Gullasch med paprika og mos

Gullasch med paprika og mos

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Gullasch er en simreret med oprindelse i Ungarn. Det er en af Ungarns nationalretter, men den har spredt sig til det meste af Europa. Det har skabt mange varianter af retten. Gullasch mætter meget og smager dejligt med mørt kød og cremet kartoffelmos.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2552 kJ / 610 kcal
        • Protein: 24 %
        • Kulhydrat: 44 %
        • Fedt: 32 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 16

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 16

        Mål alle ingredienser af.

        • 500 g. oksesmåkød
        • 4 store løg
        • 1 spsk. olie
        • 3-4 fed hvidløg
        • 1 spsk. smør
        • 2-4 spsk. tomatpuré
        • 8 gulerødder
        • 1 spsk. sød paprika
        • 1 tsk. spidskommen
        • 1/2 l vand

        Jævning:

        • 1½ spsk. majsstivelse (maizena)
        • 3 spsk. koldt vand

        Drys:

        • 2 spsk. hakket persille

        Kartoffelmos:

        • 1 kg. melede kartofler
        • 3 dl minimælk
        • 25 g. smør
        • ½ tsk salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 16

        Skær oksekødet ud i små stykker på 2 x 2 centimeter.

        • 500 g oksesmåkød
      • Trin 4 af 16

        Pil, og hak løgene. Pil hvidløgene, og pres dem i hvidløgspresseren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 4 store løg
        • 3-4 fed hvidløg
      • Trin 5 af 16

        Varm olie og smør i gryden. Kom kødet i, og brun det på alle sider.

        • 1 spsk. olie
        • 1 spsk. smør
      • Trin 6 af 16

        Tilsæt løgene, og svits dem sammen med kødet i 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

      • Trin 7 af 16

        Åbn dåsen med tomatpuré. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden med kød og løg. Tilsæt nu vandet, og lad retten småkoge under låg i 30 minutter.

        • 2-4 spsk tomatpuré
        • ½ l vand
      • Trin 8 af 16

        Skræl, og skyl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod. Kom gulerødderne op i gryderetten, og lad dem koge med i 5 minutter.

        • 8 gulerødder

         

      • Trin 9 af 16

        Kom koldt vand i en skål. Skyl persillen i vandet, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak herefter persillen.

        • 2 spsk persille
      • Trin 10 af 16

        Rør majsstivelsen ud i koldt vand. Sørg for at røre alle klumperne ud. Hæld blandingen i retten, mens du rører rundt med grydeskeen. Kog retten i 4 minutter, mens du rører godt rundt i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du jævner sovs med majsstivelse.

        • 1 ½ spsk majsstivelse (maizena)
        • 3 spsk koldt vand
      • Trin 11 af 16

        Kom paprika og spidskommen i gryderetten, og smag til med salt og peber. Lad herefter retten koge i 2 minutter.

        • 1 spsk. sød paprika
        • 1 tsk. spidskommen
      • Trin 12 af 16

        Skræl kartoflerne, og skær de store kartofler i mindre stykker. Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser kartofler.

        • 1 kg melede kartofler
      • Trin 13 af 16

        Hæld en smule af kogevandet fra kartoflerne op i en kop. Hæld resten af kogevandet fra kartoflerne.  

      • Trin 14 af 16

        Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælken i mosen. Varm mosen igennem ved svag varme, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet fra kartoflerne, indtil du synes, mosen er, som den skal være.

        • 3 dl minimælk
        • ½ tsk salt 
        • 1 knivspids peber
      • Trin 15 af 16

        Rør smørret i kartoffelmosen med grydeskeen. 

        • 25 g smør

         

      • Trin 16 af 16

        Server nu kartoffelmosen med gullaschen, og drys persille henover.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Gullasch er en simreret med oprindelse i Ungarn. Det er en af Ungarns nationalretter, men den har spredt sig til det meste af Europa. Det har skabt mange varianter af retten. Gullasch mætter meget og smager dejligt med mørt kød og cremet kartoffelmos.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Gullash med paprika:

          • 500 g. oksesmåkød
          • 4 store løg
          • 1 spsk. olie
          • 3-4 fed hvidløg
          • 1 spsk. smør
          • 2-4 spsk. tomatpuré
          • 8 gulerødder
          • 1 spsk sød paprika
          • 1 tsk. spidskommen
          • 1/2 l vand

          Jævning:

          • 1½ spsk. majsstivelse (maizena)
          • 3 spsk. koldt vand

          Drys:

          • 2 spsk. hakket persille

          Kartoffelmos:

          • 1 kg. melede kartofler
          • 3 dl mælk
          • 25 g. smør
          • ½ tsk. salt
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 3 måleskeer
          • 2 grydeskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 stor skarp kniv
          • 2 skærebrætter
          • 1 lille skål
          • 2 store gryder
          • 1 piskeris
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 målebæger
          • 1 køkkenvægt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 køkkenrulle
          • 1 dåseåbner
          • 1 glas

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienser af.
          3. Skær oksekødet ud i små stykker på 2 x 2 centimeter.
          4. Pil, og hak løgene. Pil hvidløgene, og pres dem i hvidløgspresseren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          5. Varm olie og smør i gryden. Kom kødet i, og brun det på alle sider.
          6. Tilsæt løgene, og svits dem sammen med kødet i 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          7. Åbn dåsen med tomatpuré. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden med kød og løg. Tilsæt nu vandet, og lad retten småkoge under låg i 30 minutter.
          8. Skræl, og skyl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod. Kom gulerødderne op i gryderetten, og lad dem koge med i 5 minutter.
          9. Kom koldt vand i en skål. Skyl persillen i vandet, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak herefter persillen.
          10. Rør majsstivelsen ud i koldt vand. Sørg for at røre alle klumperne ud. Hæld blandingen i retten, mens du rører rundt med grydeskeen. Kog retten i 4 minutter, mens du rører godt rundt i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du jævner sovs med majsstivelse.
          11. Kom paprika og spidskommen i gryderetten, og smag til med salt og peber. Lad herefter retten koge i 2 minutter.
          12. Skræl kartoflerne, og skær de store kartofler i mindre stykker. Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser kartofler.
          13. Hæld en smule af kogevandet fra kartoflerne op i en kop. Hæld resten af kogevandet fra kartoflerne.  
          14. Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælken i mosen. Varm mosen igennem ved svag varme, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet fra kartoflerne, indtil du synes, mosen er, som den skal være.
          15. Rør smørret i kartoffelmosen med grydeskeen. 
          16. Server nu kartoffelmosen med gullaschen, og drys persille henover.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Gullasch er en simreret med oprindelse i Ungarn. Det er en af Ungarns nationalretter, men den har spredt sig til det meste af Europa. Det har skabt mange varianter af retten. Gullasch mætter meget og smager dejligt med mørt kød og cremet kartoffelmos.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2552 kJ / 610 kcal
            • Protein: 24 %
            • Kulhydrat: 44 %
            • Fedt: 32 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 16

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 16

            Mål alle ingredienserne af.

            • 500 g. oksesmåkød
            • 4 store løg
            • 1 spsk. olie
            • 3-4 fed hvidløg
            • 1 spsk. smør
            • 2-4 spsk. tomatpuré
            • 8 gulerødder
            • 1 spsk. sød paprika
            • 1 tsk. spidskommen
            • ½ l vand
            Jævning:
            • 1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
            • 3 spsk. koldt vand
            Drys:
            • 2 spsk. hakket persille
            Kartoffelmos:
            • 1 kg. melede kartofler
            • 3 dl mælk
            • 25 g. smør
            • ½ tsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 3 af 16

            Skær oksekødet ud i små stykker på 2 x 2 centimeter.

            • 500 g. oksesmåkød
          • Trin 4 af 16

            Pil, og hak løgene. Pil hvidløgene, og pres dem i hvidløgspresseren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 4 store løg
            • 3-4 fed hvidløg
          • Trin 5 af 16

            Varm olie og smør i gryden. Kom kødet i og brun det på alle sider.

            • 1 spsk. olie
            • 1 spsk. smør
          • Trin 6 af 16

            Tilsæt løgene, og svits dem sammen med kødet i 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 7 af 16

            Åbn dåsen med tomatpuré. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden med kød og løg. Tilsæt nu vandet, og lad retten småkoge under låg i 30 minutter.

            • 2-4 spsk. tomatpuré
            • ½ l vand
          • Trin 8 af 16

            Skræl, og skyl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod. Kom gulerødderne op i gryderetten, og lad dem koge med i 5 minutter.

            • 8 gulerødder

             

          • Trin 9 af 16

            Kom koldt vand i en skål. Skyl persillen i vandet, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak herefter persillen.

            • 2 spsk. persille
          • Trin 10 af 16

            Rør majsstivelsen ud i koldt vand. Sørg for at røre alle klumperne ud. Hæld blandingen i retten, mens du rører rundt med grydeskeen. Kog retten i 4 minutter, mens du rører godt rundt i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du jævner sovs med majsstivelse.

            • 1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
            • 3 spsk. koldt vand
          • Trin 11 af 16

            Kom paprika og spidskommen i gryderetten, og smag til med salt og peber. Lad herefter retten koge i 2 minutter.

            • 1 spsk. sød paprika
            • 1 tsk. spidskommen
          • Trin 12 af 16

            Skræl kartoflerne, og skær de store kartofler i mindre stykker. Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser kartofler.

            • 1 kg. melede kartofler
          • Trin 13 af 16

            Hæld en smule af kogevandet fra kartoflerne op i en kop. Hæld resten af kogevandet fra kartoflerne.

          • Trin 14 af 16

            Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælken i mosen. Varm mosen igennem ved svag varme, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet fra kartoflerne, indtil du synes, mosen er, som den skal være.

            • 3 dl mælk
            • ½ tsk. salt 
            • 1 knivspids peber
          • Trin 15 af 16

            Rør smørret i kartoffelmosen med grydeskeen.

            • 25 g. smør

             

          • Trin 16 af 16

            Server nu kartoffelmosen med gullaschen, og drys persille henover. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Gullasch er en simreret med oprindelse i Ungarn. Det er en af Ungarns nationalretter, men den har spredt sig til det meste af Europa. Det har skabt mange varianter af retten. Gullasch mætter meget og smager dejligt med mørt kød og cremet kartoffelmos.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Gullash med paprika:

              • 500 g. oksesmåkød
              • 4 store løg
              • 1 spsk. olie
              • 3-4 fed hvidløg
              • 1 spsk. smør
              • 2-4 spsk. tomatpuré
              • 8 gulerødder
              • 1 spsk. sød paprika
              • 1 tsk. spidskommen
              • ½ l vand

              Jævning:

              • 1 ½ spsk. majsstivelse (maizena)
              • 3 spsk. koldt vand

              Drys:

              • 2 spsk. hakket persille

              Kartoffelmos:

              • 1 kg. melede kartofler
              • 3 dl mælk
              • 25 g. smør
              • ½ tsk. salt
              • 1 knivspids peber

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 stor skarp kniv
              • 2 skærebrætter
              • 1 hvidløgspresser
              • 2 store gryder
              • 2 grydeskeer
              • 1 dåseåbner
              • 1 kartoffelskræller
              • 2 kopper
              • 1 piskeris

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skær oksekødet ud i små stykker på 2 x 2 centimeter.
              4. Pil, og hak løgene. Pil hvidløgene, og pres dem i hvidløgspresseren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              5. Varm olie og smør i gryden. Kom kødet i og brun det på alle sider.
              6. Tilsæt løgene, og svits dem sammen med kødet i 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              7. Åbn dåsen med tomatpuré. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden med kød og løg. Tilsæt nu vandet, og lad retten småkoge under låg i 30 minutter.
              8. Skræl, og skyl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod. Kom gulerødderne op i gryderetten, og lad dem koge med i 5 minutter.
              9. Kom koldt vand i en skål. Skyl persillen i vandet, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak herefter persillen.
              10. Rør majsstivelsen ud i koldt vand. Sørg for at røre alle klumperne ud. Hæld blandingen i retten, mens du rører rundt med grydeskeen. Kog retten i 4 minutter, mens du rører godt rundt i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du jævner sovs med majsstivelse.
              11. Kom paprika og spidskommen i gryderetten, og smag til med salt og peber. Lad herefter retten koge i 2 minutter.
              12. Skræl kartoflerne, og skær de store kartofler i mindre stykker. Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser kartofler.
              13. Hæld en smule af kogevandet fra kartoflerne op i en kop. Hæld resten af kogevandet fra kartoflerne.
              14. Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælken i mosen. Varm mosen igennem ved svag varme, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet fra kartoflerne, indtil du synes, mosen er, som den skal være.
              15. Rør smørret i kartoffelmosen med grydeskeen.
              16. Server nu kartoffelmosen med gullaschen, og drys persille henover. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Gullasch er en simreret med oprindelse i Ungarn. Det er en af Ungarns nationalretter, men den har spredt sig til det meste af Europa. Det har skabt mange varianter af retten. Gullasch mætter meget og smager dejligt med mørt kød og cremet kartoffelmos.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2552 kJ / 610 kcal
                • Protein: 24 %
                • Kulhydrat: 44 %
                • Fedt: 32 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 16

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 16

                Mål alle ingredienserne af.

                • 750 g. oksesmåkød
                • 6 store løg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 4-6 fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. smør
                • 3-6 spsk. tomatpuré
                • 12 gulerødder
                • 1 ½ spsk. sød paprika
                • 1 ½ tsk. spidskommen

                Jævning:

                • ¾ l vand
                • 2 ¼ spsk. majsstivelse (maizena)

                Drys:

                • 4 ½ spsk. koldt vand
                • 3 spsk. hakket persille

                Kartoffelmos:

                • 1 ½ kg. melede kartofler
                • 4 ½ dl mælk
                • 40 g. smør
                • ¾ tsk. salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 3 af 16

                Skær oksekødet ud i små stykker på 2 x 2 centimeter.

                • 750 g. oksesmåkød
              • Trin 4 af 16

                Pil, og hak løgene. Pil hvidløgene, og pres dem i hvidløgspresseren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 6 store løg
                • 4-6 fed hvidløg
              • Trin 5 af 16

                Varm olie og smør i gryden. Kom kødet i, og brun det på alle sider.

                • 1 ½ spsk. olie
                • 1 ½ spsk. smør
              • Trin 6 af 16

                Tilsæt løgene, og svits dem sammen med kødet i 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 7 af 16

                Åben dåsen med tomatpuré. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden med kød og løg. Tilsæt nu vandet, og lad retten småkoge under låg i 30 minutter.

                • 3-6 spsk. tomatpuré
                • ¾ l vand
              • Trin 8 af 16

                Skræl, og skyl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod. Kom gulerødderne op i gryderetten, og lad dem koge med i 5 minutter.

                • 12 gulerødder
              • Trin 9 af 16

                Kom koldt vand i en skål. Skyl persillen i vandet, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak herefter persillen.

                • 3 spsk. persille
              • Trin 10 af 16

                Rør majsstivelsen ud i koldt vand. Sørg for at røre alle klumperne ud. Hæld blandingen i retten, mens du rører rundt med grydeskeen. Kog retten i 4 minutter, mens du rører godt rundt i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du jævner sovs med majsstivelse.

                • 2 ¼ spsk. majsstivelse (maizena)
                • 4 ½ spsk. koldt vand
              • Trin 11 af 16

                Kom paprika og spidskommen i gryderetten, og smag til med salt og peber. Lad herefter retten koge i 2 minutter.

                • 1 ½ spsk. sød paprika
                • 1 ½ tsk. spidskommen
              • Trin 12 af 16

                Skræl kartoflerne, og skær de store kartofler i mindre stykker. Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser kartofler.

                • 1 ½ kg. melede kartofler
              • Trin 13 af 16

                Hæld en smule af kogevandet fra kartoflerne op i en kop. Hæld resten af kogevandet fra kartoflerne.

              • Trin 14 af 16

                Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælken i mosen. Varm mosen igennem ved svag varme, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet fra kartoflerne, indtil du synes, mosen er, som den skal være.

                • 4 ½ dl mælk
                • ¾ tsk. salt 
                • 1 knivspids peber
              • Trin 15 af 16

                Rør smørret i kartoffelmosen med grydeskeen.

                • 40 g. smør

                 

              • Trin 16 af 16

                Server nu kartoffelmosen med gullaschen, og drys persille henover. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Gullasch er en simreret med oprindelse i Ungarn. Det er en af Ungarns nationalretter, men den har spredt sig til det meste af Europa. Det har skabt mange varianter af retten. Gullasch mætter meget og smager dejligt med mørt kød og cremet kartoffelmos.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Gullash med paprika:

                  • 750 g. oksesmåkød
                  • 6 store løg
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 4-6 fed hvidløg
                  • 1 ½ spsk. smør
                  • 3-6 spsk. tomatpuré
                  • 12 gulerødder
                  • 1 ½ spsk. sød paprika
                  • 1 ½ tsk. spidskommen
                  • ¾ l vand

                  Jævning:

                  • 2 ¼ spsk. majsstivelse (maizena)
                  • 4 ½ spsk. koldt vand

                  Drys:

                  • 3 spsk. hakket persille

                  Kartoffelmos:

                  • 1 ½ kg. melede kartofler
                  • 4 ½ dl mælk
                  • 40 g. smør
                  • ¾ tsk. salt
                  • 1 knivspids peber

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 2 skærebrætter
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 2 store gryder
                  • 2 grydeskeer
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 2 kopper
                  • 1 piskeris

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skær oksekødet ud i små stykker på 2 x 2 centimeter.
                  4. Pil, og hak løgene. Pil hvidløgene, og pres dem i hvidløgspresseren. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  5. Varm olie og smør i gryden. Kom kødet i, og brun det på alle sider.
                  6. Tilsæt løgene, og svits dem sammen med kødet i 2 minutter. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  7. Åben dåsen med tomatpuré. Rør tomatpuré og hvidløg i gryden med kød og løg. Tilsæt nu vandet, og lad retten småkoge under låg i 30 minutter.
                  8. Skræl, og skyl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 1 centimeter tykke skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod. Kom gulerødderne op i gryderetten, og lad dem koge med i 5 minutter.
                  9. Kom koldt vand i en skål. Skyl persillen i vandet, og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter. Hak herefter persillen.
                  10. Rør majsstivelsen ud i koldt vand. Sørg for at røre alle klumperne ud. Hæld blandingen i retten, mens du rører rundt med grydeskeen. Kog retten i 4 minutter, mens du rører godt rundt i gryden. Klik på metodevideoen og se, hvordan du jævner sovs med majsstivelse.
                  11. Kom paprika og spidskommen i gryderetten, og smag til med salt og peber. Lad herefter retten koge i 2 minutter.
                  12. Skræl kartoflerne, og skær de store kartofler i mindre stykker. Kom alle kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige akkurat dækker alle kartoflerne. Kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du moser kartofler.
                  13. Hæld en smule af kogevandet fra kartoflerne op i en kop. Hæld resten af kogevandet fra kartoflerne.
                  14. Mos kartoflerne i gryden med piskeriset. Hæld mælken i mosen. Varm mosen igennem ved svag varme, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt lidt af kogevandet fra kartoflerne, indtil du synes, mosen er, som den skal være.
                  15. Rør smørret i kartoffelmosen med grydeskeen.
                  16. Server nu kartoffelmosen med gullaschen, og drys persille henover. Velbekomme!