Halloweenkage

Halloweenkage

hard
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Desserten til din halloween-fest, værsgo'!

        Tip: Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du bruge en frysepose. Du kan også bruge et træspyd eller en strikkepind til at tegne glasur-mønsteret.

        Energi-indhold pr. portion
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 20

        Find alle ingredienserne frem.

        Dej

        • ½ hokkaido-græskar uden frø (ca. 500 g)
        • 4 æg
        • 2 ¼ dl. sukker
        • 100 g smør
        • 3 ½ dl. hvedemel
        • 4 dl. fuldkornsrugmel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 2 tsk. stødt kanel
        • 1 tsk. olie
        • 1 tsk. hvedemel til at drysse i bageformen

        Glasur

        • 1 lime
        • 2 spsk. vand
        • 8 ¼ dl. flormelis
        • 2 spsk. kakaopulver
        • ½ spsk. rød frugtfarve
        • 2 spsk. gul frugtfarve
      • Trin 3 af 20

        Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

      • Trin 4 af 20

        Skær det halve græskar i 4 store både. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river græskar på et rivjern.

        • ½ hokkaido-græskar uden frø (ca. 500 g)

         

      • Trin 5 af 20

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene.

        • 4 æg

         

      • Trin 6 af 20

        Kom sukker i skålen, og pisk med en håndmixer, til det er lyst og luftigt.

        • 2 ¼ dl. sukker

         

      • Trin 7 af 20

        Kom smør i en lille gryde, og smelt det ved lav varme.

        • 100 g smør

         

      • Trin 8 af 20

        Kom smør, græskar, hvedemel, rugmel, bagepulver og kanel i skålen. Rør dejen sammen.

        • 3 ½ dl. hvedemel
        • 4 dl. fuldkornsrugmel
        • 2 tsk. bagepulver
        • 2 tsk. stødt kanel

         

      • Trin 9 af 20

        Kom bagepapir på bunden af en springform. Luk formen, og klip det overskydende bagepapir væk. Pensl formens sider med lidt olie.

        • 1 tsk. olie

         

      • Trin 10 af 20

        Hæld dejen op i formen, og stil kagen i ovnen i 30-40 minutter. Den skal være gennembagt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er gennembagt.

      • Trin 11 af 20

        Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere. Lad kagen køle af på en bagerist, før du tager siderne af formen, og pynter kagen.

      • Trin 12 af 20

        Lime-glasur: Skær limen over, og pres saften fra den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.

        • 1 lime

         

      • Trin 13 af 20

        Kom vand og 5 deciliter flormelis i en skål. Tilsæt 3 spiseskeer limesaft, og rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Hæld ⅓ af glasuren over i en lille skål, så du har to skåle med glasur.

        • 2 spsk. vand
        • 8 ¼ dl. flormelis

         

      • Trin 14 af 20

        Brun glasur: Kom kakaopulver i skålen med mindst glasur, og rør rundt. Hvis det er svært at røre, kan du putte et par dråber ekstra vand i. Glasuren skal være meget tyk. Kom den brune glasur i en frysepose, og bind en knude på den.

        • 2 spsk. kakaopulver

         

      • Trin 15 af 20

        Orange glasur: Kom ½ spiseske rød farve og 2 spiseskeer gul farve ned i et glas. Rør rundt.

        • ½ spsk. rød frugtfarve
        • 2 spsk. gul frugtfarve

         

      • Trin 16 af 20

        Hæld lidt af den orange farve ned i den hvide glasur og rør rundt. Hæld farve i, til glasuren har en flot orange farve. Rør så lidt mere flormelis i, så glasuren igen bliver helt tyk.

        • 8 ¼ dl. flormelis

         

      • Trin 17 af 20

        Fordel den orange glasur ud over kagen med en kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur-spindelvæv.

      • Trin 18 af 20

        Klip et meget lille hul i glasur-posens ene hjørne. Lav en spiral med den brune glasur ovenpå den orange glasur. Start fra midten af kagen.

      • Trin 19 af 20

        Lav linjer i glasuren med en kniv ved at “skære” lige linjer fra midten og ud mod kanten. “Skær” kun i glasuren og ikke ned i kagen. Fortsæt indtil du har et spindelvæv.

      • Trin 20 af 20

        Stil herefter kagen på køl i 10-15 minutter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Desserten til din halloween-fest, værsgo'!

        Tip: Hvis du ikke har en sprøjtepose, kan du bruge en frysepose. Du kan også bruge et træspyd eller en strikkepind til at tegne glasur-mønsteret.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Dej

          • 4 æg
          • 2 ¼ dl. sukker
          • 100 g smør
          • ½ hokkaido-græskar uden frø (ca. 500 g.)
          • 3 ½ dl. hvedemel
          • 4 dl. fuldkornsrugmel
          • 2 tsk. bagepulver
          • 2 tsk. stødt kanel
          • 1 tsk. olie
          • 1 tsk. hvedemel til at drysse i bageformen

          Glasur

          • 1 lime
          • 2 spsk. vand
          • 8 ¼ dl. flormelis
          • 2 spsk. kakaopulver
          • ½ spsk. rød frugtfarve
          • 2 spsk. gul frugtfarve

           

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 bagerist
          • 1 stor skål
          • 1 kop
          • 1 elpisker
          • 1 lille gryde
          • 1 rivejern
          • 1 røreske
          • 1 ovnfast fad
          • 1 citruspresser
          • 1 mellemstor skål
          • 1 dejskraber
          • 1 lille skål
          • 1 glas
          • 1 smørekniv
          • 1 lille skarp kniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
          4. Skær det halve græskar i 4 store både. Riv dem på den grove side af rivejernet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du river græskar på et rivjern.
          5. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene.
          6. Kom sukker i skålen, og pisk med en håndmixer, til det er lyst og luftigt.
          7. Kom smør i en lille gryde, og smelt det ved lav varme.
          8. Kom smør, græskar, hvedemel, rugmel, bagepulver og kanel i skålen. Rør dejen sammen.
          9. Kom bagepapir på bunden af en springform. Luk formen, og klip det overskydende bagepapir væk. Pensl formens sider med lidt olie.
          10. Hæld dejen op i formen, og stil kagen i ovnen i 30-40 minutter. Den skal være gennembagt. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er gennembagt.
          11. Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere. Lad kagen køle af på en bagerist, før du tager siderne af formen, og pynter kagen.
          12. Lime-glasur: Skær limen over, og pres saften fra den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur.
          13. Kom vand og 5 deciliter flormelis i en skål. Tilsæt 3 spiseskeer limesaft, og rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Hæld ⅓ af glasuren over i en lille skål, så du har to skåle med glasur.
          14. Brun glasur: Kom kakaopulver i skålen med mindst glasur, og rør rundt. Hvis det er svært at røre, kan du putte et par dråber ekstra vand i. Glasuren skal være meget tyk. Kom den brune glasur i en frysepose, og bind en knude på den.
          15. Orange glasur: Kom ½ spiseske rød farve og 2 spiseskeer gul farve ned i et glas. Rør rundt.
          16. Hæld lidt af den orange farve ned i den hvide glasur og rør rundt. Hæld farve i, til glasuren har en flot orange farve. Rør så lidt mere flormelis i, så glasuren igen bliver helt tyk.
          17. Fordel den orange glasur ud over kagen med en kniv. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver glasur-spindelvæv.
          18. Klip et meget lille hul i glasur-posens ene hjørne. Lav en spiral med den brune glasur ovenpå den orange glasur. Start fra midten af kagen.
          19. Lav linjer i glasuren med en kniv ved at “skære” lige linjer fra midten og ud mod kanten. “Skær” kun i glasuren og ikke ned i kagen. Fortsæt indtil du har et spindelvæv.
          20. Stil herefter kagen på køl i 10-15 minutter.