Grovflutes

Grovflutes

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Server lækre, hjemmelavede grovflutes til aftensmaden. De er perfekte til fx gullaschsuppe eller lasagne.

        Tip: Du kan også forme dejen til boller i stedet for flutes, så er de lige til at tage med i madpakken.

        Opskriften giver 2 grovflutes.

        Energi-indhold pr. stk.
        • Energi: 4222 kJ / 1009 kcal
        • Protein: 15 %
        • Kulhydrat: 49 %
        • Fedt: 36 %
        • Heraf mættet fedt: 6,8 g
    • Du skal bruge

      • Trin 1 af 18

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 18

        Mål alle ingredienserne af.

        • 4 dl mælk
        • 25 g. gær
        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. honning
        • 1 spsk. olie
        • 1 dl hørfrø
        • 1 dl solsikkefrø
        • 2 dl havregryn
        • 2 dl fuldkornshvedemel
        • 4 dl speltmel
        • 2 spsk. hvedemel til æltning

        Pynt:

        • ½ dl mælk til pensling
        • ¼ dl hørfrø til pynt
      • Trin 3 af 18

        Tag en lille gryde frem. Hæld mælk i gryden, og varm den op, til mælken er lunken. Den skal være lige så varm som din lillefinger, men ikke så varm, at du brænder dig.

        • 4 dl mælk
      • Trin 4 af 18

        Tag en stor skål frem. Hæld den lune mælk over i skålen. Smuldr gæren i mælken.

        • 25 g. gær
      • Trin 5 af 18

        Bland honning, salt og olie i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.

        • 1 tsk. salt
        • 1 spsk. honning
        • 1 spsk. olie
      • Trin 6 af 18

        Kom hørfrø, solsikkefrø, havregryn og fuldkornshvedemel i skålen, og rør rundt.

        • 1 dl hørfrø
        • 1 dl solsikkefrø
        • 2 dl havregryn
        • 2 dl fuldkornshvedemel
      • Trin 7 af 18

        Rør speltmel i lidt efter lidt. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

        • 4 dl speltmel
        • 2 spsk. hvedemel til æltning
      • Trin 8 af 18

        Ælt dejen cirka 50 gange på køkkenbordet med hænderne, til den er glat på overfladen. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 9 af 18

        Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke.

      • Trin 10 af 18

        Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.

      • Trin 11 af 18

        Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.

      • Trin 12 af 18

        Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i to stykker med en kniv.

      • Trin 13 af 18

        Rul hvert stykke til et aflangt flute, så det passer med din bageplade. Læg dine flutes på bagepladen.

      • Trin 14 af 18

        Skær små riller i brødene.

      • Trin 15 af 18

        Tag en lille skål frem. Hæld lidt mælk i skålen, og pensl flutesene med mælken. Klik på metodevideoen og se, hvordan pu pensler brød.

        • ½ dl mælk til pensling
      • Trin 16 af 18

        Drys hørfrø på toppen af flutesene.

        • ¼ dl hørfrø til pynt
      • Trin 17 af 18

        Bag flutesene ved 200 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om dine flutes er færdige.

      • Trin 18 af 18

        Server flutesene lune, eller lad dem køle af på en bagerist, før du spiser dem. Velkomme.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Server lækre, hjemmelavede grovflutes til aftensmaden. De er perfekte til fx gullaschsuppe eller lasagne.

        Tip: Du kan også forme dejen til boller i stedet for flutes, så er de lige til at tage med i madpakken.

        Opskriften giver 2 grovflutes.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 4 dl mælk
          • 25 g. gær
          • 1 tsk. salt
          • 1 spsk. honning
          • 1 spsk. olie
          • 1 dl hørfrø
          • 1 dl solsikkefrø
          • 2 dl havregryn
          • 2 dl fuldkornshvedemel
          • 4 dl speltmel
          • 2 spsk. hvedemel til æltning

          Pynt:

          • ½ dl mælk til pensling
          • ¼ dl hørfrø til pynt

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 lille gryde
          • 1 stor skål
          • 1 teske
          • 1 spiseske
          • 1 røreske
          • 1 viskestykke
          • 1 lille skarp kniv
          • 1 bageplade
          • Bagepapir
          • 1 lille skål
          • 1 bagepensel
          • 1 bagerist

          Du skal bruge

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Tag en lille gryde frem. Hæld mælk i gryden, og varm den op, til mælken er lunken. Den skal være lige så varm som din lillefinger, men ikke så varm, at du brænder dig.
          4. Tag en stor skål frem. Hæld den lune mælk over i skålen. Smuldr gæren i mælken.
          5. Bland honning, salt og olie i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
          6. Kom hørfrø, solsikkefrø, havregryn og fuldkornshvedemel i skålen, og rør rundt.
          7. Rør speltmel i lidt efter lidt. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
          8. Ælt dejen cirka 50 gange på køkkenbordet med hænderne, til den er glat på overfladen. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          9. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke.
          10. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.
          11. Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
          12. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i to stykker med en kniv.
          13. Rul hvert stykke til et aflangt flute, så det passer med din bageplade. Læg dine flutes på bagepladen.
          14. Skær små riller i brødene.
          15. Tag en lille skål frem. Hæld lidt mælk i skålen, og pensl flutesene med mælken. Klik på metodevideoen og se, hvordan pu pensler brød.
          16. Drys hørfrø på toppen af flutesene.
          17. Bag flutesene ved 200 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne. Klik på metodevideoen og se, hvordan du tjekker, om dine flutes er færdige.
          18. Server flutesene lune, eller lad dem køle af på en bagerist, før du spiser dem. Velkomme.