Gulerodsketchup
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Du kender allerede ketchup med tomat. Hvorfor ikke prøve med gulerødder i stedet for? Smagen er lige så sej, som farven. Og det er nemmere at lave, end man lige tror.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 278 kJ / 66 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 47 %
- Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser:
- 200 g. gulerødder
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 3 dl vand
- 2 spsk. appelsinjuice
- 2 tsk. eddike
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. sukker
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber:
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 1 si
- 2 skåle
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Trin 1 af 15
Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
- Trin 2 af 15
Find alle ingredienserne frem.
- 200 g. gulerødder
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 3 dl vand
- 2 spsk. appelsinjuice
- 2 tsk. eddike
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. sukker
- Trin 3 af 15
Skyl gulerødderne, og skræl dem.
- 200 g. gulerødder
- Trin 4 af 15
Skær gulerødderne i tern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skærer gulerod.
- Trin 5 af 15
Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker løg.
- 1 løg
- Trin 6 af 15
Pil hvidløget, og hak det. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
- 1 fed hvidløg
- Trin 7 af 15
Hæld olien i en gryde, og varm op til middel varme.
- 1 spsk. olie
- Trin 8 af 15
Hæld løg og hvidløg i gryden, og steg i cirka 2 minutter. De må ikke blive sorte.
- Trin 9 af 15
Hæld gulerodsternene i gryden, og rør rundt.
- Trin 10 af 15
Hæld vandet i gryden, og bring det i kog under låg.
- 3 dl vand
- Trin 11 af 15
Kog gulerods-ternene i cirka 15 minutter. Mærk med lille skarp kniv, om de er møre. Hvis de stadig er hårde, så kog dem i et par minutter mere.
- Trin 12 af 15
Stil en si i en skål. Hæld gulerods-tern og kogevand ned i sien. Lad gulerods-ternene dryppe af. Gem kogevandet.
- Trin 13 af 15
Hæld gulerods-ternene i en anden skål. Tilsæt appelsinjuice, eddike og cayennepeber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- 2 spsk. appelsinjuice
- 2 tsk. eddike
- 1 knivspids cayennepeber
- Trin 14 af 15
Blend med en stavblender, til din gulerodsketchup er ensartet og uden klumper. Hvis den bliver for tyk, så hæld lidt af kogevandet i.
- Trin 15 af 15
Smag til med salt, peber og sukker.
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. sukker
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Du kender allerede ketchup med tomat. Hvorfor ikke prøve med gulerødder i stedet for? Smagen er lige så sej, som farven. Og det er nemmere at lave, end man lige tror.
Du skal bruge
Ingredienser:
- 200 g. gulerødder
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 3 dl vand
- 2 spsk. appelsinjuice
- 2 tsk. eddike
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- ½ tsk. sukker
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 målebæger
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 lille skarp kniv
- 1 mellemstor gryde
- 1 grydeske
- 1 grydelåg
- 1 si
- 2 skåle
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 stavblender
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Skyl gulerødderne, og skræl dem.
- Skær gulerødderne i tern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skærer gulerod.
- Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker løg.
- Pil hvidløget, og hak det. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
- Hæld olien i en gryde, og varm op til middel varme.
- Hæld løg og hvidløg i gryden, og steg i cirka 2 minutter. De må ikke blive sorte.
- Hæld gulerodsternene i gryden, og rør rundt.
- Hæld vandet i gryden, og bring det i kog under låg.
- Kog gulerods-ternene i cirka 15 minutter. Mærk med lille skarp kniv, om de er møre. Hvis de stadig er hårde, så kog dem i et par minutter mere.
- Stil en si i en skål. Hæld gulerods-tern og kogevand ned i sien. Lad gulerods-ternene dryppe af. Gem kogevandet.
- Hæld gulerods-ternene i en anden skål. Tilsæt appelsinjuice, eddike og cayennepeber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
- Blend med en stavblender, til din gulerodsketchup er ensartet og uden klumper. Hvis den bliver for tyk, så hæld lidt af kogevandet i.
- Smag til med salt, peber og sukker.
-