Gullash med grøntsager
easyBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag. Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid. Så flot klimavalg!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2255 kJ / 539 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 28 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Gullash-suppe:
- 1 fed hvidløg
- ½ løg
- ½ squash (ca. 125 g.)
- 1 gulerødder
- 300 g. hvidkål
- ¼ citron
- Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. spidskommen
- ½ spsk. paprika
- 1 knivspids muskatnød
- 3 spsk. tomatpuré
- ½ L. vand
- ½ grøntsags-bouillonterning
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 1 dl. creme fraiche
- ½ groft fuldkornsbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 stor gryde med låg
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
Gullash-suppe:
- 1 fed hvidløg
- ½ løg
- ½ squash (ca. 125 g.)
- 1 gulerødder
- 300 g. hvidkål
- ¼ citron
- Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. spidskommen
- ½ spsk. paprika
- 1 knivspids muskatnød
- 3 spsk. tomatpuré
- ½ L. vand
- ½ grøntsags-bouillonterning
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 1 dl. creme fraiche
- ½ groft fuldkornsbrød
- Trin 3 af 15
Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
- 1 fed hvidløg
- ½ løg
- Trin 4 af 15
Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- ½ squash (ca. 125 g.)
- Trin 5 af 15
Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- 1 gulerødder
- Trin 6 af 15
Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skære hvidkål i tynde strimler.
- 300 g. hvidkål
- Trin 7 af 15
Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¼ citron
- Trin 8 af 15
Åbn brikken med hakkede tomater.
- Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
- Trin 9 af 15
Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.
- 1 spsk. olie
- Trin 10 af 15
Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.
- Trin 11 af 15
Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.
- ½ tsk. spidskommen
- ½ spsk. paprika
- 1 knivspids muskatnød
- 3 spsk. tomatpuré
- Trin 12 af 15
Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.
- ½ L. vand
- ½ grøntsags-bouillonterning
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 13 af 15
Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.
- Trin 14 af 15
Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
- Trin 15 af 15
Varm brødet og server med cremefraiche til.
- 1 dl. creme fraiche
- ½ groft fuldkornsbrød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag. Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid. Så flot klimavalg!
Du skal bruge
Ingredienser
Gullash-suppe:
- 1 fed hvidløg
- ½ løg
- ½ squash (ca. 125 g.)
- 1 gulerødder
- 300 g. hvidkål
- ¼ citron
- Ca. 200 g. hakkede tomater (½ brik/dåse)
- 1 spsk. olie
- ½ tsk. spidskommen
- ½ spsk. paprika
- 1 knivspids muskatnød
- 3 spsk. tomatpuré
- ½ L. vand
- ½ grøntsags-bouillonterning
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 1 dl. creme fraiche
- ½ groft fuldkornsbrød
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 stor gryde med låg
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
- Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skære hvidkål i tynde strimler.
- Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Åbn brikken med hakkede tomater.
- Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.
- Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.
- Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.
- Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.
- Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.
- Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
- Varm brødet og server med cremefraiche til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag. Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid. Så flot klimavalg!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2255 kJ / 539 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 28 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Gullash-suppe:
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 squash (ca. 250 g.)
- 2 gulerødder
- 300 g. hvidkål
- ½ citron
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. spidskommen
- 1 spsk. paprika
- ½ tsk. muskatnød
- 6 spsk. tomatpuré
- 1 L. vand
- 1 grøntsags-bouillonterning
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 2 dl. creme fraiche
- 1 groft fuldkornsbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 stor gryde med låg
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
Gullash-suppe:
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 squash (ca. 250 g.)
- 2 gulerødder
- 300 g. hvidkål
- ½ citron
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. spidskommen
- 1 spsk. paprika
- ½ tsk. muskatnød
- 6 spsk. tomatpuré
- 1 L. vand
- 1 grøntsags-bouillonterning
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 2 dl. creme fraiche
- 1 groft fuldkornsbrød
- Trin 3 af 15
Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- Trin 4 af 15
Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- 1 squash (ca. 250 g.)
- Trin 5 af 15
Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- 2 gulerødder
- Trin 6 af 15
Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skære hvidkål i tynde strimler.
- 300 g. hvidkål
- Trin 7 af 15
Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron
- Trin 8 af 15
Åbn brikken med hakkede tomater.
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- Trin 9 af 15
Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.
- 2 spsk. olie
- Trin 10 af 15
Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.
- Trin 11 af 15
Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.
- 1 tsk. spidskommen
- 1 spsk. paprika
- ½ tsk. muskatnød
- 6 spsk. tomatpuré
- Trin 12 af 15
Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.
- 1 L. vand
- 1 grøntsags-bouillonterning
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- Trin 13 af 15
Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.
- Trin 14 af 15
Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
- Trin 15 af 15
Varm brødet og server med cremefraiche til.
- 2 dl. creme fraiche
- 1 groft fuldkornsbrød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag. Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid. Så flot klimavalg!
Du skal bruge
Ingredienser
Gullash-suppe:
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 squash (ca. 250 g.)
- 2 gulerødder
- 300 g. hvidkål
- ½ citron
- Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. spidskommen
- 1 spsk. paprika
- ½ tsk. muskatnød
- 6 spsk. tomatpuré
- 1 L. vand
- 1 grøntsags-bouillonterning
- ½ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør:
- 2 dl. creme fraiche
- 1 groft fuldkornsbrød
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 stor gryde med låg
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
- Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skære hvidkål i tynde strimler.
- Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Åbn brikken med hakkede tomater.
- Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.
- Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.
- Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.
- Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.
- Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.
- Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
- Varm brødet og server med cremefraiche til.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag. Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid. Så flot klimavalg!
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2255 kJ / 539 kcal
- Protein: 12 %
- Kulhydrat: 60 %
- Fedt: 28 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Gullash-suppe:
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ løg
- 1 ½ squash (ca. 375 g.)
- 3 gulerødder
- 500 g. hvidkål
- 1 citron
- Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
- 3 spsk. olie
- 1 ½ tsk. spidskommen
- 1 ½ spsk. paprika
- 1 tsk. muskatnød
- 8 spsk. tomatpuré
- 1 ½ L. vand
- 1 ½ grøntsags-bouillonterning
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Tilbehør:
- 3 dl. creme fraiche
- 1 ½ groft fuldkornsbrød
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 stor gryde med låg
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
Gullash-suppe:
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ løg
- 1 ½ squash (ca. 375 g.)
- 3 gulerødder
- 500 g. hvidkål
- 1 citron
- Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
- 3 spsk. olie
- 1 ½ tsk. spidskommen
- 1 ½ spsk. paprika
- 1 tsk. muskatnød
- 8 spsk. tomatpuré
- 1 ½ L. vand
- 1 ½ grøntsags-bouillonterning
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Tilbehør:
- 3 dl. creme fraiche
- 1 ½ groft fuldkornsbrød
- Trin 3 af 15
Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ løg
- Trin 4 af 15
Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- 1 ½ squash (ca. 375 g.)
- Trin 5 af 15
Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- 3 gulerødder
- Trin 6 af 15
Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skære hvidkål i tynde strimler.
- 500 g. hvidkål
- Trin 7 af 15
Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- 1 citron
- Trin 8 af 15
Åbn brikkerne med hakkede tomater.
- Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
- Trin 9 af 15
Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.
- 3 spsk. olie
- Trin 10 af 15
Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.
- Trin 11 af 15
Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.
- 1 ½ tsk. spidskommen
- 1 ½ spsk. paprika
- 1 tsk. muskatnød
- 8 spsk. tomatpuré
- Trin 12 af 15
Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.
- 1 ½ L. vand
- 1 ½ grøntsags-bouillonterning
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- Trin 13 af 15
Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.
- Trin 14 af 15
Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
- Trin 15 af 15
Varm brødet og server med cremefraiche til.
- 3 dl. creme fraiche
- 1 ½ groft fuldkornsbrød
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Super lækker vinterret! Fuld af god varme og masser af smag. Gullash med grøntsager giver cirka 0,7 kg CO2/kg måltid. Så flot klimavalg!
Du skal bruge
Ingredienser
Gullash-suppe:
- 3 fed hvidløg
- 1 ½ løg
- 1 ½ squash (ca. 375 g.)
- 3 gulerødder
- 500 g. hvidkål
- 1 citron
- Ca. 600 g. hakkede tomater (1 ½ brik/dåse)
- 3 spsk. olie
- 1 ½ tsk. spidskommen
- 1 ½ spsk. paprika
- 1 tsk. muskatnød
- 8 spsk. tomatpuré
- 1 ½ L. vand
- 1 ½ grøntsags-bouillonterning
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Tilbehør:
- 3 dl. creme fraiche
- 1 ½ groft fuldkornsbrød
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 decilitermål
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 stor gryde med låg
- 1 grydeske
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg fint.
- Skyl squashen. Skær den i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Skræl gulerødderne og skyl dem. Skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter.
- Fjern hvidkålens yderste blade og smid dem ud. Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler. Klik på videoen og se, hvordan du skære hvidkål i tynde strimler.
- Skær citronen over, og pres saften ud af den. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Åbn brikkerne med hakkede tomater.
- Varm olien i en stor gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits dem i cirka 2 minutter.
- Kom gulerødder, hvidkål og squash i gryden, og svits i 2 minutter mere.
- Kom spidskommen, paprika, muskatnød og tomatpuré i gryden og lad det svitse med i cirka 1 minut.
- Kom hakkede tomater, citronsaft, vand, grøntsags-bouillon-terning, salt og peber i gryden og rør rundt.
- Bring det i kog, mens du rører rundt. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Kom mere vand i, hvis du synes, den er blevet for tyk.
- Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
- Varm brødet og server med cremefraiche til.
-