Gulerodsdip

Gulerodsdip

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 30 minutter

        Jo jo jo, man kan sagtens dyppe gulerødder i sig selv. Hvis man altså lige laver den her gulerods-dippe-dyp. For den er nemlig god ;-) Tip: Server med grøntsagsstave og rugbrødsstænger.

         

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 368 kJ / 88 kcal
        • Protein: 5 %
        • Kulhydrat: 29 %
        • Fedt: 66 %
        • Heraf mættet fedt: 3,1 g.
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 9

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 9

        Find alle ingredienserne frem.

        • 4 gulerødder (ca. 250 g)
        • ½ spsk. olie
        • 1 tsk. salt
        • ¼ lime
        • 100 g. cremefraiche
        • ¼ tsk. stødt spidskommen
      • Trin 3 af 9

        Tænd ovnen på 200 grader. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 9

        Skræl gulerødderne. Læg dem på bagepapiret.

        • 4 gulerødder (ca. 250 g)
      • Trin 5 af 9

        Hæld olie og salt over gulerødderne, og pak dem ind i bagepapiret.

        • ½ spsk. olie
        • 1 tsk. salt
      • Trin 6 af 9

        Bag gulerødderne i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre. Lad dem køle af.

      • Trin 7 af 9

        Kom gulerødderne i en blender, og blend, til de er finthakkede. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en blender.

      • Trin 8 af 9

        Pres saften af limen, til du har cirka ½ spiseske limesaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en lime.

        • ¼ lime
      • Trin 9 af 9

        Kom limesaft, cremefraiche og spidskommen i blenderen med gulerødderne. Blend et øjeblik, til det er en ensartet dip. Smag til med salt, limesaft og spidskommen.

        • 100 g. cremefraiche
        • ¼ tsk. stødt spidskommen
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Jo jo jo, man kan sagtens dyppe gulerødder i sig selv. Hvis man altså lige laver den her gulerods-dippe-dyp. For den er nemlig god ;-) Tip: Server med grøntsagsstave og rugbrødsstænger.

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 4 gulerødder (ca. 250 g)
          • ½ spsk. olie
          • 1 tsk. salt
          • ¼ lime
          • 100 g. cremefraiche
          • ¼ tsk. stødt spidskommen

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 stor skål
          • Bagepapir
          • 1 bageplade
          • 1 blender
          • 1 citruspresser

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
          4. Skræl gulerødderne. Læg dem på bagepapiret.
          5. Hæld olie og salt over gulerødderne, og pak dem ind i bagepapiret.
          6. Bag gulerødderne i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre. Lad dem køle af.
          7. Kom gulerødderne i en blender, og blend, til de er finthakkede. Klik på videoen og se, hvordan du bruger en blender.
          8. Pres saften af limen, til du har cirka ½ spiseske limesaft. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en lime.
          9. Kom limesaft, cremefraiche og spidskommen i blenderen med gulerødderne. Blend et øjeblik, til det er en ensartet dip. Smag til med salt, limesaft og spidskommen.