Gullash med grøntsager

Gullash med grøntsager

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag. Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid. Så flot klimavalg!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2255 kJ / 539 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 60 %
        • Fedt: 28 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        Gullash-suppe:

        • 1 fed hvidløg
        • ½ løg
        • ½ squash (ca. 125 g.)
        • 1 gulerødder
        • 300 g. hvidkål
        • ¼ citron
        • Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
        • 1 spsk. olie
        • ½ tsk. spidskommen
        • ½ spsk. paprika
        • 1 knivspids muskatnød
        • 3 spsk. tomatpuré
        • ½ L. vand
        • ½ grøntsags-bouillonterning
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Tilbehør:

        • 1 dl. creme fraiche 
        • ½ groft fuldkornsbrød 
      • Trin 3 af 15

        Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.

        •  1 fed hvidløg
        • ½ løg
      • Trin 4 af 15

        Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

        • ½ squash (ca. 125 g.)
      • Trin 5 af 15

        Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

        •  1 gulerødder
      • Trin 6 af 15

        Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skære hvidkål i tynde strimler.

        • 300 g. hvidkål
      • Trin 7 af 15

        Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron
      • Trin 8 af 15

        Åbn brikken med hakkede tomater.

        • Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
      • Trin 9 af 15

        Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 10 af 15

        Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.

      • Trin 11 af 15

        Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.

        • ½ tsk. spidskommen
        • ½ spsk. paprika
        • 1 knivspids muskatnød
        • 3 spsk. tomatpuré
      • Trin 12 af 15

        Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.

        • ½ L. vand
        • ½ grøntsags-bouillonterning
        • ½ tsk. salt
        • 1 knivspids peber

         

      • Trin 13 af 15

        Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.

      • Trin 14 af 15

        Smag retten til med salt, peber og citronsaft.

      • Trin 15 af 15

        Varm brødet og server med cremefraiche til.

        • 1 dl. creme fraiche 
        • ½ groft fuldkornsbrød 
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag. Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid. Så flot klimavalg!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Gullash-suppe: 

          • 1 fed hvidløg
          • ½ løg
          • ½ squash (ca. 125 g.)
          • 1 gulerødder
          • 300 g. hvidkål
          • ¼ citron
          • Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
          • 1 spsk. olie
          • ½ tsk. spidskommen
          • ½ spsk. paprika
          • 1 knivspids muskatnød
          • 3 spsk. tomatpuré
          • ½ L. vand
          • ½ grøntsags-bouillonterning
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Tilbehør:

          • 1 dl. creme fraiche 
          • ½ groft fuldkornsbrød

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt 
          • 1 spiseske 
          • 1 teske 
          • 1 decilitermål 
          • 1 skærebræt 
          • 1 stor skarp kniv 
          • 1 citruspresser
          • 1 stor gryde med låg 
          • 1 grydeske 

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
          4. Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
          5. Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
          6. Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skære hvidkål i tynde strimler.
          7. Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          8. Åbn brikken med hakkede tomater.
          9. Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.
          10. Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.
          11. Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.
          12. Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.
          13. Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.
          14. Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
          15. Varm brødet og server med cremefraiche til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag. Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid. Så flot klimavalg!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2255 kJ / 539 kcal
            • Protein: 12 %
            • Kulhydrat: 60 %
            • Fedt: 28 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 15

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 15

            Find alle ingredienserne frem.

            Gullash-suppe: 

            • 2 fed hvidløg
            • 1 løg
            • 1 squash (ca. 250 g.)
            • 2 gulerødder
            • 300 g. hvidkål
            • ½ citron
            • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
            • 2 spsk. olie
            • 1 tsk. spidskommen
            • 1 spsk. paprika
            • ½ tsk. muskatnød
            • 6 spsk. tomatpuré
            • 1 L. vand
            • 1 grøntsags-bouillonterning
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Tilbehør:

            • 2 dl. creme fraiche 
            • 1 groft fuldkornsbrød 
          • Trin 3 af 15

            Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.

            • 2 fed hvidløg
            • 1 løg
          • Trin 4 af 15

            Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

            • 1 squash (ca. 250 g.)
          • Trin 5 af 15

            Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

            • 2 gulerødder

             

          • Trin 6 af 15

            Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skære hvidkål i tynde strimler.

            • 300 g. hvidkål

             

          • Trin 7 af 15

            Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron

             

          • Trin 8 af 15

            Åbn brikken med hakkede tomater.

            • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
          • Trin 9 af 15

            Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 10 af 15

            Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.

          • Trin 11 af 15

            Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.

            • 1 tsk. spidskommen
            • 1 spsk. paprika
            • ½ tsk. muskatnød
            • 6 spsk. tomatpuré
          • Trin 12 af 15

            Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.

            • 1 L. vand
            • 1 grøntsags-bouillonterning
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 13 af 15

            Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.

          • Trin 14 af 15

            Smag retten til med salt, peber og citronsaft.

          • Trin 15 af 15

            Varm brødet og server med cremefraiche til.

            • 2 dl. creme fraiche 
            • 1 groft fuldkornsbrød 
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag. Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid. Så flot klimavalg!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Gullash-suppe: 

              • 2 fed hvidløg
              • 1 løg
              • 1 squash (ca. 250 g.)
              • 2 gulerødder
              • 300 g. hvidkål
              • ½ citron
              • Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
              • 2 spsk. olie
              • 1 tsk. spidskommen
              • 1 spsk. paprika
              • ½ tsk. muskatnød
              • 6 spsk. tomatpuré
              • 1 L. vand
              • 1 grøntsags-bouillonterning
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Tilbehør:

              • 2 dl. creme fraiche 
              • 1 groft fuldkornsbrød

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt 
              • 1 spiseske 
              • 1 teske 
              • 1 decilitermål 
              • 1 skærebræt 
              • 1 stor skarp kniv 
              • 1 citruspresser
              • 1 stor gryde med låg 
              • 1 grydeske 

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
              4. Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
              5. Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
              6. Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skære hvidkål i tynde strimler.
              7. Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              8. Åbn brikken med hakkede tomater.
              9. Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.
              10. Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.
              11. Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.
              12. Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.
              13. Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.
              14. Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
              15. Varm brødet og server med cremefraiche til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag. Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid. Så flot klimavalg!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2255 kJ / 539 kcal
                • Protein: 12 %
                • Kulhydrat: 60 %
                • Fedt: 28 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 15

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 15

                Find alle ingredienserne frem.

                Gullash-suppe: 

                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ løg
                • 1 ½ squash (ca. 375 g.)
                • 3 gulerødder
                • 500 g. hvidkål
                • 1 citron
                • Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
                • 3 spsk. olie
                • 1 ½ tsk. spidskommen
                • 1 ½ spsk. paprika
                • 1 tsk. muskatnød
                • 8 spsk. tomatpuré
                • 1 ½ L. vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. peber

                Tilbehør:

                • 3 dl. creme fraiche 
                • 1 ½ groft fuldkornsbrød 
              • Trin 3 af 15

                Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.

                • 3 fed hvidløg
                • 1 ½ løg
              • Trin 4 af 15

                Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

                • 1 ½ squash (ca. 375 g.)
              • Trin 5 af 15

                Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.

                •  3 gulerødder
              • Trin 6 af 15

                Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skære hvidkål i tynde strimler.

                •  500 g. hvidkål
              • Trin 7 af 15

                Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • 1 citron
              • Trin 8 af 15

                Åbn brikkerne med hakkede tomater.

                • Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
              • Trin 9 af 15

                Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.

                •  3 spsk. olie
              • Trin 10 af 15

                Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.

              • Trin 11 af 15

                Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.

                • 1 ½ tsk. spidskommen
                • 1 ½ spsk. paprika
                • 1 tsk. muskatnød
                • 8 spsk. tomatpuré
              • Trin 12 af 15

                Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.

                •  1 ½ L. vand
                • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. peber
              • Trin 13 af 15

                Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.

              • Trin 14 af 15

                Smag retten til med salt, peber og citronsaft.

              • Trin 15 af 15

                Varm brødet og server med cremefraiche til.

                • 3 dl. creme fraiche 
                • 1 ½ groft fuldkornsbrød 

                 

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag. Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid. Så flot klimavalg!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Gullash-suppe: 

                  • 3 fed hvidløg
                  • 1 ½ løg
                  • 1 ½ squash (ca. 375 g.)
                  • 3 gulerødder
                  • 500 g. hvidkål
                  • 1 citron
                  • Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
                  • 3 spsk. olie
                  • 1 ½ tsk. spidskommen
                  • 1 ½ spsk. paprika
                  • 1 tsk. muskatnød
                  • 8 spsk. tomatpuré
                  • 1 ½ L. vand
                  • 1 ½ grøntsags-bouillonterning
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 tsk. peber

                  Tilbehør:

                  • 3 dl. creme fraiche 
                  • 1 ½ groft fuldkornsbrød 

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt 
                  • 1 spiseske 
                  • 1 teske 
                  • 1 decilitermål 
                  • 1 skærebræt 
                  • 1 stor skarp kniv 
                  • 1 citruspresser
                  • 1 stor gryde med låg 
                  • 1 grydeske 

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
                  4. Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
                  5. Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
                  6. Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skære hvidkål i tynde strimler.
                  7. Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  8. Åbn brikkerne med hakkede tomater.
                  9. Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.
                  10. Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.
                  11. Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.
                  12. Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.
                  13. Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.
                  14. Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
                  15. Varm brødet og server med cremefraiche til.