Halloween-kage

Halloween-kage

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Kom i rigtig halloween-stemning med en lækker kage pyntet med et spindelvæv af glsur. Revet gulerod i dejen sætter prikken over i'et.

        Tip: Du kan sagtens bage kagen dagen før, og først pynte den, når den skal serveres.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2435 kJ / 582 kcal
        • Protein: 4 %
        • Kulhydrat: 68 %
        • Fedt: 27 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 19

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 19

        Mål alle ingredienserne af.

        • 6 gulerødder
        • 150 g. blødt smør
        • 2 dl. brun farin
        • 3 æg
        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 2 tsk. stødt kanel
        • 2 tsk. bagepulver

        Glasur:

        • 500 g. flormelis
        • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (1 ½ æggehvide)
        • Rød frugtfarve eller konditorfarve
        • Gul frugtfarve eller konditorfarve
      • Trin 3 af 19

        Tænd ovnen på 175 grader. Stil en bagerist i midten af ovnen.

      • Trin 4 af 19

        Skyl, og skræl gulerødderne. Tag et rivejern frem. Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.

        • 6 gulerødder
      • Trin 5 af 19

        Tag en stor skål frem. Kom smør, brun farin og æg ned i skålen. Vask hænder. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter, til den brune farin er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.

        • 150 g. blødt smør
        • 2 dl. brun farin
        • 3 æg
      • Trin 6 af 19

        Tag en ny skål. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i skålen. Bland det sammen.

        • 2 ½ dl. hvedemel
        • 2 tsk. stødt kanel
        • 2 tsk. bagepulver
      • Trin 7 af 19

        Kom hvedemel, kanel og bagepulver i smørblandingen. Rør det sammen.

      • Trin 8 af 19

        Kom gulerødderne i skålen, og vend dem rundt i dejen.

      • Trin 9 af 19

        Smør en stor springform med smør, og hæld dejen over i formen.

      • Trin 10 af 19

        Kom kagen i ovnen, og bag den i 25 minutter.

      • Trin 11 af 19

        Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.

      • Trin 12 af 19

        Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af. Gerne til dagen efter.

      • Trin 13 af 19

        Glasur: Tag en skål frem. Kom cirka 300 gram af flormelissen i skålen. Start med at røre 2 spiseskeer af æggehviden ned i flormelissen. Rør rundt med en dejskraber. Glasuren skal være tyk som en grød. Hvis du synes, at der skal mere æggehvide i, så kom kun lidt i ad gangen. Rør godt efter hver gang.

        • 500 g. flormelis
        • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (1 ½ æggehvide)
      • Trin 14 af 19

        Kom cirka 1 deciliter af glasuren i en sprøjtepose. Bind en knude på den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.

      • Trin 15 af 19

        Tag et glas frem. Kom cirka 1 spiseske rød farve og cirka 2 spiseskeer gul farve ned i glasset. Rør rundt. Nu er farven mørk orange. Hvis du gerne vil have, at glasuren kun skal være lidt orange, så rør lidt mere gul farve ned i glasset.

        • Rød frugtfarve eller konditorfarve
        • Gul frugtfarve eller konditorfarve
      • Trin 16 af 19

        Kom lidt efter lidt farven ned i glasuren i skålen. Rør rundt, indtil du har den ønskede farve. Rør herefter lidt mere flormelis i glasuren for igen at gøre den tyk som grød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver spindelvævs-mønster i glasuren.

      • Trin 17 af 19

        Fordel nu den orange glasur ud over kagen med en kniv. Start med kun at bruge cirka 1 deciliter af glasuren. Kom mere på kagen, hvis du synes, der mangler.

      • Trin 18 af 19

        Klip nu et lille hul i sprøjteposen med den hvide glasur. Start fra midten af kagen med at lave et spindelvævsmønster med den hvide glasur. Tag derefter en lille spids kniv, og lav linjer i glasuren fra midten og ud ad. Husk kun at ’skære’ i glasuren og ikke ned i kagen. Fortsæt, indtil du har det mønster, du ønsker.

      • Trin 19 af 19

        Stil herefter kagen på køl, og server den efter cirka 10-15 minutter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Kom i rigtig halloween-stemning med en lækker kage pyntet med et spindelvæv af glsur. Revet gulerod i dejen sætter prikken over i'et.

        Tip: Du kan sagtens bage kagen dagen før, og først pynte den, når den skal serveres.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 6 gulerødder
          • 150 g. blødt smør
          • 2 dl. brun farin
          • 3 æg
          • 2 ½ dl. hvedemel
          • 2 tsk. stødt kanel
          • 2 tsk. bagepulver

          Glasur:

          • 500 g. flormelis
          • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (1 ½ æggehvide)
          • Rød frugtfarve eller konditorfarve
          • Gul frugtfarve eller konditorfarve

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 teske
          • 1 bagerist
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 3 røreskåle
          • 1 elpisker
          • 1 røreske
          • 1 springform
          • 1 glas
          • 2 dejskrabere

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tænd ovnen på 175 grader. Stil en bagerist i midten af ovnen.
          4. Skyl, og skræl gulerødderne. Tag et rivejern frem. Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.
          5. Tag en stor skål frem. Kom smør, brun farin og æg ned i skålen. Vask hænder. Pisk det sammen med en elpisker. Pisk i 5 minutter, til den brune farin er opløst. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hurtigt laver blødt smør.
          6. Tag en ny skål. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i skålen. Bland det sammen.
          7. Kom hvedemel, kanel og bagepulver i smørblandingen. Rør det sammen.
          8. Kom gulerødderne i skålen, og vend dem rundt i dejen.
          9. Smør en stor springform med smør, og hæld dejen over i formen.
          10. Kom kagen i ovnen, og bag den i 25 minutter.
          11. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om kagen er færdigbagt.
          12. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af. Gerne til dagen efter.
          13. Glasur: Tag en skål frem. Kom cirka 300 gram af flormelissen i skålen. Start med at røre 2 spiseskeer af æggehviden ned i flormelissen. Rør rundt med en dejskraber. Glasuren skal være tyk som en grød. Hvis du synes, at der skal mere æggehvide i, så kom kun lidt i ad gangen. Rør godt efter hver gang.
          14. Kom cirka 1 deciliter af glasuren i en sprøjtepose. Bind en knude på den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du bruger en sprøjtepose.
          15. Tag et glas frem. Kom cirka 1 spiseske rød farve og cirka 2 spiseskeer gul farve ned i glasset. Rør rundt. Nu er farven mørk orange. Hvis du gerne vil have, at glasuren kun skal være lidt orange, så rør lidt mere gul farve ned i glasset.
          16. Kom lidt efter lidt farven ned i glasuren i skålen. Rør rundt, indtil du har den ønskede farve. Rør herefter lidt mere flormelis i glasuren for igen at gøre den tyk som grød. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver spindelvævs-mønster i glasuren.
          17. Fordel nu den orange glasur ud over kagen med en kniv. Start med kun at bruge cirka 1 deciliter af glasuren. Kom mere på kagen, hvis du synes, der mangler.
          18. Klip nu et lille hul i sprøjteposen med den hvide glasur. Start fra midten af kagen med at lave et spindelvævsmønster med den hvide glasur. Tag derefter en lille spids kniv, og lav linjer i glasuren fra midten og ud ad. Husk kun at ’skære’ i glasuren og ikke ned i kagen. Fortsæt, indtil du har det mønster, du ønsker.
          19. Stil herefter kagen på køl, og server den efter cirka 10-15 minutter.