Gulerodssuppe med fisk

Gulerodssuppe med fisk

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er dog ikk' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - gi' den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2574 kJ / 613 kcal
        • Protein: 35 %
        • Kulhydrat: 43 %
        • Fedt: 22 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • ½ løg
        • 300 g. gulerødder
        • 2-3 fed hvidløg
        • ½ spsk. olie
        • 7 dl vand eller grøntsagsbouillon
        • 1 laurbærblad
        • ¼ citron
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber
        • 4-6 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
        • 1 æg
        • 30 g. rugmel eller grahamsmel
        • 1 tsk. groft salt
        • 15 g. smør
        • ½ knivspids peber
        • ½ porre
        • 2 tykke skiver rugbrød (eller 4 almindelige skiver)
      • Trin 3 af 18

        Pil løg og hvidløg, og hak dem. Klik på metodevideoeon og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 ½ løg 
        • 2-3 fed hvidløg
      • Trin 4 af 18

        Skyl og skræl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 4 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

        • 300 g. gulerødder
      • Trin 5 af 18

        Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 4 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

        • ½ spsk. olie
      • Trin 6 af 18

        Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.

      • Trin 7 af 18

        Opløs bouillonterningen, som angivet på pakken. Kom bouillonvandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.

        • 7 dl grøntsagsbouillon
        • 1 laurbærblad
      • Trin 8 af 18

        Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Fisk laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 9 af 18

        Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.

        • ¼ citron
        • ½ tsk. salt
        • ½ tsk. peber
      • Trin 10 af 18

        Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres.

        • ½ porre
      • Trin 11 af 18

        Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Rist rugbrødsternene i 4 minutter på en varm stegepande, til de er sprøde. Tag dem af varmen, og gem dem, til suppen serveres.

        • 2 tykke skiver rugbrød (eller 4 almindelige skiver)
      • Trin 12 af 18

        Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.

        • 1 æg
      • Trin 13 af 18

        Bland rugmelmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.

        • 30 g. rugmel eller grahamsmel
        • 1 tsk. groft salt
        • ½ knivspids peber
      • Trin 14 af 18

        Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.

        • 4-6 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
      • Trin 15 af 18

        Tænd for stegepanden, og smelt smørret. Kom fiskefileterne på stegepanden, når smørret er smeltet, og lad dem stege ved høj varme i 2 minutter på den ene side.

        • 15 g. smør
      • Trin 16 af 18

        Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg dem i 2 minutter ved høj varme på den anden side.

      • Trin 17 af 18

        Tag fiskene af den varme stegepande og læg dem på et serveringsfad og dæk dem til med stanniol så de holder sig varme.

      • Trin 18 af 18

        Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er dog ikk' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - gi' den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Gulerodssuppe:

          • 1 ½ løg
          • 2-3 fed hvidløg
          • 300 g. gulerødder
          • ½ spsk. olie
          • 7 dl vand eller grøntsagsbouillon
          • 1 laurbærblad
          • ¼ citron
          • ½ tsk. salt
          • ½ tsk. peber

          Sprøde fiskefileter:

          • 1 æg
          • 30 g. rugmel eller grahamsmel
          • 1 tsk. groft salt
          • ½ knivspids peber
          • 15 g. smør
          • 4-6 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe

          Drys:

          • ½ porre

          Tilbehør:

          • 2 tykke skiver rugbrød (eller 4 almindelige skiver)

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 mellem gryde
          • 1 grydeske
          • 1 grydelåg
          • 2 gafler
          • 1 blender/foodproccesor eller stavblender
          • 1 citruspresser
          • 1 brødkniv
          • 1 stegepande
          • 2 dybe tallerkener
          • 1 paletkniv
          • 1 serveringsfad
          • Stanniol
          • 1 mellem skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Pil løg og hvidløg, og hak dem. Klik på metodevideoeon og se, hvordan du hakker løg.
          4. Skyl og skræl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 4 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
          5. Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 4 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
          6. Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.
          7. Opløs bouillonterningen, som angivet på pakken. Kom bouillonvandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.
          8. Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Fisk laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          9. Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
          10. Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres.
          11. Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Rist rugbrødsternene i 4 minutter på en varm stegepande, til de er sprøde. Tag dem af varmen, og gem dem, til suppen serveres.
          12. Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.
          13. Bland rugmelmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.
          14. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
          15. Tænd for stegepanden, og smelt smørret. Kom fiskefileterne på stegepanden, når smørret er smeltet, og lad dem stege ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
          16. Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg dem i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
          17. Tag fiskene af den varme stegepande og læg dem på et serveringsfad og dæk dem til med stanniol så de holder sig varme.
          18. Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er dog ikk' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - gi' den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2574 kJ / 613 kcal
            • Protein: 35 %
            • Kulhydrat: 43 %
            • Fedt: 22 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 22

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 22

            Mål alle ingredienserne af.

            • 3 løg
            • 600 g. gulerødder
            • 4-5 fed hvidløg
            • 1 spsk. olie
            • 1 ¼ l vand eller grøntsagsbouillon
            • 2 laurbærblade
            • ½ citron
            • ¾ tsk. salt
            • ¾ tsk. peber
            • 8-12 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
            • 1 æg
            • 60 g. rugmel eller grahamsmel
            • 2 tsk. groft salt
            • 25 g. smør
            • 1 knivspids peber
            • 1 porre
            • 4 tykke skiver rugbrød (eller 8 almindelige skiver)
          • Trin 3 af 22

            Pil løg og hvidløg, og hak dem. Klik på metodevideoeon og se, hvordan du hakker løg.

            • 3 løg 
            • 4-5 fed hvidløg
          • Trin 4 af 22

            Skyl og skræl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 4 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

            • 600 g. gulerødder
          • Trin 5 af 22

            Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 4 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

            • 1 spsk. olie
          • Trin 6 af 22

            Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.

          • Trin 7 af 22

            Opløs bouillonterningen, som angivet på pakken. Kom bouillonvandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.

            • 1 ¼ l grøntsagsbouillon
            • 2 laurbærblade
          • Trin 8 af 22

            Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Fisk laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 9 af 22

            Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.

            • ½ citron
            • ¾ tsk. salt
            • ¾ tsk. peber
          • Trin 10 af 22

            Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres.

            • 1 porre
          • Trin 11 af 22

            Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Rist rugbrødsternene i 4 minutter på en varm stegepande, til de er sprøde. Tag dem af varmen, og gem dem, til suppen serveres.

            • 4 tykke skiver rugbrød (eller 8 almindelige skiver)
          • Trin 12 af 22

            Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.

            • 1 æg
          • Trin 13 af 22

            Bland rugmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.

            • 60 g. rugmel eller grahams
            • 2 tsk. groft salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 14 af 22

            Start med at lave halvdelen af fiskefileterne. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.

            • 8-12 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
          • Trin 15 af 22

            Tænd for stegepanden, og smelt smørret. Kom fiskefileterne på stegepanden, når smørret er smeltet, og lad dem stege ved høj varme i 2 minutter på den ene side.

            • 25 g. smør
          • Trin 16 af 22

            Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.

          • Trin 17 af 22

            Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på et serveringsfad. Dæk dem til med stanniol, så de holder sig varme.

          • Trin 18 af 22

            Lav nu den sidste halvdel af fiskefileterne. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.

          • Trin 19 af 22

            Brug den samme stegepande. Smelt den sidste halvdel af smørret, og kom derefter de sidste fiskefileter på stegepanden. Steg dem ved høj varme i 2 minutter på den ene side.

          • Trin 20 af 22

            Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.

          • Trin 21 af 22

            Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på serveringsfadet sammen med de andre fisk.

          • Trin 22 af 22

            Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er dog ikk' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - gi' den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Gulerodssuppe:

              • 3 løg
              • 4-5 fed hvidløg
              • 600 g. gulerødder
              • 1 spsk. olie
              • 1 ¼ l vand eller grøntsagsbouillon
              • 2 laurbærblade
              • ½ citron
              • ¾ tsk. salt
              • ¾ tsk. peber

              Sprøde fiskefileter:

              • 1 æg
              • 60 g. rugmel eller grahamsmel
              • 2 tsk. groft salt
              • 1 knivspids peber
              • 25 g. smør
              • 8-12 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe

              Drys:

              • 1 porre

              Tilbehør:

              • 4 tykke skiver rugbrød (eller 8 almindelige skiver)

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 mellem gryde
              • 1 grydeske
              • 1 grydelåg
              • 2 gafler
              • 1 blender/foodproccesor eller stavblender
              • 1 citruspresser
              • 1 brødkniv
              • 1 stegepande
              • 2 dybe tallerkener
              • 1 paletkniv
              • 1 serveringsfad
              • Stanniol
              • 1 mellem skål

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Pil løg og hvidløg, og hak dem. Klik på metodevideoeon og se, hvordan du hakker løg.
              4. Skyl og skræl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 4 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
              5. Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 4 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              6. Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.
              7. Opløs bouillonterningen, som angivet på pakken. Kom bouillonvandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.
              8. Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Fisk laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
              9. Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
              10. Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres.
              11. Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Rist rugbrødsternene i 4 minutter på en varm stegepande, til de er sprøde. Tag dem af varmen, og gem dem, til suppen serveres.
              12. Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.
              13. Bland rugmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.
              14. Start med at lave halvdelen af fiskefileterne. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
              15. Tænd for stegepanden, og smelt smørret. Kom fiskefileterne på stegepanden, når smørret er smeltet, og lad dem stege ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
              16. Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
              17. Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på et serveringsfad. Dæk dem til med stanniol, så de holder sig varme.
              18. Lav nu den sidste halvdel af fiskefileterne. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
              19. Brug den samme stegepande. Smelt den sidste halvdel af smørret, og kom derefter de sidste fiskefileter på stegepanden. Steg dem ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
              20. Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
              21. Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på serveringsfadet sammen med de andre fisk.
              22. Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er dog ikk' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - gi' den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2574 kJ / 613 kcal
                • Protein: 35 %
                • Kulhydrat: 43 %
                • Fedt: 22 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 22

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 22

                Mål alle ingredienserne af.

                • 4 løg
                • 900 g. gulerødder
                • 6-8 fed hvidløg
                • 1 ½ spsk. olie
                • 2 l vand eller grøntsagsbouillon
                • 3 laurbærblade
                • ¾ citron
                • 1 tsk. salt
                • 1 tsk. peber
                • 12-18 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
                • 2 æg
                • 90 g. rugmel eller grahamsmel
                • 3 tsk. groft salt
                • 40 g. smør
                • 1 knivspids peber
                • 1 ½ porre
                • 6 tykke skiver rugbrød (eller 12 almindelige skiver)
              • Trin 3 af 22

                Pil løg og hvidløg, og hak dem. Klik på metodevideoeon og se, hvordan du hakker løg.

                • 4 løg 
                • 6-8 fed hvidløg
              • Trin 4 af 22

                Skyl og skræl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 4 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.

                • 900 g gulerødder
              • Trin 5 af 22

                Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 4 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 6 af 22

                Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.

              • Trin 7 af 22

                Opløs bouillonterningen, som angivet på pakken. Kom bouillonvandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.

                • 2 liter grøntsagsbouillon
                • 3 laurbærblade
              • Trin 8 af 22

                Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Fisk laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 9 af 22

                Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.

                • 3/4 stk citron
                • Salt og friskkværnet peber
              • Trin 10 af 22

                Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres.

                • 1½ porre
              • Trin 11 af 22

                Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Rist rugbrødsternene i 4 minutter på en varm stegepande, til de er sprøde. Tag dem af varmen, og gem dem, til suppen serveres.

                • 6 stk tykke skiver rugbrød (eller 12 almindelige skiver)
              • Trin 12 af 22

                Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.

                • 2 æg
              • Trin 13 af 22

                Bland mel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.

                • 90 g rugmel eller groft hvedemel
                • 3 tsk groft salt
                • 1 knivspids peber
              • Trin 14 af 22

                Start med at lave halvdelen af fiskefileterne. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.  

                • 12-18 fiskefileter af skærising, rødspætte, rødtunge eller skrubbe
              • Trin 15 af 22

                Tænd for stegepanden, og smelt smørret. Kom fiskefileterne på stegepanden, når smørret er smeltet, og lad dem stege ved høj varme i 2 minutter på den ene side.

                • 40 g smør
              • Trin 16 af 22

                Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.

              • Trin 17 af 22

                Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på et serveringsfad. Dæk dem til med stanniol, så de holder sig varme.

              • Trin 18 af 22

                Du skal lave resten af fiskefileterne som du lavede de første. Vend fiskefileter i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.

              • Trin 19 af 22

                Brug den samme stegepande. Smelt 1/3 af smørret, og kom derefter de næste fiskefileter på stegepanden. Steg dem ved høj varme i 2 minutter på den ene side.

              • Trin 20 af 22

                Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.

              • Trin 21 af 22

                Tag fiskefileterne af den varme pande, og læg dem på serveringsfadet sammen med de andre fisk. Fortsæt på samme måde med resten af fiskefileterne, indtil de alle sammen er stegt.

              • Trin 22 af 22

                Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er dog ikk' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - gi' den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Gulerodssuppe:

                  • 4 løg
                  • 6-8 fed hvidløg
                  • 900 g. gulerødder
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 2 l vand eller grøntsagsbouillon
                  • 3 laurbærblade
                  • ¾ citron
                  • 1 tsk. salt
                  • 1 tsk. peber

                  Sprøde fiskefileter:

                  • 2 æg
                  • 90 g. rugmel eller grahamsmel
                  • 3 tsk. groft salt
                  • 1 knivspids peber
                  • 40 g. smør
                  • 12-18 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe

                  Drys:

                  • 1 ½ porre

                  Tilbehør:

                  • 6 tykke skiver rugbrød (eller 12 almindelige skiver)

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 mellem gryde
                  • 1 grydeske
                  • 1 grydelåg
                  • 2 gafler
                  • 1 blender/foodproccesor eller stavblender
                  • 1 citruspresser
                  • 1 brødkniv
                  • 1 stegepande
                  • 2 dybe tallerkener
                  • 1 paletkniv
                  • 1 serveringsfad
                  • Stanniol
                  • 1 mellem skål

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Pil løg og hvidløg, og hak dem. Klik på metodevideoeon og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Skyl og skræl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 4 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
                  5. Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 4 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  6. Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.
                  7. Opløs bouillonterningen, som angivet på pakken. Kom bouillonvandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.
                  8. Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Fisk laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
                  9. Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
                  10. Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres.
                  11. Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Rist rugbrødsternene i 4 minutter på en varm stegepande, til de er sprøde. Tag dem af varmen, og gem dem, til suppen serveres.
                  12. Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.
                  13. Bland mel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.
                  14. Start med at lave halvdelen af fiskefileterne. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.  
                  15. Tænd for stegepanden, og smelt smørret. Kom fiskefileterne på stegepanden, når smørret er smeltet, og lad dem stege ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
                  16. Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
                  17. Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på et serveringsfad. Dæk dem til med stanniol, så de holder sig varme.
                  18. Du skal lave resten af fiskefileterne som du lavede de første. Vend fiskefileter i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
                  19. Brug den samme stegepande. Smelt 1/3 af smørret, og kom derefter de næste fiskefileter på stegepanden. Steg dem ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
                  20. Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
                  21. Tag fiskefileterne af den varme pande, og læg dem på serveringsfadet sammen med de andre fisk. Fortsæt på samme måde med resten af fiskefileterne, indtil de alle sammen er stegt.
                  22. Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys.