Grøntsagslasagne

Grøntsagslasagne

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men der er ingen kød i denne dejlige lasagne. Her er den italienske klassiker i en super skøn og let udgave med nordiske grøntsager og svampe. Mon ikke det er, hvad Messi spiser til aftensmad? 

         
        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2442 kJ / 581 kcal
        • Protein: 17 %
        • Kulhydrat: 50 %
        • Fedt: 33 %
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 28

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 28

        Mål alle ingredienserne af.

        • ½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk.) eller 100 g. friske lasagneplader

        Grøntsagssovs:

        • 1 spsk. olie
        • 1 løg
        • 1 fed hvidløg
        • ¼ dl. frisk timian eller oregano (eller tørret)
        • 125 g. champignon eller portobellosvampe
        • 2 stilke bladselleri
        • 1 gulerod
        • 1 dåse hakkede tomater (400 g.)
        • 1 dl. vand
        • 1 spsk. hvidvinseddike
        • ½ spsk. salt
        • ½ tsk. peber

        Bechamelsovs (mælkesovs):

        • 15 g. smør
        • 30 g. hvedemel
        • ½ l. mælk
        • ¼ tsk. fintrevet muskatnød

        Drys:

        • 25 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
      • Trin 3 af 28

        Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 1 løg
      • Trin 4 af 28

        Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

        • 1 fed hvidløg
      • Trin 5 af 28

        Skær den nederste del af svampenes stok af. Skyl dem i koldt vand, så de er helt fri for jord.

        • 125 g. champignon eller portobellosvampe
      • Trin 6 af 28

        Skyl bladselleri og skær stilkene i små tern.

        • 2 stilke bladselleri
      • Trin 7 af 28

        Skræl guleroden, og skær enden af. Skær guleroden i stykker på 2-3 centimeter.

        • 1 gulerod
      • Trin 8 af 28

        Put cirka ⅓ af grøntsagerne (selleri, gulerødder og svampe) i en foodprocessor eller blender. Tænd, og hak dem fint. Gentag med resten af grøntsagerne.

      • Trin 9 af 28

        Åbn dåsen med hakkede tomater.

        • 1 dåse hakkede tomater
      • Trin 10 af 28

        Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 11 af 28

        Klik på filmen for at se hvordan du svitser. Svits løgene i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt.

      • Trin 12 af 28

        Kom vand i en skål. Skyl timian i vandet, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af. Kom hvidløg og timian i gryden, og rør rundt.

        • ¼ dl frisk timian eller oregano
      • Trin 13 af 28

        Tilsæt de hakkede grøntsager og steg i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt.

        • Hakket selleri, gulerødder og svampe.
      • Trin 14 af 28

        Tilsæt hakkede tomater, og kog grøntsagssovsen cirka 5 minutter, mens du rører rundt.

         

         

      • Trin 15 af 28

        Smag sovsen til med hvidvinseddike, salt og peber.Tilsæt lidt af gangen, og smag på den undervejs. Tilsæt vand, hvis sovsen er blevet for tyk.

        • 1 spsk. hvidvinseddike
        • ½ spsk. salt
        • ½ tsk. peber
      • Trin 16 af 28

        Tænd ovnen på 200 grader.

      • Trin 17 af 28

        Bechamelsovs: Start med at lune mælken i en lille gryde.Varm langsomt op og pas på det ikke brænder på.

        • ½ liter mælk
      • Trin 18 af 28

        Tag en ny lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme.

        • 15 g. smør
      • Trin 19 af 28

        Tilsæt hvedemel, og pisk i cirka 3 minutter, så der ikke kommer klumper. Brug et piskeris. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

        • 30 g. hvedemel
      • Trin 20 af 28

        Hæld den lune mælk i gryden lidt ad gangen og pisk godt. Der må ikke være klumper i sovsen.

      • Trin 21 af 28

        Kog sovsen ved svag varme i 4-5 minutter, mens du rører rundt.

      • Trin 22 af 28

        Smag til med salt, peber og muskatnød.

        • ½ tsk. salt
        • ½ knivspids peber
        • ¼ tsk. fintrevet muskatnød
      • Trin 23 af 28

        Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag grøntsagssovs i bunden af fadet.

      • Trin 24 af 28

        Læg et lag lasagneplader. Gentag dette tre gange: Læg et lag grøntsagssovs, et lag bechamelsovs og et lag lasagneplader. Afslut med et lag bechamelsovs øverst. 

      • Trin 25 af 28

        Sæt en bagerist i midten af ovnen og sæt fadet med lasagnen på bageristen.Bag lasagnen i 20 minutter.

      • Trin 26 af 28

        Tag en lille skarp kniv. Stik i lasagnen, og mærk om den er blød. Tag den ud af ovnen, og drys ost på den varme lasagne.

        • 25 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
      • Trin 27 af 28

        Sæt lasagnen i ovnen igen, og bag den cirka 10 minutter mere, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver for mørk, for så kan smage bittert.

      • Trin 28 af 28

        Tjek med en gaffel at pastapladerne i lasagnen er bløde. Servér lasagnen med grøn salat/råkost og grovbrød til.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men der er ingen kød i denne dejlige lasagne. Her er den italienske klassiker i en super skøn og let udgave med nordiske grøntsager og svampe. Mon ikke det er, hvad Messi spiser til aftensmad? 

         

        Du skal bruge

          Ingredienser

          • ½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk.) eller 100 g. friske lasagneplader

          Grøntsagssovs:

          • 1 spsk. olie
          • 1 løg
          • 1 fed hvidløg
          • ¼ dl. frisk timian eller oregano (eller tørret)
          • 125 g. champignon eller portobellosvampe
          • 2 stilke bladselleri
          • 1 gulerod
          • 1 dåse hakkede tomater (400 g.)
          • 1 dl. vand
          • 1 spsk. hvidvinseddike
          • ½ spsk. salt
          • ½ tsk. peber

          Bechamelsovs (mælkesovs):

          • 15 g. smør
          • 30 g. hvedemel
          • ½ l. mælk
          • ¼ tsk. fintrevet muskatnød

          Drys:

          • 25 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 køkkenvægt
          • 1 decilitermål
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 skærebræt
          • 1 hvidløgspresser
          • 1 foodprocessor
          • 1 dåseåbner
          • 1 dørslag
          • 2 mellem gryder
          • 1 grydeske
          • 1 spiseske
          • 1 lille gryde
          • 1 piskeris
          • 1 ovnfast fad
          • 1 bagerist
          • 1 gaffel

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Pil, og hak løget fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
          4. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
          5. Skær den nederste del af svampenes stok af. Skyl dem i koldt vand, så de er helt fri for jord.
          6. Skyl bladselleri og skær stilkene i små tern.
          7. Skræl guleroden, og skær enden af. Skær guleroden i stykker på 2-3 centimeter.
          8. Put cirka ⅓ af grøntsagerne (selleri, gulerødder og svampe) i en foodprocessor eller blender. Tænd, og hak dem fint. Gentag med resten af grøntsagerne.
          9. Åbn dåsen med hakkede tomater.
          10. Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.
          11. Klik på filmen for at se hvordan du svitser. Svits løgene i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt.
          12. Kom vand i en skål. Skyl timian i vandet, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af. Kom hvidløg og timian i gryden, og rør rundt.
          13. Tilsæt de hakkede grøntsager og steg i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt.
          14. Tilsæt hakkede tomater, og kog grøntsagssovsen cirka 5 minutter, mens du rører rundt.
          15. Smag sovsen til med hvidvinseddike, salt og peber.Tilsæt lidt af gangen, og smag på den undervejs. Tilsæt vand, hvis sovsen er blevet for tyk.
          16. Tænd ovnen på 200 grader.
          17. Bechamelsovs: Start med at lune mælken i en lille gryde.Varm langsomt op og pas på det ikke brænder på.
          18. Tag en ny lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme.
          19. Tilsæt hvedemel, og pisk i cirka 3 minutter, så der ikke kommer klumper. Brug et piskeris. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
          20. Hæld den lune mælk i gryden lidt ad gangen og pisk godt. Der må ikke være klumper i sovsen.
          21. Kog sovsen ved svag varme i 4-5 minutter, mens du rører rundt.
          22. Smag til med salt, peber og muskatnød.
          23. Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag grøntsagssovs i bunden af fadet.
          24. Læg et lag lasagneplader. Gentag dette tre gange: Læg et lag grøntsagssovs, et lag bechamelsovs og et lag lasagneplader. Afslut med et lag bechamelsovs øverst. 
          25. Sæt en bagerist i midten af ovnen og sæt fadet med lasagnen på bageristen.Bag lasagnen i 20 minutter.
          26. Tag en lille skarp kniv. Stik i lasagnen, og mærk om den er blød. Tag den ud af ovnen, og drys ost på den varme lasagne.
          27. Sæt lasagnen i ovnen igen, og bag den cirka 10 minutter mere, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver for mørk, for så kan smage bittert.
          28. Tjek med en gaffel at pastapladerne i lasagnen er bløde. Servér lasagnen med grøn salat/råkost og grovbrød til.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

            Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men der er ingen kød i denne dejlige lasagne. Her er den italienske klassiker i en super skøn og let udgave med nordiske grøntsager og svampe. Mon ikke det er, hvad Messi spiser til aftensmad?

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 2442 kJ / 581 kcal
            • Protein: 17 %
            • Kulhydrat: 50 %
            • Fedt: 33 %
        • Du skal bruge

        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 28

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 28

            Mål alle ingredienserne af.

            • 1 pakke fuldkornslasagneplader (12 stk.) eller 200 g. friske lasagneplader

            Grøntsagssovs:

            • 2 spsk. olie
            • 2 løg
            • 2 fed hvidløg
            • ½ dl. frisk timian eller oregano (eller tørret)
            • 250 g. champignon eller portobellosvampe
            • 3-4 stilke bladselleri
            • 2 gulerødder
            • 2 dåser hakkede tomater (2x 400 g.)
            • 2 dl. vand
            • 1-2 spsk. hvidvinseddike
            • 1 spsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Bechamelsovs (mælkesovs):

            • 25 g. smør
            • 60 g. hvedemel
            • 1 l. mælk
            • ½ tsk. fintrevet muskatnød
            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber

            Drys:

            • 50 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
          • Trin 3 af 28

            Pil, og hak løgene fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

            • 2 løg
          • Trin 4 af 28

            Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

            • 2 fed hvidløg
          • Trin 5 af 28

            Skær den nederste del af svampenes stok af. Skyl dem i koldt vand, så de er helt fri for jord.

            • 250 g. champignon eller portobellosvampe
          • Trin 6 af 28

            Skyl bladselleri og skær stilkene i små tern.

            • 3-4 stilke bladselleri
          • Trin 7 af 28

            Skræl gulerødderne, og skær enderne af. Skær gulerødderne i stykker på 2 x 3 centimeter.

            • 2 gulerødder
          • Trin 8 af 28

            Put cirka ⅓ af grøntsagerne (selleri, gulerødder og svampe) i en foodprocessor eller blender. Tænd, og hak dem fint. Gentag med resten af grøntsagerne.

          • Trin 9 af 28

            Åbn dåserne med hakkede tomater.

            • 2 dåser hakkede tomater
          • Trin 10 af 28

            Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 11 af 28

            Svits løgene i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

          • Trin 12 af 28

            Kom vand i en skål. Skyl timian i vandet, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af. Kom hvidløg og timian i gryden, og rør rundt.

            • ½ dl frisk timian eller oregano
          • Trin 13 af 28

            Tilsæt de hakkede grøntsager og steg i 2-3 minutter ved middel varme.Rør rundt.

            • Hakket selleri, gulerødder og svampe.
          • Trin 14 af 28

            Tilsæt hakkede tomater, og kog grøntsagssovsen cirka 5 minutter, mens du rører rundt.

            • Hakkede tomater fra to dåser

             

          • Trin 15 af 28

            Smag sovsen til med hvidvinseddike, salt og peber.Tilsæt lidt af gangen, og smag på den undervejs. Tilsæt vand, hvis sovsen er blevet for tyk.

            • 1-2 spsk. hvidvinseddike
            • 1 spsk. salt
            • 1 knivspids peber
          • Trin 16 af 28

            Tænd ovnen på 200 grader.

          • Trin 17 af 28

            Bechamelsovs: Start med at lune mælken i en lille gryde.Varm langsomt op og pas på det ikke brænder på.

            • 1 liter mælk
          • Trin 18 af 28

            Tag en ny lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme.

            • 25 g. smør
          • Trin 19 af 28

            Tilsæt hvedemel, og pisk i cirka 3 minutter, så der ikke kommer klumper. Brug et piskeris. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.

            • 60 g. hvedemel
          • Trin 20 af 28

            Hæld den lune mælk i gryden lidt ad gangen og pisk. Der må ikke være klumper i sovsen.

            • 1 liter lun mælk
          • Trin 21 af 28

            Kog sovsen ved svag varme i 4-5 minutter, mens du rører rundt.

          • Trin 22 af 28

            Smag til med salt, peber og muskatnød.

            • 1 tsk. salt
            • 1 knivspids peber
            • ½ tsk. fintrevet muskatnød
          • Trin 23 af 28

            Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag grøntsagssovs i bunden af fadet.

          • Trin 24 af 28

            Læg et lag lasagneplader. Gentag dette tre gange: Læg et lag grøntsagssovs, et lag bechamelsovs og et lag lasagneplader. Afslut med et lag bechamelsovs øverst.

            •  ½ pakke fuldkornslasagneplader (6 stk) eller 100 g. friske lasagneplader
          • Trin 25 af 28

            Sæt en bagerist i midten af ovnen og sæt fadet med lasagnen på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.

          • Trin 26 af 28

            Tag en lille skarp kniv. Stik i lasagnen, og mærk om den er blød. Tag den ud af ovnen, og drys ost på den varme lasagne.

            • 50 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
          • Trin 27 af 28

            Sæt lasagnen i ovnen igen, og bag den cirka 10 minutter mere, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver for mørk, for så kan smage bittert.

          • Trin 28 af 28

            Tjek med en gaffel at pastapladerne i lasagnen er bløde. Servér lasagnen med grøn salat/råkost og grovbrød til.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men der er ingen kød i denne dejlige lasagne. Her er den italienske klassiker i en super skøn og let udgave med nordiske grøntsager og svampe. Mon ikke det er, hvad Messi spiser til aftensmad?

            Du skal bruge

              Ingredienser

              • 1 pakke fuldkornslasagneplader (12 stk.) eller 200 g. friske lasagneplader

              Grøntsagssovs:

              • 2 spsk. olie
              • 2 løg
              • 2 fed hvidløg
              • ½ dl. frisk timian eller oregano (eller tørret)
              • 250 g. champignon eller portobellosvampe
              • 3-4 stilke bladselleri
              • 2 gulerødder
              • 2 dåser hakkede tomater (2x 400 g.)
              • 2 dl. vand
              • 1-2 spsk. hvidvinseddike
              • 1 spsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Bechamelsovs (mælkesovs):

              • 25 g. smør
              • 60 g. hvedemel
              • 1 l. mælk
              • ½ tsk. fintrevet muskatnød
              • 1 tsk. salt
              • 1 knivspids peber

              Drys:

              • 50 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 køkkenvægt
              • 1 decilitermål
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 skærebræt
              • 1 hvidløgspresser
              • 1 foodprocessor
              • 1 dåseåbner
              • 1 dørslag
              • 2 mellem gryder
              • 1 grydeske
              • 1 spiseske
              • 1 lille gryde
              • 1 piskeris
              • 1 ovnfast fad
              • 1 bagerist
              • 1 gaffel

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Pil, og hak løgene fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
              4. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
              5. Skær den nederste del af svampenes stok af. Skyl dem i koldt vand, så de er helt fri for jord.
              6. Skyl bladselleri og skær stilkene i små tern.
              7. Skræl gulerødderne, og skær enderne af. Skær gulerødderne i stykker på 2 x 3 centimeter.
              8. Put cirka ⅓ af grøntsagerne (selleri, gulerødder og svampe) i en foodprocessor eller blender. Tænd, og hak dem fint. Gentag med resten af grøntsagerne.
              9. Åbn dåserne med hakkede tomater.
              10. Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.
              11. Svits løgene i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
              12. Kom vand i en skål. Skyl timian i vandet, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af. Kom hvidløg og timian i gryden, og rør rundt.
              13. Tilsæt de hakkede grøntsager og steg i 2-3 minutter ved middel varme.Rør rundt.
              14. Tilsæt hakkede tomater, og kog grøntsagssovsen cirka 5 minutter, mens du rører rundt.
              15. Smag sovsen til med hvidvinseddike, salt og peber.Tilsæt lidt af gangen, og smag på den undervejs. Tilsæt vand, hvis sovsen er blevet for tyk.
              16. Tænd ovnen på 200 grader.
              17. Bechamelsovs: Start med at lune mælken i en lille gryde.Varm langsomt op og pas på det ikke brænder på.
              18. Tag en ny lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme.
              19. Tilsæt hvedemel, og pisk i cirka 3 minutter, så der ikke kommer klumper. Brug et piskeris. Klik på metodevideoen og se, hvordan du laver en opbagt sovs.
              20. Hæld den lune mælk i gryden lidt ad gangen og pisk. Der må ikke være klumper i sovsen.
              21. Kog sovsen ved svag varme i 4-5 minutter, mens du rører rundt.
              22. Smag til med salt, peber og muskatnød.
              23. Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag grøntsagssovs i bunden af fadet.
              24. Læg et lag lasagneplader. Gentag dette tre gange: Læg et lag grøntsagssovs, et lag bechamelsovs og et lag lasagneplader. Afslut med et lag bechamelsovs øverst.
              25. Sæt en bagerist i midten af ovnen og sæt fadet med lasagnen på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.
              26. Tag en lille skarp kniv. Stik i lasagnen, og mærk om den er blød. Tag den ud af ovnen, og drys ost på den varme lasagne.
              27. Sæt lasagnen i ovnen igen, og bag den cirka 10 minutter mere, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver for mørk, for så kan smage bittert.
              28. Tjek med en gaffel at pastapladerne i lasagnen er bløde. Servér lasagnen med grøn salat/råkost og grovbrød til.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

                Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men der er ingen kød i denne dejlige lasagne. Her er den italienske klassiker i en super skøn og let udgave med nordiske grøntsager og svampe. Mon ikke det er, hvad Messi spiser til aftensmad?

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 2442 kJ / 581 kcal
                • Protein: 17 %
                • Kulhydrat: 50 %
                • Fedt: 33 %
            • Du skal bruge

            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 28

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 28

                Mål alle ingredienserne af.

                • 1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk.) eller 300 g. friske lasagneplader

                Grøntsagssovs:

                • 3 spsk. olie
                • 3 løg
                • 3 fed hvidløg
                • ½ dl. frisk timian eller oregano (eller 1 tsk. tørret)
                • 375 g. champignon eller portobellosvampe
                • 4-5 stilke bladselleri
                • 3 gulerødder
                • 3 dåser hakkede tomater (3x 400 g.)
                • 3 dl. vand
                • 2-3 spsk. hvidvinseddike
                • 1 ½ spsk. salt
                • ½ tsk. peber

                Bechamelsovs (mælkesovs):

                • 40 g. smør
                • 90 g. hvedemel
                • 1 ½ l. mælk
                • 1 ½ tsk. fintrevet muskatnød
                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber

                Drys:

                • 75 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
              • Trin 3 af 28

                Pil, og hak løgene fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.

                • 3 løg
              • Trin 4 af 28

                Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.

                • 3 fed hvidløg
              • Trin 5 af 28

                Skær den nederste del af svampenes stok af. Skyl dem i koldt vand, så de er helt fri for jord.

                • 375 g. champignon eller portobellosvampe
              • Trin 6 af 28

                Skyl bladselleri og skær stilkene i små tern.

                • 5-6 stilke bladselleri
              • Trin 7 af 28

                Skræl gulerødderne, og skær enderne af. Skær gulerødderne i stykker på 2 x 3 centimeter.

                • 3 gulerødder
              • Trin 8 af 28

                Put cirka ⅓ af grøntsagerne (selleri, gulerødder og svampe) i en foodprocessor eller blender. Tænd, og hak dem fint. Gentag med resten af grøntsagerne.

              • Trin 9 af 28

                Åbn dåserne med hakkede tomater.

                • 3 dåser hakkede tomater
              • Trin 10 af 28

                Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 11 af 28

                Svits løgene i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.

              • Trin 12 af 28

                Kom vand i en skål. Skyl timian i vandet, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af. Kom hvidløg og timian i gryden, og rør rundt.

                • ½ dl frisk timian eller oregano
              • Trin 13 af 28

                Tilsæt de hakkede grøntsager og steg i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt.

              • Trin 14 af 28

                Tilsæt hakkede tomater, og kog grøntsagssovsen cirka 5 minutter, mens du rører rundt.

              • Trin 15 af 28

                Smag sovsen til med hvidvinseddike, salt og peber.Tilsæt lidt af gangen, og smag på den undervejs. Tilsæt vand, hvis sovsen er blevet for tyk.

                • 2-3 spsk. hvidvinseddike
                • 1 spsk. salt
                • ½ tsk. peber
              • Trin 16 af 28

                Tænd ovnen på 200 grader.

              • Trin 17 af 28

                Bechamelsovs: Start med at lune mælken i en lille gryde.Varm langsomt op og pas på det ikke brænder på.

                • 1 ½ liter mælk
              • Trin 18 af 28

                Tag en ny lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme.

                • 40 g. smør
              • Trin 19 af 28

                Klik på filmen for at se hvordan du laver en opbagt sovs. Tilsæt mel og pisk godt rundt i ca. 3 minutter med et piskeris.

                • 90 g. hvedemel
              • Trin 20 af 28

                Hæld den lune mælk i gryden lidt ad gangen og pisk godt. Der må ikke være klumper i sovsen.

              • Trin 21 af 28

                Kog sovsen ved svag varme i 4-5 minutter, mens du rører rundt.

              • Trin 22 af 28

                Smag til med salt, peber og muskatnød.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 ½ knivspids peber
                • 1 ½ tsk. fintrevet muskatnød
              • Trin 23 af 28

                Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag grøntsagssovs i bunden af fadet.

                • 1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk) eller 300 g. friske lasagneplader
              • Trin 24 af 28

                Læg et lag lasagneplader. Gentag dette tre gange: Læg et lag grøntsagssovs, et lag bechamelsovs og et lag lasagneplader. Afslut med et lag bechamelsovs øverst.

              • Trin 25 af 28

                Sæt en bagerist i midten af ovnen og sæt fadet med lasagnen på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.

              • Trin 26 af 28

                Tag en lille skarp kniv. Stik i lasagnen, og mærk om den er blød. Tag den ud af ovnen, og drys ost på den varme lasagne.

                • 75 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
              • Trin 27 af 28

                Sæt lasagnen i ovnen igen, og bag den cirka 10 minutter mere, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver for mørk, for så kan smage bittert.

              • Trin 28 af 28

                Tjek med en gaffel at pastapladerne i lasagnen er bløde. Servér lasagnen med grøn salat/råkost og grovbrød til.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men der er ingen kød i denne dejlige lasagne. Her er den italienske klassiker i en super skøn og let udgave med nordiske grøntsager og svampe. Mon ikke det er, hvad Messi spiser til aftensmad?

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  • 1 ½ pakke fuldkornslasagneplader (18 stk.) eller 300 g. friske lasagneplader

                  Grøntsagssovs:

                  • 3 spsk. olie
                  • 3 løg
                  • 3 fed hvidløg
                  • ½ dl. frisk timian eller oregano (eller 1 tsk. tørret)
                  • 375 g. champignon eller portobellosvampe
                  • 4-5 stilke bladselleri
                  • 3 gulerødder
                  • 3 dåser hakkede tomater (3x 400 g.)
                  • 3 dl. vand
                  • 2-3 spsk. hvidvinseddike
                  • 1 ½ spsk. salt
                  • ½ tsk. peber

                  Bechamelsovs (mælkesovs):

                  • 40 g. smør
                  • 90 g. hvedemel
                  • 1 ½ l. mælk
                  • 1 ½ tsk. fintrevet muskatnød
                  • 1 ½ tsk. salt
                  • 1 ½ knivspids peber

                  Drys:

                  • 75 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 køkkenvægt
                  • 1 decilitermål
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 skærebræt
                  • 1 hvidløgspresser
                  • 1 foodprocessor
                  • 1 dåseåbner
                  • 1 dørslag
                  • 2 mellem gryder
                  • 1 grydeske
                  • 1 spiseske
                  • 1 lille gryde
                  • 1 piskeris
                  • 1 ovnfast fad
                  • 1 bagerist
                  • 1 gaffel

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Pil, og hak løgene fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du hakker løg.
                  4. Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser.
                  5. Skær den nederste del af svampenes stok af. Skyl dem i koldt vand, så de er helt fri for jord.
                  6. Skyl bladselleri og skær stilkene i små tern.
                  7. Skræl gulerødderne, og skær enderne af. Skær gulerødderne i stykker på 2 x 3 centimeter.
                  8. Put cirka ⅓ af grøntsagerne (selleri, gulerødder og svampe) i en foodprocessor eller blender. Tænd, og hak dem fint. Gentag med resten af grøntsagerne.
                  9. Åbn dåserne med hakkede tomater.
                  10. Hæld olie i en mellemstor gryde, og varm den op.
                  11. Svits løgene i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt imens. Klik på metodevideoen og se, hvordan du svitser.
                  12. Kom vand i en skål. Skyl timian i vandet, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pluk bladene af. Kom hvidløg og timian i gryden, og rør rundt.
                  13. Tilsæt de hakkede grøntsager og steg i 2-3 minutter ved middel varme. Rør rundt.
                  14. Tilsæt hakkede tomater, og kog grøntsagssovsen cirka 5 minutter, mens du rører rundt.
                  15. Smag sovsen til med hvidvinseddike, salt og peber.Tilsæt lidt af gangen, og smag på den undervejs. Tilsæt vand, hvis sovsen er blevet for tyk.
                  16. Tænd ovnen på 200 grader.
                  17. Bechamelsovs: Start med at lune mælken i en lille gryde.Varm langsomt op og pas på det ikke brænder på.
                  18. Tag en ny lille gryde. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme.
                  19. Klik på filmen for at se hvordan du laver en opbagt sovs. Tilsæt mel og pisk godt rundt i ca. 3 minutter med et piskeris.
                  20. Hæld den lune mælk i gryden lidt ad gangen og pisk godt. Der må ikke være klumper i sovsen.
                  21. Kog sovsen ved svag varme i 4-5 minutter, mens du rører rundt.
                  22. Smag til med salt, peber og muskatnød.
                  23. Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag grøntsagssovs i bunden af fadet.
                  24. Læg et lag lasagneplader. Gentag dette tre gange: Læg et lag grøntsagssovs, et lag bechamelsovs og et lag lasagneplader. Afslut med et lag bechamelsovs øverst.
                  25. Sæt en bagerist i midten af ovnen og sæt fadet med lasagnen på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.
                  26. Tag en lille skarp kniv. Stik i lasagnen, og mærk om den er blød. Tag den ud af ovnen, og drys ost på den varme lasagne.
                  27. Sæt lasagnen i ovnen igen, og bag den cirka 10 minutter mere, til osten er smeltet. Pas på, osten ikke bliver for mørk, for så kan smage bittert.
                  28. Tjek med en gaffel at pastapladerne i lasagnen er bløde. Servér lasagnen med grøn salat/råkost og grovbrød til.