Grov pizzadej
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1450 kJ / 345 kcal
- Protein: 10 %
- Kulhydrat: 77 %
- Fedt: 13 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 1 ¼ dl vand
- 15 g. gær
- 2 dl hvedemel
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ spsk. olie
- 1 dl rugmel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 grydeske
- 2 teskeer
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- Husholdningsfilm
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 brødkniv
- 1 kagerulle
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
- 1 ¼ dl vand
- 15 g. gær
- 2 dl hvedemel
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ spsk. olie
- 1 dl rugmel
- Trin 3 af 21
Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 15 g. gær
- Trin 4 af 21
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- 1 ¼ dl vand
- Trin 5 af 21
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 21
Tilsæt 1 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
- 2 dl hvedemel
- Trin 7 af 21
Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ spsk. olie
- Trin 8 af 21
Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
- 1 dl rugmel
- Trin 9 af 21
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
- Trin 10 af 21
Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.
- Trin 11 af 21
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
- Trin 12 af 21
Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Trin 13 af 21
Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 14 af 21
Kom bagepapir på to bageplader.
- Trin 15 af 21
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
- Trin 16 af 21
Del dejen i to lige store stykker.
- Trin 17 af 21
Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.
- Trin 18 af 21
Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.
- Trin 19 af 21
Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.
- Trin 20 af 21
Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.
- Trin 21 af 21
Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.
Du skal bruge
Ingredienser
- 1 ¼ dl vand
- 15 g. gær
- 2 dl hvedemel
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ spsk. olie
- 1 dl rugmel
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 grydeske
- 2 teskeer
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- Husholdningsfilm
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 brødkniv
- 1 kagerulle
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt 1 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
- Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
- Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
- Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
- Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.
- Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Kom bagepapir på to bageplader.
- Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
- Del dejen i to lige store stykker.
- Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.
- Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.
- Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.
- Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.
- Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1450 kJ / 345 kcal
- Protein: 10 %
- Kulhydrat: 77 %
- Fedt: 13 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 2 ½ dl vand
- 25 g. gær
- 4 dl hvedemel
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olie
- 2 dl rugmel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 grydeske
- 2 teskeer
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- Husholdningsfilm
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 brødkniv
- 1 kagerulle
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
- 2 ½ dl vand
- 25 g. gær
- 4 dl hvedemel
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olie
- 2 dl rugmel
- Trin 3 af 21
Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 25 g. gær
- Trin 4 af 21
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- 2 ½ dl vand
- Trin 5 af 21
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 21
Tilsæt 2 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
- 4 dl hvedemel
- Trin 7 af 21
Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olie
- Trin 8 af 21
Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
- 2 dl rugmel
- Trin 9 af 21
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
- Trin 10 af 21
Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.
- Trin 11 af 21
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
- Trin 12 af 21
Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Trin 13 af 21
Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 14 af 21
Kom bagepapir på to bageplader.
- Trin 15 af 21
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
- Trin 16 af 21
Del dejen i to lige store stykker.
- Trin 17 af 21
Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.
- Trin 18 af 21
Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.
- Trin 19 af 21
Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.
- Trin 20 af 21
Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.
- Trin 21 af 21
Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.
Du skal bruge
Ingredienser
- 2 ½ dl vand
- 25 g. gær
- 4 dl hvedemel
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olie
- 2 dl rugmel
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 grydeske
- 2 teskeer
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- Husholdningsfilm
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 brødkniv
- 1 kagerulle
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt 2 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
- Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
- Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
- Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
- Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.
- Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Kom bagepapir på to bageplader.
- Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
- Del dejen i to lige store stykker.
- Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.
- Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.
- Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.
- Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.
- Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 2 timer
Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1450 kJ / 345 kcal
- Protein: 10 %
- Kulhydrat: 77 %
- Fedt: 13 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
- 3 ¾ dl vand
- 40 g. gær
- 6 dl hvedemel
- 1 ½ tsk. sukker
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ spsk. olie
- 3 dl rugmel
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 grydeske
- 2 teskeer
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- Husholdningsfilm
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 brødkniv
- 1 kagerulle
Sådan gør du
- Trin 1 af 21
Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 21
Find alle ingredienserne frem.
- 3 ¾ dl vand
- 40 g. gær
- 6 dl hvedemel
- 1 ½ tsk. sukker
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ spsk. olie
- 3 dl rugmel
- Trin 3 af 21
Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- 40 g. gær
- Trin 4 af 21
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- 3 ¾ dl vand
- Trin 5 af 21
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Trin 6 af 21
Tilsæt 3 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
- 6 dl hvedemel
- Trin 7 af 21
Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
- 1 ½ tsk. sukker
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ spsk. olie
- Trin 8 af 21
Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
- 3 dl rugmel
- Trin 9 af 21
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
- Trin 10 af 21
Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.
- Trin 11 af 21
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
- Trin 12 af 21
Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Trin 13 af 21
Tænd ovnen på 225 grader.
- Trin 14 af 21
Kom bagepapir på to bageplader.
- Trin 15 af 21
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
- Trin 16 af 21
Del dejen i to lige store stykker.
- Trin 17 af 21
Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.
- Trin 18 af 21
Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.
- Trin 19 af 21
Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.
- Trin 20 af 21
Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.
- Trin 21 af 21
Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Hvis det skal være ekstra godt, så lav din egen pizzadej, når du bager pizza. Den grove pizzadej gør pizzaen ekstra sprød og lækker.
Du skal bruge
Ingredienser
- 3 ¾ dl vand
- 40 g. gær
- 6 dl hvedemel
- 1 ½ tsk. sukker
- 1 ½ tsk. salt
- 1 ½ spsk. olie
- 3 dl rugmel
Køkkenredskaber
- 1 stor skål
- 1 decilitermål
- 1 grydeske
- 2 teskeer
- 1 spiseske
- 1 køkkenvægt
- Husholdningsfilm
- 2 bageplader
- Bagepapir
- 1 brødkniv
- 1 kagerulle
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Smuldr gæren i en stor skål. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en gærdej.
- Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på metodevideoen og se, hvordan du mærker, om vandet er lillefinger-varmt.
- Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
- Tilsæt 3 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
- Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
- Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
- Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Klik på metodevideoen og se, hvordan du ælter dej.
- Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper køkkenbordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter.
- Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Kom bagepapir på to bageplader.
- Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
- Del dejen i to lige store stykker.
- Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Lav dem eventuelt firkantede, hvis det er nemmere.
- Læg pizzabundende på bagepladerne. En bund på hver plade.
- Top pizzaerne som du har lyst. Start altid med tomatsovs, så ost og fyld. Husk det skal være 100% din pizza.
- Bag pizzaerne én af gangen i cirka 15 minutter, til kanten er sprød.
- Tjek om pizzaen er færdig, og sæt den næste pizza i ovnen. Velbekomme!
-