Grøntsagstærte

Grøntsagstærte

medium
  • Beskrivelse

      • Opskriften tager ca.: 1 time og 30 minutter

        Det er smadder smart at pakke skøre grøntsager ind i brøddej og omelet. Tærte er faktisk den bedste grøntsags-camouflage-dragt - alt smager bare godt i tærte.

        Tip: Server tærten med en salat til. Lav din favoritsalat, eller prøv vores spidskålssalat eller gulerodssalat. Find opskrifterne her på gocook.dk.

        Energi-indhold pr. portion
        • Energi: 2089 kJ / 499 kcal
        • Protein: 14 %
        • Kulhydrat: 41 %
        • Fedt: 45 %
        • Heraf mættet fedt: 4,1 g.
    • Du skal bruge

    • Sådan gør du

      • Trin 1 af 21

        Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)

      • Trin 2 af 21

        Find alle ingredienserne frem.

        Tærtebund:

        • 60 g. fuldkornshvedemel
        • 1 knivspids salt
        • 150 g. hvedemel
        • 1 æg
        • 3 spsk. olie
        • 3 spsk. vand
        • 1 tsk. olie til at smøre tærteformen

        Fyld:

        • 1 gulerod
        • 1 peberfrugt
        • 1 lille aubergine
        • 2 løg
        • ½ citron, kun saften
        • 2 spsk. olie
        • 2 tsk. karry
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber

        Æggemasse:

        • 3 æg
        • 2 dl. mælk
        • 1 tsk. tomatpuré
        • 1 ½ tsk. soja
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 3 af 21

        Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil en bagerist midt i ovnen. Smør en tærteform med olie.

        • 1 tsk. olie til at smøre tærteformen
      • Trin 4 af 21

        Tærtebund: Kom fuldkornshvedemel, salt og halvdelen af hvedemelen i en stor skål.

        • 60 g. fuldkornshvedemel
        • 1 knivspids salt
        • 150 g. hvedemel
      • Trin 5 af 21

        Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen med mel. Tilsæt olie og vand, og rør dejen sammen.

        • 1 æg
        • 3 spsk. olie
        • 3 spsk. vand
      • Trin 6 af 21

        Saml dejen med hænderne. Du skal ikke ælte den. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, indtil dejen er glat og ikke klistrer til fingrene.

      • Trin 7 af 21

        Kom dejen i tærteformen, og tryk den flad. Tryk dejen ud til kanterne og op ad kanterne med fingrene. Prik små huller i dejen med en gaffel.

      • Trin 8 af 21

        Stil tærtebunden i ovnen, og forbag den i 10 minutter. Tag den ud derefter.

      • Trin 9 af 21

        Fyld: Skræl guleroden, og riv den på den grove side af et rivejern.

        • 1 gulerod
      • Trin 10 af 21

        Vask rød peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.

        • 1 peberfrugt
      • Trin 11 af 21

        Vask auberginen, og skær den i skiver. Skær skiverne i tern.

        • 1 lille aubergine
      • Trin 12 af 21

        Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.

        • 2 løg
      • Trin 13 af 21

        Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.

        • ½ citron, kun saften
      • Trin 14 af 21

        Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.

        • 2 spsk. olie
      • Trin 15 af 21

        Kom løg på stegepanden, og svits i 2 minutter, til løgene er klare. De må ikke tage farve.

      • Trin 16 af 21

        Kom gulerodstern, auberginetern og karry på stegepanden. Svits i 3-4 minutter.

        • 2 tsk. karry
      • Trin 17 af 21

        Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden, og rør rundt. Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen. Klik videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.

        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 18 af 21

        Æggemasse: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en mellemstor skål. Gentag med resten af æggene.

        • 3 æg
      • Trin 19 af 21

        Kom mælk, tomatpuré, soja, salt og peber i skålen, og pisk æggemassen sammen.

        • 2 dl. mælk
        • 1 tsk. tomatpuré
        • 1 ½ tsk. soja
        • 1 tsk. salt
        • 1 knivspids peber
      • Trin 20 af 21

        Saml tærten: Hæld grøntsagsfyldet i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen henover fyldet. Sørg for, det fordeler sig jævnt i formen.

      • Trin 21 af 21

        Sæt tærten i ovnen. Bag den ved 200 grader i cirka 30 minutter, til æggemassen er stivnet.

    • Oversigt

      • Print

        Beskrivelse

        Det er smadder smart at pakke skøre grøntsager ind i brøddej og omelet. Tærte er faktisk den bedste grøntsags-camouflage-dragt - alt smager bare godt i tærte.

        Tip: Server tærten med en salat til. Lav din favoritsalat, eller prøv vores spidskålssalat eller gulerodssalat. Find opskrifterne her på gocook.dk.

        Du skal bruge

          Ingredienser

          Tærtebund:

          • 60 g. fuldkornshvedemel
          • 1 knivspids salt
          • 150 g. hvedemel
          • 1 æg
          • 3 spsk. olie
          • 3 spsk. vand
          • 1 tsk. olie til at smøre tærteformen

          Fyld:

          • 1 gulerod
          • 1 peberfrugt
          • 1 lille aubergine
          • 2 løg
          • ½ citron, kun saften
          • 2 spsk. olie
          • 2 tsk. karry
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber

          Æggemasse:

          • 3 æg
          • 2 dl. mælk
          • 1 tsk. tomatpuré
          • 1 ½ tsk. soja
          • 1 tsk. salt
          • 1 knivspids peber

           

          Køkkenredskaber

          • 1 decilitermål
          • 1 spiseske
          • 1 teske
          • 1 bagerist
          • 1 tærteform
          • 1 kop
          • 1 stor skål
          • 1 røreske
          • 1 gaffel
          • 1 gulerodsskræller
          • 1 rivejern
          • 1 skærebræt
          • 1 stor skarp kniv
          • 1 citruspresser
          • 1 stegepande
          • 1 spatel
          • 1 mellemstor skål

          Sådan gør du

          1. Vask hænder. Klik på videoen og se, hvordan du vasker dine hænder rigtigt. :)
          2. Find alle ingredienserne frem.
          3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og stil en bagerist midt i ovnen. Smør en tærteform med olie.
          4. Tærtebund: Kom fuldkornshvedemel, salt og halvdelen af hvedemelen i en stor skål.
          5. Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen med mel. Tilsæt olie og vand, og rør dejen sammen.
          6. Saml dejen med hænderne. Du skal ikke ælte den. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, indtil dejen er glat og ikke klistrer til fingrene.
          7. Kom dejen i tærteformen, og tryk den flad. Tryk dejen ud til kanterne og op ad kanterne med fingrene. Prik små huller i dejen med en gaffel.
          8. Stil tærtebunden i ovnen, og forbag den i 10 minutter. Tag den ud derefter.
          9. Fyld: Skræl guleroden, og riv den på den grove side af et rivejern.
          10. Vask rød peberfrugt, og skær den over på langs. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern. Klik på videoen og se, hvordan du skærer peberfrugt.
          11. Vask auberginen, og skær den i skiver. Skær skiverne i tern.
          12. Pil, og hak løgene. Klik på videoen og se, hvordan du hakker løg.
          13. Pres saften af en ½ citron. Klik på videoen og se, hvordan du presser saften af en citron.
          14. Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme.
          15. Kom løg på stegepanden, og svits i 2 minutter, til løgene er klare. De må ikke tage farve.
          16. Kom gulerodstern, auberginetern og karry på stegepanden. Svits i 3-4 minutter.
          17. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden, og rør rundt. Sluk for varmen, og tag stegepanden væk fra kogepladen. Klik videoen og se, hvordan du måler en knivspids af.
          18. Æggemasse: Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en mellemstor skål. Gentag med resten af æggene.
          19. Kom mælk, tomatpuré, soja, salt og peber i skålen, og pisk æggemassen sammen.
          20. Saml tærten: Hæld grøntsagsfyldet i den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen henover fyldet. Sørg for, det fordeler sig jævnt i formen.
          21. Sæt tærten i ovnen. Bag den ved 200 grader i cirka 30 minutter, til æggemassen er stivnet.