- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Gullasch-suppe
Gullasch-suppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Kan suppe være lidt kedeligt? Ja. Er den her suppe kedelig? Næ. Så den skulle du tage at smide i en gryde og slubre i dig :-) Gullash-suppe giver cirka 20 kg CO2/kg måltid. Det er 20 gange mere CO2 end rød linsesuppe. Så prøv den også!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gullasch-suppe
Suppe:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 peberfrugter
3 peberfrugter
1 peberfrugt
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
75 g. bladselleri
110 g. bladselleri
40 g. bladselleri
75 g. bacon
110 g. bacon
40 g. bacon
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
500 g. oksekød i tern
750 g. oksekød i tern
250 g. oksekød i tern
2 spsk. paprika
3 spsk. paprika
1 spsk. paprika
4 spsk. tomatpuré
6 spsk. tomatpuré
2 spsk. tomatpuré
1 terning oksebouillon
1 ½ terning oksebouillon
1 L. vand
1 ½ L. vand
½ L. vand
1 dl. fløde
1 ½ dl. fløde
½ dl. fløde
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
Tilbehør:
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
100 g. fetaost
150 g. fetaost
50 g. fetaost
1 fuldkornsflute
1 ½ fuldkornsflutes
½ fuldkornsflute
Løg
Hvidløg
Peberfrugt
Gulerod
Bladselleri
Bacon
Hakkede tomater
Olie - smagsneutral
Oksekød
Paprika
Tomatpuré
Oksebouillon
Vand
Madlavningsfløde
Salt
Peber
Persille
Fetaost
Flute, fuldkorn
Køkkenredskaber til gullasch-suppe
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
2 skærebrætter
2 store skarpe gryder
2 store skarpe knive
2 store skarpe knive
1 stor gryde med låg
1 grydeske
1 skål
1 rent viskestykke
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Grydeske
Mellem røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
4.
5.
Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Se videoen.
Skyl og skræl guleroden. Skær dem i små tern. Se videoen.
6.
7.
8.
9.
Varm olien op i en stor gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Se videoen.
10.
11.
12.
13.
Kom hakkede tomater, oksebouillon, vand og fløde i. Rør rundt. Lad det simre ved lav varme i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Tilbehør:
14.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
15.
Servering:
16.
Servér suppen med persille og feta på toppen og et stykke brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3699 kJ / 884 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 21 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer