Havregrød med æblekræs

Havregrød med æblekræs

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning.

        Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs. Få opskriften på gocook.dk eller i GoCook-app’en.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1569 kJ / 375 kcal
        • Protein: 19 %
        • Kulhydrat: 61 %
        • Fedt: 20 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 12

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 12

        Find alle ingredienserne frem.

        Æblemos:

        • 2 ½ æbler
        • 125 g. vand
        • 12 g. sukker

        Havregrød:

        • 3 dl. havregryn
        • ½ knivspids salt
        • ½ l. mælk

        Topping:

        • 1 æble
        • 10 mandler
        • Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
      • Trin 3 af 12

        Æblemos: Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

        • 2 ½ æbler
      • Trin 4 af 12

        Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.

        • 125 g. vand
        • 12 g. sukker
      • Trin 5 af 12

        Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.

      • Trin 6 af 12

        Lad æblemosen køle af i gryden.

      • Trin 7 af 12

        Havregrød: Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.

        • 3 dl. havregryn
        • ½ knivspids salt
        • ½ l. mælk
      • Trin 8 af 12

        Når grøden er tyk, er den færdig.

      • Trin 9 af 12

        Topping: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern.

        • 1 æble
      • Trin 10 af 12

        Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

        • 10 mandler
      • Trin 11 af 12

        Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.

        • Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
      • Trin 12 af 12

        Gem æblemosen: Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning.

        Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs. Få opskriften på gocook.dk eller i GoCook-app’en.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Æblemos:

          • 2 ½ æbler
          • 125 g. vand
          • 12 g. sukker

          Havregrød:

          • 3 dl. havregryn
          • ½ knivspids salt
          • ½ l. mælk

          Topping:

          • 1 æble
          • 10 mandler
          • Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 stor skarp kniv
          • 2 mellemstore gryder
          • 2 grydeskeer
          • 1 stavblender

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Æblemos: Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
          4. Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.
          5. Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.
          6. Lad æblemosen køle af i gryden.
          7. Havregrød: Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.
          8. Når grøden er tyk, er den færdig.
          9. Topping: Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern.
          10. Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
          11. Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.
          12. Gem æblemosen: Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning. 

            Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs. Få opskriften på gocook.dk eller i GoCook-app’en.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1569 kJ / 375 kcal
            • Protein: 19 %
            • Kulhydrat: 61 %
            • Fedt: 20 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 12

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 12

            Find alle ingredienserne frem.

            Æblemos:

            • 5 æbler
            • ¼ dl. vand
            • 25 g. sukker

            Havregrød:

            • 20 mandler
            • 6 dl. havregryn
            • 1 knivspids salt
            • 1 l. mælk

            Topping:

            • 2 æbler
            • 20 mandler
            • Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
          • Trin 3 af 12

            Æblemos: Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

            • 5 æbler
          • Trin 4 af 12

            Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.

            • ¼ dl. vand
            • 25 g. sukker
          • Trin 5 af 12

            Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.

          • Trin 6 af 12

            Lad æblemosen køle af i gryden.

          • Trin 7 af 12

            Havregrød: Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.

            • 6 dl. havregryn
            • 1 knivspids salt
            • 1 l. mælk
          • Trin 8 af 12

            Når grøden er tyk, er den færdig.

          • Trin 9 af 12

            Topping: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.

            • 2 æbler
          • Trin 10 af 12

            Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

            • 20 mandler
          • Trin 11 af 12

            Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.

            • Evt. ½ spsk. karamelsovs eller sirup
          • Trin 12 af 12

            Gem æblemosen: Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning. 

            Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs. Få opskriften på gocook.dk eller i GoCook-app’en.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Æblemos:

              • 5 æbler
              • ¼ dl. vand
              • 25 g. sukker

              Havregrød:

              • 20 mandler
              • 6 dl. havregryn
              • 1 knivspids salt
              • 1 l. mælk

              Topping:

              • 2 æbler
              • 20 mandler
              • Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup

               

              Køkkenredskaber

              • 1 decilitermål
              • 1 spiseske
              • 1 køkkenvægt
              • 1 skærebræt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 stor skarp kniv
              • 2 mellemstore gryder
              • 2 grydeskeer
              • 1 stavblender

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Æblemos: Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
              4. Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.
              5. Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.
              6. Lad æblemosen køle af i gryden.
              7. Havregrød: Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.
              8. Når grøden er tyk, er den færdig.
              9. Topping: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.
              10. Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
              11. Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.
              12. Gem æblemosen: Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning.

                Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs. Få opskriften på gocook.dk eller i GoCook-app’en.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1569 kJ / 375 kcal
                • Protein: 19 %
                • Kulhydrat: 61 %
                • Fedt: 20 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 12

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 12

                Find alle ingredienserne frem.

                Æblemos:

                • 7 ½ æbler
                • ½ dl. vand
                • 37 g. sukker

                Havregrød:

                • 9 dl. havregryn
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ l. mælk

                Topping:

                • 3 æbler
                • 30 mandler
                • Evt. ¾ spsk. karamelsovs eller sirup
              • Trin 3 af 12

                Æblemos: Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.

                • 7 ½ æbler
              • Trin 4 af 12

                Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.

                • ½ dl. vand
                • 37 g. sukker
              • Trin 5 af 12

                Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.

              • Trin 6 af 12

                Lad æblemosen køle af i gryden.

              • Trin 7 af 12

                Havregrød: Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.

                • 9 dl. havregryn
                • 1 ½ knivspids salt
                • 1 ½ l. mælk
              • Trin 8 af 12

                Når grøden er tyk, er den færdig.

              • Trin 9 af 12

                Topping: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.

                • 3 æbler
              • Trin 10 af 12

                Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.

                • 30 mandler
              • Trin 11 af 12

                Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.

                • Evt. 1 spsk. karamelsovs eller sirup
              • Trin 12 af 12

                Gem æblemosen: Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Luksus morgenmad coming up, og så er det endda på den sunde måde, så de voksne ikke kan brokke sig ;-) Havregrød med et ordentligt pift i den velsmagende retning.

                Tip: Lav en stor portion æblemos til køleskabet. Du kan også lave din egen karamelsovs. Få opskriften på gocook.dk eller i GoCook-app’en.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Æblemos:

                  • 7 ½ æbler
                  • ½ dl. vand
                  • 37 g. sukker

                  Havregrød:

                  • 9 dl. havregryn
                  • 1 ½ knivspids salt
                  • 1 ½ l. mælk

                  Topping:

                  • 3 æbler
                  • 30 mandler
                  • Evt. ¾ spsk. karamelsovs eller sirup

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 decilitermål
                  • 1 spiseske
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 2 mellemstore gryder
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 stavblender

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Æblemos: Skræl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer æble i tern.
                  4. Kom æbletern, sukker og vand i en gryde. Læg låg på, bring dem i kog og lad dem koge i 15-20 minutter ved svag varme, til æble-ternene er helt møre og kogt lidt ud. Rør i det undervejs, og tilsæt mere vand, hvis det bliver tørt.
                  5. Sæt gryden med æblemos i vasken, og blend æblemosen til en ensartet mos uden klumper. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en stavblender.
                  6. Lad æblemosen køle af i gryden.
                  7. Havregrød: Varm havregryn, salt og mælk op i en gryde ved middel varme. Rør hele tiden.
                  8. Når grøden er tyk, er den færdig.
                  9. Topping: Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.
                  10. Hak mandlerne groft. Klik på videoen og se, hvordan du hakker nødder.
                  11. Servér grøden med en klat kold æblemos på toppen, og drys med friske æbletern, hakkede mandler og karamelsovs.
                  12. Gem æblemosen: Hæld resten af æblemosen i en bøtte med låg. Så kan den holde sig cirka 1 uge i køleskabet.