Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Skoldnings af syltetøjsglas:

3.

Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

4.

Stil tomme, rene syltetøjsglas ned i køkkenvasken. Læg også lågene i vasken.

5.

Hæld kogende vand ned i de tomme syltetøjsglas og i lågene. Pas på, du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp fra en voksen.

6.

Hæld forsigtigt vandet fra glassene. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp fra en voksen. Glassene er nu skoldede og klar til brug.

Hindbærmarmelade:

7.

Kom hindbær og sukker i en gryde, og bland det sammen.

8.

Tænd for kogepladen, og kog bærrene i cirka 10 minutter ved svag varme. Når der kommer skum i gryden, skal du forsigtigt fjerne det med en ske.

9.

Hæld marmeladen i de rene syltetøjsglas. Skru låget på med det samme.

10.

Opbevar marmeladen ved stuetemperatur, indtil du har åbnet glasset. Derefter skal det i køleskabet.

Næringsindhold per portion

Energi: 684 kJ / 163 kcal

Protein: 2 %

Kulhydrat: 93 %

Fedt: 5 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min