Hindbærmarmelade

Hindbærmarmelade

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Det bedste man kan få er hjemmelavet marmelade! Det smager himmelsk, og får sommeren til at vare lidt længere. Du kan også eksperimentere ved at blande forskellige bær eller tilsætte eksempelvis vanilje - og lave din helt egen marmelade med din yndlingssmag.

        Tip: Til denne opskrift er det rigtigt vigtigt, at du bruger helt rene glas til din syltetøj. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig med at skolde glassene med kogende vand, inden du skal bruge dem.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 684 kJ / 163 kcal
        • Protein: 2 %
        • Kulhydrat: 93 %
        • Fedt: 5 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 10

        Find ingredienserne frem.

        • 400 g. hindbær (frosne eller friske)
        • 2 dl sukker
      • Trin 3 af 10

        Skoldning af syltetøjsglas: Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

      • Trin 4 af 10

        Stil tomme, rene syltetøjsglas ned i køkkenvasken. Læg også lågene i vasken.

      • Trin 5 af 10

        Hæld kogende vand ned i de tomme syltetøjsglas og i lågene. Pas på, du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp fra en voksen.

      • Trin 6 af 10

        Hæld forsigtigt vandet fra glassene. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp fra en voksen. Glassene er nu skoldede og klar til brug.

      • Trin 7 af 10

        Kom hindbær og sukker i en gryde, og bland det sammen.

        • 400 g. hindbær (frosne eller friske)
        • 2 dl sukker
      • Trin 8 af 10

        Tænd for kogepladen, og kog bærrene i cirka 10 minutter ved svag varme. Når der kommer skum i gryden, skal du forsigtigt fjerne det med en ske.

      • Trin 9 af 10

        Hæld marmeladen i de rene syltetøjsglas. Skru låget på med det samme.

      • Trin 10 af 10

        Opbevar marmeladen ved stuetemperatur, indtil du har åbnet glasset. Derefter skal det i køleskabet.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det bedste man kan få er hjemmelavet marmelade! Det smager himmelsk, og får sommeren til at vare lidt længere. Du kan også eksperimentere ved at blande forskellige bær eller tilsætte eksempelvis vanilje - og lave din helt egen marmelade med din yndlingssmag.

        Tip: Til denne opskrift er det rigtigt vigtigt, at du bruger helt rene glas til din syltetøj. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig med at skolde glassene med kogende vand, inden du skal bruge dem.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 400 g. hindbær (frosne eller friske)
          • 2 dl sukker

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 2 mellem gryder
          • Rene syltetøjsglas med låg
          • 1 sæt grydelapper
          • 1 røreske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find ingredienserne frem.
          3. Skoldning af syltetøjsglas: Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
          4. Stil tomme, rene syltetøjsglas ned i køkkenvasken. Læg også lågene i vasken.
          5. Hæld kogende vand ned i de tomme syltetøjsglas og i lågene. Pas på, du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp fra en voksen.
          6. Hæld forsigtigt vandet fra glassene. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp fra en voksen. Glassene er nu skoldede og klar til brug.
          7. Kom hindbær og sukker i en gryde, og bland det sammen.
          8. Tænd for kogepladen, og kog bærrene i cirka 10 minutter ved svag varme. Når der kommer skum i gryden, skal du forsigtigt fjerne det med en ske.
          9. Hæld marmeladen i de rene syltetøjsglas. Skru låget på med det samme.
          10. Opbevar marmeladen ved stuetemperatur, indtil du har åbnet glasset. Derefter skal det i køleskabet.