Hakkebøf med bearnaisesovs
nightmareBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter
Luksus-bøffen på vej til din mund! Med bagte kartofler og tøsefarvet-salat ved siden af. Så bliver det ikke meget bedre...
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3669 kJ / 877 kcal
- Protein: 18 %
- Kulhydrat: 31 %
- Fedt: 51 %
- Heraf mættet fedt: 19,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Bagte kartofler:
- ½ kg. bagekartofler
Rødbedesalat:
- 1 spsk. olie
- ½ spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. sukker
- 200 g. jordskokker
- 125 g. rødbeder
Hakkebøffer:
- 250 g. hakket oksekød
- ¾ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 5 g. smør
- ½ spsk. olie
Bearnaisesovs:
- 65 g. smør
- ½ skalotteløg
- ¼ dl. frisk estragon
- ¼ dl. hvidvinseddike
- 1 æg
- ½ citron
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 gaffel
- 1 lille gryde
- 1 decilitermål
- 2 små skåle
- 1 håndmixer
- 1 citruspresser
- 1 skærebræt
- 1 piskeris
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 27
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 27
Find alle ingredienserne frem.
Bagte kartofler:
- ½ kg bagekartofler
Rødbedesalat:
- 1 spsk. olie
- ½ spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. sukker
- 200 g. jordskokker
- 125 g. rødbeder
Hakkebøffer:
- 250 g. hakket oksekød
- ¾ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 5 g. smør
- ½ spsk. olie
Bearnaisesovs:
- 65 g. smør
- ½ skalotteløg
- ¼ dl. frisk estragon
- ¼ dl. hvidvinseddike
- 1 æg
- ½ citron
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 3 af 27
Bagekartofler: Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 27
Skrub kartoflerne godt. De skal ikke skrælles.
- ½ kg. bagekartofler
- Trin 5 af 27
Skær et stort kryds i toppen af hver kartoffel med en lille skarp kniv. Læg kartoflerne med krydset opad på bagepladen.
- Trin 6 af 27
Bag kartoflerne i ovnen i cirka 1 ½ time, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.
- Trin 7 af 27
Rødbedesalat: Kom olie, eddike, salt, peber og sukker i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 1 spsk. olie
- ½ spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. sukker
- Trin 8 af 27
Skrub jordskokkerne. Klik på videoen og se, hvordan du renser jordskokker. Riv dem på den grove side af et rivejern. Læg de revne jordskokker i dressingen med det samme, så de ikke bliver brune.
- 200 g. jordskokker
- Trin 9 af 27
Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom dem ned i skålen med jordskokkerne.
- 125 g. rødbeder
- Trin 10 af 27
Bland salaten sammen, og smag til med eddike, salt, peber og sukker.
- Trin 11 af 27
Hakkebøffer: Del kødet i 2-4 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).
- 250 g. hakket oksekød
- Trin 12 af 27
Form hver portion til en hakkebøf. Drys med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
- ¾ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 13 af 27
Bearnaisesovs: Kom smørret op i en gryde, og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.
- 65 g. smør
- Trin 14 af 27
Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- ½ skalotteløg
- Trin 15 af 27
Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¼ dl. frisk estragon
- Trin 16 af 27
Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle helt ned.
- ¼ dl. hvidvinseddike
- Trin 17 af 27
Del ægget: Slå forsigtigt ægget mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.
- 1 æg
- Trin 18 af 27
Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen med en håndmixer, til de er luftige. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.
- Trin 19 af 27
Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive lidt tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.
- Trin 20 af 27
Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen - meget lidt ad gangen. Pisk imens.
- Trin 21 af 27
Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron
- Trin 22 af 27
Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.
- Trin 23 af 27
Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- Trin 24 af 27
Hakkebøffer - fortsat: Kom smør og olie på en stegepande, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
- 5 g. smør
- ½ spsk. olie
- Trin 25 af 27
Skru ned til lav varme. Lad bøfferne stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Trin 26 af 27
Bearnaisesovs - fortsat: Stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.
- Trin 27 af 27
Server hakkebøfferne med bearnaisesauce, bagte kartofler og rødbedesalat.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Luksus-bøffen på vej til din mund! Med bagte kartofler og tøsefarvet-salat ved siden af. Så bliver det ikke meget bedre...
Du skal bruge
Ingredienser
Bagte kartofler:
- ½ kg bagekartofler
Rødbedesalat:
- 1 spsk. olie
- ½ spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
- ½ tsk. salt
- ½ knivspids peber
- ¼ tsk. sukker
- 200 g. jordskokker
- 125 g. rødbeder
Hakkebøffer:
- 250 g. hakket oksekød
- ¾ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 5 g. smør
- ½ spsk. olie
Bearnaisesovs:
- 65 g. smør
- ½ skalotteløg
- ¼ dl. frisk estragon
- ¼ dl. hvidvinseddike
- 1 æg
- ½ citron
- ¼ tsk. salt
- ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 gaffel
- 1 lille gryde
- 1 decilitermål
- 2 små skåle
- 1 håndmixer
- 1 citruspresser
- 1 skærebræt
- 1 piskeris
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bagekartofler: Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Skrub kartoflerne godt. De skal ikke skrælles.
- Skær et stort kryds i toppen af hver kartoffel med en lille skarp kniv. Læg kartoflerne med krydset opad på bagepladen.
- Bag kartoflerne i ovnen i cirka 1 ½ time, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.
- Rødbedesalat: Kom olie, eddike, salt, peber og sukker i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Skrub jordskokkerne. Klik på videoen og se, hvordan du renser jordskokker. Riv dem på den grove side af et rivejern. Læg de revne jordskokker i dressingen med det samme, så de ikke bliver brune.
- Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom dem ned i skålen med jordskokkerne.
- Bland salaten sammen, og smag til med eddike, salt, peber og sukker.
- Hakkebøffer: Del kødet i 2-4 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).
- Form hver portion til en hakkebøf. Drys med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
- Bearnaisesovs: Kom smørret op i en gryde, og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.
- Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle helt ned.
- Del ægget: Slå forsigtigt ægget mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.
- Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen med en håndmixer, til de er luftige. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.
- Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive lidt tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.
- Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen - meget lidt ad gangen. Pisk imens.
- Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.
- Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Hakkebøffer - fortsat: Kom smør og olie på en stegepande, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
- Skru ned til lav varme. Lad bøfferne stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Bearnaisesovs - fortsat: Stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.
- Server hakkebøfferne med bearnaisesauce, bagte kartofler og rødbedesalat.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter
Luksus-bøffen på vej til din mund! Med bagte kartofler og tøsefarvet-salat ved siden af. Så bliver det ikke meget bedre...
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3669 kJ / 877 kcal
- Protein: 18 %
- Kulhydrat: 31 %
- Fedt: 51 %
- Heraf mættet fedt: 19,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Bagte kartofler:
- 1 kg. bagekartofler
Rødbedesalat:
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. sukker
- 400 g. jordskokker
- 250 g. rødbeder
Hakkebøffer:
- 500 g. hakket oksekød
- 1 ½ tsk. salt
- 2 knidspids peber
- 10 g. smør
- 1 spsk. olie
Bearnaisesovs:
- 125 g. smør
- 1 skalotteløg
- ½ dl. frisk estragon
- ½ dl. hvidvinseddike
- 2 æg
- 1 citron
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 gaffel
- 1 lille gryde
- 1 decilitermål
- 2 små skåle
- 1 håndmixer
- 1 citruspresser
- 1 skærebræt
- 1 piskeris
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 27
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 27
Find alle ingredienserne frem.
Bagte kartofler:
- 1 kg bagekartofler
Rødbedesalat:
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. sukker
- 400 g. jordskokker
- 250 g. rødbeder
Hakkebøffer:
- 500 g. hakket oksekød
- 1 ½ tsk. salt
- 2 knivspids peber
- 10 g. smør
- 1 spsk. olie
Bearnaisesovs:
- 125 g. smør
- 1 skalotteløg
- ½ dl. frisk estragon
- ½ dl. hvidvinseddike
- 2 æg
- 1 citron
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 3 af 27
Bagekartofler: Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 27
Skrub kartoflerne godt. De skal ikke skrælles.
- 1 kg. bagekartofler
- Trin 5 af 27
Skær et stort kryds i toppen af hver kartoffel med en lille skarp kniv. Læg kartoflerne med krydset opad på bagepladen.
- Trin 6 af 27
Bag kartoflerne i ovnen i cirka 1 ½ time, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.
- Trin 7 af 27
Rødbedesalat: Kom olie, eddike, salt, peber og sukker i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. sukker
- Trin 8 af 27
Skrub jordskokkerne. Klik på videoen og se, hvordan du renser jordskokker. Riv dem på den grove side af et rivejern. Læg de revne jordskokker i dressingen med det samme, så de ikke bliver brune.
- 400 g. jordskokker
- Trin 9 af 27
Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom dem ned i skålen med jordskokkerne.
- 250 g. rødbeder
- Trin 10 af 27
Bland salaten sammen, og smag til med eddike, salt, peber og sukker.
- Trin 11 af 27
Hakkebøffer: Del kødet i 4-6 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).
- 500 g. hakket oksekød
- Trin 12 af 27
Form hver portion til en hakkebøf. Drys med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
- 1 ½ tsk. salt
- 2 knivspids peber
- Trin 13 af 27
Bearnaisesovs: Kom smørret op i en gryde, og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.
- 125 g. smør
- Trin 14 af 27
Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 skalotteløg
- Trin 15 af 27
Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ dl. frisk estragon
- Trin 16 af 27
Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle helt ned.
- ½ dl. hvidvinseddike
- Trin 17 af 27
Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.
- 2 æg
- Trin 18 af 27
Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen med en håndmixer, til de er luftige. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.
- Trin 19 af 27
Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive lidt tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.
- Trin 20 af 27
Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen - meget lidt ad gangen. Pisk imens.
- Trin 21 af 27
Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 citron
- Trin 22 af 27
Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.
- Trin 23 af 27
Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 24 af 27
Hakkebøffer - fortsat: Kom smør og olie på en stegepande, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
- 10 g. smør
- 1 spsk. olie
- Trin 25 af 27
Skru ned til lav varme. Lad bøfferne stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Trin 26 af 27
Bearnaisesovs - fortsat: Stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.
- Trin 27 af 27
Server hakkebøfferne med bearnaisesauce, bagte kartofler og rødbedesalat.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Luksus-bøffen på vej til din mund! Med bagte kartofler og tøsefarvet-salat ved siden af. Så bliver det ikke meget bedre...
Du skal bruge
Ingredienser
Bagte kartofler:
- 1 kg bagekartofler
Rødbedesalat:
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. sukker
- 400 g. jordskokker
- 250 g. rødbeder
Hakkebøffer:
- 500 g. hakket oksekød
- 1 ½ tsk. salt
- 2 knivspids peber
- 10 g. smør
- 1 spsk. olie
Bearnaisesovs:
- 125 g. smør
- 1 skalotteløg
- ½ dl. frisk estragon
- ½ dl. hvidvinseddike
- 2 æg
- 1 citron
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 gaffel
- 1 lille gryde
- 1 decilitermål
- 2 små skåle
- 1 håndmixer
- 1 citruspresser
- 1 skærebræt
- 1 piskeris
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bagekartofler: Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Skrub kartoflerne godt. De skal ikke skrælles.
- Skær et stort kryds i toppen af hver kartoffel med en lille skarp kniv. Læg kartoflerne med krydset opad på bagepladen.
- Bag kartoflerne i ovnen i cirka 1 ½ time, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.
- Rødbedesalat: Kom olie, eddike, salt, peber og sukker i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Skrub jordskokkerne. Klik på videoen og se, hvordan du renser jordskokker. Riv dem på den grove side af et rivejern. Læg de revne jordskokker i dressingen med det samme, så de ikke bliver brune.
- Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom dem ned i skålen med jordskokkerne.
- Bland salaten sammen, og smag til med eddike, salt, peber og sukker.
- Hakkebøffer: Del kødet i 4-6 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).
- Form hver portion til en hakkebøf. Drys med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
- Bearnaisesovs: Kom smørret op i en gryde, og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.
- Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle helt ned.
- Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med det andet æg. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.
- Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen med en håndmixer, til de er luftige. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.
- Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive lidt tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.
- Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen - meget lidt ad gangen. Pisk imens.
- Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.
- Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Hakkebøffer - fortsat: Kom smør og olie på en stegepande, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
- Skru ned til lav varme. Lad bøfferne stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Bearnaisesovs - fortsat: Stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.
- Server hakkebøfferne med bearnaisesauce, bagte kartofler og rødbedesalat.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 time og 30 minutter
Luksus-bøffen på vej til din mund! Med bagte kartofler og tøsefarvet-salat ved siden af. Så bliver det ikke meget bedre...
Energi-indhold pr. portion- Energi: 3669 kJ / 877 kcal
- Protein: 18 %
- Kulhydrat: 31 %
- Fedt: 51 %
- Heraf mættet fedt: 19,0 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Bagte kartofler:
- 1 ½ kg. bagekartofler
Rødbedesalat:
- 3 spsk. olie
- 1 ½ spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ tsk. sukker
- 600 g. jordskokker
- 375 g. rødbeder
Hakkebøffer:
- 750 g. hakket oksekød
- 2 ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. olie
Bearnaisesovs:
- 190 g. smør
- 1 ½ skalotteløg
- ¾ dl. frisk estragon
- ¾ dl. hvidvinseddike
- 3 æg
- 1 ½ citron
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 gaffel
- 1 lille gryde
- 1 decilitermål
- 2 små skåle
- 1 håndmixer
- 1 citruspresser
- 1 skærebræt
- 1 piskeris
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Trin 1 af 20
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 20
Find alle ingredienserne frem.
Bagte kartofler:
- 1 ½ kg bagekartofler
Rødbedesalat:
- 3 spsk. olie
- 1 ½ spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ tsk. sukker
- 600 g. jordskokker
- 375 g. rødbeder
Hakkebøffer:
- 750 g. hakket oksekød
- 2 ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. olie
Bearnaisesovs:
- 190 g. smør
- 1 ½ skalotteløg
- ¾ dl. frisk estragon
- ¾ dl. hvidvinseddike
- 3 æg
- 1 ½ citron
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 3 af 20
Bagekartofler: Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 20
Skrub kartoflerne godt. De skal ikke skrælles.
- 1 ½ kg. bagekartofler
- Trin 5 af 20
Skær et stort kryds i toppen af hver kartoffel med en lille skarp kniv. Læg kartoflerne med krydset opad på bagepladen.
- Trin 6 af 20
Bag kartoflerne i ovnen i cirka 1 ½ time, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.
- Trin 7 af 20
Rødbedesalat: Kom olie, eddike, salt, peber og sukker i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 3 spsk. olie
- 1 ½ spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ tsk. sukker
- Trin 8 af 20
Skrub jordskokkerne. Klik på videoen og se, hvordan du renser jordskokker. Riv dem på den grove side af et rivejern. Læg de revne jordskokker i dressingen med det samme, så de ikke bliver brune.
- 600 g. jordskokker
- Trin 9 af 20
Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom dem ned i skålen med jordskokkerne.
- 375 g. rødbeder
- Trin 10 af 20
Bland salaten sammen, og smag til med eddike, salt, peber og sukker.
- Trin 11 af 20
Hakkebøffer: Del kødet i 6-8 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).
- 750 g. hakket oksekød
- Trin 12 af 20
Form hver portion til en hakkebøf. Drys med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
- 2 ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- Trin 13 af 20
Bearnaisesovs: Kom smørret op i en gryde, og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.
- 190 g. smør
- Trin 14 af 20
Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- 1 ½ skalotteløg
- Trin 15 af 20
Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ¾ dl. frisk estragon
- Trin 16 af 20
Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle helt ned.
- ¾ dl. hvidvinseddike
- Trin 17 af 20
Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.
- 3 æg
- Trin 18 af 20
Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen med en håndmixer, til de er luftige. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.
- Trin 19 af 20
Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive lidt tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.
- Trin 20 af 20
Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen - meget lidt ad gangen. Pisk imens.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Luksus-bøffen på vej til din mund! Med bagte kartofler og tøsefarvet-salat ved siden af. Så bliver det ikke meget bedre...
Du skal bruge
Ingredienser
Bagte kartofler:
- 1 ½ kg bagekartofler
Rødbedesalat:
- 3 spsk. olie
- 1 ½ spsk. eddike med smag, f.eks. æbleeddike
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- ¾ tsk. sukker
- 600 g. jordskokker
- 375 g. rødbeder
Hakkebøffer:
- 750 g. hakket oksekød
- 2 ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. olie
Bearnaisesovs:
- 190 g. smør
- 1 ½ skalotteløg
- ¾ dl. frisk estragon
- ¾ dl. hvidvinseddike
- 3 æg
- 1 ½ citron
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
Køkkenredskaber
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 lille skarp kniv
- 1 stor skål
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 gaffel
- 1 lille gryde
- 1 decilitermål
- 2 små skåle
- 1 håndmixer
- 1 citruspresser
- 1 skærebræt
- 1 piskeris
- 1 stegepande
- 1 paletkniv
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Bagekartofler: Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
- Skrub kartoflerne godt. De skal ikke skrælles.
- Skær et stort kryds i toppen af hver kartoffel med en lille skarp kniv. Læg kartoflerne med krydset opad på bagepladen.
- Bag kartoflerne i ovnen i cirka 1 ½ time, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.
- Rødbedesalat: Kom olie, eddike, salt, peber og sukker i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Skrub jordskokkerne. Klik på videoen og se, hvordan du renser jordskokker. Riv dem på den grove side af et rivejern. Læg de revne jordskokker i dressingen med det samme, så de ikke bliver brune.
- Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern. Klik på videoen og se, hvordan du bruger et rivejern. Kom dem ned i skålen med jordskokkerne.
- Bland salaten sammen, og smag til med eddike, salt, peber og sukker.
- Hakkebøffer: Del kødet i 6-8 lige store portioner (afhængig af, hvor mange bøffer, du vil lave).
- Form hver portion til en hakkebøf. Drys med salt og peber. Klik på videoen og se, hvordan du former hakkebøffer.
- Bearnaisesovs: Kom smørret op i en gryde, og smelt det ved lav varme. Det må ikke blive brunt eller bruse. Tag smørret af varmen, og stil det til side.
- Pil skalotteløget, og hak det fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl estragonen, og dup den tør i et rent viskestykke. Pluk bladene af, og hak dem fint. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Bring hvidvinseddike, hakket løg og halvdelen af estragonen i kog i en lille gryde. Lad det koge ind, til der er cirka 2 spiseskefulde tilbage. Lad dem køle helt ned.
- Del æggene: Slå forsigtigt et æg mod kanten af en lille skål. Lad æggehviden løbe ned i den lille skål. Kom æggeblommen i en mellemstor skål. Gentag med de andre æg. Klik på videoen og se, hvordan du deler æg i hvider og blommer.
- Du skal ikke bruge æggehviderne. Pisk æggeblommerne sammen med en håndmixer, til de er luftige. Tilsæt den indkogte eddikeblanding lidt ad gangen, mens du pisker godt.
- Varm æggeblandingen op over vandbad, indtil den begynder at blive lidt tykkere. Pisk imens. Klik på videoen og se, hvordan du laver et vandbad.
- Tag skålen væk fra varmen. Hæld forsigtigt smeltet smør i æggemassen - meget lidt ad gangen. Pisk imens.
- Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.
- Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Hakkebøffer - fortsat: Kom smør og olie på en stegepande, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
- Skru ned til lav varme. Lad bøfferne stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Bearnaisesovs - fortsat: Stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.
- Server hakkebøfferne med bearnaisesauce, bagte kartofler og rødbedesalat.
- Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Trin 2 af 8
Kom citronsaften i sovsen lidt ad gangen. Gem lidt, til du skal smage sovsen til.
- Trin 3 af 8
Kom hakket estragon i saucen, og vend rundt. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- ¾ tsk. salt
- 1 ½ knivspids peber
- Trin 4 af 8
Hakkebøffer - fortsat: Kom smør og olie på en stegepande, og varm op, til smørret er smeltet og bruset af. Klik på videoen og se, hvordan du steger hakkebøffer.
- 15 g. smør
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 5 af 8
Skru ned til lav varme. Lad bøfferne stege i 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
- Trin 6 af 8
Bearnaisesovs - fortsat: Stil skålen med sovs tilbage i vandbadet for at varme sovsen lidt op. Den må ikke blive for varm, for så skiller den.
- Trin 7 af 8
Server hakkebøfferne med bearnaisesauce, bagte kartofler og rødbedesalat.
- Trin 8 af 8
Pres citronen. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 ½ citron
-