Grøn rissalat
mediumBeskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1656 kJ / 396 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Ris
- 2 dl. vand
- ¼ tsk. salt
- 1 dl. basmatiris
Grøntsager
- ½ dl. vand
- ¼ tsk. salt
- 1 dl. frosne grønne ærter
- 3 radiser
- 1 forårsløg
Dressing
- ¼ citron
- 1 spsk. olie
- 1 ½ cm. ingefær
- 1 ½ cm. peberrod
- 1 knivspids salt
Pynt
- ½ dl. persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 2 mellem skåle
- 1 dørslag
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 piskeris
- 1 spiseske
- 1 røreske
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
Ris:
- 2 dl. vand
- ¼ tsk. salt
- 1 dl. basmati-ris
Grøntsager:
- ½ dl. vand
- ¼ tsk. salt
- 1 dl. frosne grønne ærter
- 3 radiser
- 1 forårsløg
Dressing:
- ¼ citron
- 1 spsk. olie
- 1 ½ cm. ingefær
- 1 ½ cm. peberrod
- 1 knivspids salt
Pynt:
- ½ dl. persille
- Trin 3 af 17
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
- 2 dl vand
- ¼ tsk. salt
- Trin 4 af 17
Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
- 1 dl basmatiris
- Trin 5 af 17
Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
- Trin 6 af 17
Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.
- Trin 7 af 17
Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.
- 1 dl frosne ærter
- Trin 8 af 17
Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.
- 3 radiser
- Trin 9 af 17
Skyl forårsløget, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløget i tynde skiver.
- 1 forårsløg
- Trin 10 af 17
Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
- Trin 11 af 17
Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¼ citron
- Trin 12 af 17
Hæld olie i skålen.
- 1 spsk. olie
- Trin 13 af 17
Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.
- 1 ½ cm. ingefær
- 1 ½ cm. peberrod
- Trin 14 af 17
Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.
- 1 knivspids salt
- 1 tsk. sukker
- Trin 15 af 17
Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.
- Trin 16 af 17
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- ½ dl persille
- Trin 17 af 17
Hak persillen fint, og drys den over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.
Du skal bruge
Ingredienser
Ris:
- 2 dl. vand
- ¼ tsk. salt
- 1 dl. basmati-ris
Grøntsager:
- ½ dl. vand
- ¼ tsk. salt
- 1 dl. frosne grønne ærter
- 3 radiser
- 1 forårsløg
Dressing:
- ¼ citron
- 1 spsk. olie
- 1 ½ cm. ingefær
- 1 ½ cm. peberrod
- 1 knivspids salt
Pynt:
- ½ dl. persille
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 2 mellem skåle
- 1 dørslag
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 piskeris
- 1 spiseske
- 1 røreske
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
- Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
- Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
- Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.
- Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.
- Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.
- Skyl forårsløget, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløget i tynde skiver.
- Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
- Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Hæld olie i skålen.
- Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.
- Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.
- Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint, og drys den over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1656 kJ / 396 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Ris
- 4 dl. vand
- ½ tsk. salt
- 2 dl. basmatiris
Grøntsager
- 2 dl. vand
- ½ tsk. salt
- 2 dl. frosne grønne ærter
- 6 radiser
- 2 forårsløg
Dressing
- ½ citron
- 2 spsk. olie
- 3 cm. ingefær
- 3 cm. peberrod
- ¼ tsk. salt
Pynt
- 1 dl. persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 2 mellem gryder
- 2 mellem skåle
- 1 dørslag
- 2 grydelåg
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 målebæger
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 piskeris
- 1 spiseske
- 1 røreske
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
Ris:
- 4 dl. vand
- ½ tsk. salt
- 2 dl. basmati-ris
Grøntsager:
- 2 dl. vand
- ½ tsk. salt
- 2 dl. frosne grønne ærter
- 6 radiser
- 2 forårsløg
Dressing:
- ½ citron
- 2 spsk. olie
- 3 cm. ingefær
- 3 cm. peberrod
- ¼ tsk. salt
Pynt:
- 1 dl. persille
- Trin 3 af 17
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
- 4 dl vand
- ½ tsk. salt
- Trin 4 af 17
Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
- 2 dl basmatiris
- Trin 5 af 17
Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
- Trin 6 af 17
Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.
- Trin 7 af 17
Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.
- 2 dl frosne ærter
- Trin 8 af 17
Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.
- 6 radiser
- Trin 9 af 17
Skyl forårsløgene, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløgene i tynde skiver.
- 2 forårsløg
- Trin 10 af 17
Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
- Trin 11 af 17
Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ½ citron
- Trin 12 af 17
Hæld olie i skålen.
- 2 spsk. olie
- Trin 13 af 17
Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.
- 3 cm. ingefær
- 3 cm. peberrod
- Trin 14 af 17
Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- Trin 15 af 17
Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.
- Trin 16 af 17
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 dl persille
- Trin 17 af 17
Hak persillen fint, og drys den over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.
Du skal bruge
Ingredienser
Ris:
- 4 dl. vand
- ½ tsk. salt
- 2 dl. basmati-ris
Grøntsager:
- 2 dl. vand
- ½ tsk. salt
- 2 dl. frosne grønne ærter
- 6 radiser
- 2 forårsløg
Dressing:
- ½ citron
- 2 spsk. olie
- 3 cm. ingefær
- 3 cm. peberrod
- ¼ tsk. salt
Pynt:
- 1 dl. persille
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 2 mellem skåle
- 1 dørslag
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 piskeris
- 1 spiseske
- 1 røreske
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
- Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
- Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
- Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.
- Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.
- Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.
- Skyl forårsløgene, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløgene i tynde skiver.
- Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
- Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Hæld olie i skålen.
- Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.
- Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.
- Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint, og drys den over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
-
Beskrivelse
- Opskriften tager ca.: 1 time
Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.
Energi-indhold pr. portion- Energi: 1656 kJ / 396 kcal
- Protein: 11 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 20 %
Du skal bruge
- Trin 1 af 2
Ingredienser
Ris
- 6 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- 3 dl. basmatiris
Grøntsager
- 3 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- 3 dl. frosne grønne ærter
- 9 radiser
- 3 forårsløg
Dressing
- ¾ citron
- 2 spsk. olie
- 4 ½ cm. ingefær
- 4 ½ cm. peberrod
- ½ tsk. salt
Pynt
- 1 ½ dl. persille
- Trin 2 af 2
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 2 mellem skåle
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 piskeris
- 1 spiseske
- 1 røreske
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
- 1 dørslag
Sådan gør du
- Trin 1 af 17
Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Trin 2 af 17
Find alle ingredienserne frem.
Ris:
- 6 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- 3 dl. basmati-ris
Grøntsager:
- 3 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- 3 dl. frosne grønne ærter
- 9 radiser
- 3 forårsløg
Dressing:
- ¾ citron
- 2 spsk. olie
- 4 ½ cm. ingefær
- 4 ½ cm. peberrod
- ½ tsk. salt
Pynt:
- 1 ½ dl. persille
- Trin 3 af 17
Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
- 6 dl vand
- ¾ tsk. salt
- Trin 4 af 17
Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
- 3 dl basmatiris
- Trin 5 af 17
Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
- Trin 6 af 17
Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.
- Trin 7 af 17
Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.
- 3 dl frosne ærter
- Trin 8 af 17
Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.
- 9 stk radiser
- Trin 9 af 17
Skyl forårsløgene, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløgene i tynde skiver.
- 3 stk forårsløg
- Trin 10 af 17
Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
- Trin 11 af 17
Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- ¾ citron
- Trin 12 af 17
Hæld olie i skålen.
- 3 spsk. olie
- Trin 13 af 17
Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.
- 4 ½ cm. ingefær
- 4 ½ cm. peberrod
- Trin 14 af 17
Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.
- 1 ½ tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- Trin 15 af 17
Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.
- Trin 16 af 17
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- 1 ½ dl persille
- Trin 17 af 17
Hak persillen fint, og drys den over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
Oversigt
- Print
Beskrivelse
Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.
Du skal bruge
Ingredienser
Ris:
- 6 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- 3 dl. basmati-ris
Grøntsager:
- 3 dl. vand
- ¾ tsk. salt
- 3 dl. frosne grønne ærter
- 9 radiser
- 3 forårsløg
Dressing:
- ¾ citron
- 2 spsk. olie
- 4 ½ cm. ingefær
- 4 ½ cm. peberrod
- ½ tsk. salt
Pynt:
- 1 ½ dl. persille
Køkkenredskaber
- 1 sæt måleskeer
- 1 decilitermål
- 2 mellem gryder
- 2 grydelåg
- 2 mellem skåle
- 1 dørslag
- 1 skærebræt
- 1 stor skarp kniv
- 1 citruspresser
- 1 lille skål
- 1 kartoffelskræller
- 1 rivejern
- 1 piskeris
- 1 spiseske
- 1 røreske
- 1 balje
- 1 rent viskestykke
Sådan gør du
- Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
- Find alle ingredienserne frem.
- Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
- Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
- Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
- Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.
- Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.
- Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.
- Skyl forårsløgene, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløgene i tynde skiver.
- Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
- Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
- Hæld olie i skålen.
- Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.
- Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.
- Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.
- Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
- Hak persillen fint, og drys den over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
-