Grøn rissalat

Grøn rissalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1656 kJ / 396 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 69 %
        • Fedt: 20 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 26

        Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

      • Trin 2 af 26

        Mål alle ingredienserne af.

        Ris:

        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt
        • 1 dl basmati-ris

        Grøntsager:

        • ½ dl vand
        • ¼ tsk. salt
        • 1 dl frosne grønne ærter
        • 3 radiser
        • 1 forårsløg

        Dressing:

        • ¼ citron
        • 1 spsk. olie
        • 1 ½ cm. ingefær
        • 1 ½ cm. peberrod
        • 1 knivspids salt

        Pynt:

        • ½ dl persille
      • Trin 3 af 26

        Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 4 af 26

        Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.

        • 1 dl basmatiris
      • Trin 5 af 26

        Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.

      • Trin 6 af 26

        Hæld risene i en skål, og lad dem køle af.

      • Trin 7 af 26

        Grøntsager: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

        • 1 dl vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 8 af 26

        Hæld ærterne i gryden, og kog dem i 1 minut.

        • 1 dl frosne ærter
      • Trin 9 af 26

        Stil et dørslag i vasken, og hæld vandet fra ærterne.

      • Trin 10 af 26

        Læg ærterne i en skål, og lad dem køle af.

      • Trin 11 af 26

        Skær top og rod af radiserne, og skyl radiserne i koldt vand.

        • 3 radiser
      • Trin 12 af 26

        Skær radiserne i tynde skiver.

      • Trin 13 af 26

        Skyl forårsløget. Skær rod og top af.

        • 1 forårsløg
      • Trin 14 af 26

        Skær forårsløget i tynde skiver.

      • Trin 15 af 26

        Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron
      • Trin 16 af 26

        Hæld olie i skålen.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 17 af 26

        Skræl ingefæren, og riv den.

        • 1 ½ cm. ingefær
      • Trin 18 af 26

        Kom ingefær i skålen.

      • Trin 19 af 26

        Skræl peberroden, og riv den.

        • 1 ½ cm. peberod
      • Trin 20 af 26

        Kom peberrod i skålen.

      • Trin 21 af 26

        Pisk dressingen sammen.

      • Trin 22 af 26

        Smag til med salt og sukker

        • 1 knivspids salt
        • 1 tsk. sukker
      • Trin 23 af 26

        Hæld dressingen over risene.

      • Trin 24 af 26

        Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.

      • Trin 25 af 26

        Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillebladene fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl persille
      • Trin 26 af 26

        Drys persillen over salaten, og server. Velbekomme!

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.

        Du skal bruge

          Ingerdienser

          Ris:

          • 2 dl vand
          • ¼ tsk. salt
          • 1 dl basmati-ris

          Grøntsager:

          • ½ dl vand
          • ¼ tsk. salt
          • 1 dl frosne grønne ærter
          • 3 radiser
          • 1 forårsløg

          Dressing:

          • ¼ citron
          • 1 spsk. olie
          • 1 ½ cm. ingefær
          • 1 ½ cm. peberrod
          • 1 knivspids salt

          Pynt:

          • ½ dl persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 2 mellem gryder
          • 2 grydelåg
          • 2 mellem skåle
          • 1 dørslag
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 citruspresser
          • 1 lille skål
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 piskeris
          • 1 spiseske
          • 1 røreske
          • 1 balje
          • 1 rent viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
          2. Mål alle ingredienserne af.
          3. Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
          4. Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
          5. Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
          6. Hæld risene i en skål, og lad dem køle af.
          7. Grøntsager: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
          8. Hæld ærterne i gryden, og kog dem i 1 minut.
          9. Stil et dørslag i vasken, og hæld vandet fra ærterne.
          10. Læg ærterne i en skål, og lad dem køle af.
          11. Skær top og rod af radiserne, og skyl radiserne i koldt vand.
          12. Skær radiserne i tynde skiver.
          13. Skyl forårsløget. Skær rod og top af.
          14. Skær forårsløget i tynde skiver.
          15. Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          16. Hæld olie i skålen.
          17. Skræl ingefæren, og riv den.
          18. Kom ingefær i skålen.
          19. Skræl peberroden, og riv den.
          20. Kom peberrod i skålen.
          21. Pisk dressingen sammen.
          22. Smag til med salt og sukker
          23. Hæld dressingen over risene.
          24. Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
          25. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillebladene fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          26. Drys persillen over salaten, og server. Velbekomme!
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1656 kJ / 396 kcal
            • Protein: 11 %
            • Kulhydrat: 69 %
            • Fedt: 20 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 26

            Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

          • Trin 2 af 26

            Mål alle ingredienserne af.

            Ris:

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt
            • 2 dl basmati-ris

            Grøntsager:

            • 2 dl vand
            • ½ tsk. salt
            • 2 dl frosne grønne ærter
            • 6 radiser
            • 2 forårsløg

            Dressing:

            • ½ citron
            • 2 spsk. olie
            • 3 cm. ingefær
            • 3 cm. peberrod
            • ¼ tsk. salt

            Pynt:

            • 1 dl persille
          • Trin 3 af 26

            Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 4 af 26

            Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.

            • 2 dl basmatiris
          • Trin 5 af 26

            Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.

          • Trin 6 af 26

            Hæld risene i en skål, og lad dem køle af.

          • Trin 7 af 26

            Grøntsager: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

            • 2 dl vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 8 af 26

            Hæld ærterne i gryden, og kog dem i 1 minut.

            • 2 dl frosne ærter
          • Trin 9 af 26

            Stil et dørslag i vasken, og hæld vandet fra ærterne.

          • Trin 10 af 26

            Læg ærterne op i en skål, og lad dem køle af.

          • Trin 11 af 26

            Skær top og rod af radiserne, og skyl radiserne i koldt vand.

            • 6 radiser
          • Trin 12 af 26

            Skær radiserne i tynde skiver.

          • Trin 13 af 26

            Skyl forårsløgene. Skær rod og top af.

            • 2 forårsløg
          • Trin 14 af 26

            Skær forårsløgene i tynde skiver.

          • Trin 15 af 26

            Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron
          • Trin 16 af 26

            Hæld olie i skålen.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 17 af 26

            Skræl ingefæren, og riv den.

            • 3 cm. ingefær
          • Trin 18 af 26

            Kom ingefær i skålen.

          • Trin 19 af 26

            Skræl peberroden, og riv den.

            • 3 cm. peberod
          • Trin 20 af 26

            Kom peberrod i skålen.

          • Trin 21 af 26

            Pisk dressingen sammen.

          • Trin 22 af 26

            Smag til med salt og sukker

            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. sukker
          • Trin 23 af 26

            Hæld dressingen over risene.

          • Trin 24 af 26

            Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.

          • Trin 25 af 26

            Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillebladene fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl persille
          • Trin 26 af 26

            Drys persillen over salaten, og server. Velbekomme!

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.

            Du skal bruge

              Ingerdienser

              Ris:

              • 4 dl vand
              • ½ tsk. salt
              • 2 dl basmati-ris

              Grøntsager:

              • 2 dl vand
              • ½ tsk. salt
              • 2 dl frosne grønne ærter
              • 6 radiser
              • 2 forårsløg

              Dressing:

              • ½ citron
              • 2 spsk. olie
              • 3 cm. ingefær
              • 3 cm. peberrod
              • ¼ tsk. salt

              Pynt:

              • 1 dl persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 2 mellem gryder
              • 2 grydelåg
              • 2 mellem skåle
              • 1 dørslag
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 citruspresser
              • 1 lille skål
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 piskeris
              • 1 spiseske
              • 1 røreske
              • 1 balje
              • 1 rent viskestykke

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
              2. Mål alle ingredienserne af.
              3. Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
              4. Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
              5. Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
              6. Hæld risene i en skål, og lad dem køle af.
              7. Grøntsager: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
              8. Hæld ærterne i gryden, og kog dem i 1 minut.
              9. Stil et dørslag i vasken, og hæld vandet fra ærterne.
              10. Læg ærterne op i en skål, og lad dem køle af.
              11. Skær top og rod af radiserne, og skyl radiserne i koldt vand.
              12. Skær radiserne i tynde skiver.
              13. Skyl forårsløgene. Skær rod og top af.
              14. Skær forårsløgene i tynde skiver.
              15. Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              16. Hæld olie i skålen.
              17. Skræl ingefæren, og riv den.
              18. Kom ingefær i skålen.
              19. Skræl peberroden, og riv den.
              20. Kom peberrod i skålen.
              21. Pisk dressingen sammen.
              22. Smag til med salt og sukker
              23. Hæld dressingen over risene.
              24. Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
              25. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillebladene fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              26. Drys persillen over salaten, og server. Velbekomme!
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1656 kJ / 396 kcal
                • Protein: 11 %
                • Kulhydrat: 69 %
                • Fedt: 20 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 26

                Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.

              • Trin 2 af 26

                Mål alle ingredienserne af.

                Ris:

                • 6 dl vand
                • ¾ tsk. salt
                • 3 dl basmati-ris

                Grøntsager:

                • 3 dl vand
                • ¾ tsk. salt
                • 3 dl frosne grønne ærter
                • 9 radiser
                • 3 forårsløg

                Dressing:

                • ¾ citron
                • 2 spsk. olie
                • 4 ½ cm. ingefær
                • 4 ½ cm. peberrod
                • ½ tsk. salt

                Pynt:

                • 1 ½ dl persille
              • Trin 3 af 26

                Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.

                • 6 dl vand
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 4 af 26

                Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.

                • 3 dl basmatiris
              • Trin 5 af 26

                Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.

              • Trin 6 af 26

                Hæld risene i en skål, og lad dem køle af.

              • Trin 7 af 26

                Grøntsager: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

                • 3 dl vand
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 8 af 26

                Hæld ærterne i gryden, og kog dem i 1 minut.

                • 3 dl frosne ærter
              • Trin 9 af 26

                Stil et dørslag i vasken, og hæld vandet fra ærterne.

              • Trin 10 af 26

                Læg ærterne i en skål, og lad dem køle af.

              • Trin 11 af 26

                Skær top og rod af radiserne, og skyl radiserne i koldt vand.

                • 9 stk radiser
              • Trin 12 af 26

                Skær radiserne i tynde skiver.

              • Trin 13 af 26

                Skyl forårsløgene. Skær rod og top af.

                • 3 stk forårsløg
              • Trin 14 af 26

                Skær forårsløgene i tynde skiver.

              • Trin 15 af 26

                Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron
              • Trin 16 af 26

                Hæld olie i skålen.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 17 af 26

                Skræl ingefæren, og riv den.

                • 4 ½ cm. ingefær
              • Trin 18 af 26

                Kom ingefær i skålen.

              • Trin 19 af 26

                Skræl peberroden, og riv den.

                • 4½ cm peberod
              • Trin 20 af 26

                Kom peberrod i skålen.

              • Trin 21 af 26

                Pisk dressingen sammen.

              • Trin 22 af 26

                Smag til med salt og sukker

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. sukker
              • Trin 23 af 26

                Hæld dressingen over risene.

              • Trin 24 af 26

                Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.

              • Trin 25 af 26

                Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillebladene fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl persille
              • Trin 26 af 26

                Drys persillen over salaten, og server. Velbekomme!

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.

                Du skal bruge

                  Ingerdienser

                  Ris:

                  • 6 dl vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 3 dl basmati-ris

                  Grøntsager:

                  • 3 dl vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 3 dl frosne grønne ærter
                  • 9 radiser
                  • 3 forårsløg

                  Dressing:

                  • ¾ citron
                  • 2 spsk. olie
                  • 4 ½ cm. ingefær
                  • 4 ½ cm. peberrod
                  • ½ tsk. salt

                  Pynt:

                  • 1 ½ dl persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 2 mellem gryder
                  • 2 grydelåg
                  • 2 mellem skåle
                  • 1 dørslag
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 citruspresser
                  • 1 lille skål
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 piskeris
                  • 1 spiseske
                  • 1 røreske
                  • 1 balje
                  • 1 rent viskestykke

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på metodevideoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt.
                  2. Mål alle ingredienserne af.
                  3. Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på metodevideoen og se, hvordan du koger ris.
                  4. Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
                  5. Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
                  6. Hæld risene i en skål, og lad dem køle af.
                  7. Grøntsager: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
                  8. Hæld ærterne i gryden, og kog dem i 1 minut.
                  9. Stil et dørslag i vasken, og hæld vandet fra ærterne.
                  10. Læg ærterne i en skål, og lad dem køle af.
                  11. Skær top og rod af radiserne, og skyl radiserne i koldt vand.
                  12. Skær radiserne i tynde skiver.
                  13. Skyl forårsløgene. Skær rod og top af.
                  14. Skær forårsløgene i tynde skiver.
                  15. Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på metodevideoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  16. Hæld olie i skålen.
                  17. Skræl ingefæren, og riv den.
                  18. Kom ingefær i skålen.
                  19. Skræl peberroden, og riv den.
                  20. Kom peberrod i skålen.
                  21. Pisk dressingen sammen.
                  22. Smag til med salt og sukker
                  23. Hæld dressingen over risene.
                  24. Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
                  25. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillebladene fint. Klik på metodevideoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  26. Drys persillen over salaten, og server. Velbekomme!