Gulerodssuppe

Gulerodssuppe

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Med denne lækre gulerodssuppe vil du helt sikkert score mange point hos vennerne! Prøv den sammen med Gulerodsboller - så har du et lækkert måltid!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 961 kJ / 230 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 37 %
        • Fedt: 58 %
        • Heraf mættet fedt: 2,7 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 17

        Mål alle ingredienserne af.

        Gulerodssuppe:

        • 200 g. gulerødder
        • 1 æbler
        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
        • 2 spsk. olie
        • 4 dl vand
        • 1 grøntsags-bouillonterning
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 1 tsk. eddike

         

        Pynt:

        • 5 stilke persille
        • 1 spsk. cremefraiche
      • Trin 3 af 17

        Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.

        • 200 g. gulerødder
      • Trin 4 af 17

        Skyl æblet, og skær det i tern.

        • 1 æble
      • Trin 5 af 17

        Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 6 af 17

        Pil hvidløget, og skær det i skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 7 af 17

        Varm olie i en gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. De må ikke blive brune.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 8 af 17

        Hæld 2 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningen, og rør rundt.

        • 4 dl vand
        • 1 grøntsags-bouillonterning
      • Trin 9 af 17

        Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 2 deciliter vand.

      • Trin 10 af 17

        Kom gulerods-tern og æble-tern i gryden. Lad suppen koge under låg i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Hvis gulerødderne slipper kniven, er gulerødderne møre.

      • Trin 11 af 17

        Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

      • Trin 12 af 17

        Blend suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

      • Trin 13 af 17

        Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.

      • Trin 14 af 17

        Smag til med salt, peber og eddike.

        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • 1 tsk. eddike
      • Trin 15 af 17

        Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i det kolde vand. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • 5 stilke persille
      • Trin 16 af 17

        Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen.

      • Trin 17 af 17

        Server suppen i skåle, og pynt med creme fraiche og hakket persille.

        • 1 spsk. cremefraiche
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Med denne lækre gulerodssuppe vil du helt sikkert score mange point hos vennerne! Prøv den sammen med Gulerodsboller - så har du et lækkert måltid!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Gulerodssuppe:

          • 200 g. gulerødder
          • 1 æbler
          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • 2 spsk. olie
          • 4 dl vand
          • 1 grøntsags-bouillonterning
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • 1 tsk. eddike

          Pynt:

          • 5 stilke persille
          • 1 spsk. cremefraiche

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 målebæger
          • 1 teske
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 2 store skåle
          • 1 stor gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 grydeske
          • 1 blender
          • 1 viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
          4. Skyl æblet, og skær det i tern.
          5. Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          6. Pil hvidløget, og skær det i skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
          7. Varm olie i en gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. De må ikke blive brune.
          8. Hæld 2 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningen, og rør rundt.
          9. Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 2 deciliter vand.
          10. Kom gulerods-tern og æble-tern i gryden. Lad suppen koge under låg i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Hvis gulerødderne slipper kniven, er gulerødderne møre.
          11. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
          12. Blend suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
          13. Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.
          14. Smag til med salt, peber og eddike.
          15. Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i det kolde vand. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du skyller krydderurter.
          16. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen.
          17. Server suppen i skåle, og pynt med creme fraiche og hakket persille.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 30 minutter

            Med denne lækre gulerodssuppe vil du helt sikkert score mange point hos vennerne! Prøv den sammen med Gulerodsboller - så har du et lækkert måltid!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 961 kJ / 230 kcal
            • Protein: 5 %
            • Kulhydrat: 37 %
            • Fedt: 58 %
            • Heraf mættet fedt: 2,7 g.
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 17

            Mål alle ingredienserne af.

            Gulerodssuppe:

            • 400 g. gulerødder
            • 2 æbler
            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
            • 4 spsk. olie
            • 8 dl vand
            • 2 grøntsags-bouillonterninger
            • 2 tsk. salt
            • 2 knivspids peber
            • 2 tsk. eddike

             

            Pynt:

            • 10 stilke persille
            • 2 spsk. cremefraiche
          • Trin 3 af 17

            Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.

            • 400 g. gulerødder
          • Trin 4 af 17

            Skyl æblerne, og skær dem i tern.

            • 2 æbler
          • Trin 5 af 17

            Pil løgene, og hak dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 6 af 17

            Pil hvidløgene, og skær dem i skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 7 af 17

            Varm olie i en gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. De må ikke blive brune.

            • 4 spsk. olie
          • Trin 8 af 17

            Hæld 4 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningerne, og rør rundt.

            • 8 dl vand
            • 2 grøntsags-bouillonterninger
          • Trin 9 af 17

            Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 4 deciliter vand.

          • Trin 10 af 17

            Kom gulerods-tern og æble-tern i gryden. Lad suppen koge under låg i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Hvis gulerødderne slipper kniven, er gulerødderne møre.

          • Trin 11 af 17

            Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

          • Trin 12 af 17

            Blend suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

          • Trin 13 af 17

            Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.

          • Trin 14 af 17

            Smag til med salt, peber og eddike.

            • 2 tsk. salt
            • 2 knivspids peber
            • 2 tsk. eddike
          • Trin 15 af 17

            Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i det kolde vand. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 10 stilke persille
          • Trin 16 af 17

            Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen.

          • Trin 17 af 17

            Server suppen i skåle, og pynt med creme fraiche og hakket persille.

            • 2 spsk. cremefraiche
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Med denne lækre gulerodssuppe vil du helt sikkert score mange point hos vennerne! Prøv den sammen med Gulerodsboller - så har du et lækkert måltid!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Gulerodssuppe:

              • 400 g. gulerødder
              • 2 æbler
              • 2 løg
              • 2 fed hvidløg
              • 4 spsk. olie
              • 8 dl vand
              • 2 grøntsags-bouillonterninger
              • 2 tsk. salt
              • 2 knivspids peber
              • 2 tsk. eddike

              Pynt:

              • 10 stilke persille
              • 2 spsk. cremefraiche

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 spiseske
              • 1 målebæger
              • 1 teske
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 lille skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 2 store skåle
              • 1 stor gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 grydeske
              • 1 blender
              • 1 viskestykke

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
              4. Skyl æblerne, og skær dem i tern.
              5. Pil løgene, og hak dem. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              6. Pil hvidløgene, og skær dem i skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
              7. Varm olie i en gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. De må ikke blive brune.
              8. Hæld 4 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningerne, og rør rundt.
              9. Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 4 deciliter vand.
              10. Kom gulerods-tern og æble-tern i gryden. Lad suppen koge under låg i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Hvis gulerødderne slipper kniven, er gulerødderne møre.
              11. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
              12. Blend suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
              13. Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.
              14. Smag til med salt, peber og eddike.
              15. Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i det kolde vand. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du skyller krydderurter.
              16. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen.
              17. Server suppen i skåle, og pynt med creme fraiche og hakket persille.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 30 minutter

                Med denne lækre gulerodssuppe vil du helt sikkert score mange point hos vennerne! Prøv den sammen med Gulerodsboller - så har du et lækkert måltid!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 961 kJ / 230 kcal
                • Protein: 5 %
                • Kulhydrat: 37 %
                • Fedt: 58 %
                • Heraf mættet fedt: 2,7 g.
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 17

                Mål alle ingredienserne af.

                Gulerodssuppe:

                • 600 g. gulerødder
                • 3 æbler
                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
                • 6 spsk. olie
                • 12 dl vand
                • 3 grøntsags-bouillonterninger
                • 3 tsk. salt
                • 3 knivspids peber
                • 3 tsk. eddike

                 

                Pynt:

                • 15 stilke persille
                • 3 spsk. cremefraiche
              • Trin 3 af 17

                Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.

                • 600 g. gulerødder
              • Trin 4 af 17

                Skyl æblerne, og skær dem i tern.

                • 3 æbler
              • Trin 5 af 17

                Pil løgene, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 6 af 17

                Pil hvidløgene, og skær dem i skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 7 af 17

                Varm olie i en gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. De må ikke blive brune.

                • 6 spsk. olie
              • Trin 8 af 17

                Hæld 6 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningerne, og rør rundt.

                • 12 dl vand
                • 3 grøntsags-bouillonterninger
              • Trin 9 af 17

                Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 6 deciliter vand.

              • Trin 10 af 17

                Kom gulerods-tern og æble-tern i gryden. Lad suppen koge under låg i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Hvis gulerødderne slipper kniven, er gulerødderne møre.

              • Trin 11 af 17

                Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

              • Trin 12 af 17

                Blend suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.

              • Trin 13 af 17

                Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.

              • Trin 14 af 17

                Smag til med salt, peber og eddike.

                • 3 tsk. salt
                • 3 knivspids peber
                • 3 tsk. eddike
              • Trin 15 af 17

                Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i det kolde vand. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 15 stilke persille
              • Trin 16 af 17

                Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen.

              • Trin 17 af 17

                Server suppen i skåle, og pynt med creme fraiche og hakket persille.

                • 3 spsk. cremefraiche
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Med denne lækre gulerodssuppe vil du helt sikkert score mange point hos vennerne! Prøv den sammen med Gulerodsboller - så har du et lækkert måltid!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Gulerodssuppe:

                  • 600 g. gulerødder
                  • 3 æbler
                  • 3 løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • 6 spsk. olie
                  • 12 dl vand
                  • 3 grøntsags-bouillonterninger
                  • 3 tsk. salt
                  • 3 knivspids peber
                  • 3 tsk. eddike

                  Pynt:

                  • 15 stilke persille
                  • 3 spsk. cremefraiche

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 spiseske
                  • 1 målebæger
                  • 1 teske
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 lille skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 2 store skåle
                  • 1 stor gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 grydeske
                  • 1 blender
                  • 1 viskestykke

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer gulerod.
                  4. Skyl æblerne, og skær dem i tern.
                  5. Pil løgene, og hak det. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  6. Pil hvidløgene, og skær dem i skiver. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker hvidløg.
                  7. Varm olie i en gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. De må ikke blive brune.
                  8. Hæld 6 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningerne, og rør rundt.
                  9. Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 6 deciliter vand.
                  10. Kom gulerods-tern og æble-tern i gryden. Lad suppen koge under låg i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Hvis gulerødderne slipper kniven, er gulerødderne møre.
                  11. Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
                  12. Blend suppen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du blender suppe.
                  13. Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.
                  14. Smag til med salt, peber og eddike.
                  15. Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i det kolde vand. Klik på metodevideoen, og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  16. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen.
                  17. Server suppen i skåle, og pynt med creme fraiche og hakket persille.