Grov pizzadej

Grov pizzadej

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 2 timer

        Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1450 kJ / 345 kcal
        • Protein: 10 %
        • Kulhydrat: 77 %
        • Fedt: 13 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 21

        Find alle ingredienserne frem.

        • 1 ¼ dl vand
        • 15 g. gær
        • 2 dl hvedemel
        • ½ tsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • ½ spsk. olie
        • 1 dl rugmel
      • Trin 3 af 21

        Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

        • 15 g. gær
      • Trin 4 af 21

        Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

        • 1 ¼ dl vand
      • Trin 5 af 21

        Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

      • Trin 6 af 21

        Tilsæt 1 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.

        • 2 dl hvedemel
      • Trin 7 af 21

        Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.

        • ½ tsk. sukker
        • ½ tsk. salt
        • ½ spsk. olie
      • Trin 8 af 21

        Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.

        • 1 dl rugmel
      • Trin 9 af 21

        Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

      • Trin 10 af 21

        Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.

      • Trin 11 af 21

        Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.

      • Trin 12 af 21

        Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.

      • Trin 13 af 21

        Tænd ovnen på 225 grader.

      • Trin 14 af 21

        Kom bagepapir på to bageplader.

      • Trin 15 af 21

        Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

      • Trin 16 af 21

        Del dejen i to lige store stykker.

      • Trin 17 af 21

        Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.

      • Trin 18 af 21

        Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.

      • Trin 19 af 21

        Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.

      • Trin 20 af 21

        Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.

      • Trin 21 af 21

        Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 ¼ dl vand
          • 15 g. gær
          • 2 dl hvedemel
          • ½ tsk. sukker
          • ½ tsk. salt
          • ½ spsk. olie
          • 1 dl rugmel

           

          Køkkenredskaber

          • 1 stor skål
          • 1 decilitermål
          • 1 grydeske
          • 2 teskeer
          • 1 spiseske
          • 1 køkkenvægt
          • Husholdningsfilm
          • 2 bageplader
          • Bagepapir
          • 1 brødkniv
          • 1 kagerulle

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
          4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
          5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
          6. Tilsæt 1 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
          7. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
          8. Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
          9. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
          10. Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.
          11. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
          12. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
          13. Tænd ovnen på 225 grader.
          14. Kom bagepapir på to bageplader.
          15. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
          16. Del dejen i to lige store stykker.
          17. Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.
          18. Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.
          19. Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.
          20. Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.
          21. Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 2 timer

            Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1450 kJ / 345 kcal
            • Protein: 10 %
            • Kulhydrat: 77 %
            • Fedt: 13 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 21

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 21

            Find alle ingredienserne frem.

            • 2 ½ dl vand
            • 25 g. gær
            • 4 dl hvedemel
            • 1 tsk. sukker
            • 1 tsk. salt
            • 1 spsk. olie
            • 2 dl rugmel
          • Trin 3 af 21

            Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

            • 25 g. gær
          • Trin 4 af 21

            Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

            • 2 ½ dl vand
          • Trin 5 af 21

            Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

          • Trin 6 af 21

            Tilsæt 2 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.

            • 4 dl hvedemel
          • Trin 7 af 21

            Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.

            • 1 tsk. sukker
            • 1 tsk. salt
            • 1 spsk. olie
          • Trin 8 af 21

            Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.

            • 2 dl rugmel
          • Trin 9 af 21

            Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

          • Trin 10 af 21

            Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.

          • Trin 11 af 21

            Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.

          • Trin 12 af 21

            Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.

          • Trin 13 af 21

            Tænd ovnen på 225 grader.

          • Trin 14 af 21

            Kom bagepapir på to bageplader.

          • Trin 15 af 21

            Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

          • Trin 16 af 21

            Del dejen i to lige store stykker.

          • Trin 17 af 21

            Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.

          • Trin 18 af 21

            Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.

          • Trin 19 af 21

            Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.

          • Trin 20 af 21

            Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.

          • Trin 21 af 21

            Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 ½ dl vand
              • 25 g. gær
              • 4 dl hvedemel
              • 1 tsk. sukker
              • 1 tsk. salt
              • 1 spsk. olie
              • 2 dl rugmel

               

              Køkkenredskaber

              • 1 stor skål
              • 1 decilitermål
              • 1 grydeske
              • 2 teskeer
              • 1 spiseske
              • 1 køkkenvægt
              • Husholdningsfilm
              • 2 bageplader
              • Bagepapir
              • 1 brødkniv
              • 1 kagerulle

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
              4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
              5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
              6. Tilsæt 2 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
              7. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
              8. Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
              9. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
              10. Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.
              11. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
              12. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
              13. Tænd ovnen på 225 grader.
              14. Kom bagepapir på to bageplader.
              15. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
              16. Del dejen i to lige store stykker.
              17. Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.
              18. Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.
              19. Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.
              20. Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.
              21. Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 2 timer

                Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1450 kJ / 345 kcal
                • Protein: 10 %
                • Kulhydrat: 77 %
                • Fedt: 13 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 21

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 21

                Find alle ingredienserne frem.

                • 3 ¾ dl vand
                • 40 g. gær
                • 6 dl hvedemel
                • 1 ½ tsk. sukker
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ spsk. olie
                • 3 dl rugmel
              • Trin 3 af 21

                Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.

                • 40 g. gær
              • Trin 4 af 21

                Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.

                • 3 ¾ dl vand
              • Trin 5 af 21

                Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

              • Trin 6 af 21

                Tilsæt 3 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.

                • 6 dl hvedemel
              • Trin 7 af 21

                Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.

                • 1 ½ tsk. sukker
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ spsk. olie
              • Trin 8 af 21

                Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.

                • 3 dl rugmel
              • Trin 9 af 21

                Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.

              • Trin 10 af 21

                Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.

              • Trin 11 af 21

                Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.

              • Trin 12 af 21

                Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.

              • Trin 13 af 21

                Tænd ovnen på 225 grader.

              • Trin 14 af 21

                Kom bagepapir på to bageplader.

              • Trin 15 af 21

                Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.

              • Trin 16 af 21

                Del dejen i to lige store stykker.

              • Trin 17 af 21

                Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.

              • Trin 18 af 21

                Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.

              • Trin 19 af 21

                Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.

              • Trin 20 af 21

                Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.

              • Trin 21 af 21

                Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 ¾ dl vand
                  • 40 g. gær
                  • 6 dl hvedemel
                  • 1 ½ tsk. sukker
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ spsk. olie
                  • 3 dl rugmel

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 stor skål
                  • 1 decilitermål
                  • 1 grydeske
                  • 2 teskeer
                  • 1 spiseske
                  • 1 køkkenvægt
                  • Husholdningsfilm
                  • 2 bageplader
                  • Bagepapir
                  • 1 brødkniv
                  • 1 kagerulle

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
                  4. Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
                  5. Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
                  6. Tilsæt 3 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
                  7. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
                  8. Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
                  9. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
                  10. Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.
                  11. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
                  12. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
                  13. Tænd ovnen på 225 grader.
                  14. Kom bagepapir på to bageplader.
                  15. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
                  16. Del dejen i to lige store stykker.
                  17. Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.
                  18. Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.
                  19. Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.
                  20. Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.
                  21. Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!