Grøn rissalat

Grøn rissalat

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time

        Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 1656 kJ / 396 kcal
        • Protein: 11 %
        • Kulhydrat: 69 %
        • Fedt: 20 %
    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 17

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 17

        Find alle ingredienserne frem.

        Ris:

        • 2 dl. vand
        • ¼ tsk. salt
        • 1 dl. basmati-ris

        Grøntsager:

        • ½ dl. vand
        • ¼ tsk. salt
        • 1 dl. frosne grønne ærter
        • 3 radiser
        • 1 forårsløg

        Dressing:

        • ¼ citron
        • 1 spsk. olie
        • 1 ½ cm. ingefær
        • 1 ½ cm. peberrod
        • 1 knivspids salt

        Pynt:

        • ½ dl. persille
      • Trin 3 af 17

        Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.

        • 2 dl vand
        • ¼ tsk. salt
      • Trin 4 af 17

        Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.

        • 1 dl basmatiris
      • Trin 5 af 17

        Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.

      • Trin 6 af 17

        Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.

      • Trin 7 af 17

        Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.

        • 1 dl frosne ærter
      • Trin 8 af 17

        Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.

        • 3 radiser
      • Trin 9 af 17

        Skyl forårsløget, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløget i tynde skiver.

        • 1 forårsløg
      • Trin 10 af 17

        Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.

      • Trin 11 af 17

        Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ¼ citron
      • Trin 12 af 17

        Hæld olie i skålen.

        • 1 spsk. olie
      • Trin 13 af 17

        Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.

        • 1 ½ cm. ingefær
        • 1 ½ cm. peberrod
      • Trin 14 af 17

        Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.

        • 1 knivspids salt
        • 1 tsk. sukker
      • Trin 15 af 17

        Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.

      • Trin 16 af 17

        Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

        • ½ dl persille
      • Trin 17 af 17

        Hak persillen fint, og drys den over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Ris:

          • 2 dl. vand
          • ¼ tsk. salt
          • 1 dl. basmati-ris

          Grøntsager:

          • ½ dl. vand
          • ¼ tsk. salt
          • 1 dl. frosne grønne ærter
          • 3 radiser
          • 1 forårsløg

          Dressing:

          • ¼ citron
          • 1 spsk. olie
          • 1 ½ cm. ingefær
          • 1 ½ cm. peberrod
          • 1 knivspids salt

          Pynt:

          • ½ dl. persille

           

          Køkkenredskaber

          • 1 sæt måleskeer
          • 1 decilitermål
          • 2 mellem gryder
          • 2 grydelåg
          • 2 mellem skåle
          • 1 dørslag
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 citruspresser
          • 1 lille skål
          • 1 kartoffelskræller
          • 1 rivejern
          • 1 piskeris
          • 1 spiseske
          • 1 røreske
          • 1 balje
          • 1 rent viskestykke

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
          4. Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
          5. Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
          6. Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.
          7. Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.
          8. Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.
          9. Skyl forårsløget, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløget i tynde skiver.
          10. Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
          11. Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          12. Hæld olie i skålen.
          13. Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.
          14. Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.
          15. Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.
          16. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
          17. Hak persillen fint, og drys den over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
      • Beskrivelse

          • Opskriften tager ca.: 1 time

            Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.

            Energi-indhold pr. portion
            • Energi: 1656 kJ / 396 kcal
            • Protein: 11 %
            • Kulhydrat: 69 %
            • Fedt: 20 %
        • Sådan gør du

          • Trin 1 af 17

            Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

          • Trin 2 af 17

            Find alle ingredienserne frem.

            Ris:

            • 4 dl. vand
            • ½ tsk. salt
            • 2 dl. basmati-ris

            Grøntsager:

            • 2 dl. vand
            • ½ tsk. salt
            • 2 dl. frosne grønne ærter
            • 6 radiser
            • 2 forårsløg

            Dressing:

            • ½ citron
            • 2 spsk. olie
            • 3 cm. ingefær
            • 3 cm. peberrod
            • ¼ tsk. salt

            Pynt:

            • 1 dl. persille
          • Trin 3 af 17

            Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.

            • 4 dl vand
            • ½ tsk. salt
          • Trin 4 af 17

            Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.

            • 2 dl basmatiris
          • Trin 5 af 17

            Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.

          • Trin 6 af 17

            Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.

          • Trin 7 af 17

            Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.

            • 2 dl frosne ærter
          • Trin 8 af 17

            Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.

            • 6 radiser
          • Trin 9 af 17

            Skyl forårsløgene, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløgene i tynde skiver.

            • 2 forårsløg
          • Trin 10 af 17

            Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.

          • Trin 11 af 17

            Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

            • ½ citron
          • Trin 12 af 17

            Hæld olie i skålen.

            • 2 spsk. olie
          • Trin 13 af 17

            Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.

            • 3 cm. ingefær
            • 3 cm. peberrod
          • Trin 14 af 17

            Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.

            • ½ tsk. salt
            • ½ tsk. sukker
          • Trin 15 af 17

            Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.

          • Trin 16 af 17

            Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

            • 1 dl persille
          • Trin 17 af 17

            Hak persillen fint, og drys den over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

        • Oversigt

          • Print

            Beskrivelse

            Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.

            Du skal bruge

              Ingredienser

              Ris:

              • 4 dl. vand
              • ½ tsk. salt
              • 2 dl. basmati-ris

              Grøntsager:

              • 2 dl. vand
              • ½ tsk. salt
              • 2 dl. frosne grønne ærter
              • 6 radiser
              • 2 forårsløg

              Dressing:

              • ½ citron
              • 2 spsk. olie
              • 3 cm. ingefær
              • 3 cm. peberrod
              • ¼ tsk. salt

              Pynt:

              • 1 dl. persille

               

              Køkkenredskaber

              • 1 sæt måleskeer
              • 1 decilitermål
              • 2 mellem gryder
              • 2 grydelåg
              • 2 mellem skåle
              • 1 dørslag
              • 1 skærebræt
              • 1 stor skarp kniv
              • 1 citruspresser
              • 1 lille skål
              • 1 kartoffelskræller
              • 1 rivejern
              • 1 piskeris
              • 1 spiseske
              • 1 røreske
              • 1 balje
              • 1 rent viskestykke

              Sådan gør du

              1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
              2. Find alle ingredienserne frem.
              3. Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
              4. Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
              5. Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
              6. Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.
              7. Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.
              8. Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.
              9. Skyl forårsløgene, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløgene i tynde skiver.
              10. Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
              11. Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
              12. Hæld olie i skålen.
              13. Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.
              14. Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.
              15. Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.
              16. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
              17. Hak persillen fint, og drys den over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.
          • Beskrivelse

              • Opskriften tager ca.: 1 time

                Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.

                Energi-indhold pr. portion
                • Energi: 1656 kJ / 396 kcal
                • Protein: 11 %
                • Kulhydrat: 69 %
                • Fedt: 20 %
            • Sådan gør du

              • Trin 1 af 17

                Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

              • Trin 2 af 17

                Find alle ingredienserne frem.

                Ris:

                • 6 dl. vand
                • ¾ tsk. salt
                • 3 dl. basmati-ris

                Grøntsager:

                • 3 dl. vand
                • ¾ tsk. salt
                • 3 dl. frosne grønne ærter
                • 9 radiser
                • 3 forårsløg

                Dressing:

                • ¾ citron
                • 2 spsk. olie
                • 4 ½ cm. ingefær
                • 4 ½ cm. peberrod
                • ½ tsk. salt

                Pynt:

                • 1 ½ dl. persille
              • Trin 3 af 17

                Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.

                • 6 dl vand
                • ¾ tsk. salt
              • Trin 4 af 17

                Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.

                • 3 dl basmatiris
              • Trin 5 af 17

                Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.

              • Trin 6 af 17

                Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.

              • Trin 7 af 17

                Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.

                • 3 dl frosne ærter
              • Trin 8 af 17

                Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.

                • 9 stk radiser
              • Trin 9 af 17

                Skyl forårsløgene, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløgene i tynde skiver.

                • 3 stk forårsløg
              • Trin 10 af 17

                Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.

              • Trin 11 af 17

                Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

                • ¾ citron
              • Trin 12 af 17

                Hæld olie i skålen.

                • 3 spsk. olie
              • Trin 13 af 17

                Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.

                • 4 ½ cm. ingefær
                • 4 ½ cm. peberrod
              • Trin 14 af 17

                Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.

                • 1 ½ tsk. salt
                • 1 tsk. sukker
              • Trin 15 af 17

                Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.

              • Trin 16 af 17

                Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.

                • 1 ½ dl persille
              • Trin 17 af 17

                Hak persillen fint, og drys den over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.

            • Oversigt

              • Print

                Beskrivelse

                Grøn rissalat - hvad er det?! Det lyder måske ikke som verdens mest interessante salat, men den grønne rissalat gør sit navn til skamme med sin friske smag af blandt andet ingefær og peberrod. Vov pelsen og smag noget nyt og spændende.

                Du skal bruge

                  Ingredienser

                  Ris:

                  • 6 dl. vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 3 dl. basmati-ris

                  Grøntsager:

                  • 3 dl. vand
                  • ¾ tsk. salt
                  • 3 dl. frosne grønne ærter
                  • 9 radiser
                  • 3 forårsløg

                  Dressing:

                  • ¾ citron
                  • 2 spsk. olie
                  • 4 ½ cm. ingefær
                  • 4 ½ cm. peberrod
                  • ½ tsk. salt

                  Pynt:

                  • 1 ½ dl. persille

                   

                  Køkkenredskaber

                  • 1 sæt måleskeer
                  • 1 decilitermål
                  • 2 mellem gryder
                  • 2 grydelåg
                  • 2 mellem skåle
                  • 1 dørslag
                  • 1 skærebræt
                  • 1 stor skarp kniv
                  • 1 citruspresser
                  • 1 lille skål
                  • 1 kartoffelskræller
                  • 1 rivejern
                  • 1 piskeris
                  • 1 spiseske
                  • 1 røreske
                  • 1 balje
                  • 1 rent viskestykke

                  Sådan gør du

                  1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
                  2. Find alle ingredienserne frem.
                  3. Ris: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Klik på videoen og se, hvordan du koger ris.
                  4. Kom basmatiris i gryden, når vandet koger. Kog risene i 12 minutter.
                  5. Sluk for risene, og tag dem væk fra varmen. Lad dem stå med låg på i 12 minutter.
                  6. Hæld risene i en stor skål, og lad dem køle af.
                  7. Hæld ærterne i en skål, og hæld koldt vand i skålen. Lad ærterne tø op.
                  8. Skær toppen og roden af radiserne væk, og skyl radiserne i koldt vand. Skær dem i tynde skiver.
                  9. Skyl forårsløgene, og skær roden og lidt af den grønne top væk. Skær forårsløgene i tynde skiver.
                  10. Kom ærter, radiser og forårsløg over risene. Bland salaten.
                  11. Dressing: Pres citronen, og hæld saften i en lille skål. Husk at tage eventuelle sten fra. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
                  12. Hæld olie i skålen.
                  13. Skræl ingefæren og peberroden, og riv dem på den fine side af et rivejern. Kom det i skålen. Klik på videoen og se, hvordan du skræller ingefær med en teske.
                  14. Smag til med salt og sukker, og rør dressingen sammen.
                  15. Hæld dressingen over salaten, og rør rundt.
                  16. Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Klik på videoen og se, hvordan du skyller krydderurter.
                  17. Hak persillen fint, og drys den over salaten. Klik på videoen og se, hvordan du hakker krydderurter.