Grøntsagswok

Grøntsagswok

easy
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok!

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2072 kJ / 493 kcal
        • Protein: 22 %
        • Kulhydrat: 35 %
        • Fedt: 43 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 20

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 20

        Mål alle ingredienserne af.

        • 1 dl perlebyg eller perlerug
        • 2 dl vand
        • ½ tsk. salt
        • 250 g. hvidkål
        • ½ rød peberfrugt
        • 125 g. grønne bønner (evt. fra frost)
        • 1 spsk. olie
        • 200 g. hakket oksekød

        Marinade:

        • 1 cm. ingefær
        • 1-2 fed hvidløg
        • ½ stor citron
        • 1 spsk. sojasauce
        • 1 tsk. flydende honning
        • ½ dl persille eller koriander
      • Trin 3 af 20

        Hæld perlebyg i en si, og skyl under rindende, koldt vand. Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger perlebyg.

        • 1 dl perlebyg eller perlerug
        • 2 dl vand
        • ½ tsk. salt
      • Trin 4 af 20

        Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.

      • Trin 5 af 20

        Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

        • 250 g. hvidkål

         

      • Trin 6 af 20

        Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

        • ½ peberfrugt

         

      • Trin 7 af 20

        Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.

        • 125 g. grønne bønner, evt. fra frost

         

      • Trin 8 af 20

        Marinade: Skræl ingefæren, og riv den fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

        • 1 cm. ingefær

         

      • Trin 9 af 20

        Pil, og pres hvidløget.

        • 1-2 fed hvidløg

         

      • Trin 10 af 20

        Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.

        • ½ stor citron

         

      • Trin 11 af 20

        Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl persille eller koriander
      • Trin 12 af 20

        Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, soyasauce og honning i en skål. Rør det sammen.

        • 1 spsk. sojasauce
        • 1 tsk. flydende honning
        • ½ dl persille eller koriander
      • Trin 13 af 20

        Wok: Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger i wok.

        • 1 spsk. olie

         

      • Trin 14 af 20

        Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden.

        • 200 g. oksekød 

         

      • Trin 15 af 20

        Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.

      • Trin 16 af 20

        Tag kødet op, og læg det på en tallerken.

      • Trin 17 af 20

        Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.

      • Trin 18 af 20

        Smag på grøntsagerne og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.

      • Trin 19 af 20

        Kom kødet tilbage i wokken, og kom også perlebyggen i. Steg i 2 minutter.

      • Trin 20 af 20

        Smag til med sojasauce. Velbekomme!

        • Ca. 1 spsk. sojasauce
    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok!

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • 1 dl perlebyg eller perlerug
          • 2 dl vand
          • ½ tsk. salt
          • 250 g. hvidkål
          • ½ rød peberfrugt
          • 125 g. grønne bønner (evt. fra frost)
          • 1 spsk. olie
          • 200 g. hakket oksekød

          Marinade:

          • 1 cm. ingefær
          • 1-2 fed hvidløg
          • ½ stor citron
          • 1 spsk. sojasauce
          • 1 tsk. flydende honning
          • ½ dl persille eller koriander

           

          Køkkenredskaber

          • 1 køkkenvægt
          • 1 målebæger
          • 1 sæt måleskeer
          • 1 si
          • 1 lille gryde
          • 1 grydelåg
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 teske
          • 1 rivejern
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 citruspresser
          • 1 lille skål
          • 1 røreske
          • 1 wok
          • 1 grydeske
          • 1 tallerken

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Hæld perlebyg i en si, og skyl under rindende, koldt vand. Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger perlebyg.
          4. Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.
          5. Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
          6. Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
          7. Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.
          8. Marinade: Skræl ingefæren, og riv den fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
          9. Pil, og pres hvidløget.
          10. Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.
          11. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          12. Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, soyasauce og honning i en skål. Rør det sammen.
          13. Wok: Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger i wok.
          14. Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden.
          15. Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.
          16. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.
          17. Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.
          18. Smag på grøntsagerne og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.
          19. Kom kødet tilbage i wokken, og kom også perlebyggen i. Steg i 2 minutter.
          20. Smag til med sojasauce. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok!

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2072 kJ / 493 kcal
            • Protein: 22 %
            • Kulhydrat: 35 %
            • Fedt: 43 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 20

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 20

            Mål alle ingredienserne af.

            • 2 dl perlebyg eller perlerug
            • 4 dl vand
            • 1 tsk. salt
            • 500 g. hvidkål
            • 1 rød peberfrugt
            • 250 g. grønne bønner (evt. fra frost)
            • 2 spsk. olivenolie
            • 400 g. hakket oksekød

            Marinade:

            • 2 cm. ingefær
            • 2-3 fed hvidløg
            • 1 stor citron
            • Ca. 2 spsk. sojasovs
            • 2 tsk. flydende honning
            • 1 dl persille eller koriander
          • Trin 3 af 20

            Hæld perlebyg i en si, og skyl under rindende, koldt vand. Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger perlebyg.

            • 2 dl perlebyg eller perlerug
            • 4 dl vand
            • 1 tsk. salt
          • Trin 4 af 20

            Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.

          • Trin 5 af 20

            Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

            • 500 g. hvidkål
          • Trin 6 af 20

            Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

            • 1 peberfrugt

             

          • Trin 7 af 20

            Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.

            • 250 g. grønne bønner, evt. fra frost

             

          • Trin 8 af 20

            Marinade: Skræl ingefæren, og riv den fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

            • 2 cm. ingefær

             

          • Trin 9 af 20

            Pil, og pres hvidløget.

            • 2-3 fed hvidløg

             

          • Trin 10 af 20

            Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.

            • 1 citron

             

          • Trin 11 af 20

            Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • ½ dl persille eller koriander
          • Trin 12 af 20

            Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, soyasovs og honning i en skål. Rør det sammen.

            • 1 spsk. sojasauce
            • 1 tsk. flydende honning

             

          • Trin 13 af 20

            Wok: Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger i wok.

            • 1 spsk. olie

             

          • Trin 14 af 20

            Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden.

            • 400 g. oksekød 

             

          • Trin 15 af 20

            Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.

          • Trin 16 af 20

            Tag kødet op, og læg det på en tallerken.

          • Trin 17 af 20

            Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.

          • Trin 18 af 20

            Smag på grøntsagerne og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.

          • Trin 19 af 20

            Kom kødet tilbage i wokken, og kom også perlebyggen i. Steg i 2 minutter.

          • Trin 20 af 20

            Smag til med sojasauce. Velbekomme!

            • Ca. 2 spsk. sojasauce
        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok!

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 2 dl perlebyg eller perlerug
              • 4 dl vand
              • 1 tsk. salt
              • 500 g. hvidkål
              • 1 rød peberfrugt
              • 250 g. grønne bønner (evt. fra frost)
              • 2 spsk. olivenolie
              • 400 g. hakket oksekød

              Marinade:

              • 2 cm. ingefær
              • 2-3 fed hvidløg
              • 1 stor citron
              • Ca. 2 spsk. sojasovs
              • 2 tsk. flydende honning
              • 1 dl persille eller koriander

               

              Køkkenredskaber

              • 1 køkkenvægt
              • 1 målebæger
              • 1 sæt måleskeer
              • 1 si
              • 1 lille gryde
              • 1 grydelåg
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 teske
              • 1 rivejern
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 citruspresser
              • 1 lille skål
              • 1 røreske
              • 1 wok
              • 1 grydeske
              • 1 tallerken

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Hæld perlebyg i en si, og skyl under rindende, koldt vand. Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger perlebyg.
              4. Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.
              5. Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
              6. Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
              7. Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.
              8. Marinade: Skræl ingefæren, og riv den fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
              9. Pil, og pres hvidløget.
              10. Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.
              11. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              12. Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, soyasovs og honning i en skål. Rør det sammen.
              13. Wok: Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger i wok.
              14. Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden.
              15. Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.
              16. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.
              17. Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.
              18. Smag på grøntsagerne og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.
              19. Kom kødet tilbage i wokken, og kom også perlebyggen i. Steg i 2 minutter.
              20. Smag til med sojasauce. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok!

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2072 kJ / 493 kcal
                • Protein: 22 %
                • Kulhydrat: 35 %
                • Fedt: 43 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 20

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 20

                Mål alle ingredienserne af.

                • 3 dl perlebyg eller perlerug
                • 6 dl vand
                • 1 ½ tsk. salt
                • 750 g. hvidkål
                • 1 ½ rød peberfrugt
                • 375 g. grønne bønner (evt. fra frost)
                • 3 spsk. olie
                • 600 g. hakket oksekød

                Marinade:

                • 3 cm. ingefær
                • 4-5 fed hvidløg
                • 1 ½ stor citron
                • Ca. 3 spsk. sojasovs
                • 3 tsk. flydende honning
                • 1 ½ dl persille eller koriander
              • Trin 3 af 20

                Hæld perlebyg i en si, og skyl under rindende, koldt vand. Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger perlebyg.

                • 4 dl perlerug eller perlebyg
                • 6 dl vand
                • 1 ½ tsk. salt
              • Trin 4 af 20

                Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.

              • Trin 5 af 20

                Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.

                • 750 g. hvidkål

                 

              • Trin 6 af 20

                Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

                • 1 ½ peberfrugt

                 

              • Trin 7 af 20

                Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.

                • 375 g, grønne bønner, evt. fra frost

                 

              • Trin 8 af 20

                Marinade: Skræl ingefæren, og riv den fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.

                • 3 cm. ingefær

                 

              • Trin 9 af 20

                Pil, og pres hvidløget.

                • 4-5 fed hvidløg

                 

              • Trin 10 af 20

                Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.

                • 1 ½ citron

                 

              • Trin 11 af 20

                Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl persille eller koriander
              • Trin 12 af 20

                Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, soyasauce og honning i en skål. Rør det sammen.

                • Ca. 3 spsk. sojasauce
                • 3 tsk. flydende honning
                • 1 ½ dl persille eller koriander
              • Trin 13 af 20

                Wok: Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger i wok.

                • 3 spsk. olie

                 

              • Trin 14 af 20

                Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden.

                • 600 g. oksekød 

                 

              • Trin 15 af 20

                Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.

              • Trin 16 af 20

                Tag kødet op, og læg det på en tallerken.

              • Trin 17 af 20

                Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.

              • Trin 18 af 20

                Smag på grøntsagerne og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.

              • Trin 19 af 20

                Kom kødet tilbage i wokken, og kom også perlebyggen i. Steg i 2 minutter.

              • Trin 20 af 20

                Smag til med sojasauce. Velbekomme.

                • Ca. 3 spsk. sojasauce
            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Wokretter er nemme at lave, sprøde og velsmagende. Retten her er lavet med en marinade af honning, ingefær og citron, og man må sige at surt og sødt møder hinanden og danner en fantastisk harmoni. Værså god at gå wok-amok!

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 3 dl perlebyg eller perlerug
                  • 6 dl vand
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 750 g. hvidkål
                  • 1 ½ rød peberfrugt
                  • 375 g. grønne bønner (evt. fra frost)
                  • 3 spsk. olie
                  • 600 g. hakket oksekød

                  Marinade:

                  • 3 cm. ingefær
                  • 4-5 fed hvidløg
                  • 1 ½ stor citron
                  • Ca. 3 spsk. sojasauce
                  • 3 tsk. flydende honning
                  • 1 ½ dl persille eller koriander

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 målebæger
                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 si
                  • 1 lille gryde
                  • 1 grydelåg
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 teske
                  • 1 rivejern
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 citruspresser
                  • 1 lille skål
                  • 1 røreske
                  • 1 wok
                  • 1 grydeske
                  • 1 tallerken

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Hæld perlebyg i en si, og skyl under rindende, koldt vand. Hæld vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring det i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger perlebyg.
                  4. Kom perlebyg i gryden, og kog den i cirka 20 minutter, indtil den er mør. Smag på den. Der skal stadig være lidt bid i.
                  5. Skyl hvidkålen, og skær stokken af. Skær hvidkålen i tynde strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer hvidkål.
                  6. Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern kernerne, og skær peberfrugten i strimler. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
                  7. Nip eller skær enderne af bønnerne, og skyl dem grundigt i koldt vand.
                  8. Marinade: Skræl ingefæren, og riv den fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skræller ingefær med en ske.
                  9. Pil, og pres hvidløget.
                  10. Pres saften af citronen. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser en citron.
                  11. Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet, og hak den. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  12. Kom ingefær, hvidløg, citronsaft, persille, soyasauce og honning i en skål. Rør det sammen.
                  13. Wok: Kom olie i en wok, og varm den op. Wokken skal være meget varm, før du begynder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du steger i wok.
                  14. Kom kødet i gryden, og steg det i 4-5 minutter. Rør hele tiden.
                  15. Hæld marinaden i wokken, og kog i 1 minut.
                  16. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.
                  17. Kom hvidkål, bønner og peberfrugt i wokken. Steg i 2-3 minutter. Rør hele tiden.
                  18. Smag på grøntsagerne og vurder, om de er færdige. De skal være sprøde, og må gerne have lidt bid.
                  19. Kom kødet tilbage i wokken, og kom også perlebyggen i. Steg i 2 minutter.
                  20. Smag til med sojasauce. Velbekomme.