Hakkebøf med bearnaisesovs

Hakkebøf med bearnaisesovs

nightmare
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter

        Luksus-bøffen på vej til din mund! Med bagte kartofler og tøsefarvet-salat ved siden af. Så bliver det ikke meget bedre...

        Energi-indhold pr. portion
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 27

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 27

        Find alle ingredienserne frem.

        Bagte kartofler:

        • 1 kg bagekartofler

        Rødbedesalat:

        • 2 spsk. olie
        • 1 spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. sukker
        • 400 g. jordskokker
        • 250 g. rødbeder

        Hakkebøffer:

        • 500 g. hakket oksekød
        • 1 ½ tsk. salt
        • 2 knivspids peber
        • 10 g. smør
        • 1 spsk. olie

        Bearnaisesovs:

        • 125 g. smør
        • 1 skalotteløg
        • ½ dl. frisk estragon
        • ½ dl. hvidvinseddike
        • 2 æg
        • 1 citron
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 27

        Bagekartofler: Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 27

        Skrub kartoflerne godt. De skal ikke skrælles.

        • 1 kg. bagekartofler
      • Trin 5 af 27

        Skær et stort kryds i toppen af hver kartoffel med en lille skarp kniv. Læg kartoflerne med krydset opad på bagepladen.

      • Trin 6 af 27

        Bag kartoflerne i ovnen i cirka 1 ½ time, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.

      • Trin 7 af 27

        Rødbedesalat: Kom olie, eddike, salt, peber og sukker i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 2 spsk. olie
        • 1 spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. sukker
      • Trin 8 af 27

        Skrub jordskokkerne. Klik på videoen og se, hvordan du renser jordskokker. Riv dem på den grove side af et rivejern. Læg de revne jordskokker i dressingen med det samme, så de ikke bliver brune.

        • 400 g. jordskokker
      • Trin 9 af 27

        Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom dem ned i skålen med jordskokkerne.

        • 250 g. rødbeder
      • Trin 10 af 27

        Bland salaten sammen, og smag til med eddike, salt, peber og sukker.

      • Trin 11 af 27

        Hakkebøffer: Del kødet i 4-6 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).

        • 500 g. hakket oksekød
      • Trin 12 af 27

        Form hver portion til en hakkebøf. Drys med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.

        • 1 ½ tsk. salt
        • 2 knivspids peber
      • Trin 13 af 27

        Bearnaisesovs: Kom smørret op i en gryde, og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.

        • 125 g. smør
      • Trin 14 af 27

        Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 skalotteløg
      • Trin 15 af 27

        Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl. frisk estragon
      • Trin 16 af 27

        Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle helt ned.

        • ½ dl. hvidvinseddike
      • Trin 17 af 27

        Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.

        • 2 æg
      • Trin 18 af 27

        Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen med en håndmixer, til de er luftige. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.

      • Trin 19 af 27

        Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive lidt tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.

      • Trin 20 af 27

        Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen - meget lidt ad gangen. Pisk imens.

      • Trin 21 af 27

        Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • 1 citron
      • Trin 22 af 27

        Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.

      • Trin 23 af 27

        Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.

        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 24 af 27

        Hakkebøffer - fortsat: Kom smør og olie på en stegepande, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.

        • 10 g. smør
        • 1 spsk. olie
      • Trin 25 af 27

        Skru ned til lav varme. Lad bøfferne stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

      • Trin 26 af 27

        Bearnaisesovs - fortsat: Stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.

      • Trin 27 af 27

        Server hakkebøfferne med bearnaisesauce, bagte kartofler og rødbedesalat.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Luksus-bøffen på vej til din mund! Med bagte kartofler og tøsefarvet-salat ved siden af. Så bliver det ikke meget bedre...

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Bagte kartofler:

          • 1 kg bagekartofler

          Rødbedesalat:

          • 2 spsk. olie
          • 1 spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. sukker
          • 400 g. jordskokker
          • 250 g. rødbeder

          Hakkebøffer:

          • 500 g. hakket oksekød
          • 1 ½ tsk. salt
          • 2 knivspids peber
          • 10 g. smør
          • 1 spsk. olie

          Bearnaisesovs:

          • 125 g. smør
          • 1 skalotteløg
          • ½ dl. frisk estragon
          • ½ dl. hvidvinseddike
          • 2 æg
          • 1 citron
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 gaffel
          • 1 lille gryde
          • 1 decilitermål
          • 2 små skåle
          • 1 håndmixer
          • 1 citruspresser
          • 1 skærebræt
          • 1 piskeris
          • 1 stegepande
          • 1 paletkniv

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Bagekartofler: Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Skrub kartoflerne godt. De skal ikke skrælles.
          5. Skær et stort kryds i toppen af hver kartoffel med en lille skarp kniv. Læg kartoflerne med krydset opad på bagepladen.
          6. Bag kartoflerne i ovnen i cirka 1 ½ time, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.
          7. Rødbedesalat: Kom olie, eddike, salt, peber og sukker i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          8. Skrub jordskokkerne. Klik på videoen og se, hvordan du renser jordskokker. Riv dem på den grove side af et rivejern. Læg de revne jordskokker i dressingen med det samme, så de ikke bliver brune.
          9. Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom dem ned i skålen med jordskokkerne.
          10. Bland salaten sammen, og smag til med eddike, salt, peber og sukker.
          11. Hakkebøffer: Del kødet i 4-6 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).
          12. Form hver portion til en hakkebøf. Drys med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
          13. Bearnaisesovs: Kom smørret op i en gryde, og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.
          14. Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          15. Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          16. Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle helt ned.
          17. Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.
          18. Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen med en håndmixer, til de er luftige. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.
          19. Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive lidt tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.
          20. Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen - meget lidt ad gangen. Pisk imens.
          21. Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          22. Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.
          23. Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
          24. Hakkebøffer - fortsat: Kom smør og olie på en stegepande, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
          25. Skru ned til lav varme. Lad bøfferne stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
          26. Bearnaisesovs - fortsat: Stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.
          27. Server hakkebøfferne med bearnaisesauce, bagte kartofler og rødbedesalat.