Gulerodssuppe med fisk
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er dog ikk' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - gi' den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2574 kJ / 613 kcal
- Protein: 35 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 22 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ½ løg
- 2-3 fed hvidløg
- 300 g. gulerødder
- ½ spsk. olie
- 7 dl vand eller grøntsagsbouillon
- 1 laurbærblad
- ¼ citron
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Sprøde fiskefileter
- 1 æg
- 30 g. rugmel eller grahamsmel
- 1 tsk. groft salt
- ½ knivspids peber
- 15 g. smør
- 4-6 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
Drys
- ½ porre
Tilbehør
- 2 tykke skiver rugbrød (eller 4 almindelige skiver)
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 2 gafler
- 1 blender/foodproccesor eller stavblender
- 1 citruspresser
- 1 brødkniv
- 1 stegepande
- 2 dybe tallerkener
- 1 paletkniv
- 1 serveringsfad
- Stanniol
- 1 mellem skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 18
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 18
Mål alle ingredienserne af.
- ½ løg
- 300 g. gulerødder
- 2-3 fed hvidløg
- ½ spsk. olie
- 7 dl vand eller grøntsagsbouillon
- 1 laurbærblad
- ¼ citron
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 4-6 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
- 1 æg
- 30 g. rugmel eller grahamsmel
- 1 tsk. groft salt
- 15 g. smør
- ½ knivspids peber
- ½ porre
- 2 tykke skiver rugbrød (eller 4 almindelige skiver)
- Trin 3 af 18
Pil løg og hvidløg, og hak dem. Klik på metodevideoeon og se, hvordan du hakker løg.
- 1 ½ løg
- 2-3 fed hvidløg
- Trin 4 af 18
Skyl og skræl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 4 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- 300 g. gulerødder
- Trin 5 af 18
Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 4 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- ½ spsk. olie
- Trin 6 af 18
Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.
- Trin 7 af 18
Opløs bouillonterningen, som angivet på pakken. Kom bouillonvandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 1 laurbærblad
- Trin 8 af 18
Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Fisk laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 9 af 18
Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
- ¼ citron
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- Trin 10 af 18
Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres.
- ½ porre
- Trin 11 af 18
Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Rist rugbrødsternene i 4 minutter på en varm stegepande, til de er sprøde. Tag dem af varmen, og gem dem, til suppen serveres.
- 2 tykke skiver rugbrød (eller 4 almindelige skiver)
- Trin 12 af 18
Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.
- 1 æg
- Trin 13 af 18
Bland rugmelmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.
- 30 g. rugmel eller grahamsmel
- 1 tsk. groft salt
- ½ knivspids peber
- Trin 14 af 18
Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
- 4-6 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
- Trin 15 af 18
Tænd for stegepanden, og smelt smørret. Kom fiskefileterne på stegepanden, når smørret er smeltet, og lad dem stege ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
- 15 g. smør
- Trin 16 af 18
Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg dem i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
- Trin 17 af 18
Tag fiskene af den varme stegepande og læg dem på et serveringsfad og dæk dem til med stanniol så de holder sig varme.
- Trin 18 af 18
Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er dog ikk' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - gi' den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.
Du skal bruge
Ingredienser
Gulerodssuppe:
- 1 ½ løg
- 2-3 fed hvidløg
- 300 g. gulerødder
- ½ spsk. olie
- 7 dl vand eller grøntsagsbouillon
- 1 laurbærblad
- ¼ citron
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
Sprøde fiskefileter:
- 1 æg
- 30 g. rugmel eller grahamsmel
- 1 tsk. groft salt
- ½ knivspids peber
- 15 g. smør
- 4-6 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
Drys:
- ½ porre
Tilbehør:
- 2 tykke skiver rugbrød (eller 4 almindelige skiver)
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 2 gafler
- 1 blender/foodproccesor eller stavblender
- 1 citruspresser
- 1 brødkniv
- 1 stegepande
- 2 dybe tallerkener
- 1 paletkniv
- 1 serveringsfad
- Stanniol
- 1 mellem skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Pil løg og hvidløg, og hak dem. Klik på metodevideoeon og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl og skræl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 4 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 4 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.
- Opløs bouillonterningen, som angivet på pakken. Kom bouillonvandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.
- Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Fisk laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
- Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres.
- Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Rist rugbrødsternene i 4 minutter på en varm stegepande, til de er sprøde. Tag dem af varmen, og gem dem, til suppen serveres.
- Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.
- Bland rugmelmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.
- Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
- Tænd for stegepanden, og smelt smørret. Kom fiskefileterne på stegepanden, når smørret er smeltet, og lad dem stege ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
- Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg dem i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
- Tag fiskene af den varme stegepande og læg dem på et serveringsfad og dæk dem til med stanniol så de holder sig varme.
- Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er dog ikk' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - gi' den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2574 kJ / 613 kcal
- Protein: 35 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 22 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 løg
- 4-5 fed hvidløg
- 600 g. gulerødder
- 1 spsk. olie
- 1 ¼ l vand eller grøntsagsbouillon
- 2 laurbærblade
- ½ citron
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Sprøde fiskefileter
- 1 æg
- 60 g. rugmel eller grahamsmel
- 2 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 25 g. smør
- 8-12 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
Drys
- 1 porre
Tilbehør
- 4 tykke skiver rugbrød (eller 8 almindelige skiver)
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 2 gafler
- 1 blender/foodproccesor eller stavblender
- 1 citruspresser
- 1 brødkniv
- 1 stegepande
- 2 dybe tallerkener
- 1 paletkniv
- 1 serveringsfad
- Stanniol
- 1 mellem skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 22
Mål alle ingredienserne af.
- 3 løg
- 600 g. gulerødder
- 4-5 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 1 ¼ l vand eller grøntsagsbouillon
- 2 laurbærblade
- ½ citron
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- 8-12 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
- 1 æg
- 60 g. rugmel eller grahamsmel
- 2 tsk. groft salt
- 25 g. smør
- 1 knivspids peber
- 1 porre
- 4 tykke skiver rugbrød (eller 8 almindelige skiver)
- Trin 3 af 22
Pil løg og hvidløg, og hak dem. Klik på metodevideoeon og se, hvordan du hakker løg.
- 3 løg
- 4-5 fed hvidløg
- Trin 4 af 22
Skyl og skræl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 4 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- 600 g. gulerødder
- Trin 5 af 22
Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 4 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- 1 spsk. olie
- Trin 6 af 22
Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.
- Trin 7 af 22
Opløs bouillonterningen, som angivet på pakken. Kom bouillonvandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.
- 1 ¼ l grøntsagsbouillon
- 2 laurbærblade
- Trin 8 af 22
Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Fisk laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 9 af 22
Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
- ½ citron
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
- Trin 10 af 22
Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres.
- 1 porre
- Trin 11 af 22
Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Rist rugbrødsternene i 4 minutter på en varm stegepande, til de er sprøde. Tag dem af varmen, og gem dem, til suppen serveres.
- 4 tykke skiver rugbrød (eller 8 almindelige skiver)
- Trin 12 af 22
Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.
- 1 æg
- Trin 13 af 22
Bland rugmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.
- 60 g. rugmel eller grahams
- 2 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- Trin 14 af 22
Start med at lave halvdelen af fiskefileterne. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
- 8-12 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
- Trin 15 af 22
Tænd for stegepanden, og smelt smørret. Kom fiskefileterne på stegepanden, når smørret er smeltet, og lad dem stege ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
- 25 g. smør
- Trin 16 af 22
Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
- Trin 17 af 22
Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på et serveringsfad. Dæk dem til med stanniol, så de holder sig varme.
- Trin 18 af 22
Lav nu den sidste halvdel af fiskefileterne. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
- Trin 19 af 22
Brug den samme stegepande. Smelt den sidste halvdel af smørret, og kom derefter de sidste fiskefileter på stegepanden. Steg dem ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
- Trin 20 af 22
Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
- Trin 21 af 22
Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på serveringsfadet sammen med de andre fisk.
- Trin 22 af 22
Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er dog ikk' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - gi' den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.
Du skal bruge
Ingredienser
Gulerodssuppe:
- 3 løg
- 4-5 fed hvidløg
- 600 g. gulerødder
- 1 spsk. olie
- 1 ¼ l vand eller grøntsagsbouillon
- 2 laurbærblade
- ½ citron
- ¾ tsk. salt
- ¾ tsk. peber
Sprøde fiskefileter:
- 1 æg
- 60 g. rugmel eller grahamsmel
- 2 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 25 g. smør
- 8-12 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
Drys:
- 1 porre
Tilbehør:
- 4 tykke skiver rugbrød (eller 8 almindelige skiver)
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 2 gafler
- 1 blender/foodproccesor eller stavblender
- 1 citruspresser
- 1 brødkniv
- 1 stegepande
- 2 dybe tallerkener
- 1 paletkniv
- 1 serveringsfad
- Stanniol
- 1 mellem skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Pil løg og hvidløg, og hak dem. Klik på metodevideoeon og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl og skræl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 4 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 4 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.
- Opløs bouillonterningen, som angivet på pakken. Kom bouillonvandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.
- Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Fisk laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
- Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres.
- Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Rist rugbrødsternene i 4 minutter på en varm stegepande, til de er sprøde. Tag dem af varmen, og gem dem, til suppen serveres.
- Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.
- Bland rugmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.
- Start med at lave halvdelen af fiskefileterne. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
- Tænd for stegepanden, og smelt smørret. Kom fiskefileterne på stegepanden, når smørret er smeltet, og lad dem stege ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
- Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
- Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på et serveringsfad. Dæk dem til med stanniol, så de holder sig varme.
- Lav nu den sidste halvdel af fiskefileterne. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
- Brug den samme stegepande. Smelt den sidste halvdel af smørret, og kom derefter de sidste fiskefileter på stegepanden. Steg dem ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
- Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
- Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på serveringsfadet sammen med de andre fisk.
- Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er dog ikk' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - gi' den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 2574 kJ / 613 kcal
- Protein: 35 %
- Kulhydrat: 43 %
- Fedt: 22 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 4 løg
- 6-8 fed hvidløg
- 900 g. gulerødder
- 1 ½ spsk. olie
- 2 l vand eller grøntsagsbouillon
- 3 laurbærblade
- ¾ citron
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Sprøde fiskefileter
- 2 æg
- 90 g. rugmel eller grahamsmel
- 3 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 40 g. smør
- 12-18 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
Drys
- 1 ½ porre
Tilbehør
- 6 tykke skiver rugbrød (eller 12 almindelige skiver)
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 2 gafler
- 1 blender/foodproccesor eller stavblender
- 1 citruspresser
- 1 brødkniv
- 1 stegepande
- 2 dybe tallerkener
- 1 paletkniv
- 1 serveringsfad
- Stanniol
- 1 mellem skål
Sådan gør du
- Trin 1 af 22
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Trin 2 af 22
Mål alle ingredienserne af.
- 4 løg
- 900 g. gulerødder
- 6-8 fed hvidløg
- 1 ½ spsk. olie
- 2 l vand eller grøntsagsbouillon
- 3 laurbærblade
- ¾ citron
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 12-18 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
- 2 æg
- 90 g. rugmel eller grahamsmel
- 3 tsk. groft salt
- 40 g. smør
- 1 knivspids peber
- 1 ½ porre
- 6 tykke skiver rugbrød (eller 12 almindelige skiver)
- Trin 3 af 22
Pil løg og hvidløg, og hak dem. Klik på metodevideoeon og se, hvordan du hakker løg.
- 4 løg
- 6-8 fed hvidløg
- Trin 4 af 22
Skyl og skræl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 4 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- 900 g gulerødder
- Trin 5 af 22
Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 4 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 6 af 22
Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.
- Trin 7 af 22
Opløs bouillonterningen, som angivet på pakken. Kom bouillonvandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.
- 2 liter grøntsagsbouillon
- 3 laurbærblade
- Trin 8 af 22
Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Fisk laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Trin 9 af 22
Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
- 3/4 stk citron
- Salt og friskkværnet peber
- Trin 10 af 22
Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres.
- 1½ porre
- Trin 11 af 22
Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Rist rugbrødsternene i 4 minutter på en varm stegepande, til de er sprøde. Tag dem af varmen, og gem dem, til suppen serveres.
- 6 stk tykke skiver rugbrød (eller 12 almindelige skiver)
- Trin 12 af 22
Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.
- 2 æg
- Trin 13 af 22
Bland mel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.
- 90 g rugmel eller groft hvedemel
- 3 tsk groft salt
- 1 knivspids peber
- Trin 14 af 22
Start med at lave halvdelen af fiskefileterne. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
- 12-18 fiskefileter af skærising, rødspætte, rødtunge eller skrubbe
- Trin 15 af 22
Tænd for stegepanden, og smelt smørret. Kom fiskefileterne på stegepanden, når smørret er smeltet, og lad dem stege ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
- 40 g smør
- Trin 16 af 22
Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
- Trin 17 af 22
Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på et serveringsfad. Dæk dem til med stanniol, så de holder sig varme.
- Trin 18 af 22
Du skal lave resten af fiskefileterne som du lavede de første. Vend fiskefileter i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
- Trin 19 af 22
Brug den samme stegepande. Smelt 1/3 af smørret, og kom derefter de næste fiskefileter på stegepanden. Steg dem ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
- Trin 20 af 22
Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
- Trin 21 af 22
Tag fiskefileterne af den varme pande, og læg dem på serveringsfadet sammen med de andre fisk. Fortsæt på samme måde med resten af fiskefileterne, indtil de alle sammen er stegt.
- Trin 22 af 22
Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Fiskefilet og suppe er ikke umiddelbart noget, man forbinder med hinanden, men kombinationen er dog ikk' så ringe endda. Det er en anderledes suppe - gi' den en chance. Nyd den rygende varm med en fræk fisk på toppen, knasende brødtern og sprødt selskab.
Du skal bruge
Ingredienser
Gulerodssuppe:
- 4 løg
- 6-8 fed hvidløg
- 900 g. gulerødder
- 1 ½ spsk. olie
- 2 l vand eller grøntsagsbouillon
- 3 laurbærblade
- ¾ citron
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
Sprøde fiskefileter:
- 2 æg
- 90 g. rugmel eller grahamsmel
- 3 tsk. groft salt
- 1 knivspids peber
- 40 g. smør
- 12-18 fiskefileter af rødspætte, rødtunge eller skrubbe
Drys:
- 1 ½ porre
Tilbehør:
- 6 tykke skiver rugbrød (eller 12 almindelige skiver)
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 sæt måleskeer
- 1 lille skarp kniv
- 1 skærebræt
- 1 kartoffelskræller
- 1 mellem gryde
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 2 gafler
- 1 blender/foodproccesor eller stavblender
- 1 citruspresser
- 1 brødkniv
- 1 stegepande
- 2 dybe tallerkener
- 1 paletkniv
- 1 serveringsfad
- Stanniol
- 1 mellem skål
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
- Mål alle ingredienserne af.
- Pil løg og hvidløg, og hak dem. Klik på metodevideoeon og se, hvordan du hakker løg.
- Skyl og skræl gulerødderne. Skær enderne væk, og skær gulerødderne i 4 centimeter lange stykker. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerødder.
- Varm olien op i gryden. Kom løgene i gryden, og svits dem i cirka 4 minutter, mens du rører rundt. Løgene må ikke blive brune. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
- Kom hvidløg og gulerødder i gryden, og svits videre et par minutter.
- Opløs bouillonterningen, som angivet på pakken. Kom bouillonvandet i gryden sammen med laurbærbladet og lidt peber. Lad det hele koge under låg i 10 minutter, til gulerødderne er møre.
- Tag gryden af varmen, og stil den ned i køkkenvasken. Fisk laurbærbladet op med en gaffel. Blend suppen, til den er jævn. Tilsæt mere bouillonvand, hvis suppen er for tyk. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
- Pres saften ud af citronen. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
- Skær roden og toppen af porren, og skyl porren grundigt under koldt vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller porrer. Snit porren i tynde ringe på skærebrættet. Gem skiverne, til suppen skal serveres.
- Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Rist rugbrødsternene i 4 minutter på en varm stegepande, til de er sprøde. Tag dem af varmen, og gem dem, til suppen serveres.
- Slå ægget ud i den dybe tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Klik på metodevideoen og se, hvordan du panerer fisk.
- Bland mel, salt og peber sammen i en dyb tallerken.
- Start med at lave halvdelen af fiskefileterne. Vend først fiskefileterne i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
- Tænd for stegepanden, og smelt smørret. Kom fiskefileterne på stegepanden, når smørret er smeltet, og lad dem stege ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
- Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
- Tag fiskene af den varme stegepande, og læg dem på et serveringsfad. Dæk dem til med stanniol, så de holder sig varme.
- Du skal lave resten af fiskefileterne som du lavede de første. Vend fiskefileter i æggemassen på begge sider, og derefter i melblandingen på begge sider.
- Brug den samme stegepande. Smelt 1/3 af smørret, og kom derefter de næste fiskefileter på stegepanden. Steg dem ved høj varme i 2 minutter på den ene side.
- Vend fiskefileterne med paletkniven, og steg i 2 minutter ved høj varme på den anden side.
- Tag fiskefileterne af den varme pande, og læg dem på serveringsfadet sammen med de andre fisk. Fortsæt på samme måde med resten af fiskefileterne, indtil de alle sammen er stegt.
- Server nu suppen med de sprøde fiskefileter, brødterninger og porredrys.
-