Gulerodsketchup

Gulerodsketchup

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Du kender allerede ketchup med tomat. Hvorfor ikke prøve med gulerødder i stedet for? Smagen er lige så sej, som farven. Og det er nemmere at lave, end man lige tror.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 278 kJ / 66 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 48 %
        • Fedt: 47 %
        • Heraf mættet fedt: 0,5 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 15

        Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)

      • Trin 2 af 15

        Find alle ingredienserne frem.

        • 200 g. gulerødder
        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
        • 1 spsk. olie
        • 3 dl vand
        • 2 spsk. appelsinjuice
        • 2 tsk. eddike
        • 1 knivspids cayennepeber
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. sukker
      • Trin 3 af 15

        Skyl gulerødderne, og skræl dem.

        • 200 g. gulerødder
      • Trin 4 af 15

        Skær gulerødderne i tern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skærer gulerod.

      • Trin 5 af 15

        Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 6 af 15

        Pil hvidløget, og hak det. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 7 af 15

        Hæld olien i en gryde, og varm op til middel varme.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 8 af 15

        Hæld løg og hvidløg i gryden, og steg i cirka 2 minutter. De må ikke blive sorte.

      • Trin 9 af 15

        Hæld gulerodsternene i gryden, og rør rundt.

      • Trin 10 af 15

        Hæld vandet i gryden, og bring det i kog under låg.

        • 3 dl vand
      • Trin 11 af 15

        Kog gulerods-ternene i cirka 15 minutter. Mærk med lille skarp kniv, om de er møre. Hvis de stadig er hårde, så kog dem i et par minutter mere.

      • Trin 12 af 15

        Stil en si i en skål. Hæld gulerods-tern og kogevand ned i sien. Lad gulerods-ternene dryppe af. Gem kogevandet.

      • Trin 13 af 15

        Hæld gulerods-ternene i en anden skål. Tilsæt appelsinjuice, eddike og cayennepeber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 2 spsk. appelsinjuice
        • 2 tsk. eddike
        • 1 knivspids cayennepeber
      • Trin 14 af 15

        Blend med en stavblender, til din gulerodsketchup er ensartet og uden klumper. Hvis den bliver for tyk, så hæld lidt af kogevandet i.

      • Trin 15 af 15

        Smag til med salt, peber og sukker.

        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
        • ½ tsk. sukker
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Du kender allerede ketchup med tomat. Hvorfor ikke prøve med gulerødder i stedet for? Smagen er lige så sej, som farven. Og det er nemmere at lave, end man lige tror.

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          • 200 g. gulerødder
          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • 1 spsk. olie
          • 3 dl vand
          • 2 spsk. appelsinjuice
          • 2 tsk. eddike
          • 1 knivspids cayennepeber
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber
          • ½ tsk. sukker

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 mellemstor gryde
          • 1 grydeske
          • 1 grydelåg
          • 1 si
          • 2 skåle
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 stavblender

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen, og se hvordan du vasker hænder. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Skyl gulerødderne, og skræl dem.
          4. Skær gulerødderne i tern. Klik på metodevideoen, og se hvordan du skærer gulerod.
          5. Pil løget, og hak det. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker løg.
          6. Pil hvidløget, og hak det. Klik på metodevideoen, og se hvordan du hakker hvidløg.
          7. Hæld olien i en gryde, og varm op til middel varme.
          8. Hæld løg og hvidløg i gryden, og steg i cirka 2 minutter. De må ikke blive sorte.
          9. Hæld gulerodsternene i gryden, og rør rundt.
          10. Hæld vandet i gryden, og bring det i kog under låg.
          11. Kog gulerods-ternene i cirka 15 minutter. Mærk med lille skarp kniv, om de er møre. Hvis de stadig er hårde, så kog dem i et par minutter mere.
          12. Stil en si i en skål. Hæld gulerods-tern og kogevand ned i sien. Lad gulerods-ternene dryppe af. Gem kogevandet.
          13. Hæld gulerods-ternene i en anden skål. Tilsæt appelsinjuice, eddike og cayennepeber. Klik på metodevideoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          14. Blend med en stavblender, til din gulerodsketchup er ensartet og uden klumper. Hvis den bliver for tyk, så hæld lidt af kogevandet i.
          15. Smag til med salt, peber og sukker.