Hindbærmarmelade

Hindbærmarmelade

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Det bedste man kan få er hjemmelavet marmelade! Det smager himmelsk, og får sommeren til at vare lidt længere. Du kan også eksperimentere ved at blande forskellige bær eller tilsætte eksempelvis vanilje - og lave din helt egen marmelade med din yndlingssmag.

        Tip: Til denne opskrift er det rigtigt vigtigt, at du bruger helt rene glas til din syltetøj. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig med at skolde glassene med kogende vand, inden du skal bruge dem.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 684 kJ / 163 kcal
        • Protein: 2 %
        • Kulhydrat: 93 %
        • Fedt: 5 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 10

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 10

        Mål ingredienserne af.

        • 400 g. hindbær (frosne eller friske)
        • 2 dl sukker
      • Trin 3 af 10

        Skoldning af syltetøjsglas: Kom vand i en gryde, kom låg på, og bring vandet i kog.

      • Trin 4 af 10

        Stil rene, tomme syltetøjsglas i bunden af køkkenvasken.

      • Trin 5 af 10

        Hæld kogende vand ned i de tomme syltetøjsglas. Pas på med det kogende vand. Få eventuelt hjælp fra en voksen.

      • Trin 6 af 10

        Hæld forsigtigt vandet fra glassene. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp fra en voksen. Glassene er nu skoldede og klar til brug.

      • Trin 7 af 10

        Kom hindbær og sukker i en gryde, og bland det sammen.

        • 400 g. hindbær (frosne eller friske)
        • 2 dl sukker
      • Trin 8 af 10

        Tænd for kogeplanden, og kog marmeladen i cirka 10 minutter ved svag varme. Når der kommer skum i gryden, skal du forsigtigt fjerne det med en ske.

      • Trin 9 af 10

        Hæld marmeladen i de rene syltetøjsglas. Lad den køle af og sæt låg på.

      • Trin 10 af 10

        Nyd din frisklavede marmelade på for eksempel en skive nybagt grovbrød. Velbekomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det bedste man kan få er hjemmelavet marmelade! Det smager himmelsk, og får sommeren til at vare lidt længere. Du kan også eksperimentere ved at blande forskellige bær eller tilsætte eksempelvis vanilje - og lave din helt egen marmelade med din yndlingssmag.

        Tip: Til denne opskrift er det rigtigt vigtigt, at du bruger helt rene glas til din syltetøj. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig med at skolde glassene med kogende vand, inden du skal bruge dem.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 400 g. hindbær (frosne eller friske)
          • 2 dl sukker

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 køkkenvægt
          • 2 mellem gryder
          • Rene syltetøjsglas med låg
          • 1 sæt grydelapper
          • 1 røreske

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål ingredienserne af.
          3. Skoldning af syltetøjsglas: Kom vand i en gryde, kom låg på, og bring vandet i kog.
          4. Stil rene, tomme syltetøjsglas i bunden af køkkenvasken.
          5. Hæld kogende vand ned i de tomme syltetøjsglas. Pas på med det kogende vand. Få eventuelt hjælp fra en voksen.
          6. Hæld forsigtigt vandet fra glassene. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp fra en voksen. Glassene er nu skoldede og klar til brug.
          7. Kom hindbær og sukker i en gryde, og bland det sammen.
          8. Tænd for kogeplanden, og kog marmeladen i cirka 10 minutter ved svag varme. Når der kommer skum i gryden, skal du forsigtigt fjerne det med en ske.
          9. Hæld marmeladen i de rene syltetøjsglas. Lad den køle af og sæt låg på.
          10. Nyd din frisklavede marmelade på for eksempel en skive nybagt grovbrød. Velbekomme.