 7 af 19

        Kom dejen i en frysepose og lad dejen køle i cirka 40 minutter.

      • Trin 8 af 19

        Kom hindbærmarmelade i en lille gryde og kog den op ved middel varme i et par minutter, så du til sidst ender med cirka 2 ½ deciliter marmelade.

        • 1 glas hindbærmarmelade (400 g.) 
      • Trin 9 af 19

        Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

      • Trin 10 af 19

        Kom bagepapir på en bageplade.

      • Trin 11 af 19

        Tag dejen ud fra køl, og del dejen i to. Drys mel på et rent bord, og rul dejen forsigtigt ud. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Stop med at rulle, når dejen er cirka ½ centimeter tyk.

      • Trin 12 af 19

        Rul den ene klump ud til et rektangel på cirka 10x30 cm. Fortsæt på samme måde med den anden. Skær kanterne til, så begge rektangler er lige store. Du kan også udstikke dejen til små småkager med en rund udstikker. Hvis du bruger en udstikker så husk at du skal bruge 2 kager til hver hindbærsnitte. Skær eventuelt et lille hjerte eller trekant ud i midten af halvdelen af kagerne.

      • Trin 13 af 19

        Kom rektanglerne eller de udstykkede kager på bagepladen. Kom bagepladen i ovnen og bag dem i cirka 11-13 minutter, eller til kanterne er gyldne. De skal ikke være hårde som småkager.

      • Trin 14 af 19

        Tag bundene ud af ovnen, og lad dem køle i cirka 15 minutter. Lav imens glasuren.

      • Trin 15 af 19

        Glasur: Hæld flormelisen i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.

        • 225 g. flormelis
      • Trin 16 af 19

        Tilsæt vand og rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Tilsæt mere flormelis, hvis den bliver for flydende, eller kom mere vand i, hvis den er for tyk.

        • 1-2 spsk. vand
      • Trin 17 af 19

        Smør et lag hindbærmarmelade på den ene afkølede bund. Dine bunde skal cirka være stuetemperatur, når du kommer hindbærmarmelade på. Kom den anden bund ovenpå.

      • Trin 18 af 19

        Smør glasuren på den øverste bund med bagsiden af en ske. Drys med krymmel.

        • 2 spsk. krymmel
      • Trin 19 af 19

        Skær hindbærsnitten i snitter på cirka 5x10 cenitimeter med en skarp kniv, så du får 6 snitter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Har du nogensinde lavet dine helt egne hindbærsnitter, eller hindbærsmåkager. Det er super nemt, kræver bare at du har handlet ind, og ellers har lyst til at lege med i køkkenet.

        Opskriften giver 6 hindbærsnitter.

        Tip: du kan også udstikke din kagedej til dine hindbærkager, istedet for at skulle skære dem i snitter. Det kræver bare en kageudstikker - du kan bruge lige den du har. Vær bare opmærksom på bagetiden hvis kagerne er mindre end dem i opskriften. 

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 265 g. hvedemel
          • 75 g. flormelis
          • 1 knivspids salt
          • 1 tsk. vaniljesukker
          • 1 tsk. bagepulver
          • 160 g. smør
          • ½ dl. koldt vand
          • 1 glas hindbærmarmelade (400 g.) 

          Glasur og pynt:

          • 225 g. flormelis
          • 1-2 spsk. vand
          • 2 spsk. krymmel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 teske
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 frysepose
          • 1 lille gryde
          • 1 grydeske
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 kagerulle
          • 1 mellem skål
          • 1 dejskraber

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Find alle ingredienser frem.
          3. Kom mel, flormelis, salt, vaniljesukker og bagepulver i en stor skål.
          4. Skær smørret ud i små tern, og kom dem op skålen.
          5. Smuldr hurtigt ingredienserne sammen med fingrene. Det skal ligne grove brødkrummer eller savsmuld.
          6. Kom det kolde vand i dejen og saml dejen til en klump. Du skal ikke ælte dejen, men bare samle den.
          7. Kom dejen i en frysepose og lad dejen køle i cirka 40 minutter.
          8. Kom hindbærmarmelade i en lille gryde og kog den op ved middel varme i et par minutter, så du til sidst ender med cirka 2 ½ deciliter marmelade.
          9. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
          10. Kom bagepapir på en bageplade.
          11. Tag dejen ud fra køl, og del dejen i to. Drys mel på et rent bord, og rul dejen forsigtigt ud. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Stop med at rulle, når dejen er cirka ½ centimeter tyk.
          12. Rul den ene klump ud til et rektangel på cirka 10x30 cm. Fortsæt på samme måde med den anden. Skær kanterne til, så begge rektangler er lige store. Du kan også udstikke dejen til små småkager med en rund udstikker. Hvis du bruger en udstikker så husk at du skal bruge 2 kager til hver hindbærsnitte. Skær eventuelt et lille hjerte eller trekant ud i midten af halvdelen af kagerne.
          13. Kom rektanglerne eller de udstykkede kager på bagepladen. Kom bagepladen i ovnen og bag dem i cirka 11-13 minutter, eller til kanterne er gyldne. De skal ikke være hårde som småkager.
          14. Tag bundene ud af ovnen, og lad dem køle i cirka 15 minutter. Lav imens glasuren.
          15. Glasur: Hæld flormelisen i en skål. Klik på videoen og se, hvordan du laver glasur.
          16. Tilsæt vand og rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Tilsæt mere flormelis, hvis den bliver for flydende, eller kom mere vand i, hvis den er for tyk.
          17. Smør et lag hindbærmarmelade på den ene afkølede bund. Dine bunde skal cirka være stuetemperatur, når du kommer hindbærmarmelade på. Kom den anden bund ovenpå.
          18. Smør glasuren på den øverste bund med bagsiden af en ske. Drys med krymmel.
          19. Skær hindbærsnitten i snitter på cirka 5x10 cenitimeter med en skarp kniv, så du får 6 snitter.