Helstegt kylling og kartoffelsalat
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Har du prøvet at lave en hel kylling? Det er slet ikke svært, og det smager fantastisk! Saml familien og lav en rigtig sommer-klassiker!
Tip: Hvis du er vild med creme fraiche i din dressing, kan du erstatte vandet med 2 spiseskeer creme fraiche. Så får du en mere mild dressing.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3801 kJ / 909 kcal
- Protein: 28 %
- Kulhydrat: 21 %
- Fedt: 51 %
- Heraf mættet fedt 11 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kylling:
- ½ hel kylling
- 1 spsk. olie
- ½ spsk. balsamico
- ½ spsk. sukker
- ½ tsk. salt
Kartoffelsalat:
- 400 g. kartofler
- ½ tsk. salt
- ¼ dl. ærter
- ½ bundt asparges
- ½ knivspids salt
- ¼ agurk
- ¼ dl. purløg
Dressing:
- 1 ¼ spsk. olie
- ½ spsk. honning
- 1 tsk. sennep
- ½ spsk. vand
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 ovnfast fad
- 3 små skåle
- 1 grøntsagsbørste
- 2 mellemstore gryder med låg
- 1 dørslag
- 2 skærebrætter
- 1 store skarpe knive
- 1 stor skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
Kylling:
- ½ hel kylling
- 1 spsk. olie
- ½ spsk. balsamico
- ½ spsk. sukker
- ½ tsk. salt
Kartoffelsalat:
- 400 g. kartofler
- ½ tsk. salt
- ¼ dl. ærter
- ½ bundt asparges
- ½ knivspids salt
- ¼ agurk
- ¼ dl. purløg
Dressing:
- 1 ¼ spsk. olie
- ½ spsk. honning
- 1 tsk. sennep
- ½ spsk. vand
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 21
Kylling: Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Trin 4 af 21
Rens kyllingen grundigt. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå kylling. Klik på videoen og se, hvordan du ordner og steger en hel kylling i ovnen.
- ½ hel kylling
- Trin 5 af 21
Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad. Vask hænder.
- Trin 6 af 21
Kom olie, balsamico, sukker og salt i en skål, og rør det sammen. Hæld marinaden over kyllingen, og brug hænderne til at fordele/gnide det ind i kyllingekødet. Vask hænder.
- 1 spsk. olie
- ½ spsk. balsamico
- ½ spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- Trin 7 af 21
Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.
- Trin 8 af 21
Kartoffelsalat: Skyl, og skrub kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde med låg, dæk dem med vand, og kom salt i vandet.
- 400 g. kartofler
- ½ tsk. salt
- Trin 9 af 21
Tænd for middel varme, og lad kartoflerne koge i 10-15 minutter, eller til de er møre. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker om kartoflerne er møre.
- Trin 10 af 21
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i, og lad vandet løbe fra. Lad kartoflerne køle af. Hvis skrællen er meget grov, kan du pille dem.
- Trin 11 af 21
Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker. Kom kartoffelstykkerne op i en stor skål.
- Trin 12 af 21
Skyl og knæk aspargesene. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges. Kom aspargesene i en gryde med låg, kom vand i gryden, så aspargesene er dækkede. Kom 1 knivspids salt i, og blancher dem let. Hæld vandet fra asparges gennem et dørslag. Lad dem køle af.
- ½ bundt asparges
- ½ knivspids salt
- Trin 13 af 21
Hvis du bruger friske ærter, skal de skylles og bælges. Det vil sige, at du skal pille ærterne ud af bælgene. Hvis du bruger frosne, så kog dem let/blanchér sammen med aspargesene.
- ¼ dl. ærter
- Trin 14 af 21
Kom ærterne op i skålen til kartoflerne.
- Trin 15 af 21
Skær aspargesene i mindre stykker på cirka 1 centimeter. Kom dem på i skålen til kartoflerne og ærterne.
- Trin 16 af 21
Skyl agurken og skær den i tern. Kom agurke-ternene op i skålen til de andre ingredienser.
- ¼ agurk
- Trin 17 af 21
Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¼ dl. purløg
- Trin 18 af 21
Hak purløgen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Kom det op i skålen til de andre ingredienser.
- Trin 19 af 21
Kom ingredienserne til dressingen i en lille skål, rør det sammen. Smag den til med salt, sennep og honning.
- 1 ¼ spsk. olie
- ½ spsk. honning
- 1 tsk. sennep
- ½ spsk. vand
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 20 af 21
Kom dressingen op i skålen til kartoffelsalaten, og bland det hele sammen.
- Trin 21 af 21
Skær kyllingen ud. Klik på videoen og se, hvordan du skære en hel kylling ud. Servér den med den lune kartoffelsalat til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Har du prøvet at lave en hel kylling? Det er slet ikke svært, og det smager fantastisk! Saml familien og lav en rigtig sommer-klassiker!
Tip: Hvis du er vild med creme fraiche i din dressing, kan du erstatte vandet med 2 spiseskeer creme fraiche. Så får du en mere mild dressing.
Du skal bruge
Ingredienser
Kylling:
- ½ hel kylling
- 1 spsk. olie
- ½ spsk. balsamico
- ½ spsk. sukker
- ½ tsk. salt
Kartoffelsalat:
- 400 g. kartofler
- ½ tsk. salt
- ¼ dl. ærter
- ½ bundt asparges
- ½ knivspids salt
- ¼ agurk
- ¼ dl. purløg
Dressing:
- 1 ¼ spsk. olie
- ½ spsk. honning
- 1 tsk. sennep
- ½ spsk. vand
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 ovnfast fad
- 3 små skåle
- 1 grøntsagsbørste
- 2 mellemstore gryder med låg
- 1 dørslag
- 2 skærebrætter
- 1 store skarpe knive
- 1 stor skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kylling: Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Rens kyllingen grundigt. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå kylling. Klik på videoen og se, hvordan du ordner og steger en hel kylling i ovnen.
- Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad. Vask hænder.
- Kom olie, balsamico, sukker og salt i en skål, og rør det sammen. Hæld marinaden over kyllingen, og brug hænderne til at fordele/gnide det ind i kyllingekødet. Vask hænder.
- Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.
- Kartoffelsalat: Skyl, og skrub kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde med låg, dæk dem med vand, og kom salt i vandet.
- Tænd for middel varme, og lad kartoflerne koge i 10-15 minutter, eller til de er møre. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker om kartoflerne er møre.
- Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i, og lad vandet løbe fra. Lad kartoflerne køle af. Hvis skrællen er meget grov, kan du pille dem.
- Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker. Kom kartoffelstykkerne op i en stor skål.
- Skyl og knæk aspargesene. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges. Kom aspargesene i en gryde med låg, kom vand i gryden, så aspargesene er dækkede. Kom 1 knivspids salt i, og blancher dem let. Hæld vandet fra asparges gennem et dørslag. Lad dem køle af.
- Hvis du bruger friske ærter, skal de skylles og bælges. Det vil sige, at du skal pille ærterne ud af bælgene. Hvis du bruger frosne, så kog dem let/blanchér sammen med aspargesene.
- Kom ærterne op i skålen til kartoflerne.
- Skær aspargesene i mindre stykker på cirka 1 centimeter. Kom dem på i skålen til kartoflerne og ærterne.
- Skyl agurken og skær den i tern. Kom agurke-ternene op i skålen til de andre ingredienser.
- Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak purløgen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Kom det op i skålen til de andre ingredienser.
- Kom ingredienserne til dressingen i en lille skål, rør det sammen. Smag den til med salt, sennep og honning.
- Kom dressingen op i skålen til kartoffelsalaten, og bland det hele sammen.
- Skær kyllingen ud. Klik på videoen og se, hvordan du skære en hel kylling ud. Servér den med den lune kartoffelsalat til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Har du prøvet at lave en hel kylling? Det er slet ikke svært, og det smager fantastisk! Saml familien og lav en rigtig sommer-klassiker!
Tip: Hvis du er vild med creme fraiche i din dressing, kan du erstatte vandet med 2 spiseskeer creme fraiche. Så får du en mere mild dressing.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3801 kJ / 909 kcal
- Protein: 28 %
- Kulhydrat: 21 %
- Fedt: 51 %
- Heraf mættet fedt 11 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kylling:
- 1 hel kylling
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. balsamico
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
Kartoffelsalat:
- 800 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- ½ dl. ærter
- 1 bundt asparges
- 1 knivspids salt
- ½ agurk
- ½ dl. purløg
Dressing:
- 2 ½ spsk. olie
- 1 spsk. honning
- 2 tsk. sennep
- 1 spsk. vand
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 ovnfast fad
- 3 små skåle
- 1 grøntsagsbørste
- 2 mellemstore gryder med låg
- 1 dørslag
- 2 skærebrætter
- 1 store skarpe knive
- 1 stor skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Kylling:
- 1 hel kylling
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. balsamico
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
Kartoffelsalat:
- 800 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- ½ dl. ærter
- 1 bundt asparges
- 1 knivspids salt
- ½ agurk
- ½ dl. purløg
Dressing:
- 2 ½ spsk. olie
- 1 spsk. honning
- 2 tsk. sennep
- 1 spsk. vand
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 21
Kylling: Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Trin 4 af 21
Rens kyllingen grundigt. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå kylling. Klik på videoen og se, hvordan du ordner og steger en hel kylling i ovnen.
- 1 hel kylling
- Trin 5 af 21
Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad. Vask hænder.
- Trin 6 af 21
Kom olie, balsamico, sukker og salt i en skål, og rør det sammen. Hæld marinaden over kyllingen, og brug hænderne til at fordele/gnide det ind i kyllingekødet. Vask hænder.
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. balsamico
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- Trin 7 af 21
Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker om kyllingen er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.
- Trin 8 af 21
Kartoffelsalat: Skyl, og skrub kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde med låg, dæk dem med vand, og kom salt i vandet.
- 800 g. kartofler
- Trin 9 af 21
Tænd for middel varme, og lad kartoflerne koge i 10-15 minutter, eller til de er møre. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker om kartoflerne er møre.
- Trin 10 af 21
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i, og lad vandet løbe fra. Lad kartoflerne køle af. Hvis skrællen er meget grov, kan du pille dem.
- Trin 11 af 21
Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker. Kom kartoffelstykkerne op i en stor skål.
- Trin 12 af 21
Skyl og knæk aspargesene. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges. Kom aspargesene i en gryde med låg, kom vand i gryden, så aspargesene er dækkede. Kom 1 knivspids salt i, og blancher dem let. Hæld vandet fra asparges gennem et dørslag. Lad dem køle af.
- 1 bundt asparges
- 1 knivspids salt
- Trin 13 af 21
Hvis du bruger friske ærter, skal de skylles og bælges. Det vil sige, at du skal pille ærterne ud af bælgene. Hvis du bruger frosne, så kog dem let/blanchér sammen med aspargesene.
- ½ dl. ærter
- Trin 14 af 21
Kom ærterne op i skålen til kartoflerne.
- Trin 15 af 21
Skær aspargesene i mindre stykker på cirka 1 centimeter. Kom dem på i skålen til kartoflerne og ærterne.
- Trin 16 af 21
Skyl agurken og skær den i tern. Kom agurke-ternene op i skålen til de andre ingredienser.
- ½ agurk
- Trin 17 af 21
Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ dl. purløg
- Trin 18 af 21
Hak purløgen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Kom det op i skålen til de andre ingredienser.
- Trin 19 af 21
Kom ingredienserne til dressingen i en lille skål, rør det sammen. Smag den til med salt, sennep og honning.
- 2 ½ spsk. olie
- 1 spsk. honning
- 2 tsk. sennep
- 1 spsk. vand
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 20 af 21
Kom dressingen op i skålen til kartoffelsalaten, og bland det hele sammen.
- Trin 21 af 21
Skær kyllingen ud. Klik på videoen og se, hvordan du skære en hel kylling ud. Servér den med den lune kartoffelsalat til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Har du prøvet at lave en hel kylling? Det er slet ikke svært, og det smager fantastisk! Saml familien og lav en rigtig sommer-klassiker!
Tip: Hvis du er vild med creme fraiche i din dressing, kan du erstatte vandet med 2 spiseskeer creme fraiche. Så får du en mere mild dressing.
Du skal bruge
Ingredienser
Kylling:
- 1 hel kylling
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. balsamico
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
Kartoffelsalat:
- 800 g. kartofler
- 1 tsk. salt
- ½ dl. ærter
- 1 bundt asparges
- 1 knivspids salt
- ½ agurk
- ½ dl. purløg
Dressing:
- 2 ½ spsk. olie
- 1 spsk. honning
- 2 tsk. sennep
- 1 spsk. vand
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 ovnfast fad
- 3 små skåle
- 1 grøntsagsbørste
- 2 mellemstore gryder med låg
- 1 dørslag
- 2 skærebrætter
- 1 store skarpe knive
- 1 stor skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kylling: Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Rens kyllingen grundigt. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå kylling. Klik på videoen og se, hvordan du ordner og steger en hel kylling i ovnen.
- Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad. Vask hænder.
- Kom olie, balsamico, sukker og salt i en skål, og rør det sammen. Hæld marinaden over kyllingen, og brug hænderne til at fordele/gnide det ind i kyllingekødet. Vask hænder.
- Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker om kyllingen er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.
- Kartoffelsalat: Skyl, og skrub kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde med låg, dæk dem med vand, og kom salt i vandet.
- Tænd for middel varme, og lad kartoflerne koge i 10-15 minutter, eller til de er møre. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker om kartoflerne er møre.
- Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i, og lad vandet løbe fra. Lad kartoflerne køle af. Hvis skrællen er meget grov, kan du pille dem.
- Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker. Kom kartoffelstykkerne op i en stor skål.
- Skyl og knæk aspargesene. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges. Kom aspargesene i en gryde med låg, kom vand i gryden, så aspargesene er dækkede. Kom 1 knivspids salt i, og blancher dem let. Hæld vandet fra asparges gennem et dørslag. Lad dem køle af.
- Hvis du bruger friske ærter, skal de skylles og bælges. Det vil sige, at du skal pille ærterne ud af bælgene. Hvis du bruger frosne, så kog dem let/blanchér sammen med aspargesene.
- Kom ærterne op i skålen til kartoflerne.
- Skær aspargesene i mindre stykker på cirka 1 centimeter. Kom dem på i skålen til kartoflerne og ærterne.
- Skyl agurken og skær den i tern. Kom agurke-ternene op i skålen til de andre ingredienser.
- Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak purløgen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Kom det op i skålen til de andre ingredienser.
- Kom ingredienserne til dressingen i en lille skål, rør det sammen. Smag den til med salt, sennep og honning.
- Kom dressingen op i skålen til kartoffelsalaten, og bland det hele sammen.
- Skær kyllingen ud. Klik på videoen og se, hvordan du skære en hel kylling ud. Servér den med den lune kartoffelsalat til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Har du prøvet at lave en hel kylling? Det er slet ikke svært, og det smager fantastisk! Saml familien og lav en rigtig sommer-klassiker!
Tip: Hvis du er vild med creme fraiche i din dressing, kan du erstatte vandet med 2 spiseskeer creme fraiche. Så får du en mere mild dressing.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3801 kJ / 909 kcal
- Protein: 28 %
- Kulhydrat: 21 %
- Fedt: 51 %
- Heraf mættet fedt 11 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Kylling:
- 1 ½ hel kylling
- 3 spsk. olie
- 1 ½ spsk. balsamico,
- 1 ½ spsk. sukker
- 1 ½ tsk. salt
Kartoffelsalat:
- 1200 g. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ dl. ærter
- 1 ½ bundt asparges
- 1 ½ knivspids salt
- ¾ agurk
- ¾ dl. purløg
Dressing:
- 3 ¾ spsk. olie
- 1 ½ spsk. honning
- 3 tsk. sennep
- 1 ½ spsk. vand
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 ovnfast fad
- 3 små skåle
- 1 grøntsagsbørste
- 2 mellemstore gryder med låg
- 1 dørslag
- 2 skærebrætter
- 1 store skarpe knive
- 1 stor skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
Ingredienser
Kylling:
- 1 ½ hel kylling
- 3 spsk. olie
- 1 ½ spsk. balsamico,
- 1 ½ spsk. sukker
- 1 ½ tsk. salt
Kartoffelsalat:
- 1200 g. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ dl. ærter
- 1 ½ bundt asparges
- 1 ½ knivspids salt
- ¾ agurk
- ¾ dl. purløg
Dressing:
- 3 ¾ spsk. olie
- 1 ½ spsk. honning
- 3 tsk. sennep
- 1 ½ spsk. vand
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 3 af 21
Kylling: Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Trin 4 af 21
Rens kyllingen grundigt. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå kylling. Klik på videoen og se, hvordan du ordner og steger en hel kylling i ovnen.
- 1 ½ hel kylling
- Trin 5 af 21
Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad. Vask hænder.
- Trin 6 af 21
Kom olie, balsamico, sukker og salt i en skål, og rør det sammen. Hæld marinaden over kyllingen, og brug hænderne til at fordele/gnide det ind i kyllingekødet. Vask hænder.
- 3 spsk. olie
- 1 ½ spsk. balsamico,
- 1 ½ spsk. sukker
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 7 af 21
Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.
- Trin 8 af 21
Kartoffelsalat: Skyl, og skrub kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde med låg, dæk dem med vand, og kom salt i vandet.
- 1200 g. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
- Trin 9 af 21
Tænd for middel varme, og lad kartoflerne koge i 10-15 minutter, eller til de er møre. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker om kartoflerne er møre.
- Trin 10 af 21
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i, og lad vandet løbe fra. Lad kartoflerne køle af. Hvis skrællen er meget grov, kan du pille dem.
- Trin 11 af 21
Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker. Kom kartoffelstykkerne op i en stor skål.
- Trin 12 af 21
Skyl og knæk aspargesene. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges. Kom aspargesene i en gryde med låg, kom vand i gryden, så aspargesene er dækkede. Kom 1 knivspids salt i, og blancher dem let. Hæld vandet fra asparges gennem et dørslag. Lad dem køle af.
- 1 ½ bundt asparges
- 1 ½ knivspids salt
- Trin 13 af 21
Hvis du bruger friske ærter, skal de skylles og bælges. Det vil sige, at du skal pille ærterne ud af bælgene. Hvis du bruger frosne, så kog dem let/blanchér sammen med aspargesene.
- ¾ dl. ærter
- Trin 14 af 21
Kom ærterne op i skålen til kartoflerne.
- Trin 15 af 21
Skær aspargesene i mindre stykker på cirka 1 centimeter. Kom dem på i skålen til kartoflerne og ærterne.
- Trin 16 af 21
Skyl agurken og skær den i tern. Kom agurke-ternene op i skålen til de andre ingredienser.
- ¾ agurk
- Trin 17 af 21
Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¾ dl. purløg
- Trin 18 af 21
Hak purløgen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Kom det op i skålen til de andre ingredienser.
- Trin 19 af 21
Kom ingredienserne til dressingen i en lille skål, rør det sammen. Smag den til med salt, sennep og honning.
- 3 ¾ spsk. olie
- 1 ½ spsk. honning
- 3 tsk. sennep
- 1 ½ spsk. vand
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 20 af 21
Kom dressingen op i skålen til kartoffelsalaten, og bland det hele sammen.
- Trin 21 af 21
Skær kyllingen ud. Klik på videoen og se, hvordan du skære en hel kylling ud. Servér den med den lune kartoffelsalat til.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Har du prøvet at lave en hel kylling? Det er slet ikke svært, og det smager fantastisk! Saml familien og lav en rigtig sommer-klassiker!
Tip: Hvis du er vild med creme fraiche i din dressing, kan du erstatte vandet med 2 spiseskeer creme fraiche. Så får du en mere mild dressing.
Du skal bruge
Ingredienser
Kylling:
- 1 ½ hel kylling
- 3 spsk. olie
- 1 ½ spsk. balsamico,
- 1 ½ spsk. sukker
- 1 ½ tsk. salt
Kartoffelsalat:
- 1200 g. kartofler
- 1 ½ tsk. salt
- ¾ dl. ærter
- 1 ½ bundt asparges
- 1 ½ knivspids salt
- ¾ agurk
- ¾ dl. purløg
Dressing:
- 3 ¾ spsk. olie
- 1 ½ spsk. honning
- 3 tsk. sennep
- 1 ½ spsk. vand
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 køkkenvægt
- 1 decilitermål
- 1 ovnfast fad
- 3 små skåle
- 1 grøntsagsbørste
- 2 mellemstore gryder med låg
- 1 dørslag
- 2 skærebrætter
- 1 store skarpe knive
- 1 stor skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Kylling: Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Rens kyllingen grundigt. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå kylling. Klik på videoen og se, hvordan du ordner og steger en hel kylling i ovnen.
- Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad. Vask hænder.
- Kom olie, balsamico, sukker og salt i en skål, og rør det sammen. Hæld marinaden over kyllingen, og brug hænderne til at fordele/gnide det ind i kyllingekødet. Vask hænder.
- Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.
- Kartoffelsalat: Skyl, og skrub kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde med låg, dæk dem med vand, og kom salt i vandet.
- Tænd for middel varme, og lad kartoflerne koge i 10-15 minutter, eller til de er møre. Klik på videoen og se, hvordan du tjekker om kartoflerne er møre.
- Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i, og lad vandet løbe fra. Lad kartoflerne køle af. Hvis skrællen er meget grov, kan du pille dem.
- Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker. Kom kartoffelstykkerne op i en stor skål.
- Skyl og knæk aspargesene. Klik på videoen og se, hvordan du ordner asparges. Kom aspargesene i en gryde med låg, kom vand i gryden, så aspargesene er dækkede. Kom 1 knivspids salt i, og blancher dem let. Hæld vandet fra asparges gennem et dørslag. Lad dem køle af.
- Hvis du bruger friske ærter, skal de skylles og bælges. Det vil sige, at du skal pille ærterne ud af bælgene. Hvis du bruger frosne, så kog dem let/blanchér sammen med aspargesene.
- Kom ærterne op i skålen til kartoflerne.
- Skær aspargesene i mindre stykker på cirka 1 centimeter. Kom dem på i skålen til kartoflerne og ærterne.
- Skyl agurken og skær den i tern. Kom agurke-ternene op i skålen til de andre ingredienser.
- Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak purløgen fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter. Kom det op i skålen til de andre ingredienser.
- Kom ingredienserne til dressingen i en lille skål, rør det sammen. Smag den til med salt, sennep og honning.
- Kom dressingen op i skålen til kartoffelsalaten, og bland det hele sammen.
- Skær kyllingen ud. Klik på videoen og se, hvordan du skære en hel kylling ud. Servér den med den lune kartoffelsalat til.
-