Halloween-kage
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter
Kom i rigtig halloween-stemning med en lækker kage pyntet med et spindelvæv af glsur. Revet gulerod i dejen sætter prikken over i'et.
Tip: Du kan sagtens bage kagen dagen før, og først pynte den, når den skal serveres.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2435 kJ / 582 kcal
- Protein: 4 %
- Kulhydrat: 68 %
- Fedt: 27 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 6 gulerødder
- 150 g. blødt smør
- 2 dl. brun farin
- 3 æg
- 2 ½ dl. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
Glasur:
- 1 bæger pasteuriserede æggehvider (1 ½ æggehvide)
- Rød frugtfarve eller konditorfarve
- Gul frugtfarve eller konditorfarve
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 teske
- 1 bagerist
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 3 røreskåle
- 1 elpisker
- 1 røreske
- 1 springform
- 1 glas
- 2 dejskrabere
Sådan gør du
- Trin 1 af 19
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 19
Mål alle ingredienserne af.
- 6 gulerødder
- 150 g. blødt smør
- 2 dl. brun farin
- 3 æg
- 2 ½ dl. hvedemel
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. bagepulver
Glasur:
- 500 g. flormelis
- 1 bæger pasteuriserede æggehvider (1 ½ æggehvide)
- Rød frugtfarve eller konditorfarve
- Gul frugtfarve eller konditorfarve
- Trin 3 af 19
Tænd ovnen på 175 grader. Stil en bagerist i midten af ovnen.
- Trin 4 af 19
Skyl, og skræl gulerødderne. Tag et rivejern frem. Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.
- 6 gulerødder
- Trin 5 af 19
Tag en stor skål frem. Kom smør, brun farin og æg ned i skålen. Vask hænder. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter, til den brune farin er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
- 150 g. blødt smør
- 2 dl. brun farin
- 3 æg
- Trin 6 af 19
Tag en ny skål. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i skålen. Bland det sammen.
- 2 ½ dl. hvedemel
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. bagepulver
- Trin 7 af 19
Kom hvedemel, kanel og bagepulver i smørblandingen. Rør det sammen.
- Trin 8 af 19
Kom gulerødderne i skålen, og vend dem rundt i dejen.
- Trin 9 af 19
Smør en stor springform med smør, og hæld dejen over i formen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smører en springform.
- Trin 10 af 19
Kom kagen i ovnen, og bag den i 25 minutter.
- Trin 11 af 19
Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
- Trin 12 af 19
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af. Gerne til dagen efter.
- Trin 13 af 19
Glasur: Tag en skål frem. Kom cirka 300 gram af flormelissen i skålen. Start med at røre 2 spiseskeer af æggehviden ned i flormelissen. Rør rundt med en dejskraber. Glasuren skal være tyk som en grød. Hvis du synes, at der skal mere æggehvide i, så kom kun lidt i ad gangen. Rør godt efter hver gang.
- 500 g. flormelis
- 1 bæger pasteuriserede æggehvider (1 ½ æggehvide)
- Trin 14 af 19
Kom cirka 1 deciliter af glasuren i en sprøjtepose. Bind en knude på den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.
- Trin 15 af 19
Tag et glas frem. Kom cirka 1 spiseske rød farve og cirka 2 spiseskeer gul farve ned i glasset. Rør rundt. Nu er farven mørk orange. Hvis du gerne vil have, at glasuren kun skal være lidt orange, så rør lidt mere gul farve ned i glasset.
- Rød frugtfarve eller konditorfarve
- Gul frugtfarve eller konditorfarve
- Trin 16 af 19
Kom lidt efter lidt farven ned i glasuren i skålen. Rør rundt, indtil du har den ønskede farve. Rør herefter lidt mere flormelis i glasuren for igen at gøre den tyk som grød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver spindelvævs-mønster i glasuren.
- Trin 17 af 19
Fordel nu den orange glasur ud over kagen med en kniv. Start med kun at bruge cirka 1 deciliter af glasuren. Kom mere på kagen, hvis du synes, der mangler.
- Trin 18 af 19
Klip nu et lille hul i sprøjteposen med den hvide glasur. Start fra midten af kagen med at lave et spindelvævsmønster med den hvide glasur. Tag derefter en lille spids kniv, og lav linjer i glasuren fra midten og ud ad. Husk kun at ’skære’ i glasuren og ikke ned i kagen. Fortsæt, indtil du har det mønster, du ønsker.
- Trin 19 af 19
Stil herefter kagen på køl, og server den efter cirka 10-15 minutter.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Kom i rigtig halloween-stemning med en lækker kage pyntet med et spindelvæv af glsur. Revet gulerod i dejen sætter prikken over i'et.
Tip: Du kan sagtens bage kagen dagen før, og først pynte den, når den skal serveres.
Du skal bruge
Ingredienser
- 6 gulerødder
- 150 g. blødt smør
- 2 dl. brun farin
- 3 æg
- 2 ½ dl. hvedemel
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. bagepulver
Glasur:
- 500 g. flormelis
- 1 bæger pasteuriserede æggehvider (1 ½ æggehvide)
- Rød frugtfarve eller konditorfarve
- Gul frugtfarve eller konditorfarve
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 teske
- 1 bagerist
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 3 røreskåle
- 1 elpisker
- 1 røreske
- 1 springform
- 1 glas
- 2 dejskrabere
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Tænd ovnen på 175 grader. Stil en bagerist i midten af ovnen.
- Skyl, og skræl gulerødderne. Tag et rivejern frem. Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.
- Tag en stor skål frem. Kom smør, brun farin og æg ned i skålen. Vask hænder. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter, til den brune farin er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
- Tag en ny skål. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i skålen. Bland det sammen.
- Kom hvedemel, kanel og bagepulver i smørblandingen. Rør det sammen.
- Kom gulerødderne i skålen, og vend dem rundt i dejen.
- Smør en stor springform med smør, og hæld dejen over i formen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du smører en springform.
- Kom kagen i ovnen, og bag den i 25 minutter.
- Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
- Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af. Gerne til dagen efter.
- Glasur: Tag en skål frem. Kom cirka 300 gram af flormelissen i skålen. Start med at røre 2 spiseskeer af æggehviden ned i flormelissen. Rør rundt med en dejskraber. Glasuren skal være tyk som en grød. Hvis du synes, at der skal mere æggehvide i, så kom kun lidt i ad gangen. Rør godt efter hver gang.
- Kom cirka 1 deciliter af glasuren i en sprøjtepose. Bind en knude på den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.
- Tag et glas frem. Kom cirka 1 spiseske rød farve og cirka 2 spiseskeer gul farve ned i glasset. Rør rundt. Nu er farven mørk orange. Hvis du gerne vil have, at glasuren kun skal være lidt orange, så rør lidt mere gul farve ned i glasset.
- Kom lidt efter lidt farven ned i glasuren i skålen. Rør rundt, indtil du har den ønskede farve. Rør herefter lidt mere flormelis i glasuren for igen at gøre den tyk som grød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver spindelvævs-mønster i glasuren.
- Fordel nu den orange glasur ud over kagen med en kniv. Start med kun at bruge cirka 1 deciliter af glasuren. Kom mere på kagen, hvis du synes, der mangler.
- Klip nu et lille hul i sprøjteposen med den hvide glasur. Start fra midten af kagen med at lave et spindelvævsmønster med den hvide glasur. Tag derefter en lille spids kniv, og lav linjer i glasuren fra midten og ud ad. Husk kun at ’skære’ i glasuren og ikke ned i kagen. Fortsæt, indtil du har det mønster, du ønsker.
- Stil herefter kagen på køl, og server den efter cirka 10-15 minutter.
-