Gulerodsboller

Gulerodsboller

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Hvis du er i bagehumør, skal du prøve disse lækre gulerodsboller! De smager fantastisk lige som de er, i madpakken, eller til suppe. Prøv dem fx til Gulerodssuppe.

        TIP: Du kan pynte bollerne med fx græskarkerner, sesamfrø eller tynde gulerodsstrimler.

        Opskriften giver 8 boller.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1467 kJ / 351 kcal
        • Protein: 12 %
        • Kulhydrat: 81 %
        • Fedt: 7 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker hænder. :)

      • Trin 2 af 18

        Find alle ingredienserne frem.

        • 2 gulerødder
        • 25 g. gær
        • 2 dl. vand
        • 1 dl. A38
        • 1 dl. grahamsmel
        • 1 tsk. salt
        • 5 dl. hvedemel
        • ½ dl. vand
      • Trin 3 af 18

        Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 4 af 18

        Vask, skræl, og riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.

        • 2 gulerødder
      • Trin 5 af 18

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 25 g. gær
      • Trin 6 af 18

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 2 dl. vand
      • Trin 7 af 18

        Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 8 af 18

        Hæld A38 i skålen. Rør dejen sammen.

        • 1 dl. A38
      • Trin 9 af 18

        Kom det revne gulerod og grahamsmel i skålen. Rør det sammen.

        • 1 dl. grahamsmel
      • Trin 10 af 18

        Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Rør dejen sammen.

        • 1 tsk. salt
        • 5 dl. hvedemel
      • Trin 11 af 18

        Drys mel på bordet.

      • Trin 12 af 18

        Kom dejen ud på bordet, og ælt den godt med hænderne. Dejen skal slippe køkkenbordet og være en sammenhængende dej. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 13 af 18

        Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i 15 minutter.

      • Trin 14 af 18

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

      • Trin 15 af 18

        Rul dejen til en pølse, og del den i 8 stykker. Form 8 gulerodsboller, og sæt dem på bagepladen. Læg husholdningsfilm over gulerodsbollerne. Lad bollerne hæve i 10 minutter.

      • Trin 16 af 18

        Pensl bollerne med vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler boller.

        • ½ dl. vand
      • Trin 17 af 18

        Sæt bollerne midt i ovnen. Bag bollerne i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om brødet er gennembagt.

      • Trin 18 af 18

        Tag gulerodsbollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis du er i bagehumør, skal du prøve disse lækre gulerodsboller! De smager fantastisk lige som de er, i madpakken, eller til suppe. Prøv dem fx til Gulerodssuppe.

        TIP: Du kan pynte bollerne med fx græskarkerner, sesamfrø eller tynde gulerodsstrimler.

        Opskriften giver 8 boller.

        Du skal bruge

          Ingredienser:

          • 2 gulerødder 
          • 25 g. gær
          • 2 dl. vand
          • 1 dl. A38
          • 1 dl. grahamsmel
          • 1 tsk. salt
          • 5 dl. hvedemel

          Pensling:

          • ½ dl. vand

           

          Køkkenredskaber:

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 teske
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 stor skål
          • 1 lille gryde
          • 1 røreske
          • Husholdningsfilm
          • 1 viskestykke
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker hænder. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Læg bagepapir på en bageplade.
          4. Vask, skræl, og riv gulerødderne på den fine side af rivejernet.
          5. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          6. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          7. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
          8. Hæld A38 i skålen. Rør dejen sammen.
          9. Kom det revne gulerod og grahamsmel i skålen. Rør det sammen.
          10. Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Rør dejen sammen.
          11. Drys mel på bordet.
          12. Kom dejen ud på bordet, og ælt den godt med hænderne. Dejen skal slippe køkkenbordet og være en sammenhængende dej. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          13. Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i 15 minutter.
          14. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
          15. Rul dejen til en pølse, og del den i 8 stykker. Form 8 gulerodsboller, og sæt dem på bagepladen. Læg husholdningsfilm over gulerodsbollerne. Lad bollerne hæve i 10 minutter.
          16. Pensl bollerne med vand. Klik på metodevideoen og se, hvordan du pensler boller.
          17. Sæt bollerne midt i ovnen. Bag bollerne i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vurderer, om brødet er gennembagt.
          18. Tag gulerodsbollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.