Havregrynskugler

Havregrynskugler

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Ingen jul uden havregrynskugler! Hvis du tør, så prøv at komme lidt kaffe i dejen. Det smager rigtig godt.
        Opskriften giver cirka 15 havregrynskugler.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 577 kJ / 138 kcal
        • Protein: 6 %
        • Kulhydrat: 31 %
        • Fedt: 63 %
        • Heraf mættet fedt: 6,7 g
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 8

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 8

        Mål alle ingredienserne af.

        • 100 g. blødt smør
        • 3 dl. havregryn
        • 1 dl. kokosmel
        • 1 dl. flormelis
        • 4 spsk. kakao
        • evt. 1 spsk. kaffe (færdigbrygget)

        Pynt:

        • 1 dl. kokosmel eller havregryn
      • Trin 3 af 8

        Skær smørret i små stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 100 g. blødt smør
      • Trin 4 af 8

        Kom smør, havregryn, kokosmel, flormelis, kakao og evt. lidt færdigbrygget kaffe i en stor skål. Ælt det hele sammen til en klump med hænderne. Smag til.

        • 3 dl. havregryn
        • 1 dl. kokosmel
        • 1 dl. flormelis
        • 4 spsk. kakao
        • evt. 1 spsk. kaffe (færdigbrygget)
      • Trin 5 af 8

        Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil massen i køleskabet i mindst 20 minutter.

      • Trin 6 af 8

        Tag skålen ud af køleskabet. Tril massen til små kugler mellem hænderne.

      • Trin 7 af 8

        Hæld kokosmel eller havregryn i en lille skål. Tril kuglerne i skålen, til de er dækkede.

        • 1 dl. kokosmel eller havregryn
      • Trin 8 af 8

        Stil havregrynskuglerne i køleskabet, til du skal spise dem.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Ingen jul uden havregrynskugler! Hvis du tør, så prøv at komme lidt kaffe i dejen. Det smager rigtig godt.
        Opskriften giver cirka 15 havregrynskugler.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 100 g. blødt smør
          • 3 dl. havregryn
          • 1 dl. kokosmel
          • 1 dl. flormelis
          • 4 spsk. kakao
          • evt. 1 spsk. kaffe (færdigbrygget)

          Pynt:

          • 1 dl. kokosmel eller havregryn

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 kniv
          • 1 stor skål
          • 1 elpisker
          • Husholdningsfilm
          • 1 lille skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skær smørret i små stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          4. Kom smør, havregryn, kokosmel, flormelis, kakao og evt. lidt færdigbrygget kaffe i en stor skål. Ælt det hele sammen til en klump med hænderne. Smag til.
          5. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil massen i køleskabet i mindst 20 minutter.
          6. Tag skålen ud af køleskabet. Tril massen til små kugler mellem hænderne.
          7. Hæld kokosmel eller havregryn i en lille skål. Tril kuglerne i skålen, til de er dækkede.
          8. Stil havregrynskuglerne i køleskabet, til du skal spise dem.