Gulerodsdip
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 30 minutter
Jo jo jo, man kan sagtens dyppe gulerødder i sig selv. Hvis man altså lige laver den her gulerods-dippe-dyp. For den er nemlig god ;-) Tip: Server med grøntsagsstave og rugbrødsstænger.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 368 kJ / 88 kcal
- Protein: 5 %
- Kulhydrat: 29 %
- Fedt: 66 %
- Heraf mættet fedt: 3,1 g.
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 4 gulerødder (ca. 250 g)
- ½ spsk. olie
- 1 tsk. salt
- ¼ lime
- 100 g. cremefraiche
- ¼ tsk. stødt spidskommen
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 blender
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Trin 1 af 9
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 9
Find alle ingredienserne frem.
- 4 gulerødder (ca. 250 g)
- ½ spsk. olie
- 1 tsk. salt
- ¼ lime
- 100 g. cremefraiche
- ¼ tsk. stødt spidskommen
- Trin 3 af 9
Tænd ovnen på 200 grader. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Trin 4 af 9
Skræl gulerødderne. Læg dem på bagepapiret.
- 4 gulerødder (ca. 250 g)
- Trin 5 af 9
Hæld olie og salt over gulerødderne, og pak dem ind i bagepapiret.
- ½ spsk. olie
- 1 tsk. salt
- Trin 6 af 9
Bag gulerødderne i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre. Lad dem køle af.
- Trin 7 af 9
Kom gulerødderne i en blender, og blend, til de er finthakkede. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en blender.
- Trin 8 af 9
Pres saften af limen, til du har cirka ½ spiseske limesaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en lime.
- ¼ lime
- Trin 9 af 9
Kom limesaft, cremefraiche og spidskommen i blenderen med gulerødderne. Blend et øjeblik, til det er en ensartet dip. Smag til med salt, limesaft og spidskommen.
- 100 g. cremefraiche
- ¼ tsk. stødt spidskommen
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Jo jo jo, man kan sagtens dyppe gulerødder i sig selv. Hvis man altså lige laver den her gulerods-dippe-dyp. For den er nemlig god ;-) Tip: Server med grøntsagsstave og rugbrødsstænger.
Du skal bruge
Ingredienser
- 4 gulerødder (ca. 250 g)
- ½ spsk. olie
- 1 tsk. salt
- ¼ lime
- 100 g. cremefraiche
- ¼ tsk. stødt spidskommen
Køkkenredskaber
- 1 køkkenvægt
- 1 spiseske
- 1 teske
- 1 kartoffelskræller
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 stor skål
- Bagepapir
- 1 bageplade
- 1 blender
- 1 citruspresser
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Tænd ovnen på 200 grader. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Skræl gulerødderne. Læg dem på bagepapiret.
- Hæld olie og salt over gulerødderne, og pak dem ind i bagepapiret.
- Bag gulerødderne i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre. Lad dem køle af.
- Kom gulerødderne i en blender, og blend, til de er finthakkede. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en blender.
- Pres saften af limen, til du har cirka ½ spiseske limesaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en lime.
- Kom limesaft, cremefraiche og spidskommen i blenderen med gulerødderne. Blend et øjeblik, til det er en ensartet dip. Smag til med salt, limesaft og spidskommen.
-