Helenas amerikanske pandekager

Helenas amerikanske pandekager

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Helena var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Helena har familie fra USA, hvor disse tykke og ”fluffy” pandekager stammer fra. Helena elsker at bage pandekagerne i weekenden, og hvis det skal være ægte amerikansk, så skal de serveres med bacon og et spejlæg på toppen. Velbekomme!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2093 kJ / 500 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 55 %
        • Fedt: 33 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 ½ spsk. smør
        • 1 æg
        • 1 spsk. sukker
        • ¼ l kærnemælk
        • 2 ¼ dl hvedemel
        • ½ tsk. bagepulver
        • ¼ tsk. natron
        • ½ tsk. salt
        • Smør til stegning
      • Trin 3 af 19

        Smelt smørret. Tag en lille gryde, og kom smør op i gryden. Tænd på middel varme, og lad smørret smelte.

        • 1 ½ spsk. smør
      • Trin 4 af 19

        Tag gryden væk fra varmen, og lad det smeltede smør køle af.

      • Trin 5 af 19

        Del ægget i hvider og blommer, og kom hviderne og blommerne op i hver sin store skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.

        • 1 æg
      • Trin 6 af 19

        Kom 1 spiseske sukker op i skålen med æggehvider. Pisk sukker og æggehvider helt stive med en elpisker. Stil skålen til side.

        • 1 spsk. sukker
      • Trin 7 af 19

        Tag skålen med æggeblommerne, og hæld kærnemælk i skålen. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Rør det hele sammen.

        • 2 ½ dl kærnemælk
      • Trin 8 af 19

        Kom hvedemel, bagepulver, natron og salt op i skålen med æggeblommer, mælk og smør. Tag igen elpiskeren, og pisk nu alle ingredienserne sammen. Pisk ikke for meget. Du skal blot have en ensartet dej, som er uden melklumper.

        • 2 ¼ dl hvedemel
        • ½ tsk. bagepulver
        • ¼ tsk. natron
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 9 af 19

        Vend forsigtigt de piskede æggehvider ned i dejen med en dejskraber. Rør forsigtigt rundt, til du har en ensartet dej.

      • Trin 10 af 19

        Tag en stor stegepande, og varm den op på komfuret.

      • Trin 11 af 19

        Kom en lille klat smør på stegepanden, og lad smøret smelte.

        • Smør til stegning
      • Trin 12 af 19

        Amerikanske pandekager skal ikke være tynde, som dem vi kender, men små og buttede.

      • Trin 13 af 19

        Hæld 2-3 små klatter dej til hver sin pandekage op på den varme stegepande. Undgå, at de rører hinanden.

      • Trin 14 af 19

        Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter, og vend dem med en paletkniv. Steg dem på den anden side i 1 minut.

      • Trin 15 af 19

        Læg pandekagerne på en tallerken, og dæk dem med stanniol, så de bliver ved med at være varme.

      • Trin 16 af 19

        Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små amerikanske pandekager.

      • Trin 17 af 19

        Lad stegepanden blive på middel varme, og fordel baconskriverne derpå. Steg dem sprøde, og vend dem et par gange undervejs. Få eventuelt en voksen til at hjælpe - det kan nemt sprøjte lidt.

        • ¼ pakke bacon i skiver
      • Trin 18 af 19

        Læg de sprøde baconskiver på en tallerken med køkkenrulle.

      • Trin 19 af 19

        Server pandekagerne med bacon og sirup, marmelade eller frisk frugt til.

        • Sirup
        • Marmelade
        • Din yndlingsfrugt
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Helena var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

        Helena har familie fra USA, hvor disse tykke og ”fluffy” pandekager stammer fra. Helena elsker at bage pandekagerne i weekenden, og hvis det skal være ægte amerikansk, så skal de serveres med bacon og et spejlæg på toppen. Velbekomme!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 ½ spsk. smør
          • 1 æg
          • 1 spsk. sukker
          • 2 ½ dl kærnemælk
          • 2 ¼ dl hvedemel
          • ½ tsk. bagepulver
          • ¼ tsk. natron
          • ¼ tsk. salt
          • Smør til stegning
          • ¼ pakke bacon i skiver

          Tilbehør:

          • Sirup
          • Marmelade
          • Din yndlingsfrugt

           

          Køkkenredskaber

          • 2 spiseskeer
          • 1 decilitermål
          • 1 teske
          • 1 lille gryde
          • 1 spatel
          • 2 store skåle
          • 1 elpisker
          • 1 røreske
          • 1 dejskraber
          • 1 stor stegepande
          • 2 store tallerkener
          • Køkkenrulle

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Smelt smørret. Tag en lille gryde, og kom smør op i gryden. Tænd på middel varme, og lad smørret smelte.
          4. Tag gryden væk fra varmen, og lad det smeltede smør køle af.
          5. Del ægget i hvider og blommer, og kom hviderne og blommerne op i hver sin store skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
          6. Kom 1 spiseske sukker op i skålen med æggehvider. Pisk sukker og æggehvider helt stive med en elpisker. Stil skålen til side.
          7. Tag skålen med æggeblommerne, og hæld kærnemælk i skålen. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Rør det hele sammen.
          8. Kom hvedemel, bagepulver, natron og salt op i skålen med æggeblommer, mælk og smør. Tag igen elpiskeren, og pisk nu alle ingredienserne sammen. Pisk ikke for meget. Du skal blot have en ensartet dej, som er uden melklumper.
          9. Vend forsigtigt de piskede æggehvider ned i dejen med en dejskraber. Rør forsigtigt rundt, til du har en ensartet dej.
          10. Tag en stor stegepande, og varm den op på komfuret.
          11. Kom en lille klat smør på stegepanden, og lad smøret smelte.
          12. Amerikanske pandekager skal ikke være tynde, som dem vi kender, men små og buttede.
          13. Hæld 2-3 små klatter dej til hver sin pandekage op på den varme stegepande. Undgå, at de rører hinanden.
          14. Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter, og vend dem med en paletkniv. Steg dem på den anden side i 1 minut.
          15. Læg pandekagerne på en tallerken, og dæk dem med stanniol, så de bliver ved med at være varme.
          16. Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små amerikanske pandekager.
          17. Lad stegepanden blive på middel varme, og fordel baconskriverne derpå. Steg dem sprøde, og vend dem et par gange undervejs. Få eventuelt en voksen til at hjælpe - det kan nemt sprøjte lidt.
          18. Læg de sprøde baconskiver på en tallerken med køkkenrulle.
          19. Server pandekagerne med bacon og sirup, marmelade eller frisk frugt til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Helena var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Helena har familie fra USA, hvor disse tykke og ”fluffy” pandekager stammer fra. Helena elsker at bage pandekagerne i weekenden, og hvis det skal være ægte amerikansk, så skal de serveres med bacon og et spejlæg på toppen. Velbekomme!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2093 kJ / 500 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 55 %
            • Fedt: 33 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 19

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 19

            Mål alle ingredienserne af.

            • 3 spsk. smør
            • 2 æg
            • 2 spsk. sukker
            • ½ liter kærnemælk
            • 4 ½ dl hvedemel
            • 1 tsk. bagepulver
            • ½ tsk. natron
            • ½ tsk. salt
            • Smør til stegning
          • Trin 3 af 19

            Smelt smørret. Tag en lille gryde, og kom smøret op i gryden. Tænd på middel varme, og lad smørret smelte.

            • 3 spsk. smør
          • Trin 4 af 19

            Tag gryden væk fra varmen, og lad det smeltede smør køle af.

          • Trin 5 af 19

            Del de 2 æg i hvider og blommer, og kom hviderne og blommerne op i hver sin store skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.

            • 2 æg
          • Trin 6 af 19

            Kom 2 spiseskeer sukker op i skålen med æggehvider. Pisk sukker og æggehvider helt stive med en elpisker. Stil skålen til side.

            • 2 spsk. sukker
          • Trin 7 af 19

            Tag skålen med æggeblommerne, og hæld kærnemælk i skålen. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Rør det hele sammen.

            • ½ l kærnemælk
          • Trin 8 af 19

            Kom hvedemel, bagepulver, natron og salt op i skålen med æggeblommer, mælk og smør. Tag igen elpiskeren, og pisk nu alle ingredienserne sammen. Pisk ikke for meget. Du skal blot have en ensartet dej, som er uden melklumper.

            • 4 ½ dl hvedemel
            • 1 tsk. bagepulver
            • ½ tsk. natron
            • ½ tsk. salt
          • Trin 9 af 19

            Vend forsigtigt de piskede æggehvider ned i dejen med en dejskraber. Rør forsigtigt rundt, til du har en ensartet dej.

          • Trin 10 af 19

            Tag en stor stegepande, og varm den op på komfuret.

          • Trin 11 af 19

            Kom en lille klat smør på stegepanden, og lad smøret smelte.

            • Smør til stegning
          • Trin 12 af 19

            Amerikanske pandekager skal ikke være tynde, som dem vi kender, men små og buttede.

          • Trin 13 af 19

            Hæld 2-3 små klatter dej til hver sin pandekage op på den varme stegepande. Undgå, at de rører hinanden.

          • Trin 14 af 19

            Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter, og vend dem med en paletkniv. Steg dem på den anden side i 1 minut.

          • Trin 15 af 19

            Læg pandekagerne på en tallerken, og dæk dem med stanniol, så de bliver ved med at være varme.

          • Trin 16 af 19

            Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små amerikanske pandekager.

          • Trin 17 af 19

            Lad stegepanden blive på middel varme, og fordel baconskriverne derpå. Steg dem sprøde, og vend dem et par gange undervejs. Få eventuelt en voksen til at hjælpe - det kan nemt sprøjte lidt.

            • ½ pakke bacon i skiver
          • Trin 18 af 19

            Læg de sprøde baconskiver på en tallerken med køkkenrulle.

          • Trin 19 af 19

            Server pandekagerne med bacon og sirup, marmelade eller frisk frugt til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Helena var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

            Helena har familie fra USA, hvor disse tykke og ”fluffy” pandekager stammer fra. Helena elsker at bage pandekagerne i weekenden, og hvis det skal være ægte amerikansk, så skal de serveres med bacon og et spejlæg på toppen. Velbekomme!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 3 spsk. smør
              • 2 æg
              • 2 spsk. sukker
              • ½ l kærnemælk
              • 4 ½ dl hvedemel
              • 1 tsk. bagepulver
              • ½ tsk. natron
              • ½ tsk. salt
              • Smør til stegning
              • ½ pakke bacon i skiver

              Tilbehør:

              • Sirup
              • Marmelade
              • Din yndlingsfrugt

               

              Køkkenredskaber

              • 2 spiseskeer
              • 1 decilitermål
              • 1 teske
              • 1 lille gryde
              • 1 spatel
              • 2 store skåle
              • 1 elpisker
              • 1 røreske
              • 1 dejskraber
              • 1 stor stegepande
              • 2 store tallerkener
              • Køkkenrulle

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Smelt smørret. Tag en lille gryde, og kom smøret op i gryden. Tænd på middel varme, og lad smørret smelte.
              4. Tag gryden væk fra varmen, og lad det smeltede smør køle af.
              5. Del de 2 æg i hvider og blommer, og kom hviderne og blommerne op i hver sin store skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
              6. Kom 2 spiseskeer sukker op i skålen med æggehvider. Pisk sukker og æggehvider helt stive med en elpisker. Stil skålen til side.
              7. Tag skålen med æggeblommerne, og hæld kærnemælk i skålen. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Rør det hele sammen.
              8. Kom hvedemel, bagepulver, natron og salt op i skålen med æggeblommer, mælk og smør. Tag igen elpiskeren, og pisk nu alle ingredienserne sammen. Pisk ikke for meget. Du skal blot have en ensartet dej, som er uden melklumper.
              9. Vend forsigtigt de piskede æggehvider ned i dejen med en dejskraber. Rør forsigtigt rundt, til du har en ensartet dej.
              10. Tag en stor stegepande, og varm den op på komfuret.
              11. Kom en lille klat smør på stegepanden, og lad smøret smelte.
              12. Amerikanske pandekager skal ikke være tynde, som dem vi kender, men små og buttede.
              13. Hæld 2-3 små klatter dej til hver sin pandekage op på den varme stegepande. Undgå, at de rører hinanden.
              14. Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter, og vend dem med en paletkniv. Steg dem på den anden side i 1 minut.
              15. Læg pandekagerne på en tallerken, og dæk dem med stanniol, så de bliver ved med at være varme.
              16. Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små amerikanske pandekager.
              17. Lad stegepanden blive på middel varme, og fordel baconskriverne derpå. Steg dem sprøde, og vend dem et par gange undervejs. Få eventuelt en voksen til at hjælpe - det kan nemt sprøjte lidt.
              18. Læg de sprøde baconskiver på en tallerken med køkkenrulle.
              19. Server pandekagerne med bacon og sirup, marmelade eller frisk frugt til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Helena var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Helena har familie fra USA, hvor disse tykke og ”fluffy” pandekager stammer fra. Helena elsker at bage pandekagerne i weekenden, og hvis det skal være ægte amerikansk, så skal de serveres med bacon og et spejlæg på toppen. Velbekomme!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2093 kJ / 500 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 55 %
                • Fedt: 33 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 19

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 19

                Mål alle ingredienserne af.

                • 4 ½ spsk. smør
                • 3 æg
                • 3 spsk. sukker
                • ¾ l kærnemælk
                • 6 ¾ dl hvedemel
                • 1 ½ tsk. bagepulver
                • ¾ tsk. natron
                • ¾ tsk. salt
                • Smør til stegning
              • Trin 3 af 19

                Smelt smørret. Tag en lille gryde, og kom smør op i gryden. Tænd på middel varme, og lad smørret smelte.

                • 4 ½ spsk. smør
              • Trin 4 af 19

                Tag gryden væk fra varmen, og lad det smeltede smør køle af.

              • Trin 5 af 19

                Del æggene i hvider og blommer, og kom hviderne og blommerne op i hver sin store skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.

                • 3 æg
              • Trin 6 af 19

                Kom 3 spiseskeer sukker op i skålen med æggehvider. Pisk sukker og æggehvider helt stive med en elpisker. Stil skålen til side.

                • 3 spsk. sukker
              • Trin 7 af 19

                Tag skålen med æggeblommerne, og hæld kærnemælk i skålen. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Rør det hele sammen.

                • ¾ l kærnemælk
              • Trin 8 af 19

                Kom hvedemel, bagepulver, natron og salt op i skålen med æggeblommer, mælk og smør. Tag igen elpiskeren, og pisk nu alle ingredienserne sammen. Pisk ikke for meget. Du skal blot have en ensartet dej, som er uden melklumper.

                • 6 ¾ dl hvedemel
                • 1 ½ tsk. bagepulver
                • ¾ tsk. natron
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 9 af 19

                Vend forsigtigt de piskede æggehvider ned i dejen med en dejskraber. Rør forsigtigt rundt, til du har en ensartet dej.

              • Trin 10 af 19

                Tag en stor stegepande, og varm den op på komfuret.

              • Trin 11 af 19

                Kom en lille klat smør på stegepanden, og lad smøret smelte.

                • Smør til stegning
              • Trin 12 af 19

                Amerikanske pandekager skal ikke være tynde, som dem vi kender, men små og buttede.

              • Trin 13 af 19

                Hæld 2-3 små klatter dej til hver sin pandekage op på den varme stegepande. Undgå, at de rører hinanden.

              • Trin 14 af 19

                Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter, og vend dem med en paletkniv. Steg dem på den anden side i 1 minut.

              • Trin 15 af 19

                Læg pandekagerne på en tallerken, og dæk dem med stanniol, så de bliver ved med at være varme.

              • Trin 16 af 19

                Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små amerikanske pandekager.

              • Trin 17 af 19

                Lad stegepanden blive på middel varme, og fordel baconskriverne derpå. Steg dem sprøde, og vend dem et par gange undervejs. Få eventuelt en voksen til at hjælpe - det kan nemt sprøjte lidt.

                • ¾ pakke bacon i skiver
              • Trin 18 af 19

                Læg de sprøde baconskiver på en tallerken med køkkenrulle.

              • Trin 19 af 19

                Server pandekagerne med bacon og sirup, marmelade eller frisk frugt til.

                • Sirup
                • Marmelade
                • Din yndlingsfrugt
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Helena var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.

                Helena har familie fra USA, hvor disse tykke og ”fluffy” pandekager stammer fra. Helena elsker at bage pandekagerne i weekenden, og hvis det skal være ægte amerikansk, så skal de serveres med bacon og et spejlæg på toppen. Velbekomme!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 4 ½ spsk. smør
                  • 3 æg
                  • 3 spsk. sukker
                  • ¾ l kærnemælk
                  • 6 ¾ dl hvedemel
                  • 1 ½ tsk. bagepulver
                  • ¾ tsk. natron
                  • ¾ tsk. salt
                  • Smør til stegning
                  • ¾ pakke bacon i skiver

                  Tilbehør:

                  • Sirup
                  • Marmelade
                  • Din yndlingsfrugt

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 2 spiseskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 1 teske
                  • 1 lille gryde
                  • 1 spatel
                  • 2 store skåle
                  • 1 elpisker
                  • 1 røreske
                  • 1 dejskraber
                  • 1 stor stegepande
                  • 2 store tallerkener
                  • Køkkenrulle

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Smelt smørret. Tag en lille gryde, og kom smør op i gryden. Tænd på middel varme, og lad smørret smelte.
                  4. Tag gryden væk fra varmen, og lad det smeltede smør køle af.
                  5. Del æggene i hvider og blommer, og kom hviderne og blommerne op i hver sin store skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du deler æg.
                  6. Kom 3 spiseskeer sukker op i skålen med æggehvider. Pisk sukker og æggehvider helt stive med en elpisker. Stil skålen til side.
                  7. Tag skålen med æggeblommerne, og hæld kærnemælk i skålen. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Rør det hele sammen.
                  8. Kom hvedemel, bagepulver, natron og salt op i skålen med æggeblommer, mælk og smør. Tag igen elpiskeren, og pisk nu alle ingredienserne sammen. Pisk ikke for meget. Du skal blot have en ensartet dej, som er uden melklumper.
                  9. Vend forsigtigt de piskede æggehvider ned i dejen med en dejskraber. Rør forsigtigt rundt, til du har en ensartet dej.
                  10. Tag en stor stegepande, og varm den op på komfuret.
                  11. Kom en lille klat smør på stegepanden, og lad smøret smelte.
                  12. Amerikanske pandekager skal ikke være tynde, som dem vi kender, men små og buttede.
                  13. Hæld 2-3 små klatter dej til hver sin pandekage op på den varme stegepande. Undgå, at de rører hinanden.
                  14. Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter, og vend dem med en paletkniv. Steg dem på den anden side i 1 minut.
                  15. Læg pandekagerne på en tallerken, og dæk dem med stanniol, så de bliver ved med at være varme.
                  16. Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små amerikanske pandekager.
                  17. Lad stegepanden blive på middel varme, og fordel baconskriverne derpå. Steg dem sprøde, og vend dem et par gange undervejs. Få eventuelt en voksen til at hjælpe - det kan nemt sprøjte lidt.
                  18. Læg de sprøde baconskiver på en tallerken med køkkenrulle.
                  19. Server pandekagerne med bacon og sirup, marmelade eller frisk frugt til.