Havregrød med æblekræs
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning.
Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs. Få opskriften på gocook.dk eller i GoCook-app’en.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1569 kJ / 375 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 61 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Æblemos:
- 2 ½ æbler
- 125 g. vand
- 12 g. sukker
Havregrød:
- 3 dl. havregryn
- ½ knivspids salt
- ½ l. mælk
Topping:
- 1 æble
- 10 mandler
- Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellemstore gryder
- 2 grydeskeer
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Find alle ingredienserne frem.
Æblemos:
- 2 ½ æbler
- 125 g. vand
- 12 g. sukker
Havregrød:
- 3 dl. havregryn
- ½ knivspids salt
- ½ l. mælk
Topping:
- 1 æble
- 10 mandler
- Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
- Trin 3 af 12
Æblemos: Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- 2 ½ æbler
- Trin 4 af 12
Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.
- 125 g. vand
- 12 g. sukker
- Trin 5 af 12
Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.
- Trin 6 af 12
Lad æblemosen køle af i gryden.
- Trin 7 af 12
Havregrød: Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.
- 3 dl. havregryn
- ½ knivspids salt
- ½ l. mælk
- Trin 8 af 12
Når grøden er tyk, er den færdig.
- Trin 9 af 12
Topping: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern.
- 1 æble
- Trin 10 af 12
Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- 10 mandler
- Trin 11 af 12
Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.
- Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
- Trin 12 af 12
Gem æblemosen: Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning.
Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs. Få opskriften på gocook.dk eller i GoCook-app’en.
Du skal bruge
Ingredienser
Æblemos:
- 2 ½ æbler
- 125 g. vand
- 12 g. sukker
Havregrød:
- 3 dl. havregryn
- ½ knivspids salt
- ½ l. mælk
Topping:
- 1 æble
- 10 mandler
- Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellemstore gryder
- 2 grydeskeer
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Æblemos: Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.
- Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.
- Lad æblemosen køle af i gryden.
- Havregrød: Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.
- Når grøden er tyk, er den færdig.
- Topping: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern.
- Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.
- Gem æblemosen: Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning.
Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs. Få opskriften på gocook.dk eller i GoCook-app’en.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1569 kJ / 375 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 61 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Æblemos:
- 5 æbler
- ¼ dl. vand
- 25 g. sukker
Havregrød:
- 6 dl. havregryn
- 1 knivspids salt
- 1 l. mælk
Topping:
- 2 æbler
- 20 mandler
- Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellemstore gryder
- 2 grydeskeer
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Find alle ingredienserne frem.
Æblemos:
- 5 æbler
- ¼ dl. vand
- 25 g. sukker
Havregrød:
- 20 mandler
- 6 dl. havregryn
- 1 knivspids salt
- 1 l. mælk
Topping:
- 2 æbler
- 20 mandler
- Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
- Trin 3 af 12
Æblemos: Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- 5 æbler
- Trin 4 af 12
Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.
- ¼ dl. vand
- 25 g. sukker
- Trin 5 af 12
Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.
- Trin 6 af 12
Lad æblemosen køle af i gryden.
- Trin 7 af 12
Havregrød: Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.
- 6 dl. havregryn
- 1 knivspids salt
- 1 l. mælk
- Trin 8 af 12
Når grøden er tyk, er den færdig.
- Trin 9 af 12
Topping: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.
- 2 æbler
- Trin 10 af 12
Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- 20 mandler
- Trin 11 af 12
Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.
- Evt. ½ spsk. karamelsovs eller sirup
- Trin 12 af 12
Gem æblemosen: Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning.
Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs. Få opskriften på gocook.dk eller i GoCook-app’en.
Du skal bruge
Ingredienser
Æblemos:
- 5 æbler
- ¼ dl. vand
- 25 g. sukker
Havregrød:
- 20 mandler
- 6 dl. havregryn
- 1 knivspids salt
- 1 l. mælk
Topping:
- 2 æbler
- 20 mandler
- Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellemstore gryder
- 2 grydeskeer
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Æblemos: Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.
- Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.
- Lad æblemosen køle af i gryden.
- Havregrød: Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.
- Når grøden er tyk, er den færdig.
- Topping: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.
- Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.
- Gem æblemosen: Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning.
Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs. Få opskriften på gocook.dk eller i GoCook-app’en.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1569 kJ / 375 kcal
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 61 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Æblemos:
- 7 ½ æbler
- ½ dl. vand
- 37 g. sukker
Havregrød:
- 9 dl. havregryn
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ l. mælk
Topping:
- 3 æbler
- 30 mandler
- Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellemstore gryder
- 2 grydeskeer
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Trin 1 af 12
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 12
Find alle ingredienserne frem.
Æblemos:
- 7 ½ æbler
- ½ dl. vand
- 37 g. sukker
Havregrød:
- 9 dl. havregryn
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ l. mælk
Topping:
- 3 æbler
- 30 mandler
- Evt. ¾ spsk. karamelsovs eller sirup
- Trin 3 af 12
Æblemos: Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- 7 ½ æbler
- Trin 4 af 12
Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.
- ½ dl. vand
- 37 g. sukker
- Trin 5 af 12
Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.
- Trin 6 af 12
Lad æblemosen køle af i gryden.
- Trin 7 af 12
Havregrød: Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.
- 9 dl. havregryn
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ l. mælk
- Trin 8 af 12
Når grøden er tyk, er den færdig.
- Trin 9 af 12
Topping: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.
- 3 æbler
- Trin 10 af 12
Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- 30 mandler
- Trin 11 af 12
Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.
- Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
- Trin 12 af 12
Gem æblemosen: Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning.
Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs. Få opskriften på gocook.dk eller i GoCook-app’en.
Du skal bruge
Ingredienser
Æblemos:
- 7 ½ æbler
- ½ dl. vand
- 37 g. sukker
Havregrød:
- 9 dl. havregryn
- 1 ½ knivspids salt
- 1 ½ l. mælk
Topping:
- 3 æbler
- 30 mandler
- Evt. ¾ spsk. karamelsovs eller sirup
Køkkenredskaber
- 1 decilitermål
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 stor skarp kniv
- 2 mellemstore gryder
- 2 grydeskeer
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Æblemos: Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
- Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.
- Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.
- Lad æblemosen køle af i gryden.
- Havregrød: Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.
- Når grøden er tyk, er den færdig.
- Topping: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.
- Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
- Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.
- Gem æblemosen: Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.
-